呢排天氣咁熱☀️行行下街如果有杯透心涼既野飲可以飲下就最好啦☺️不過手搖飲品飲得多對身體唔好,呢間位於K11嘅雪耳糖水專門店「雪寮」就主打滋陰又養生嘅雪耳特飲,打卡靚之餘飲完又無罪惡感😆另外佢地仲有多款特色厚吐司同糖水,店員服務態度都好好,有主動介紹🙈餐廳仲有少量座位,大家下次黎到不妨試吓😆🍓赤·雪 $32小編自己比較鐘意飲啲fresh啲既野飲所以就決定試吓呢杯🥤加入洛神花士多啤梨紅茶、雪耳同士多啤梨海藻果凍製成😉飲落酸酸地唔會好甜好開胃🤤加入雪耳同海藻果凍口感更加豐富🤍另外佢地仲有啲有加奶既飲品🥛🫙馬蹄沙沙雪耳桃膠燉糖水 $64每款燉糖水有500ml,足夠1-2人食用😍雪耳同桃膠份量多,馬蹄本身有清熱解毒、生津化痰之功用, 佢地仲用左增成片糖,食落滋潤又清甜,馬蹄肉都有咬口☺️🧀雙層芝士拉絲肉鬆吐司 $68一上枱真係嗶一聲,肉鬆份量超級多,肉鬆控必試🐷食既時候記得小心啲😂中間仲加左啲芝士食落重鹹香,值得一讚吐司好鬆軟,呢個有驚喜😚🍞自選奶酥厚吐司 $32七彩嘅吐司打卡真係一流,分別有若竹抹茶、小三原焙茶、香橙伯爵茶、Baileys咖啡、香草同特濃可可味,每格會有唔同口味嘅奶酥醬,奶香味濃郁

🍓赤·雪 $32

🫙馬蹄沙沙雪耳桃膠燉糖水 $64

🧀雙層芝士拉絲肉鬆吐司 $68

🍞自選奶酥厚吐司 $32
七彩嘅吐司打卡真係一流,分別有若竹抹茶、小三原焙茶、香橙伯爵茶、Baileys咖啡、香草同特濃可可味,每格會有唔同口味嘅奶酥醬,奶香味濃郁😚

2022-06-26 41 瀏覽
【試食環節】多謝 @candid.hk 嘅試食邀請💖 K11最近開咗間主打雪耳特飲嘅小店,一上電梯就會見到間藍白嘅主題嘅舖頭,佢啲枱凳都係透明🤣 個感覺好新鮮❣️ 加埋所有餐具、同碟都好elegant😳 雖然係open area,但本身K11都有播下歌幾舒服,所以冇咩大問題今次嚟到試咗佢哋四款主打食物,分別有雪耳飲,厚吐司、燉糖水、自選奶酥厚吐司🍞🧡夕雪 (木瓜果凍、木瓜、牛奶、雪耳)嘢飲嘅配料都好養生,飲嘅時候好舒服😚 木瓜切咗做粒粒,食落唔硬👍🏻 其他配料都係好啱一路飲一路食,有啲嘢咬下但又唔洗focus係咬嘅過程上,可能我本身麻麻地咬珍珠咬到好攰🧋😵‍💫 木瓜奶嘅感覺係偏濃,而配料就好fresh,互相抵消翻🤩 不過飲飲下個飲管有啲難吸😂 因爲大大舊雪耳啜上嚟塞住咗🧡爆蒜厚吐司配芝士醬個吐司好香🍞 蒜🧄同芝士🧀嘅味道都好balance,唔會遮咗大家嘅味😋 我同🐡Share嚟食,淨係食咗半件都有少少漏🤏🏻 所以建議嗌唔同嘢share食會好啲,或者一開始就試下唔好搽曬麵包上面啲芝士醬😂 整體味道都唔錯,不過吐司嘅感覺係偏淋,可以烘脆翻少少,個口感就會好啲🤔🧡六味奶酥厚吐司舖頭menu 係
【試食環節】
多謝 @candid.hk 嘅試食邀請💖

夕雪

🧡夕雪 (木瓜果凍、木瓜、牛奶、雪耳)
爆蒜厚吐司配芝士醬

🧡爆蒜厚吐司配芝士醬
奶酥厚吐司

🧡六味奶酥厚吐司
舖頭menu 係一件吐司揀兩味,今次因為試食,所以就比曬6隻味我哋試🙏🏻 我就憑我覺得味道濃淡嘅次序去食,同下面介紹嘅次序一樣😂

🌿馬達加斯加香草:陣味好輕,呢個最食到有奶酥texture ,姐係有少少沙沙地,但又有啲creamy嘅感覺🤩
🍵若竹抹茶:茶味幾香,奶酥遮咗茶嘅少少苦澀味😙
🫖小山園焙茶:個培茶味唔夠出😢
🧉英式伯爵茶:比培茶濃味好多!都食到佢嘅茶香多啲,個感覺好啲👍🏻
☕️Baileys 咖啡:咖啡味好出而且唔苦,有少少似沖個啲即溶咖啡味嘅甜,不過我唔係成日飲咖啡,所以唔係好講得出似邊隻牌子多啲🤔
🍫61%VALRHONA特濃可可:朱古力味嘅味最出,都係唔苦嘅朱古力,但又唔太甜,揀61%都幾好😍

💭厚吐司嘅邊位可以搽多啲奶酥醬,因為太厚個度食食下就變咗有啲寡🧐
樹記腐竹蓮子薏米

🧡樹記腐竹蓮子薏米 (樹記腐竹、洋薏米、蓮子、水、冰糖)
呢個糖水可以話係❗️超級足料❗️佢比平時嘅薏米糖水加多咗雪燕(又係勁大抽🥳)食落更加舒服同埋清甜🥰 蓮子唔苦👍🏻 同埋應該好重腐竹/腐竹用咗好多豆,因為飲完糖水之後有少少好似平時飲完豆漿嘅感覺。相對嚟講薏米就比較出面嘅少,但有其他搭翻夠👍🏻

夕雪
爆蒜厚吐司配芝士醬
奶酥厚吐司
2022-06-26 26 瀏覽
早前路過K11 見到呢間以雪耳為主材料嘅手搖飲品店,聽落已經好吸引,仲要做緊買一送一優惠,即刻毫不猶豫試吓😍⭐️覓.雪($32)❤️9.0呢杯其實係鮮香橙綠茶+雪耳+抹茶海藻果凍☺️ 香橙綠茶本身已經好清新,啱曬喺而家嘅天氣飲☺️ 抹茶果凍仲要真係食到抹茶味,同綠茶都好夾👍🏻 另外,雪耳同果凍嘅份量都十分慷慨,飲曬成杯嘢好似食咗碗糖水咁🤣 以佢嘅份量同質素,$32正價嘅性價比都算高,更何況買一送一,仲可以坐低飲,真係好抵😍 店舖仲有唔同味道嘅奶酥賣,仲有買二送一嘅優惠添! 有興趣嘅朋友去開K11可以留意吓~

⭐️覓.雪($32)❤️9.0

2022-06-25 27 瀏覽
手搖飲品就飲得多,但飲品裏面有雪耳真係第一次見🫣 呢個係全港首間雪耳糖水專門店,以「療癒」為原點,提供多款養生和滋補嘅特色食物,包括雪耳特飲🍹 燉糖水🥣 鹹甜厚吐司🍞,中西合璧,總有一款啱你心水💕餐廳環境簡樸但不失優雅,純白色配藍色嘅裝潢非常適合大家嚟打卡🙈 而且地理位置非常方便,同閨蜜行完街嚟食個tea就最合適不過了😝🥪 雙層芝士拉絲肉鬆 $68面層鋪咗滿滿嘅肉鬆超級澎湃🤩 好吸睛👀 中間嘅芝士亦做到拉絲嘅效果🧀 層次分明,口感豐富😎 配微熱嘅厚吐司非常般配😋🍞 自選奶酥厚吐司 $32 有若竹抹茶🍵 小三原焙茶🥃 香橙伯爵茶🍊 Baileys咖啡☕️ 雲呢拿🌿 同特濃可可🍫 每款口味都好特別而且夠濃郁😚食嗰陣亦有微微沙粒感,滿足感max😍 叮熱後嘅吐司香氣四溢,口感外脆內軟,非常濕潤☺️ 係幸福嘅味道呀🥰❄️ 映雪 $42 由蝶豆花果凍,青檸,椰青水同雪耳而成😙 入口好清新而且甜度適中🤤 搭配滿滿嘅果凍同雪耳好有咬口,夏天解暑一流,推介❤️🍶 樹記腐竹蓮子薏米 $76腐竹豆味十分香濃😬 每一啖都食到蓮子,薏米,雪耳同雪燕~ 份量超級足料,好豐富呀🤭整體味道清甜滋潤,健康得嚟又可以美顏,飲多幾

🥪 雙層芝士拉絲肉鬆 $68
雙層芝士拉絲肉鬆

🍞 自選奶酥厚吐司 $32
自選奶酥厚吐司

❄️ 映雪 $42
映雪

🍶 樹記腐竹蓮子薏米 $76
腐竹豆味十分香濃😬 每一啖都食到蓮子,薏米,雪耳同雪燕~ 份量超級足料,好豐富呀🤭整體味道清甜滋潤,健康得嚟又可以美顏,飲多幾樽都唔怕啦🫣
雙層芝士拉絲肉鬆
自選奶酥厚吐司
映雪
樹記腐竹蓮子薏米
最近發現咗一間雪耳糖水專門店好特別,佢就係位於K11 Art Mall嘅「Candid 雪寮」喇~ 佢嘅特別之處係以新鮮雪耳為主材料,日日新鮮製作,調配養生雪耳特飲及燉糖水,啱哂想滋陰美顏嘅都市人💆🏻‍♀️ 佢亦有提供鹹厚吐司及奶酥厚吐司,行行下街想坐低食個下午茶chill吓都得😆 你可以堂食或者takeaway~ Takeaway嘅包裝都幾精美喔😛  買佢哋嘅人氣手工奶酥抹醬或燉糖水做散水禮物都幾得體㗎👏🏻❤️ 千•雪嚟到一定要叫返杯手調養生雪耳飲嘅😉呢杯千•雪材料豐富,有芒果布丁、椰汁、雪耳同芒果🥭 記得撈勻先飲~ 飲落好似健康輕糖版楊枝甘露雪耳糖水😚 質感濃稠好足料,加咗雪耳增加爽滑口感🙌🏻❤️ 蘭王蛋煙肉芝士厚吐司睇Menu見到個樣都非常吸睛👀 賣相都夠邪惡,兩層吐司配上面頭日本蘭王蛋、煙肉同mozzarella cheese,一切開蛋漿爆開,芝士亦有拉絲🧀 幾鍾意佢哋嘅吐司,夠鬆軟🍞 蘭王蛋蛋香超濃又唔腥,令吐司味道生色不少🥚中間夾層就放咗火腿同沙律醬,越食越開胃😂❤️ 馬蹄沙沙本來想叫樹記腐竹蓮子薏米,點知賣哂😢 最後揀咗馬蹄沙沙,呢款有清熱解毒、生津化痰功效👍🏻 配料可以揀雪耳+

買佢哋嘅人氣手工奶酥抹醬或燉糖水做散水禮物都幾得體㗎👏🏻

❤️ 千•雪

❤️ 蘭王蛋煙肉芝士厚吐司

❤️ 馬蹄沙沙
本來想叫樹記腐竹蓮子薏米,點知賣哂😢 最後揀咗馬蹄沙沙,呢款有清熱解毒、生津化痰功效👍🏻 配料可以揀雪耳+桃膠/雪耳+雪燕/花膠+雪燕
我揀咗雪耳+桃膠,分量好多,分到2-3細碗,入面有唔少大大粒桃膠,味道清甜,馬蹄切得夠細,爽脆有咬口👌🏻 開封後建議 2日內食完。

❤️ 自選奶酥厚吐司
食完佢哋嘅鹹厚吐司,當然要試埋甜嘅奶酥厚吐司喇🤭 呢款係喺厚吐司上面塗上六款唔同口味嘅手工奶酥抹醬,有六隻色好繽紛,都幾啱打卡😍 六款醬分別係:小山園焙茶、若竹抹茶、Baileys咖啡、英式伯爵茶香橙、馬達加斯加香草及61%VALRHONA 特濃可可。將外賣吐司放入焗爐/氣炸鍋,以180-200度焗6-10分鐘就OK⏱
奶酥醬奶味香濃,甜度適中,食起嚟有流沙顆粒感,一次過試哂六隻味好滿足💕 個人推薦Baileys咖啡☕️同英式伯爵茶香橙🍊如果食完覺得邊隻醬啱口味可以買一罐罐奶酥抹醬返屋企亦得啫~😂

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢間係健康低糖特飲新選擇🍃 可以堂食或者外賣,外賣厚吐司同燉糖水獨立包裝乾淨衞生~ 店員都好細心講解點翻熱同食用期限👍🏻唔錯~
下午茶
呢間喺 K11 Art Mall 新開🎊嘅雪寮,主打雪耳🍄糖水飲品🥤同埋特色鹹甜🍞厚多士,幾有創意🤩又幾高質,值得一試!開放式🍽用餐區用咗透明亞加力膠枱櫈🪑,感覺時尚型格😎。我第一次飲🥤雪耳飲,呢杯「千 · 雪」入邊有芒果布丁🍮、芒果🥭肉、椰汁🥥同埋雪耳,材料十分之豐富🤤好足料!飲落好杰身😋,雪耳爽滑又有好多芒果🥭肉,配埋芒果布丁🍮同埋椰汁🥥好香甜🥰。肉鬆🐖芝士🧀厚吐司🍞好大件🤩,四邊沾滿咗紫菜肉鬆🤤,中間有一片芝士🧀,十分之香😍。🔪切開中間係流心嘅芝士🧀,同面嘅係唔同款嘅芝士🤤,雙重芝士🧀食落層次豐富,加上紫菜肉鬆鹹香美味😋!自選奶酥厚吐司🍞可以揀兩種✌️唔同味道,呢個若竹抹茶🍵味道好香濃甜美,🍵抹茶控必食!Baileys 咖啡☕️都係我鍾意嘅口味🤤,香甜咖啡☕️味中滲出幾濃嘅 Baileys 🥃味,而且仲有少少奶香添😋。除咗堂食🍽之外,佢啲奶酥厚吐司🍞同埋燉糖水🥣都可以外賣🥡返屋企。我就買咗個🤤馬蹄沙沙燉糖水🥣返屋企,佢用咗增成片糖加冰糖🥰去燉所以甜味😋清香有層次。而且入邊有唔少馬蹄、雪耳🤩、桃膠同埋🥰雪燕,材料十分之🤤豐富,口感好有層次😋。

開放式🍽用餐區用咗透明亞加力膠枱櫈🪑,感覺時尚型格😎。

2022-06-21 28 瀏覽
呢間糖水店主打雪耳,有飲品有糖水,仲有吐司,tea time嚟都幾好🍸映雪💰$42有蝶豆花海藻果凍、椰青水、青檸、雪耳都係清清哋嘅味道,成杯唔太甜,果凍顏色幾靚🍞 雙層芝士拉絲肉鬆厚吐司💰$68真係好厚,食完都幾飽,食嘅時候微熱,芝士配肉鬆絕配,仲有好多味揀🍞奶酥抹醬厚吐司💰$28今次試我最鐘意嘅英式伯爵茶香橙味,仲有抹茶、焙茶、Baileys咖啡、特濃可可等食嘅時候可以用氣炸鍋170度左右焗5分鐘,當奶酥變得金黃色就可以食啦食落比想像更好味,熱辣辣奶酥更香,奶酥仲好厚,味道好又夾🉐值得再試埋其他味😋🥣樹記腐竹蓮子薏米經2小時燉煮過嘅糖水,有雪耳雪燕、蓮子薏米,腐竹煲到溶晒,幾香腐竹味,唔會太甜啱晒我🉐另外仲有好多種選擇,冰糖燉木瓜、桂花杞子桂圓、馬蹄沙沙、杏仁蓮子露等,好多都想試呀😍🚩雪寮 (尖沙咀) @candid.hk📍尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17

🍸映雪💰$42
有蝶豆花海藻果凍、椰青水、青檸、雪耳
都係清清哋嘅味道,成杯唔太甜,果凍顏色幾靚

🍞 雙層芝士拉絲肉鬆厚吐司💰$68

🍞奶酥抹醬厚吐司💰$28

🥣樹記腐竹蓮子薏米

🚩雪寮 (尖沙咀) @candid.hk
📍尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17
2022-06-19
10 分鐘 (堂食)
下午茶
經過K11見到一間雪白色小店 ~雪寮~提供多款以雪耳為主嘅燉糖水同飲品🍹❄️千·雪~芒果布甸 芒果 椰汁 雪耳❄️初·雪~芋泥 香芋口奶 雪耳每啖都有招牌雪耳 有好多配料獨特香甜好滋潤🥰充滿口感 幸福感 治癒感💕~ 厚吐司 🍞🧀雙層芝士拉絲肉鬆成件吐司舖滿肉鬆 中間夾住厚厚嘅芝士啖啖都有肉鬆芝士 好好食🥚蘭王蛋煙肉芝士中間夾住 煙肉 火腿 芝士 好多層面層放咗蛋味濃郁嘅蘭王蛋 好香好飽~ 奶酥厚吐司🍞每件都塗上甜甜嘅奶酥醬忍唔住要買兩件返屋企太多味 我揀咗6格款 一次過試哂6個味若竹抹茶 🍵 小山園焙茶 ⛰ 英式伯爵茶香橙 🫖Baileys咖啡 ☕️ 馬達加斯加香草 🌿 61%特濃可可 🍫另外單買咗一件若竹抹茶返屋企用焗爐烘大概3分鐘就食得外酥內軟 口感好好 又香甜個人特別鍾意英式伯爵茶香橙 🫖 若竹抹茶 🍵仲買咗兩大樽燉糖水返屋企日日新鮮燉製 兩小時燉煮 好足料❄️馬蹄沙沙有清熱解毒 生津化痰之效成樽都係滿滿嘅 馬蹄 雪耳 雪燕仲加咗大大粒嘅✨桃膠❄️樹記腐竹蓮子薏米每啖都係滿滿嘅雪耳 雪燕仲有好香嘅椰奶味 🥥兩款糖水都好有口感 清甜滋潤 又可以養顏 🧏🏻‍♀️今晚完成疲憊嘅工作返屋企都可以歎返
經過K11見到一間雪白色小店 ~雪寮~

提供多款以雪耳為主嘅燉糖水同飲品🍹

• 蘭王蛋煙肉芝士
  • 千·雪
  • 初·雪
2022-06-21 101 瀏覽
近排天氣開始炎熱,出到去尖沙咀打卡拍照有時都會影到身水身汗入到商場除左涼下冷氣降下溫,仲可以飲一杯以雪耳為主,冰凍透心凍既美顏滋養雪耳飲「雪寮」以療癒為原點,以滋養的雪耳為主材料,雪耳飲及滋潤燉糖水都充滿爽湯雪耳,真材實料,不賣弄、不浮誇,非常好飲小店提供有滋養雪耳飲及燉糖水,仲有又邪惡又美味厚吐司如果堂食唔夠喉,仲可以買奶酥厚吐司及樽裝糖水返屋企再三回味食品方面 : 蘭王蛋煙肉芝士 : 厚吐司香烤至外酥內軟,面層有味道濃郁既蘭王蛋,將蛋漿加上拉絲芝士及夾住多層煙肉,口感有層次,味道一流,飽肚滿足千·雪 : 招牌雪耳飲用料十分豐富,有芒果布甸、芒果、椰汁、雪耳,飲得又食得自選奶酥厚吐司 : 厚厚的吐司一次試齊六種味道,有若竹抹茶、小山園焙茶、Baileys咖啡、英式伯爵茶香橙、馬達加斯加香草61%特濃可可及人氣手工奶酥抹醬,可以滿足貪心的我,放入焗爐開180度焗四分鐘就食得,又方便又美味樹記腐竹蓮子薏米 : 一樽有500ml 約兩小碗,採用70年歷史的老舖樹記腐竹,腐竹清香,豆味濃郁,質地滑嫩,用料豐富,每啖都食到雪耳、雪燕,洋薏米及蓮子,健康滋潤
近排天氣開始炎熱,出到去尖沙咀打卡拍照有時都會影到身水身汗

小店提供有滋養雪耳飲及燉糖水,仲有又邪惡又美味厚吐司

如果堂食唔夠喉,仲可以買奶酥厚吐司及樽裝糖水返屋企再三回味

食品方面 :

2022-06-18
  • 蘭王蛋煙肉芝士
  • 樹記腐竹蓮子薏米
  • 千·雪
2022-06-19 23 瀏覽
黎到K11 Art Mall B1層,見到少多甜品蛋糕店。見到一間外觀簡約的cafe,叫雪寮Candid。主打雪耳飲品,奶酥醬及炖糖水專門店,座位好舒服,透明枱椅好特別試咗佢地的蘭王蛋芝士煙肉吐司及奶酥吐司。流心蛋汁同拉絲芝士好香濃,好足料,奶酥醬好酥脆,奶香好濃,有金沙蛋黃沙沙的感覺最抵係加$25優惠加配雪耳飲,又冰涼又滋潤,亦咬到一粒粒雪蓮子,好煙un千雪(布甸+冰糖雪耳+芒果沙冰+芒果粒+椰汁)真心正
奶酥醬好酥脆,奶香好濃,有金沙蛋黃沙沙的感覺
千雪(布甸+冰糖雪耳+芒果沙冰+芒果粒+椰汁)真心正
奶酥吐司
2022-06-16
奶酥吐司
  • 雪耳飲
  • 奶酥醬吐司
2022-06-18 69 瀏覽
話說行到K11 Art 地庫B1confectionery 果層,見到好多雪糕店蛋糕店,行到一間叫雪寮Candid的Cafe主打雪耳飲,奶酥醬及手工吐司。聞到陣陣焗包香氣,試下先食咗手工蘭王芝士煙肉及奶酥吐司,加$25有得加配雪耳飲吐司真係要相機食先,切開個蛋黃流汁落吐司,一齊食好有蛋香及芝士味,份量及材料十足。奶酥醬好有奶香味,食落有金沙奶皇果種沙沙的感覺,好酥香杯雪耳飲千雪,係芒果布甸+冰糖雪耳+雪蓮子+芒果沙冰+椰汁組成,$25加配,真心好味又扺D座位好有等色,枱椅,餐具都盡量用透明及簡約設計,好舒服相信之後多人食過,一定爆滿
主打雪耳飲,奶酥醬及手工吐司。聞到陣陣焗包香氣,試下先
食咗手工蘭王芝士煙肉及奶酥吐司,加$25有得加配雪耳飲
奶酥醬好有奶香味,食落有金沙奶皇果種沙沙的感覺,好酥香
D座位好有等色,枱椅,餐具都盡量用透明及簡約設計,好舒服
相信之後多人食過,一定爆滿

雪夜星空
奶酥醬吐司
2022-06-17
雪夜星空
奶酥醬吐司
  • 千雪(芒果布丁 椰汁 雪子 芒果沙冰)
  • 蘭王蛋芝士煙肉吐司
2022-06-16 49 瀏覽
每次經過K11都會聞到陣陣雲呢拿香味🍦真係令人好想食甜嘢🙈🙈今日經過呢間新開嘅雪耳糖水專門店😛就急不及待想食下,滿足下我個黑洞胃先😝😝同朋友一齊叫咗一杯雪耳飲、厚吐司、燉糖水同一款奶酥厚吐司,一齊share食~~點完餐等梗果陣,就見到啲枱枱櫈櫈都係全透明🤍,非常特別,用黎打卡真係一流🥰🥰🍞蘭王蛋煙肉芝士 • 厚吐司 $68去拎果陣已經見到擺盤非常吸晴🍴而且蘭王蛋非常奪目🥹🥹因為我係蛋控,見到蘭王蛋都流晒口水了🤩🤩 食落口完全唔會令人失望,真係非常惹味,煙肉🥓加入芝士🧀,每一口都係煙韌滋味😩再整穿埋隻蛋,濃濃嘅蛋味包圍住吐司,食完真係好滿足🥺🥺🍞奶酥厚吐司 人氣手工奶酥抹醬,厚厚嘅一層塗上吐司上,絕對係真材實料,一共有六種味道😳🍵若竹抹茶、小山園培茶、Baileys 咖啡、英式伯爵茶、馬達加斯加香草、61%VALRHONA 特濃可可☺️☺️每種味道都各有特色,味道好濃郁~~我會推薦培茶、伯爵茶同埋61%VALRHONA 特濃可可 🙌🏻🙌🏻😋🥛初。雪 $42本身見到張圖好靚就叫咗,果然係冇照騙🤣🤣一樣咁靚,試完之後可以話係又靚又好飲😌😌入面有芋泥、香芋牛奶、雪耳😛😛香芋味非常濃😝再加埋雪耳,非

🍞蘭王蛋煙肉芝士 • 厚吐司 $68

🍞奶酥厚吐司

🥛初。雪 $42
本身見到張圖好靚就叫咗,果然係冇照騙🤣🤣一樣咁靚,試完之後可以話係又靚又好飲😌😌入面有芋泥、香芋牛奶、雪耳😛😛香芋味非常濃😝再加埋雪耳,非常有口感,真係養顏之選😳😳行街飲下呢啲真係好養生🥰

🍶樹記腐竹蓮子薏米 500ml $
因為食完晒嘢已經飽飽地,就諗住take away返屋企繼續慢慢品嘗☺️☺️職員都非常好,俾埋個保溫袋我裝住,仲溫馨提示開左蓋就要一日內食用,同埋凍熱食皆可,非常貼心😘 樹記腐竹,豆味已經十分香濃滑溜,再加入雪燕,舀起來可拉出一條條透白的幼絲,口感細滑帶彈性🙈🙈 不但美白,更可補充骨膠原之效🥰🥰