2024-05-16 107 瀏覽
走入紅磡嘅韓公炸雞,第一感覺就係溫馨。店內裝修簡潔,白色磚牆配上暖色燈光,令人有種回到家嘅感覺。坐低後,店員快手快腳咁送上韓式小菜,每一樣都係新鮮製作,特別係泡菜,酸酸辣辣,開胃得嚟。主菜方面,韓式燒肉係必試嘅選擇。五花肉切得薄薄嘅,燒得啱啱好,外層微焦,肉汁保持得好好。配上特製嘅醬汁同新鮮生菜,一咬落去,肉香四溢,真係令人難以忘懷。石鍋飯同樣出色,飯粒分明,底部嘅飯焦香脆,加上啲辣醬,味道層次豐富。

2024-05-16
2022-08-20 1552 瀏覽
牛肉紫菜卷炸雞便當$60好抵食呀!分量剛好,炸雞無骨的,有兩隻口味😋牛肉飯卷好足料,新鮮每日手製👍🏻炆薯仔味道好特別,有少少酸味,薯仔煮到好粉;大豆芽爽口,味道清甜;酸蘿蔔酸度剛好,爽口🤭估計店主是一對韓國年長男女,所以食得出好家庭式的風味,下次會繼續試其他菜式😁
牛肉紫菜卷炸雞便當$60

2022-08-19
  • 牛肉紫菜卷炸雞便當
2022-04-16 1235 瀏覽
經常見到好多人喺呢間韓式小店鋪前等外賣,似乎好受歡迎😃行埋去望下餐牌,唔小心見到店裡面有員工煮緊新鮮蛋卷好吸引呀😻再望下個餐牌,好多野揀喎,出餐又出得好快,即刻落單試下先☺️🐥雞肉便當 ($68) - 便當賣相精美而且份量十足,雞肉大件有口感,嫩滑juicy,味道濃郁好入味,食到心心眼😍伴菜有醃到好夠味嘅薯仔粒🥔甜黑豆同清甜芽菜,當然仲有唔少得嘅韓國泡菜啦,少少辣又夠酸,易入口,怕辣嘅朋友都可以一試🤗成個便當好豐富,食得好滋味🥰🥚韓式雞蛋卷 ($30) - 呢個蛋卷係必食之選💖食落有好香嘅蛋味同紫菜麻油味,唔會過油,惹味到食唔停口😋個蛋卷仲卷得好靚好均衡,賣相吸引,唔怪得咁多人都揀佢啦💁🏻‍♀️雖然睇落只係簡單嘅外賣便當,但每款菜式嘅質素都令人滿意☺️小店其實已經開咗好多年,到而家都仲要排隊等外賣,加上試過之後更加認同佢係一間好有實力值得支持嘅小店❤️下次一定要試埋佢地嘅炸雞,有4款味道咁多,要搵多d朋友一齊試晒佢😺

雞肉便當

韓式雞蛋卷

2022-04-01
10 分鐘 (外賣自取)
雞肉便當
韓式雞蛋卷
2020-12-27 2727 瀏覽
今日又要諗買咩外賣 原先都唔太知自己想食咩又唔想食麵經過韓宮好似有啲胃口 就試下啦見都多人等緊外賣雖然冇優惠 又好多選擇都冇想要雞肉飯 佢話得返牛肉咁就叫咗個牛肉伴飯 ($70)等咗8分鐘左右已經有 都放得幾好 有袋 而個飯盒又靚靚仔仔拎到返屋企冇返轉賣相好唔錯呀😍而且幾香可惜已經凍咗 有少少水蒸氣 聰明嘅佢地原來起膠蓋整咗個洞 等佢唔好變倒汗水👍🏻個飯先冇濕份量好大!!! 啲飯勁多 我一個人食唔曬 已經食咗2/3 配料就菜多 牛肉少🥬有菠菜 大豆芽菜 紅蘿蔔絲 白蘿蔔絲 煎蛋 韓式牛肉 辣醬 (冇落)菠菜同大豆芽菜有用油炒過同調味 咬落好夠脆😋🥕紅蘿蔔絲 白蘿蔔絲味道清淡 可以話冇味 口感亦冇菠菜同大豆芽菜脆 不過令個飯豐富有營養啲🍳煎蛋煎得ok 蛋黃未熟透 輕微流心 蛋白位食落squishy 撈飯好夾🐂牛肉比較少 不過唔多根/肥膏 味道亦好夠 肉汁為成個飯帶入味道🍚米飯口感好 唔硬 唔似隔夜 而且食落似珍珠米 好食撈起咗成個飯一齊食先最好味🤤多重口感 層次感 味道 刺激味蕾真係好好食!!! 感覺起韓式拌飯入面 宜間冇落得咁多油 佢起底到落咗適量嘅油 令個感冇咁乾 望落有光澤啲 香啲
今日又要諗買咩外賣 原先都唔太知自己想食咩
又唔想食麵
經過韓宮好似有啲胃口 就試下啦
見都多人等緊外賣

雖然冇優惠 又好多選擇都冇
想要雞肉飯 佢話得返牛肉
咁就叫咗個牛肉伴飯 ($70)
等咗8分鐘左右已經有 都放得幾好 有袋 而個飯盒又靚靚仔仔

菠菜同大豆芽菜有用油炒過同調味 咬落好夠脆😋
🍚米飯口感好 唔硬 唔似隔夜 而且食落似珍珠米 好食
撈起咗成個飯一齊食先最好味🤤
多重口感 層次感 味道 刺激味蕾
(之前食過啲一味得個油字 食完個嘴油淋淋...冇其他味)
所以佢依個好食👍🏻
估唔到依間韓宮唔錯 怪不得起黃埔都生存咗好耐
佢真係韓國人間 成家打理 啊爸做落單門面 啊媽起㕑房 啊仔跑腿
服務就差咗少少 因為佢地聽唔明英文 難溝通...
環境衛生都還可以啦 㕑房入面比較多野
CP值ok 都可以話抵食 因為個飯超級超級多! 唯一係牛肉份量不足 不過韓國菜起香港普遍貴 尖沙嘴啲韓國餐廳都咁上下 仲要有啲好難食 所以話韓宮叫合理價錢
搵外賣想食韓國菜可以試一試🇰🇷
牛肉伴飯
  • 牛肉拌飯
#紅磡美食 #韓式料理 💁🏻‍♀️其實韓式豬手係香港都幾難搵🤤真係好大碟...🤗食唔哂要打包走 🤩最緊要係真係好似我係韓國🇰🇷食果種又香又軟又鬆化唔會咬到牙都甩😚👨🏻🧑🏻老闆同老闆娘勁好人!唔單只同我地影相又請我地帶既2個小朋友食糖🍭🍬要包生菜加d醬再加d豬手咁~! Yummy ~🤤😋一口生菜包豬手😋😋 小朋友聽到韓語覺得好新奇 老闆仲教小朋友唱生日歌🥰仲有呀老闆個仔真係好大隻🥰haha送左半打忌廉溝鮮奶比我地飽到不得了😍 #相機食先 #慶生餐廳
#紅磡美食 #韓式料理

2019-08-24
生日
韓式豬手
2019-08-29 1572 瀏覽
為了光顧韓菜,來到紅磡附近,想到未試炒粉絲,就在附近,同樣有好評之處買一碗,以解解饞。看到店員,是南亞裔,有點意外。澄清我不是排外,只是想說少數族裔已支持了香港大多數辛苦的工作了,反倒想說要加油。粉絲同樣是半小時後才開蓋。發現了沒有倒汗水在蓋子,證明什麼?本身不夠熱。韓式粉絲,視麻油為主要調味料之一,嘗不到。同樣油是油,只是油膩的油,不夠熱,問題就出來了。炒?也不見得,沒香味。粉絲過軟過淋,本身也過火了。調味不過鹽油䜴油,等如粥麵店的炒麵一樣。配料也明顯沒炒在一起,翻熱粉絲後,放在上面。幸運地,我只買了一樣東西。整體而言,失望非常。經濟實惠嗎?粥麵店買碟炒麵也不過十元,只是換了韓國粉絲已貴上一倍有多,值不值得,閣下自想。

2019-07-02 1180 瀏覽
呢間鋪剛好對正紅磡站出口,有位外賣位,買完有枱俾你位喺度食,可惜冇冷氣,夏天就差啲,不過趕時間又想飽肚又唔想食街邊唔健康嘅煎炸嘢,係幾好嘅選擇,而且其實有好多OL買返公司食,$25一個lunch,仲想點,又抵又健康又飽肚👍🏻碎碎念: 如果佢可以加小小kimchi做配菜就仲好
碎碎念: 如果佢可以加小小kimchi做配菜就仲好
牛肉紫菜卷
2019-07-02
牛肉紫菜卷
2018-09-01 1815 瀏覽
This is a restaurant serving korean fried chicken. I loke this very much because its decoration is very korean style. Although the restaurant is a but small, the atmosphere here is good. The staff are very nice. The sauce for the chicken is very tasty.
2017-11-30 2267 瀏覽
難得放假約朋友去紅磡食飯。朋友話想食炸🐔啤酒,於是上open rice睇下有無好介紹先!!!入到呢間炸雞店,員工有禮貌地問我地幾位。座低後環境算闊,幾舒服!!!炸雞夠脆滑,配啤酒同朋友傾計一流!!!服務同食物質素都唔錯!!!!
服務同食物質素都唔錯!!!!
2017-10-08 1425 瀏覽
間舖好近好近黃埔港鐵站,轉角就是了!迷你豬手壽司$25整體上幾好味,應該說是調味料惹味。豬手的調味有點似叉燒味,D配菜一般,整體沒什麼特別大驚喜。唯一不喜歡的是個飯,D飯不好吃,雖然D餸惹味,但對我來說,壽司的飯好不好味是非常重要的啊!D飯好似水晶珠珠全部黏稠一起,不分明,也沒香的米味,太太太可惜了!如果D飯好味D,我會再幫襯的。店外有張小桌子,方便客人吃外賣,非常好!另外,個壽司盒內提供了义,值得一讚!希望店主改良D壽司飯,下次有機會再嘗嘗。

間舖好近好近黃埔港鐵站,轉角就是了!

迷你豬手壽司

迷你豬手壽司$25

整體上幾好味,應該說是調味料惹味。
豬手的調味有點似叉燒味,D配菜一般,
整體沒什麼特別大驚喜。

唯一不喜歡的是個飯,D飯不好吃,
雖然D餸惹味,但對我來說,壽司的飯好不好味是非常重要的啊!

如果D飯好味D,我會再幫襯的。

店外有張小桌子,方便客人吃外賣,非常好!

另外,個壽司盒內提供了义,值得一讚!

希望店主改良D壽司飯,下次有機會再嘗嘗。
2017-09-30
2017-09-03 1061 瀏覽
原本想買炸雞,泡菜返屋企食,見到入面鋪頭冇人,於是我過去隔離總店啦隔離總店叫話裏邊係有人,於是我又行返去隔離原來隔離職員係入面炸緊雞。我大叫左起碼十次「唔該!」都冇回應再等左陣職員終於出黎,佢話好忙,唔會收錢,叫我去返隔離結果緊係睬佢都傻當客人波咁踢垃圾服務!唔夠人好心就唔好做外賣P.s.小d耐性都唔好食呢間野
原本想買炸雞,泡菜返屋企食,
見到入面鋪頭冇人,
於是我過去隔離總店啦
隔離總店叫話裏邊係有人,
於是我又行返去隔離

原來隔離職員係入面炸緊雞。
我大叫左起碼十次「唔該!」都冇回應

再等左陣職員終於出黎,
佢話好忙,唔會收錢,叫我去返隔離

結果緊係睬佢都傻
當客人波咁踢
垃圾服務!
唔夠人好心就唔好做外賣

P.s.小d耐性都唔好食呢間野
2017-07-26 986 瀏覽
店面乾淨,氣氛溫馨,服務有禮。石鍋飯好味道,分量足夠二人,而且配菜足。人參雞湯糯米分量少,不過湯好喝,雞肉香。大熱天送汽水,老闆很體貼。泡菜自家製,不錯。價錢合理。
大熱天送汽水,老闆很體貼。泡菜自家製,不錯。
價錢合理。

• 人參雞湯
2017-06-14 872 瀏覽
第一次去食係同屋企人一齊去,點了一份queen size的豬手,味道唔係差但同我係韓國食既味道差好遠,唔夠香同爽。但始終每家既做法不同,加上用既豬肉不同,可能會有影響,所以就算啦。另外就叫左份炸雞,由一開始叫到食完飯都未到最後唯有外賣回家當宵夜食,我覺得炸雞味道唔差,但炸得大乾,食落完全唔juicy之後同朋友去食第二次,叫左個芝士炸雞,但同佢幅相就差好遠,上到黎d芝士已經係一舊野,係完全做唔到拉絲效果既,但味道都Ok,不過要200幾一碟就真係貴左d只能講,韓式炒粉絲就最安全,味道和一向食開的一樣,不過就多油左d......

香蒜炸雞

芝士炸雞

2017-03-27 1018 瀏覽
韓宮炸雞係外賣韓國小食,之前有試過韓宮都唔錯,今次試埋呢間,見韓宮多人就諗住買d翻去食真係小食店嘅size,個staff都好好人佢每份炸雞大概50蚊到,我地今次叫左份甜酸炸雞,原味炸雞兩款雞都好好食,個雞好juicy好入味,甜酸好食d,一碗都有六七舊到,份量都幾多 原味炸雞都吾係好差ge, 係味道冇甜酸甘出,不過都係好食多汁我地仲叫左紫菜包飯$25,有黃瓜,蟹柳,蛋,麻油味都好重,好入味好食啊,下會試下其他

真係小食店嘅size,個staff都好好人
佢每份炸雞大概50蚊到,我地今次叫左份甜酸炸雞,原味炸雞

2017-03-27
2017-03-22 679 瀏覽
雖然說韓式炸雞的熱潮也差不多過去了, 但我仍然都係好鍾意食炸雞在紅磡工作都已經一段時間, 但還是最近才發現到有一間韓宮炸雞, 見到除了各式炸雞以外, 還有一些紫菜卷, 於是這天午餐各買了一份來試試選了芝士炸雞, 自然是因為我本身都是芝士控. 感覺上面個層芝士好香, 咬落去炸雞啖啖肉, 表皮好脆. 新鮮炸嘅炸雞幾時都係咁好味嘅. 炸雞同芝士個配搭不錯, 芝士冇想像中咁濃味, 亦於是冇想像中嘅滯感紫菜飯團裡面有蛋, 蟹柳等, 紫菜外皮並不脆, 不過烤肉幾惹味, 配合埋蛋同蟹柳味道唔錯. 食完一份都已經半飽, 夾埋炸雞一餐, 對個份量幾滿意

選了芝士炸雞, 自然是因為我本身都是芝士控.
2017-03-17