2021-01-12
1988 瀏覽
今日嚟食鐵板燒,之前有好幾次男朋友都想食鐵板燒,不過因為太汶水book就book唔到。今次假期黎食,非常之last minute 先訂枱,本身諗住嚟博博運氣,最後竟然有位喎,一定係啲人取消所以先有位!注意訂枱需要信用卡落訂,如果最後沒有出席的話會被扣錢。今次係第二次嚟食,同上一次你食今次的確係有啲失望,應該係因為今日係假期,上次係平日,上次個廚師係超有心機咁樣逐樣逐樣煮,今次就好似好趕時間咁一大lot咁樣煮!先來有刺身,都尚算新鮮。之後就去開始鐵板燒嘅食物啦。廚師話會每樣整咗一次俾我哋先,之後我哋就按自己想添加食啲乜嘢而再落單。第一次嘅帶子同第二次嘅帶子係有分別的。第一次嘅帶子感覺入邊仲係未煎熟透,第二次嘅熟度就啱啱好,而且帶子好新鮮好肥美。蝦同埋三文魚都好好味,而鱈魚就不能無限添加。全都是非常新鮮。冇食到個鵝肝,呢樣同樣都係不能無限添加。至於肉類,有羊肉雞肉同埋薄燒牛肉。薄燒牛肉佢係入邊default 擺洋蔥,而我就request放青蔥,好好食。炒飯不夠乾身。最好嘅綠茶雪糕都非常之好味!不過呢個都係淨係可以食一次乍。另外Sake同埋啤酒都係無限任飲,啱哂愛酒之人。成個套餐任飲任食2.
冇食到個鵝肝,呢樣同樣都係不能無限添加。
炒飯不夠乾身。
最好嘅綠茶雪糕都非常之好味!不過呢個都係淨係可以食一次乍。
另外Sake同埋啤酒都係無限任飲,啱哂愛酒之人。
成個套餐任飲任食2.5小時。
好多人都話覺得Sheraton 雲海嘅鐵板燒非常之抵,尤其係lunch time。不過今日紅日,乜優惠都冇,加上廚師今日明顯煮得有啲累,所以都有啲失望。下次食鐵板燒的話可能會發掘其他餐廳lu