2022-07-01 762 瀏覽
由於颱風關係!咁啱見到附近餐廳都收晒所以諗住入去試吓!點知服務態度又差食品水準也很差😩!我叫左一個 腩肉豬軟骨小鍋米線多蔥多芫茜!碗米線到左得少少蔥..跟住我和服務員講請佢俾多D蔥同芫荽!之後服務員卻感覺非常之不耐煩同我講轉頭攞俾你啦!然後同我講話加蔥要加$5喎!我心諗有冇搞x錯…咁走蔥係咪減$5!不過唔緊要唔會再光顧!之後再望一望呢間野結業左好多間啦!應該不久將來都會自然淘汰!希望大家唔好貪方便幫襯佢!
2021-12-20 956 瀏覽
約左朋友食晚飯未夠鐘,去附近塭間茶記嘆返杯茶先,記得赫德道附近有間雲南桂林過橋米線。叫左酥炸雲吞、炸雞翼,即叫即炸,熱辣辣炸酥皮雲吞自家製,炸得幾鬼好味👍 凍檸茶$16,有錫蘭茶味、檸檬香和少少澀味,又帶回甘,唔會太甜我鐘意👍見到人人食米線,望下餐牌尖沙咀仲有$30幾蚊一碗粉,怪不得甘多人響度食,下次經過會再嚟食Tea time snacks :Crispy Wonton ~ delicious Fried chicken wings ~ yummyIce Lemon Tea~tasty

Tea time snacks :
Crispy Wonton ~ delicious
Fried chicken wings ~ yummy
Ice Lemon Tea~tasty
  • 炸雲吞
  • 炸雞翼
2021-09-25 775 瀏覽
都食咗呢間米線不下十次,每次都係夜麻麻一條友食飯嗰陣就會嚟搵佢😆先講湯底,其實認真唔輸蝕,簡單一個豬小肚紅薯粉都有勁重豬骨湯味,無花無假。另外夥計都大部分幾友善,有時見佢哋唔夠人,都會幾好態度咁等我慢慢叫嘢食😂再嚟就係餸,不過不失嘅豐富程度,不過唔食豬肉嘅朋友仔就諗諗先,因為湯底有豬肉成分,最多只能撈起啲肉碎喔。價錢嚟講,呢個市況仲賣緊四十幾五十蚊一個米線嘅,應該唔多地方了,平夾抵食不二之選就係呢度啦~

2021-09-21
5 分鐘 (堂食)
2021-05-19 1076 瀏覽
上星期都係喺尖沙咀食咗一間法國藍帶美食勳章既酸辣米線,除咗覺得佢個湯底仲keep到之外,其他嘢完全不值一提😏😏上次因為失望咗,堅決要食返一碗好嘅酸辣米線,所以嚟咗近尖東既雲南桂林過橋米線滿足返我自己😜😜。好彩,今次絕對冇失望👍🏻👍🏻今日叫咗三個餸,豬耳、豬潤和豬腩肉。配料十足,個湯完全係冇得輸,只不過係有啲辣(小弟叫中辣),所以唔敢飲晒😂😂豬耳爽口,味道剛好😊😊豬潤比較干,不算太吸引but ok 👌🏻👌🏻豬腩肉有口感,一塊塊好均勻👍🏻👍🏻個湯底唔係好識形容,係好食到唔識得形容,酸和辣平衡得非常好,食完唔會十分口渴,佢個辣會令到你想不斷食不斷食不斷食落去👏🏻👏🏻👏🏻仲有一樣我最鍾意呢間舖頭嘅地方係,除咗米線之外佢另外仲可以選擇米粉或拉麵🤗🤗🤗雖然我去食嘅時候已經係晚上九點多,人比較少,可以感覺到店舖嘅清潔做得非常好,枱面十分乾淨和乾爽,完全冇污糟嘅感覺🥰🥰🥰總結:尖沙咀食米線,呢間應該係最好嗰間😁😁😁

好彩,今次絕對冇失望👍🏻👍🏻

豬耳爽口,味道剛好😊😊
豬潤比較干,不算太吸引but ok 👌🏻👌🏻
豬腩肉有口感,一塊塊好均勻👍🏻👍🏻

總結:尖沙咀食米線,呢間應該係最好嗰間😁😁😁
2021-05-11
宵夜
2021-05-11 684 瀏覽
份量好大份👍🏻👍🏻 叫咗兩個餸 都比出面多唔會話你未食晒個面已經冇晒餸🙈本身個面已經有跟肉碎 份量都唔算少 同喺出面嗌米線叫一個炸醬差唔多🧐🧐其他配料都好多🤤🤤花生,蔥同埋芫荽好正好正叫咗小辣普通酸 係我鍾意食嘅重口味米線👍🏻米線淋身好掛汁😍 如果鍾意食硬嘅可以落單備注要硬面🥸12:47嗌50幾分已經有得攞都算係幾快🥳🥳用熊貓外賣有八折🐼 平過打電話去叫外賣🙈呢個價錢來講算係幾抵食 🤩 好多人話有態度問題 今次買外賣就暫時未體驗到😂如果下次堂食遇到冇禮貌嘅員工就再寫食評啦😆😆😆
其他配料都好多🤤🤤花生,蔥同埋芫荽好正好正
叫咗小辣普通酸 係我鍾意食嘅重口味米線👍🏻
如果下次堂食遇到冇禮貌嘅員工就再寫食評啦😆😆😆
熱拌米線
熱拌米線
2021-03-08 689 瀏覽
之前成日幫襯開間野越做越差野食中間啦但今次真係頂唔順要出個評論個帶眼鏡瘦女人態度差到爆做野發曬脾氣 收錯錢唔緊要見佢攞錢掟錢咁樣對客人一d態度都冇咁唔想做就唔好做啦!搞到我食野都好似俾人鬧咁,以後都唔會幫親!
之前成日幫襯開
間野越做越差
野食中間啦
但今次真係頂唔順要出個評論
個帶眼鏡瘦女人態度差到爆
咁唔想做就唔好做啦!

搞到我食野都好似俾人鬧咁,以後都唔會幫親!
2020-09-23 1195 瀏覽
#小秘書 呢排食 #西藥💊 食到口都寡埋,見今晚好咗啲啲,已經忍唔住口走去「雲南桂林過橋米線」買個 #腩肉湯米線 #外賣 返屋企慢慢嘆🤤 比錢嘅時候,阿姐仲提議我加份 #豬肚絲 試吓🤪哦 原來都只係加七蚊啫... 豪比你😉#久違嘅味道 就喺我面前,因為怕味道太刺激,#湯底 我要 #小辣 🤤 #芫荽蔥 嘅清香正好中和 #腩肉 嘅肥膩感,加配嘅 #豬肚絲 都幾爽口,阿姐果然無介紹錯😉 將 #米線 配埋 #熱湯 一齊入口,正係我最享受嘅味道🤩簡簡單單嘅一餐,有時連 #山珍海味 都比唔上😉

2020-09-22
2020-05-23 1062 瀏覽
今晚一行五人去完shopping,梗係要搵地方醫肚,由友人帶路,嚟到呢間店門口,大家都二話不說就入去,可能疫情仍然持續,店內的人不多,只有三四枱客人。我們坐低之後,大家各自各在諗叫咩嘢食好!結果四個不約而同叫黃酒雞米線!🤣🤣呢個情景一定要影低佢做紀念!我其實以前都有幫襯過呢間店,但多數叫麻辣米線,今次都係第一次試下佢黃酒雞米線!佢個湯好好味,好香酒味同薑味,但又唔會太濃,味道剛剛好!雞件如果多啲就好了!🤪 食完成碗米線覺得好補。下次可以再encore,唔洗下下食麻辣米線甘重口味,清清地都唔錯!👍
黃酒雞米線

2020-05-20
黃酒雞米線
2020-03-11 799 瀏覽
完全唔似係一碗重慶酸辣粉,啲粉完全無味真心未食過咁難食既重慶酸辣粉!最差既鋪 員工態度又差 求求其其落單食物環境好舊 下次唔會幫襯呢間!拉入黑名單 好好好好難食。。。。
完全唔似係一碗重慶酸辣粉,啲粉完全無味
真心未食過咁難食既重慶酸辣粉!
最差既鋪 員工態度又差 求求其其落單
食物環境好舊 下次唔會幫襯呢間!
拉入黑名單 好好好好難食。。。。
重慶酸辣粉
2020-03-11
2019-10-07 983 瀏覽
收銀嗰個黑口黑面, 成個場陰陰沉沉咁樣, 好似停屍間, 殮房, 死亡登記處咁樣, 收銀嗰個女人勁冇禮貌, 唔願做咁樣, 成塊面係死灰色㗎, 毫無血色, 如果唔係冇其他選擇都唔會揀佢, 以後都唔會再嚟, 畀錢買難受!!!
2019-08-13 752 瀏覽
環境衛生非常差,枱上有細蟑螂在爬行……杯凍檸水表面全是油脂,明顯杯子很不乾淨……店鋪老闆娘好惡,無論是她接聽電話、對店的客人還是對自己員工,都態度惡劣……食物味道普通。絕不會再光顧。
環境衛生非常差,枱上有細蟑螂在爬行……
杯凍檸水表面全是油脂,明顯杯子很不乾淨……

食物味道普通。
絕不會再光顧。
2019-08-08 537 瀏覽
好耐冇食過小窩米線, 見好耐以前又系尖沙咀食過一間好好食既, 所以就去食, 不過地址唔同左,都唔知系咪同一間 (黃底藍字)。去到, 7點幾, 里面得兩檯人甘少, 都有D嚇親。正常小鍋米線系咪應該有肉碎呢? 我記得以前果間系就甘叫個小鍋米線都有 ! 四寶丸小窩米線50元,無肉碎得四寶丸同埋系淺白色清湯, 米線冧,丸無肉未,冧到就散咁,湯味道似水,完全無味。個腩肉炸醫小鍋米線 加紫菜39+7 , 先有肉碎, 食就還可以, 但系食完成晚飲好多水都好口喝 !! 味精就味精 ! 話知你以前幾好食, 宜家正垃圾 ! 唔怪得冇人食 !sorry ~! 我真系嬲到第一次系openrice 評價

去到, 7點幾, 里面得兩檯人甘少, 都有D嚇親。

sorry ~! 我真系嬲到第一次系openrice 評價
2019-08-07
2019-05-05 740 瀏覽
五一黃金周 通街都係人午餐時間想搵個位食嘢都唔係咁易唯有搵啲粉麵店貪佢唔會話坐得好耐啲客快嚟快去等咗5分鐘都叫有位店入面8成都係中國遊客真係“厲害了 我的國”🙄清清地 嗌咗個雞絲魚腐涼拌米雞絲都尚算嫩滑 魚腐都好爽口佢撈嗰個汁同我想像中有啲出入只係用咗甜醋加小小豉油同其他店雲南米線相比其他店嘅醬汁係會側重返有啲辣味真係算清淡不過我鍾意由於係涼拌嘅關係唔駛五分鐘我已經清咗碗嘢等五分鐘食都係五分鐘非常有效率快閃食評 完。
五一黃金周 通街都係人

等五分鐘食都係五分鐘
非常有效率

快閃食評 完。

2019-05-01
5 分鐘 (堂食)
2019-05-02 465 瀏覽
雲南米線真的是對於一個喜愛食辣的人必備的食物關鍵是我走到哪都喜歡吃米線真的從小吃到大的食物呀覺得米線比麵食好消化吸收第一次吃這家米線是因為離我公司特別近吃了以後就覺得還不錯 今天午飯時間剛好就順路去了雖然不是雲南當地的正宗米線結合了香港的飲食特色特別喜歡裡面的紅腸相比較內地的雲南米線這邊就沒有那麼濃郁的米香味了還吃過這家的重慶酸辣粉酸辣粉的味道偏大眾的清淡口味粉是那種寬扁的透明粉比較硬 口感略顯粗糙要是換一種粉的話就完美了
雲南米線真的是對於一個喜愛食辣的人必備的食物

比較硬 口感略顯粗糙
要是換一種粉的話就完美了
2019-04-10
2019-02-03 650 瀏覽
#米線皇后🐖行過尖沙咀又口痕好想食米線😂即刻OpenRice 下有邊間米線舖先~😂尖東站出最近~👍店舖都算幾大👍👍坐得都算舒服😌👍#豬軟骨小鍋米線 🍜💰39唔洗等5分鐘就有得食👍湯底算濃,非常香😋,而且有好多肉碎😋,好正🐖豬軟骨較少,啲肉幾「鞋」🤢米線份量都比較少,質感夠淋,如果份量多少少會比較好😂相對上腩肉會比較好食👍因爲有醃過😋得閒經過尖東又想食米線,可以一試🐖
#米線皇后🐖

尖東站出最近~👍

店舖都算幾大👍👍坐得都算舒服😌👍

#豬軟骨小鍋米線 🍜💰39

唔洗等5分鐘就有得食👍
湯底算濃,非常香😋,而且有好多肉碎😋,好正🐖
豬軟骨較少,啲肉幾「鞋」🤢

米線份量都比較少,質感夠淋,如果份量多少少會比較好😂

相對上腩肉會比較好食👍因爲有醃過😋
得閒經過尖東又想食米線,可以一試🐖
2019-01-29
午餐