2024-03-20
今日黎同大家試間新嘢😉!呢間韓大叔大排檔開業大約一個月到~裝修係幾有韓國地道燒肉舖嘅感覺😗!一入到餐廳,就有熱情嘅店員歡迎你🤣~總括嚟講,整個服務同衛生都唔錯☺️~餐廳雖然唔算好大,但欣賞佢哋冇將啲枱擺到好迫,感覺冇咁擠擁😌~係幾啱黎同朋友邊傾偈~邊飲返兩杯🍻!✨ 韓大叔醬油拼盤🦀🦐🥚 $388拼盤有一隻醬油蟹、兩隻醬油蝦、兩隻醬油鮑魚同埋一隻溏心蛋🙆🏻♀️~總括嚟講,唔會覺得啲海鮮有任何腥味,食落都新鮮嘅(返到屋企冇肚痛🤣)!不過隻醬油蟹size有啲細,啲腳又唔齊,有啲甩皮甩骨🙈⋯ 而且唔係好多蟹膏,係遜色咗啲🥹~我同友人都一致覺得,蟹同鮑魚調味實在太鹹😥,一定要撈飯食先得!個鮑魚幾彈牙嘅,救返少少分數🥹⋯反而隻溏心蛋就冇乜醬油味,得好重嘅麻油味😂~$388黎講⋯我覺得可以將個資源分配喺其他食物上面喇🥹⋯✨原味炸雞(半份)🍗 $98炸雞好夠熱,調味啱啱好☺️~皮好脆,雞肉又唔會炸到好乾,幾Juicy,推介大家試吓😋!✨韓式牛肉飯卷 $78普通gimbap~冇乜特別😂!有少少嫌佢落得太多蜜糖芥茉醬,搶晒個飯卷嘅味😕~個人覺得冇醬會好食啲🥹✨荔枝梳打 $38✨紅葡萄柚子梳打 $38兩杯梳打都
✨ 韓大叔醬油拼盤🦀🦐🥚 $388
✨原味炸雞(半份)🍗 $98
✨韓式牛肉飯卷 $78
✨荔枝梳打 $38
✨紅葡萄柚子梳打 $38
兩杯梳打都唔會好甜,可以幫手清嘢食嘅油膩感,都有需要嗌嘅🤣
P.S.🫶🏻
記得喺OpenRice訂座,有全單八五折優惠啊🥳!
CP價:🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸🧸
🔖 #韓大叔大排檔 (銅鑼灣)
📞 84819684
🔍 銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓