2024-06-08 3 瀏覽
今次去到旺角經OpenRice search吓睇吓有咩dinner好食咁最後係搵咗呢一間叫做Price南洋嘅食馬來西亞嘢嘅肉骨茶嗰啲之類啦。最後我哋都係嗌咗一煲肉骨茶嚟食嘅食落味道一般般啦,唔算話太突出大間餐廳呢就人太多啊所以去到係唔使等位嘅雖然我哋打過去有book到位,但係去到見到間餐廳都唔算多人味道一般般坐落就唔算話太舒服,因為冇得嗌最後我覺得性價比算係一般嘅亦都冇咩特別出色咁嘅感覺囉就係咁啦拜拜
冷冰冰嘅天氣,打邊爐就最啱,呢間馬來湯底火鍋店,夠哂特別,用瓦煲做鍋湯底選擇都好特別,有肉骨茶湯底,沙嗲湯底,咖哩湯底同椰子清雞湯🦁🍲M͜͝i͜͝s͜͝s͜͝ L͜͝i͜͝o͜͝n͜͝n͜͝ 評分🥢:6.5/10肉骨茶湯可係滾左之後試飲左先開始打邊爐,濃濃嘅藥材味,好香,加埋其他食材落去打邊爐,熱辣辣,好濃味,好入味,不過滾滾吓、食食吓就會偏鹹,特別係食響鈴嘅時候就吸哂啲湯汁,好鹹🤣但整體上幾有新意👍🏻最尾記錄叫一個麵加埋去可以索哂濃濃嘅湯汁🤤好滿足☺️好飽肚飲品方面就比較失望🙈🙈試左話梅梳打,都正常味道,未算太特別…..另外,美祿恐龍唔夠濃郁,比較淡味,似朱古力多啲…選擇都比較少,想飲青檸梳打又一早話買哂回頭率:50% 💫💫💫🦁🌟都想試埋另外嘅湯底,但吸引度未算好大,會想回頭______________________________

最尾記錄叫一個麵加埋去可以索哂濃濃嘅湯汁🤤好滿足☺️好飽肚

選擇都比較少,想飲青檸梳打又一早話買哂

回頭率:50% 💫💫💫
🦁🌟都想試埋另外嘅湯底,但吸引度未算好大,會想回頭

2022-01-06
👍🏻招牌老巴剎肉骨茶 $158估唔到配料咁多😳!有一字骨、豬肚、大腸、杏鮑菇、冬菇同豆卜仲要每樣野食都有3-4舊,真係淨食呢個煲都夠飽呀😝肉骨茶濃味但唔會好鹹,藥材味岩岩好配料全部都好入味又軟腍,鐘意食豬肚大腸既人必食😎最正係加湯係直接加返肉骨茶😍!直頭可以一路打邊爐一路飲湯,無限添飲👍🏻-👍🏻風味沙嗲湯 $128味道偏重口味,湯底好濃郁,微微辣好惹味🤪係馬來沙嗲,主要係香料味會突出啲,唔係好重椰香/花生味個種本身會有幾舊豬軟骨,比起肉骨茶既配料少好多個人覺得沙嗲配雞件同片頭最夾-👍🏻本地手切肥牛 $198牛味越食越濃郁,脂肪唔多,肉感比較重,但一啲都唔韌😙切得厚薄適中,不過份量就唔算好多鍾意食牛肉既人就一定唔夠喉啦🥺-👍🏻雞件 $88/半隻大大舊好厚肉又無雪味,半隻份量都幾多,岩哂食肉獸🤪原本冇調味,個人認為淥係較濃味既沙嗲湯底會更惹味亦可以點舖頭招牌既參巴辣醬😛-👍🏻一口蝦肉雲吞 $42/6粒👍🏻一口菜肉雲吞 $42/6粒兩款都好食,皮夠薄,類似小雲吞既size蝦肉雲吞每粒都有半隻蝦仁,口感彈牙菜肉雲吞菜同肉既比例剛好,豬肉香突出😋-👍🏻牛丸 $38/4粒口感係結實個種,牛味幾濃咬
👍🏻招牌老巴剎肉骨茶 $158
估唔到配料咁多😳!有一字骨、豬肚、大腸、杏鮑菇、冬菇同豆卜
仲要每樣野食都有3-4舊,真係淨食呢個煲都夠飽呀😝
肉骨茶濃味但唔會好鹹,藥材味岩岩好
配料全部都好入味又軟腍,鐘意食豬肚大腸既人必食😎
最正係加湯係直接加返肉骨茶😍!
直頭可以一路打邊爐一路飲湯,無限添飲👍🏻

👍🏻風味沙嗲湯 $128
味道偏重口味,湯底好濃郁,微微辣好惹味🤪
係馬來沙嗲,主要係香料味會突出啲,唔係好重椰香/花生味個種
本身會有幾舊豬軟骨,比起肉骨茶既配料少好多
個人覺得沙嗲配雞件同片頭最夾

👍🏻本地手切肥牛 $198
牛味越食越濃郁,脂肪唔多,肉感比較重,但一啲都唔韌😙
切得厚薄適中,不過份量就唔算好多
鍾意食牛肉既人就一定唔夠喉啦🥺

👍🏻雞件 $88/半隻
大大舊好厚肉又無雪味,半隻份量都幾多,岩哂食肉獸🤪
原本冇調味,個人認為淥係較濃味既沙嗲湯底會更惹味
亦可以點舖頭招牌既參巴辣醬😛

👍🏻一口蝦肉雲吞 $42/6粒
👍🏻一口菜肉雲吞 $42/6粒
兩款都好食,皮夠薄,類似小雲吞既size
蝦肉雲吞每粒都有半隻蝦仁,口感彈牙
菜肉雲吞菜同肉既比例剛好,豬肉香突出😋

👍🏻牛丸 $38/4粒
口感係結實個種,牛味幾濃
咬落竟然爆汁,仲係芝士黎,幾正🤩
👍🏻炸片頭 $32/4粒
魚片頭夠彈牙又唔腥,啱晒滾係沙嗲湯底😌

味道:8/10
性價比:6/10
📍#霹靂南洋
旺角彌敦道575號Ladder Dundas5樓
2021-12-29 419 瀏覽
呢間餐廳係馬來西亞邦咯島「南洋1957」嘅首家海外店🇲🇾以「口味正宗但絕不傳統」為宗旨,將一系列正宗招牌菜配合創意,製作出不一樣嘅美食🍲✨醬料自由調配豉油、生蒜、蔥花、芫荽、辣椒、自家炒參巴辣椒醬,夠哂獨特惹味💗招牌老巴剎肉骨茶 ($158)湯底按照傳統做法,加入當歸同川芎等藥材,飲落醇厚順喉,藥材香濃回甘🪵一字骨燜得軟嫩鬆化,配合肚腸、豬肚、豆卜同雜菇,吸湯力一流🍖💗椰子清雞湯 ($168)清雞湯加入新鮮椰子同杞子,飲落鮮醇清甜,養顏暖胃🥥配合半隻鮮雞,雞皮爽滑,肉厚嫩滑,雞鮮味濃🐓💗本地手切肥牛 ($198/ 小)手切肥牛每日新鮮入貨,呈雪花紋理,肉質爽口腍滑,肉味同油脂香濃郁🐂💗豬頸肉 ($88)豬頸肉肉質偏肥膩,而且略帶豬羶味🐖💗墨魚丸 ($38/ 4粒)墨魚丸Q彈鮮味,入面有粒粒墨魚,口感豐富🦑💗一口蝦肉雲吞 ($42)雲吞外皮夠薄滑溜,包住鮮蝦同豬肉餡,非常足料🥟💗炸魚皮 ($38)貨源嚟自香港仔,保證新鮮香脆🐠💗娃娃菜 ($28)娃娃菜翠綠爽脆🥬💗杏鮑菇 ($28)杏鮑菇脆嫩彈牙🍄💗凍桂圓冬瓜茶 ($22)味道醇和香甜,有助消暑下火🍹💗美祿恐龍 ($26)飲落朱古力味濃郁
醬料

💗招牌老巴剎肉骨茶 ($158)
招牌老巴剎肉骨茶

💗椰子清雞湯 ($168)
椰子清雞湯

💗本地手切肥牛 ($198/ 小)
本地手切肥牛

💗豬頸肉 ($88)
豬頸肉肉質偏肥膩,而且略帶豬羶味🐖
豬頸肉

💗墨魚丸 ($38/ 4粒)
墨魚丸Q彈鮮味,入面有粒粒墨魚,口感豐富🦑
💗一口蝦肉雲吞 ($42)
雲吞外皮夠薄滑溜,包住鮮蝦同豬肉餡,非常足料🥟

💗炸魚皮 ($38)
貨源嚟自香港仔,保證新鮮香脆🐠
炸魚皮

💗娃娃菜 ($28)
娃娃菜翠綠爽脆🥬
💗杏鮑菇 ($28)
杏鮑菇脆嫩彈牙🍄

💗凍桂圓冬瓜茶 ($22)
味道醇和香甜,有助消暑下火🍹
💗美祿恐龍 ($26)
飲落朱古力味濃郁,唧上厚層忌廉更醇滑🍫
2021-12-28
醬料
招牌老巴剎肉骨茶
椰子清雞湯
2021-12-27 115 瀏覽
天氣凍最岩打邊爐🍲 今次試個馬拉式邊爐,有4款湯底揀: 椰子雞、沙嗲、咖喱、肉骨茶😍 .🍲招牌老巴剎肉骨茶 $158: 有一字骨、肚腸、豬肚、豆卜及雜菇! 藥材味好濃 飲完好暖身❤️ 足料又正宗,推薦冬天必試☃️.🍲風味沙嗲湯 $128: 湯底好濃郁,入面有好多豬軟骨😚.⭐️本地手切肥牛 $198 (小): 肥瘦均勻,肉質鮮嫩,配沙嗲湯一流👍🏼.🍜大光麵 $16: 配沙嗲湯好邪惡😍.烏冬 $22豆腐 $28娃娃菜 $28唐生菜 $28
🍲招牌老巴剎肉骨茶 $158

🍲風味沙嗲湯 $128
: 湯底好濃郁,入面有好多豬軟骨😚

⭐️本地手切肥牛 $198 (小)
: 肥瘦均勻,肉質鮮嫩,配沙嗲湯一流👍🏼

🍜大光麵 $16
: 配沙嗲湯好邪惡😍
烏冬 $22
豆腐 $28

娃娃菜 $28
唐生菜 $28
2021-12-18 58 瀏覽
旺角出名多好野食架啦~聽朋友講附近有間正野唔錯! 襯早收工一於去試下風味沙嗲湯底 佢呢個湯低真係不得了~除左用砂煲上十分加分之外沙嗲味亦極濃而且入面更有豬軟骨,豬軟骨十分入味同軟綿綿 好正啊😈😈炸午餐肉呢個一上台己經係熱啦啦!炸到金黃色 勁吸引 放落湯底浸一浸就食得了❤️❤️炸魚皮好味既炸魚皮必需脆卜卜💕魚皮香脆且完全無腥味 仲夠曬大塊添啊👅豆腐 嫩豆腐卡路里很底,蛋白質高放落湯底真心正😍嚮鈴 + 油炸鬼❤️呢d係打邊爐必備的~超級既邪惡美食🥰淮山麵🤩 淮山麵 口感爽滑彈牙 係款健康麵食✨放落湯底可吸曬沙嗲既湯底,正爆😆
旺角出名多好野食架啦~
聽朋友講附近有間正野唔錯! 襯早收工一於去試下

風味沙嗲湯底
佢呢個湯低真係不得了~
除左用砂煲上十分加分之外沙嗲味亦極濃
而且入面更有豬軟骨,豬軟骨十分入味同軟綿綿 好正啊😈😈

炸午餐肉
呢個一上台己經係熱啦啦!
炸到金黃色 勁吸引 放落湯底浸一浸就食得了❤️❤️

好味既炸魚皮必需脆卜卜💕
魚皮香脆且完全無腥味 仲夠曬大塊添啊👅

豆腐
嫩豆腐卡路里很底,蛋白質高
放落湯底真心正😍

嚮鈴 + 油炸鬼❤️
呢d係打邊爐必備的~
超級既邪惡美食🥰

淮山麵🤩
淮山麵 口感爽滑彈牙 係款健康麵食✨
放落湯底可吸曬沙嗲既湯底,正爆😆
2021-12-17 27 瀏覽
今次同大家介紹一間位於旺角既創意馬拉菜 - 霹靂南洋💕💕小店位於彌敦道地鐵站旁,相當易搵及方便!!而且店內環境舒服,座位闊落之餘更帶點南洋風!今日我地黎到就係俾佢地既炭燒邊爐吸引住左💕招牌老巴剎肉骨茶 🙆🏻‍♀️湯底中有一字骨 肚腸 豬肚 豆卜及雜菇🤘🏻而家凍冰冰既天氣飲翻啖肉骨茶真係超舒服超暖胃~而且佢地仲要勁懷舊係以砂煲形式打邊爐 超加分煲仔細細 一邊食下野一邊吹下水 very good😈😈本地手切肥牛 💕💕厚切大大塊肥牛絕對無得輸~肥牛肉味濃 雪花花紋均勻 真係好靚👅👅對於係牛魔王既我地黎講真係想Encore 多幾碟啊🥰雞件 (半隻)😈雞肉大大份,份量好足~而且雞肉好滑嫩之餘連雞皮都好爽好彈牙👍🏻👍🏻呢個仲要同肉骨茶湯底勁Match!真係超級補身FEEL 🤩🤩一口蝦肉雲吞🥳超級飽滿既蝦肉雲吞,粒粒爽彈皮薄涵靚既雲吞絕對值得一試👀👀牛丸 佢呢隻係會爆汁既牛丸ahhhh~一咬開d汁滿到噴出黎 牛味濃之餘爆汁程度係滿分架😈😈熱啦啦食真係好易整親嘴仔!參巴辣醬雞肉串🍺呢個簡直係火辣辣!對於唔太食得辣既我黎講係一個挑戰啊😎佢而隻辣得黎好過隱 配埋雞肉串真係邪惡到爆☺️話梅桔仔冰 +桂圓冬瓜茶
今次同大家介紹一間位於旺角既創意馬拉菜 - 霹靂南洋💕💕
小店位於彌敦道地鐵站旁,相當易搵及方便!!

而且店內環境舒服,座位闊落之餘更帶點南洋風!
今日我地黎到就係俾佢地既炭燒邊爐吸引住左💕

招牌老巴剎肉骨茶 🙆🏻‍♀️
湯底中有一字骨 肚腸 豬肚 豆卜及雜菇🤘🏻
而家凍冰冰既天氣飲翻啖肉骨茶真係超舒服超暖胃~
而且佢地仲要勁懷舊係以砂煲形式打邊爐 超加分
煲仔細細 一邊食下野一邊吹下水 very good😈😈

本地手切肥牛 💕💕
厚切大大塊肥牛絕對無得輸~
肥牛肉味濃 雪花花紋均勻 真係好靚👅👅
對於係牛魔王既我地黎講真係想Encore 多幾碟啊🥰

雞件 (半隻)😈
雞肉大大份,份量好足~
而且雞肉好滑嫩之餘連雞皮都好爽好彈牙👍🏻👍🏻
呢個仲要同肉骨茶湯底勁Match!
真係超級補身FEEL 🤩🤩

一口蝦肉雲吞🥳
超級飽滿既蝦肉雲吞,粒粒爽彈
皮薄涵靚既雲吞絕對值得一試👀👀

牛丸
佢呢隻係會爆汁既牛丸ahhhh~
一咬開d汁滿到噴出黎 牛味濃之餘爆汁程度係滿分架😈😈
熱啦啦食真係好易整親嘴仔!

參巴辣醬雞肉串🍺
呢個簡直係火辣辣!對於唔太食得辣既我黎講係一個挑戰啊😎
佢而隻辣得黎好過隱 配埋雞肉串真係邪惡到爆☺️

話梅桔仔冰 +桂圓冬瓜茶😜

話梅桔仔冰呢d咁得意既野飲一定要試下啦🥰
酸酸甜甜寧捨開胃✨
而桂圓冬瓜茶凍冰冰養身一流🥤
2021-12-11 32 瀏覽
#hongkong #food #旺角 #火鍋 #小型邊爐 #簡易版烚吓烚吓 #之前見好多人黎食滿心期待😊 #牛腩煲 #湯底好濃 #牛腩入味半腍 #打邊爐材料冇特別冇咩想食 #加上吾肚餓叫左好少野食 #油炸鬼肥牛午餐肉 #午餐肉係必點❤️ #大腸豬肚炒得香辣 #咖央西多麻麻 #其實成餐唔係話難食 #但就普通 #最後太飽冇加個麵 #環境坐位都舒服 #咁啱嗰日冇咩人去 #勝在一個人都可以嚟食 #座位闊落坐得舒服 #價錢平抵食 #吾會encore #試過就算
2021-12-11 146 瀏覽
星加坡嘢你會諗到食啲乜?肉骨茶?串燒?咖喱魚頭?我相信十個十個第一時間都會答肉骨茶,但係你有冇諗過用肉骨茶打邊爐🍲呢? 霹靂南洋新推出肉骨茶火鍋,極濃肉骨茶真材實料,就算你要加湯,都係加肉骨茶俾你,絕對唔會溝淡咗個湯底,令你由頭到尾都感受到原汁原味😋招牌老巴剎肉骨茶 $158湯底入面有一字骨、肚腸、豬肚、豆卜同雜菇,雖然唔係話好多,因為本身個砂鍋煲都好細,但係足夠你打邊爐用,一人一鍋或2人一鍋都得,我就選擇兩個鍋,可以再試唔同味道😍風味沙嗲鍋 $128入面有3舊豬軟骨,相當入味,呢個湯底配肥牛真係一流,簡直絕配,湯底濃郁,最主要係食完都唔口渴💯💯💯手切肥牛(細)$198 明顯見到好靚雪花紋理,入口嫩滑,滾耐咗都唔會靭👍🏻一口蝦肉雲吞.一口菜肉雲吞 $42即叫即包,相當新鮮,雖然係一口,但都好足料,有大大粒蝦肉🦐 金錢肚 $58 預先巳經秘製過,所以唔駛淥太耐都會咬得開,吸湯汁一流✨一口牛 $108平時食牛柳粒好多時一過火就會韌,又或者硬身,而佢真係算係咁,有小小肥帶住又夠肉味,如果覺得手切肥牛貴,呢個一口牛都係不錯嘅選擇👍🏻 萵筍 $28蔬菜之中我比較鍾意嘅,喜歡佢爽口,食咗咁多肉係要
星加坡嘢你會諗到食啲乜?
肉骨茶?串燒?咖喱魚頭?

招牌老巴剎肉骨茶 $158

風味沙嗲鍋 $128

手切肥牛(細)$198
明顯見到好靚雪花紋理,入口嫩滑,滾耐咗都唔會靭👍🏻

一口蝦肉雲吞.一口菜肉雲吞 $42
即叫即包,相當新鮮,雖然係一口,但都好足料,有大大粒蝦肉🦐

金錢肚 $58
預先巳經秘製過,所以唔駛淥太耐都會咬得開,吸湯汁一流✨

一口牛 $108

萵筍 $28
蔬菜之中我比較鍾意嘅,喜歡佢爽口,食咗咁多肉係要食小小菜先平衡既😁

話梅桔仔冰 $22
好有下火感覺,小小甜好飲✨

檸檬青檸梳打 $22
我較喜歡呢個,有氣又酸酸甜甜,可令口腔清新,減膩最佳😋
之前都上過嚟食飯,本身諗住上嚟食第二次試吓啲小菜同食肉骨茶,順便嗌啲配料打邊爐😋點知原來轉左冬季餐牌,得番火鍋冇小菜嗌😮不過都唔緊要,見到新出一啲火鍋湯底一於試試佢好似港式邊爐咁,佢有醬料費每位$12,有得落辣椒,芫荽,蔥同蒜。馬來地道咖喱湯底($128)帶雞件之前嘅餐牌入面都有咖哩底嘅砂煲菜式可以打邊爐,不過初初係杰身啲咁食哂啲再加湯打邊爐。今次直情邊身成為湯底,香濃嘅湯底浸入唔同嘅配料都會好惹味。唔錯!椰子清雞湯($168)帶半隻鮮雞呢個湯底出面都見過,不過見佢係新嘢就嗌嚟試吓啦😌入面已經包咗半隻雞,仲有好多椰子同杞子,感覺好滋補,所有雞同椰子嘅精華都去哂個湯度,飲落好香甜,差啲想飲哂佢!金錢肚($58)每片大錢肚都好大片,食落仍然好爽口,好新鮮👍🏻牛柏葉($58)豬皮($38)其實呢啲內臟類我就唔太食,不過朋友話每一樣都好大份,而且好新鮮,仲索哂個湯嘅味,絕對抵嗌😉本地手切肥牛-大($348)成個餐牌都貴嘅一個item,成碟肥牛每片大細都差唔多,油脂分布平均,食落去無乜筋亦幾淋身🤩以手切牛肉嚟講確實係幾靚仔,都叫對得住呢個價錢。今次仲有兩個湯底未試,一個為招牌肉骨茶,另一個為港式

馬來地道咖喱湯底($128)帶雞件

椰子清雞湯($168)帶半隻鮮雞

金錢肚($58)

每片大錢肚都好大片,食落仍然好爽口,好新鮮👍🏻

牛柏葉($58)豬皮($38)
牛柏葉
豬皮

本地手切肥牛-大($348)
本地手切肥牛

今次仲有兩個湯底未試,一個為招牌肉骨茶,另一個為港式沙爹湯底,應該都係正常發揮,期待下次再嚟試新湯底打邊爐😛
2021-11-26 27 瀏覽
馬拉野都可以打邊爐?🍲係呀 如果食厭左蘇媽•蘇媽可以試下呢間將牛腩煲同肉骨茶變成火鍋迎合香港人口味 都幾特別!- 霹靂仁當牛腩煲 $118做左功課同大家介紹下咩係仁當😎其實佢係香港人成日講既「巴東」食落係有明顯既香料、辣椒、椰奶同香茅味牛腩炆得好腍好入味 同埋唔好睇佢細細煲 牛腩份量都幾多再加埋啲響鈴 吸晒湯汁 好邪惡!如果大家食完牛腩之後 就可以點其他配料繼續打邊爐🍲- 怡寶芽菜雞 半份 $108份量選擇都好friendly 有例牌 半份同一份揀雞肉好好好嫩滑 都無咩骨!- 招牌雜錦老巴刹肉骨茶 $138黎到亦都當然要試下佢個肉骨茶啦有齊排骨、豬手、豬腸、冬菇、豆卜 仲有油炸鬼點黎食🤤湯底都算係有藥材味 但唔會太重 係易入口果種其實平時佢都係連爐上 但果日唔夠爐所以係之後再比我地有爐真係好好多 可以keep到個煲既溫度同埋佢好好係會不停加肉骨茶比你 不知不覺我就飲左好多碗🤣不過個人覺得排骨可以再煮得軟爛啲同埋豬手同豬手都偏多肥膏 唔敢食晒成舊😥- 咖央西多士 $38就咁睇可能以為好正 但咖央多真係完勝呢個完全食唔到啲咖央味🥲- 撈摻摻 $12唔好睇少 呢個先係我既必點推介!如果大家知

馬拉野都可以打邊爐?🍲
係呀 如果食厭左蘇媽•蘇媽可以試下呢間
將牛腩煲同肉骨茶變成火鍋迎合香港人口味 都幾特別!

- 霹靂仁當牛腩煲 $118
做左功課同大家介紹下咩係仁當😎
其實佢係香港人成日講既「巴東」
食落係有明顯既香料、辣椒、椰奶同香茅味
牛腩炆得好腍好入味 同埋唔好睇佢細細煲 牛腩份量都幾多
再加埋啲響鈴 吸晒湯汁 好邪惡!
如果大家食完牛腩之後 就可以點其他配料繼續打邊爐🍲

- 怡寶芽菜雞 半份 $108
份量選擇都好friendly 有例牌 半份同一份揀
雞肉好好好嫩滑 都無咩骨!

- 招牌雜錦老巴刹肉骨茶 $138
黎到亦都當然要試下佢個肉骨茶啦
有齊排骨、豬手、豬腸、冬菇、豆卜 仲有油炸鬼點黎食🤤
湯底都算係有藥材味 但唔會太重 係易入口果種

- 咖央西多士 $38
就咁睇可能以為好正 但咖央多真係完勝
呢個完全食唔到啲咖央味🥲

- 撈摻摻 $12
唔好睇少 呢個先係我既必點推介!
如果大家知既話 摻摻即係米粉加油麵
作為一個粉麵愛好者黎講 我好鍾意食呢個 而且好抵食☺
2021-11-25 23 瀏覽
天氣凍凍地 想打邊爐又唔想咁heavy朋友即刻推介呢間馬拉菜第一次聽馬拉菜既餐廳可以打邊爐🤨·位置唔算就腳係Ladder Dundas 5樓屬於一層一餐廳格局既商廈即係一出lift就係餐廳·餐廳唔算大 · 但乾淨企理叫左一人一鍋兩款都用瓦煲仔加gas爐上枱而食物上枱前已經煮熟左腩肉排骨肉骨茶($88)一邊再加熱一邊聞到勁香肉骨茶味肉骨茶好濃帶少少藥材味鍋裡面有兩大條已經炆到入哂味既肉排🍖而配料都好多有豆卜/冬菇/油炸鬼全部都超吸湯索哂味🤤🤤🤤另外仲可以加其他配料打邊爐🫕我地加左個生菜黎吸湯🥬😆😆😆要大讚既係再加湯係會加番肉骨茶比你❥霹靂仁當牛腩煲($118)仁當即係咖喱咖喱既辣度溫和好香椰奶味但唔好睇佢細細煲牛腩份量都幾多牛腩牛味重而軟腍上面仲有幾條響鈴比你點汁食霹靂邪惡😈店舖細細 位置唔多記得要訂位
天氣凍凍地
餐廳唔算大 · 但乾淨企理
叫左一人一鍋
兩款都用瓦煲仔加gas爐上枱
而食物上枱前已經煮熟左

腩肉排骨肉骨茶($88)
一邊再加熱一邊聞到勁香肉骨茶味
另外仲可以加其他配料打邊爐🫕
我地加左個生菜黎吸湯🥬😆😆😆
要大讚既係
再加湯係會加番肉骨茶比你❥

霹靂仁當牛腩煲($118)
仁當即係咖喱
霹靂邪惡😈

店舖細細
位置唔多
記得要訂位
總結:不推介,有興趣可睇埋落去雜錦肉骨茶正正常常 算係成餐比較可取既一道餸參巴辣醬炒鮮魷無特別同普通辣醬炒咁囉..魷魚又重雪味美祿恐龍到底知唔知咩叫美祿恐龍?就係果D美祿粉啊充其量呢杯都只係一杯有cream既美祿不推介原因如下:1) 食物品種少2) 味道極普通,亦睇唔出有邊度正宗3) 當日8點左右到,無人等有空位 - 食野途中職員已3番4次行黎睇下食完未想收野咁 - 碟上仲有少量食物,我地仲拎緊對筷子夾緊,職員就無啦啦走黎拎起隻碟趕住收4) 明明openrice book左位,到達時亦有講到留座電話,唔明點解confirm左訂座轉頭又話滿座cancel扮多人?其他食評 (好評) format極相似 (特別係subject), 請自行判斷
總結:不推介,有興趣可睇埋落去

雜錦肉骨茶

- 食野途中職員已3番4次行黎睇下食完未想收野咁
扮多人?

2021-11-21
2021-10-29 44 瀏覽
【腩肉排骨肉骨茶】呢個價錢食到份量咁多,咁豐富的肉骨茶,其實飽肚指數黎講幾抵,但若然肉可以再入味點同軟腍點,性價比就更高【參巴辣醬炸雞】私心推薦🤭 雞皮炸得好脆,雞肉尚算多汁,加埋辣醬又香又好辣,真係好辣,但係食的!有別於韓國炸雞的滋味【美祿恐龍】正常發揮回頭指數:🐒🐒🐒🐒P.S 意外地小人吃
【腩肉排骨肉骨茶】

回頭指數:🐒🐒🐒🐒
P.S 意外地小人吃
2021-10-18
2021-10-17 49 瀏覽
😥牛腩煲:食食下先發現⋯⋯好粗壯既頭髮大大條地纏着牛腩🤮仲要斷裂埋廢事換過煲😵😵😵😵味道而言:牛腩唔太入味環境而言:open kitchen廚房員工同其中一位樓面員工吹水吹得好盡興,talk show咁,全程被迫聽埋佢地啲對話🙈價錢而言:正常價,但連基本衞生都做唔到希望可以改善返衞生情況同埋職員吹水唔好咁大聲,因為食食下食到成條頭髮真係令人當場都起雞皮
😥牛腩煲:
頭髮牛腩煲?

食食下先發現⋯⋯好粗壯既頭髮大大條地纏着牛腩🤮

仲要斷裂埋

廢事換過煲😵😵😵😵

味道而言:牛腩唔太入味

價錢而言:正常價,但連基本衞生都做唔到

• 頭髮牛腩煲