2020-10-19
放咗工, 近近地喺附近同朋友d 野先番屋企. 1, 小鍋米線 - ( 豬腩肉, 魚肉春卷, 豬潤, 小辣) - 朋友嘅 ($56)湯 - 湯因為係少辣變得好野味. 雖然係少辣, 我食唔到辣嘅都OK.米線 - 都係正常水平偏淋.豬腩肉 - 平時食開三哥, 佢地d 豬腩肉會連埋皮+皮下d 肥膏, 一啖食會食到唔同口感. 而呢度就我就食到豬腩肉嗰d 肉, 無乜肥膏, 都好食嘅, 會啱怕食肥同減緊肥嗰d 人多d. 但食得豬腩肉, 就想食埋佢d 爽嘅肥層囉. 又或者咁啱夾到全肉吧.魚肉春卷 - 因為用腐皮包住, 腐皮個味好出, 魚肉就食唔到味豬潤 – 薄切, 所以口感差少少同好易柴, 食唔到豬潤嘅爽口. 2, 小鍋紅薯粉 (豬腩肉, 墨魚丸, 鴨腎, 清湯) ($65)湯 – 清湯, 正常有味精味. 紅薯粉 – 煙煙韌韌幾好食. 唔會太淋. 豬腩肉 – 同上.魚丸 – 都食到有少少墨魚味道, 但唔夠彈牙鴨腎 – 薄切, 所以口感差少少唔爽而且淋晒. 3, 千層豬耳 ($43)$43 得5塊. 汁係酸酸辣辣都幾好食. 雲桂香都食過好幾次, 面嘅份量覺得比之前少1/4, 料嘅份量都O
米線 - 都係正常水平偏淋.
湯 – 清湯, 正常有味精味.
紅薯粉 – 煙煙韌韌幾好食. 唔會太淋.
豬腩肉 – 同上.
魚丸 – 都食到有少少墨魚味道, 但唔夠彈牙
鴨腎 – 薄切, 所以口感差少少唔爽而且淋晒.
3, 千層豬耳 ($43)
$43 得5塊. 汁係酸酸辣辣都幾好食.
雲桂香都食過好幾次, 面嘅份量覺得比之前少1/4, 料嘅份量都OK 啦.