2020-01-16 42 瀏覽
同朋友尖沙嘴happy hour,當然要來呢間樓下bar la-neige。聖誕果排已經來過一次,覺得環境同氣氛都不錯,這次再來同朋友chill 下傾下計飲下野。首先當然點野飲,今次我們兩個女仔飲cocktail, 我點了一杯招牌cocktail,以酒吧名La Neige 命名,好靚的一杯cocktail,杯邊有束藍色的羽毛,cocktail是奶白色的,杯墊是一盞白色的燈來襯托整杯酒,真的忍不住拿著狂拍照,而且味道甜甜的,十分容易入口,女生一定會好喜歡。朋友點的是Lost in Forest, 這杯也很好看,綠色的酒上面是一層奶白色的,是蛋白,混上一些自家抹茶味的酒,真的十分好喝,抹茶的愛好者千萬不要錯過。我們還點了幾個招牌小吃送酒,日式炸雞是好好吃的,香脆嫩滑,我個人超級喜歡。芝士餃子也是十分有特色,外面很少吃到這種類型的餃子。還有蒜香辣蝦,這個上次過來想點,但是賣光了,這次吃覺得有點辣辣的蒜香味,蝦是嫩滑的,也十分開胃。我和朋友對這裡的酒和食物都非常滿意,下次可以約更多朋友一起來Enjoy。
2020-01-11
10 分鐘 (堂食)
2020-01-10 44 瀏覽
巧合的時間,巧合的機會,來到呢間開咗冇耐的新酒吧,聽朋友講,呢度嘅小食幾有水準,驗證嘅時間到,就係呢晚。首先出場嘅係『香草蕃茄醬肉丸』,蕃茄新鮮來略帶些少酸味,好開胃。『芝士餃子』,獨特得來的拉絲餃子够飽肚,份量又多,似正餐多過小食。『炸洋葱圈』個洋葱好大個,又炸得香脆,真係唔錯。『炸麥樂雞』外表真係唔多出眾,但吃落真係好過M記多多聲,點解,因為D雞有雞味,仲好juice添,所以睇嘢唔好淨係睇表面囉。呢度仲有飛鏢玩,每局只係5蚊,亦有幾部大電視畀客睇波,真係好唔錯。

『炸洋葱圈』個洋葱好大個,又炸得香脆,真係唔錯。

2020-01-09 25 瀏覽
相信唔少人每逢Happy Friday都會走去飲番兩杯🍻今次介紹嘅呢間位於尖東嘅酒吧係個傾計唔錯好地方,相對諾士佛臺個邊嘅酒吧座位闊落d同冇咁嘈雜,仲有得掟鏢添㗎🕺🏼🔻整體評分:7/10🔻是次消費總金額:$562因為我地未食野,所以都叫左野食,有香脆嘅蒜蓉法包、粗薯條配有少少黑椒粒嘅茄汁、肉質彈牙嘅香蒜辣蝦😋至於炸雞屬正常水準,最後仲有個芝士餃子,落左辣粉同芝士粉match得幾特別,可惜係燶左少少。但以酒吧黎講,呢間食物款式都唔差呢,邊吹水邊飲酒一流呀,值得再去👍🏻飲品方面除左Asahi,仲叫左杯Cocktail:Snow White👸🏻飲落有乳酸味,輕酒精感易入口,好岩女仔。最後順帶一提呢到嘅waiter都好細心,值得加分呀~📍La-neige (尖沙咀)尖沙咀河內道5號普基商業中心地下3號舖

🔻整體評分:7/10
🔻是次消費總金額:$562

📍La-neige (尖沙咀)
尖沙咀河內道5號普基商業中心地下3號舖
2020-01-05 39 瀏覽
今日難得約咗個好耐冇見嘅friend,梗係同佢飲返兩杯順便聚一聚腳啦,俾我哋見到尖沙咀依一帶酒吧,我哋揀咗依間入去試試🤟🏻果然無揀錯,酒吧環境好大,仲有埋波睇,平時同thank睇波都可以落嚟🥳 一嚟到,職員奉上一碗nuts,一路飲酒一路食都幾chill🥰我哋總共叫咗兩杯酒、兩個小食~somersby🥂小小啤酒咩,蘋果汁味重,啱晒唔飲酒嘅人😛cosmopolitan🍸酒精濃度好低嘅cocktail,好香石袖味,飲到最後嗰啖會有少少酒味喺喉嚨,調到岩岩好😙另外兩個小食係:芝士蘑菇、炸雞粒雞粒炸到脆卜卜,熱辣辣好好食😋 另外芝士蘑菇係最正,蘑菇好香菇味,裏便包住濃濃嘅芝士,芝士食嘅時候仲可以拉絲嫁🙋🏻‍♀️

somersby🥂
小小啤酒咩,蘋果汁味重,啱晒唔飲酒嘅人😛

cosmopolitan🍸

另外兩個小食係:芝士蘑菇、炸雞
2020-01-05 20 瀏覽
河內道一向都有幾間bar,今日行完k11見時間尚早就過黎happy hour,我幾鍾意要行落一層去地牢的bar,有種神秘的感覺,落到黎就見人玩緊飛鏢,坐底店員即刻介紹happy hour買一送一,我以為只係啤酒先係,原來cocktail 都係 即時覺得抵飲La-Negie(gin、milk、homemade syrup、earl grey tea)show white(advocat、peach、orange juice、sprite)因為買一送一的關係,可以試兩杯不同口味,第一杯用店名的杯牌,外形岩哂打卡,味道糖果和牛奶為主,有種童年感覺。而白雪公主以果汁為主,所以味道酸甜,而且有sprite,仲以為是乳酸口味的汽水,女仕們應該喜歡。香辣雞翼問有咩好食,店員強力推薦,話係廚房自己秘製,煎到香脆的外皮,見到有很多調味的香料,食落口好熟悉,但我腦中又想不到是什麼的味道,但是好味的,又唔太咸焗香草蒜蓉包簡單的蒜蓉包,外脆內軟就不用說,牛油與蒜蓉的份量控制的不錯,又是不會覺得肥膩,而酒bar食物來說,很少不是咸一點或肥膩等你送酒,所以廚師有心思德國香腸拚盆相信很多飲酒的人,如果見到這盤德國香

香辣雞翼

焗香草蒜蓉包

德國香腸拚盆
相信很多飲酒的人,如果見到這盤德國香腸拼盤會很開心,因為份量很足,而且種類有四款唔同的香腸,有香辣,豬肉,雞肉味 ,對飲酒越飲越肚餓或口痕想食嘢的人,原全滿足。

芝士煙肉焗大蘑菇
大蘑菇完美飾演主角,很多時芝士煙肉本身味道已經很濃郁,所以會搶走哂風頭,但這次的大蘑菇汁多到爆開,而且味道濃郁香甜,芝士煙肉稱職地做回配角

2020-01-03 34 瀏覽
今日同同事放工去Happy hour!我們點了nuts $25japanese fried chick $68味道不錯送酒都幾配的!sausaga platter $108有好多款不同的香腸,配了生菜解油利香腸有加了香草,有雞肉的......酒的部分我們點了下面兩款manhatten $88cosmopolitan $88原來happy hour 酒做買一送一可以選同價的飲品,我們又點了!dark n stormy dark n stormymargaritas
2019-12-29 16 瀏覽
A very surprising bar which offers top notch bar food in big ass portion, we randomly went in for a Friday happy hour drinks and luckily, discovered their snack menu. Lots of options available to choose from: we picked meatballs with cheese, prawns, sausages and fries. It was super delicious and in such a big portion for affordable pricing. fries were cooked perfectly with cheese melted on top of it, it was heavily! Meatballs portion was big too with a dazzle of cheese melted on top which create
fries were cooked perfectly with cheese melted on top of it, it was heavily! Meatballs portion was big too with a dazzle of cheese melted on top which created a good chemistry with the tomato sauce.
Garlic prawns portion was huge and we cleared up the whole plate as it was delicious! Sausauge platter came with three types of sausages which was flavorful and juicy. Will definitely be back for their food.
Rating: 7.8/10
Location: TST
2019-12-22 34 瀏覽
來到尖沙嘴happy hour,當然係搵見靚靚酒吧hea 下啦。呢間樓下酒吧la neige 就正岩我心水。雖然係樓下酒吧,但一點也唔hea, 行樓梯沿路行落去都好多裝飾,樓下有飛鏢有beer pong 玩,地方又大真係幾好玩架。我同一位朋友來飲返杯happy hour time 都係$88仲要買一送一,點左d 小食質素都唔差架,有香辣雞翅,芝士餃子,芝士煙肉焗大菇,日式炸雞咁,呢d送酒都好正。場內氣氛也很好,大家下次可以來happy hour。
2019-12-17
10 分鐘 (堂食)
2019-12-17 37 瀏覽
最近工作好忙,壓力大,好需要輕鬆一下。發現尖沙咀鬧市新開左間酒吧,地點係正K11隔離,好岩收工同朋友chill下地方好乾淨又闊落,環境設計新穎,可以舒舒服服咁hea下,連玩都有,同場仲好岩掟標同睇波添。好多野飲揀,我點左枝Asahi,朋友話肚餓,叫左杯蘋果汁同幾款小食,冇諗過酒吧d小食都幾高質,芝士餃子、香草番茄醬肉丸同埋芝士煙肉焗大蘑菇,全部熱辣辣上枱,侍應仲好細心提我地唔好比焗盤辣親!整體而言,玩食輕鬆的好地方。

整體而言,玩食輕鬆的好地方。
2019-12-17 26 瀏覽
今天和朋友來到一間傾計聚會十分適合的酒吧,環境還播著輕鬆的音樂, 它位於地牢,上面的服務員會帶領着落下面, 會經過一條長長的樓梯,長長的樓梯氣氛非常好,服務員的態度十分親切, 我們喜歡坐哪裏都可以。我們還未吃飯所以,於是小食當晚餐$58西柚汁****$58蘋果汁*****果汁類不太甜很適合現代的口味$108 德國香腸拼盤*****這個拼盤的香腸有很多款式大家一定要試一試,剛剛好$58 芝士餃子****餃子內的芝士,芝士味不太濃,並不會蓋個餃子的味道$88 芝士煙肉焗大蘑菇*****一碟有兩隻蘑菇, 上面的配料和蘑菇一起吃非常夾$25花生nuts ****這裏還有數部擲飛鏢機,有幾部大電視可以睇足球賽,燈光非常浪漫。LA NEIGE 河內道5號地庫

我們還未吃飯所以,於是小食當晚餐

$58西柚汁****
$58蘋果汁*****
果汁類不太甜很適合現代的口味

$108 德國香腸拼盤*****
這個拼盤的香腸有很多款式大家一定要試一試,剛剛好

$58 芝士餃子****
餃子內的芝士,芝士味不太濃,並不會蓋個餃子的味道

$88 芝士煙肉焗大蘑菇*****
一碟有兩隻蘑菇, 上面的配料和蘑菇一起吃非常夾

$25花生nuts ****

LA NEIGE 河內道5號地庫
聽fd講尖沙咀開咗間新酒吧Happy hour有買一送一🍻就即刻去咗tgif啦🤣-🍹One Piece $98嗌咗佢地嘅signature cocktail原來杯酒嘅造型係扮緊日本漫畫one piece😮夾著頂草帽超可愛😝佢入面有橙酒 杏仁 蜜糖等等口感幾豐富 但就要睇你鍾唔鍾意杏仁味啦🤔-🍟炸薯格 $48飲酒必備嘅小食🤤份量頗多 炸得香脆上面有啲特別嘅醬汁 加分👍🏻-🧀芝士煙肉焗大蘑菇 $88有無人都係愛菇者?!!!🤣我同我啲fd都好鍾意食菇依度嘅大蘑菇好鮮甜多汁重菇味得黎再有芝士係上面好邪惡好正🤤-值得一讚嘅係依度嘅環境幾乾淨👍🏻去bar最驚啲枱痴立立依度就絕對唔會 而且有聖誕樹 唔錯唔錯😆
聽fd講尖沙咀開咗間新酒吧

依度就絕對唔會
而且有聖誕樹 唔錯唔錯😆

2019-12-13
2019-12-16 83 瀏覽
Thanks God Is Friday Night!!!!!!相信星期五係唔少打工仔一星期最開心嘅一日 包括我🥺因為終於都可以放兩日假啦!🔥捱左成個星期 加上日日有咁多唔開心嘅新聞點可以唔抖番下 所以一放工就約埋朋友去飲杯野chill下先☺️朋友就介紹左呢間喺尖沙咀嘅酒吧 之前佢試過話唔錯 今日一於去FC下先🙈酒吧位置喺尖沙咀鐵站隔離 一出就係 都幾方便👍🏻之後就行條神秘樓梯直搗酒吧深處啦!呢度餐廳嘅裝修都唔錯有好多好潮嘅裝飾 另外仲有幾個大電視 方便大家可以睇英超直播😎 呢度仲有三部掟標機比大家玩!👍🏻再行入少少就有個咁靚嘅吧枱 用嚟打卡都唔錯😏我哋坐低左之後就嗱嗱冧叫嘢食嘢飲啦!呢度酒嘅種類都唔少 平時嘅啤酒 Whisky cocktail都有 仲有以佢酒店嘅名嘅cocktail添 既然得呢度有咁特別 就一於試吓啦!😏•La-neige🍸•-呢杯Cocktail用左Gin, Milk, Homemade嘅Syrup同Earl Grey Tea調製而成-味道飲落去都幾順滑 又唔會太咽 而最特別嘅係用咗Earl Grey Tea一齊 飲落總會有啲茶香 幾特別😂加上個杯咁靚 最啱啲女士用
相信星期五係唔少打工仔一星期最開心嘅一日 包括我🥺
因為終於都可以放兩日假啦!🔥

酒吧位置喺尖沙咀鐵站隔離 一出就係 都幾方便👍🏻
之後就行條神秘樓梯直搗酒吧深處啦!

呢度餐廳嘅裝修都唔錯有好多好潮嘅裝飾
另外仲有幾個大電視 方便大家可以睇英超直播😎

呢度仲有三部掟標機比大家玩!👍🏻

再行入少少就有個咁靚嘅吧枱 用嚟打卡都唔錯😏
我哋坐低左之後就嗱嗱冧叫嘢食嘢飲啦!

•La-neige🍸•
加上個杯咁靚 最啱啲女士用嚟Post IG👍🏻

•1664 Draught Beer🍺•
而我朋友就叫咗杯1664啤酒 雖然啤酒出嚟大致上都一樣 等佢呢度倒嘅技巧都幾好 泡同酒嘅比例都唔錯😂

我哋之後仲叫咗啲小食!

•炸洋蔥圈🧄•
估唔到酒吧嘅小食質素都唔錯 洋蔥圈勁大 而且係新鮮炸出嚟 再加埋個蛋黃醬 好滋味阿🥰

•脆炸芝士薯格🧀🍟•
我哋幾個都勁鍾意食薯格 呢度仲要加埋芝士 大佬啊咁邪惡🥰🥰
薯格同芝士嘅配合可以話係天衣無縫 每食一塊都有拉絲嘅效果 上邊再加埋啲香草 令到個芝士味冇咁單調👍🏻

•香辣雞翼🍗•
最後我哋仲叫咗幾隻雞翼 雞翼都醃得幾入味
而雞肉都唔會煮得太老 幾鮮嫩👍🏻
個外皮仲幾香脆添🙈

估唔到呢間酒吧臥虎藏龍 小食都係佢哋最出色嘅一環 而且娛樂種類都幾多 飲嘢嚟講呢度都幾好🤤
2019-12-13
1 分鐘 (堂食)
  • 炸薯格
2019-12-15 18 瀏覽
我同朋友一段時間冇見,諗住搵一間有氣氛既酒吧飲下酒,好好咁吹下水,聚聚舊。我地搵左一間喺尖沙咀新開既酒吧,入面既電視都播緊足球賽,仲有擲飛鏢機!呢到有好多唔同既酒,另外仲有好多好吸引既小食!我地叫左一杯招牌既cocktail,叫La-negie ,同酒吧名一樣。入面有gin,milk, homemade syrup 同埋earl grey tea,味道好好,仲要個酒杯都好靚!另外仲叫左四樣小食,包括薯格、炒辣肉腸、肉丸同埋芝士餃子,全部熱辣辣又大份。
呢到有好多唔同既酒,另外仲有好多好吸引既小食!
2019-12-14 27 瀏覽
今日專登過嚟尖沙咀放鬆下,去咗間酒吧飲酒食下野,酒吧位置地庫位,要行條樓梯落去同其他酒吧不同之處係 乾淨 闊落 重點 有6部大電視 邊個位都可以睇波,重有掟飛鏢玩呀!雖然酒吧預咗唔係食嘢既 但哩一間 比想像中好味1)香辣雞翼 $68雞翼燒得非常之恰到好處,雞皮非常脆口,帶有少少微辣,雞肉完全冇見紅2)炸麥樂雞 $48呢度嘅麥樂雞仲好食過麥當勞,外脆內軟,唔似麥當勞咁連塊皮都係軟嘅,醬汁亦唔錯,但係如果有麥當勞一甜酸醬咁就非常之好啦3)蒜香辣蝦 $88蝦肉口感紮實,唔似平時出面食嗰啲蝦肉質軟瀨瀨咁,蝦肉入面有好多汁,又帶有少少嘅蒜香辣,嚟到嘅人一定要試吓4)香草番茄醬肉丸 $58一層厚厚既芝士包住d肉丸番茄醬酸酸甜甜 唔錯5)啤酒1664 $88Happy hour 嚟到呢度買啤酒飲或者cocktail ,仲有買一送一, 買啤酒就送啤酒,買cocktail 就送cocktail 呢度嘅服務態度亦非常之好,絕對可以攞滿分

雖然酒吧預咗唔係食嘢既 但哩一間 比想像中好味

1)香辣雞翼 $68

2)炸麥樂雞 $48

3)蒜香辣蝦 $88

4)香草番茄醬肉丸 $58

一層厚厚既芝士包住d肉丸
番茄醬酸酸甜甜 唔錯

5)啤酒1664 $88

呢度嘅服務態度亦非常之好,絕對可以攞滿分
2019-12-12 36 瀏覽
放工多數會和朋友到尖沙咀Chill Chill,原來最近又有新的酒吧開張,飲料還要買一送一,好抵,決定一試。餐廳環境不錯,有好多部電視直播足球比賽。和朋友一人點了一杯Cocktail,分別是Lost in Forest和One Piece。Lost in Forest由Homemade Green Tea Syrup, Egg white, Basil, Gin 混合而成,是有好強烈香草、草青味,真是有點似在森林一樣。小食點了幾款,分別是芝士餃子、日式炸雞和德國腸拼盤。比較推薦德國腸拼盤,份量很足,夠3-4人食,夠抵食~