2024-08-31 349 瀏覽
食到悶死香港仔。突然來了一個爺。不賣叉燒不賣鵝。海南雞飯最耍家。飯如小山份量足。擺盤美麗似朵花。雞鮮肉嫰入口滑。不是老柴考門牙。層皮唔食都讚下。顏色黃澄似城巴。人人忽略一碟醬。此店留心要大誇。帶酸微辣好好味。誠乃味覺嘉年華。招牌雞隻確係正。其實撈檬都唔差。九成滿座下午茶。價錢實惠請阿媽。可惜冷氣唔多夠。人齊時段有點怕。檸茶冰塊比較少。幾分鐘後變暖茶。冷飲飲筒是紙造。時間一長便糊化。飲來飲去飲唔到。一杯檸茶把幾火。款式有限少選擇。專心造雞無其他。客服勤快有笑容。有碗話碗非亂車。容易執笠香港仔。望你運氣好一些。
食到悶死香港仔。突然來了一個爺。
不賣叉燒不賣鵝。海南雞飯最耍家。
飯如小山份量足。擺盤美麗似朵花。
雞鮮肉嫰入口滑。不是老柴考門牙。
層皮唔食都讚下。顏色黃澄似城巴。
人人忽略一碟醬。此店留心要大誇。
帶酸微辣好好味。誠乃味覺嘉年華。
招牌雞隻確係正。其實撈檬都唔差。
九成滿座下午茶。價錢實惠請阿媽。
可惜冷氣唔多夠。人齊時段有點怕。
檸茶冰塊比較少。幾分鐘後變暖茶。
冷飲飲筒是紙造。時間一長便糊化。
飲來飲去飲唔到。一杯檸茶把幾火。
款式有限少選擇。專心造雞無其他。
客服勤快有笑容。有碗話碗非亂車。
容易執笠香港仔。望你運氣好一些。
2024-08-30
下午茶
2024-08-23 272 瀏覽
十分欣賞間海南雞店!份量好大,今日咁啱經過,嚟呢度食下午茶!海南雞肉嫩滑,下午茶有好多選擇每碗只係30至$40 ,非常抵食,熱飲加兩蚊,凍飲加$4!而且店員服務非常好!唔怪得見到咁多街坊嚟食麵底方面,免費可以轉檬粉、河粉、金邊粉、米線,超級多選擇!今次同朋友食咗撈檬同埋冬陰功湯底,撈檬就正常發揮,冬陰功湯底有啲驚喜!濃烈嘅冬陰功風味,真係好似去咗泰國咁,而且唔係好辣,帶一啲甜味!湯底濃郁,但小辣,食得出廚師好有心機烹調🤭

而且店員服務非常好!唔怪得見到咁多街坊嚟食

2024-07-30 381 瀏覽
香港仔lunch已經食到冇嘢好食,最近新開左一間海南雞飯,就試一試食😀餐廳裏面有啲迫,繁忙時間並未必會有位,都要等一陣⋯⋯基本上入到去餐廳裏面七到八成人都係食緊海南雞飯!佢有分lunch同下午茶時段,明明都係同一個Menu,由於公司固定食飯時間,所以我要俾貴啲😣油飯係粒粒分明嘅,油香亦都好重,軟硬亦都係適中;海南雞都非常滑嫩,熟嘅程度係啱啱好,冇骨亦都頗大份,泰式辣醬同埋啲油飯係非常之夾!整體嚟講,係我食過最好食嘅海南雞飯!
基本上入到去餐廳裏面七到八成人都係食緊海南雞飯!

整體嚟講,係我食過最好食嘅海南雞飯!
泰式海南雞飯
2024-07-29
泰式海南雞飯
2024-06-05 466 瀏覽
行過見到有間新嘢就走咗入去試吓.1)海南雞OK滑,不過個飯好乾,冇雞油.2)青咖哩居然冇得選雞已經喺失敗咗一半,選豬扒,塊豬扒炸到過哂龍,變咗舊柴,青咖哩一D都唔似青咖哩,好差.
行過見到有間新嘢就走咗入去試吓.
1)海南雞OK滑,不過個飯好乾,冇雞油.