2020-06-18
今日同朋友路過偉華中心,突然興起想食米線。係譚仔同哩間之間糾纏左一陣,最後就揀左哩間。我地去果陣大概七點幾八點,有人但唔算太多,唔洗摞飛。整體環境算清潔,雖然檯有啲痴,但位置較同類店鋪稍為疏落。我就叫左一個蟲草花雞湯米線,麵底轉左做紅薯粉。黎到之後初初望落去整體還不錯。紅薯粉幾彈牙,雞ok滑。試左啖湯,根本冇佢所講既酒味雞湯,只係一般普通雞湯。食到最尾發現佢啲雞毛掹得唔係好乾淨,差唔多一節手指咁長既一條雞毛漂浮係個湯度。整體味道ok,唔難食但唔好食,質素有待改善。拿 見唔見到大大條雞毛(筷子夾住果度)朋友就叫左一個涼拌紅薯粉,本身比個肉醬係微辣,佢就冇睇清楚餐牌揀左個小辣。由於我本身唔食辣,我試完發現自己個嘴唇...痹咗。朋友就話哩度小辣比佢想像中辣好多,應該有外面既中辣。整體紅薯粉幾ok既,但辣度有啲意想不到。總括而言,哩間淺嚐ok,但做回頭客?我就不會了,有大把同類型餐廳做得更好。
拿 見唔見到大大條雞毛(筷子夾住果度)