2019-03-26 4655 瀏覽
同大胃王細佬食飯最好食放題,呢間韓式放題好乾淨坐得又舒服,一掃星期日晚落雨既抑鬱感🥳想食咩就寫低,俾職員落單,即叫即整!野飲自己去雪櫃拎,全部都係韓國樂天罐裝飲品比如忌廉溝鮮奶、檸檬茶(個人最中意,甜酸度咁多種牌子最適中)仲有芒果汁同啤酒🍻烤肉係勁好味😋三層肉烤到金黃色邊勁正,配一開始上既泡菜食,再加上熱辣辣既泡菜豆腐湯,有幾重既口感~烤黑豚肉,肉本身有醃好先烤,上面再鋪芝麻~韓潮炸雞🍗雞脾肉好嫩,出面皮就炸得好脆,再點韓式甜辣醬,配埋啤酒一流~韓式炒粉絲 呢個我俾極力推薦,上菜時仲熱騰騰,粉絲同配菜炒得岩岩好,有鑊氣,中意食辣既可以自己加泡菜食,或者將炒年糕既汁撈埋一齊食,事關個辣醬炒年糕惹味得黎,會愈食愈辣,好過癮!紫菜胡麻豆腐見到係咪都好吸引呢,簡單但好食既菜,食咁多烤肉辣野,岩曬食呢個凍滑研腐下火。同細佬研究左好耐究竟咩係雜錦BB飯,最後決定食左先講,原來係韓式撈飯,有煎得好靚既太陽蛋,仲有菠菜(撈飯點少得佢)撈埋韓式辣醬,細佬自己一個ko曬一碗👌🏻最後食埋個甜品🍨士多啤梨雪糕有果肉,匙仲要係櫻花🌸圖案,清足曬我既少女心😂❣️
三層肉
韓潮炸雞
辣醬炒年糕
雜錦BB飯
2019-03-26 78 瀏覽
成日食放題都係食日式,韓式你又食過未呢?朋友話呢間韓國餐廳新推出放題,只需238就可以任叫餐牌上既款式!依家只要like facebook仲可以減40,真係超抵😧😆餐廳環境柔和得黎又幾colorful,真係好適合聚會放題選擇真係好多,有沙律、烤肉、飯麵、石鍋湯、甜品等,而且仲有韓式罐裝飲品任飲添!加40蚊仲可以叫埋部隊鍋😄因為我地得兩個人食唔到咁多,所以冇加。推薦一d我覺得一定要試既菜先😍柚子雞翼炸得外脆內多汁,配埋柚子醬好清新特別! 炸雞水準不錯,係用全雞炸的🐔 韓風牛仔骨係我覺得最好食既,調味一流牛味都濃厚三層肉泡菜湯好濃味,好想叫碗白飯一齊食,一定好正啦~最最最後要叫埋佢個雪糕窩夫吖!熱辣辣既窩夫真係好脆,配埋雪糕真係冇得輸! 二百幾蚊食到咁多款真係好開心😃

餐廳環境柔和得黎又幾colorful,真係好適合聚會

推薦一d我覺得一定要試既菜先😍
柚子雞翼炸得外脆內多汁,配埋柚子醬好清新特別!
炸雞水準不錯,係用全雞炸的🐔
韓風牛仔骨係我覺得最好食既,調味一流牛味都濃厚
三層肉泡菜湯好濃味,好想叫碗白飯一齊食,一定好正啦~

2019-03-26 66 瀏覽
平時行銅鑼灣都唔發覺有楝咁嘅嘢食飯第一次嚟呢度原來呢幢野啊好多餐廳朋友book咗食韓國放題諗住好似平時嗰啲韓燒咁要自己燒~ 原來佢同平時嗰啲有啲唔同佢係就咁點嘢食之後佢會送咗啲已經燒熟左嘅肉未叫嘢食之前,先睇吓有咩飲正常韓式嘅飲品都有齊叫咗柚子雞翼同埋一啲韓式嘅燒牛肉豬肉同雞肉人參雞湯海鮮燒餅炒年糕再黎燒豬肉涷食紫菜豆腐燒鯖魚食咗咁多肉咁都要健康啲食返d菜嘅叫咗個炒雜菜最後仲有甜品雪糕窩夫我覺得幾抵食因為二百幾十蚊左右
平時行銅鑼灣都唔發覺有楝咁嘅嘢食飯
第一次嚟呢度原來呢幢野啊好多餐廳

朋友book咗食韓國放題諗住好似平時嗰啲韓燒咁要自己燒~
原來佢同平時嗰啲有啲唔同

雪糕窩夫

我覺得幾抵食因為二百幾十蚊左右

2019-03-08
2019-03-24 54 瀏覽
今晚朋友相約我去銅鑼灣「韓讚」飯聚,找了很久原來就在富豪香港酒店對面的一座新落成大廈Aura on Pennington,在我舊公司附近,這裡座位很寬敞,特色新派韓風裝潢,雖然只是二樓,大部份座位都有落地玻璃眺望銅鑼灣街景。韓讚提供多款韓式料理及火鍋,我們選了$238 火鍋烤肉放題,可有120分鐘任點任食,也很划算。因大家都有點喉嚨痛,我們加點火鍋,只是從他的任點餐牌隨意點了幾項料理,都算很快上菜。《大蝦沙律》🍤🥗用胡麻醬拌青脆韓國生菜,入口鮮味,有多隻厚肉鮮蝦,朋友勁讚。《韓風烤牛肉🐮及黑豚肉🐷》兩者放在同一鐵板碟上,牛肉煮得有點老,但黑豚肉卻很鮮嫩,唯一是有點多油。《韓風烤三層肉及牛仔骨》因是任點任食,兩者都只是得幾片,吃過美味後可加點,也蠻不錯。《海鮮煎蔥餅》幸好不是一整餅,只遞上三角煎餅,我們兩個也有點飽飽地,蔥餅夾有魷魚、蝦及蜆肉,很豐富。《柚子雞翼》這個勁讚雞翼很大隻,且脆卜卜,點上柚子醬可中和煎炸的油膩。 《紫菜胡麻豆腐》韓式豆腐與香港豆腐口感略有不同,質感較實,有濃濃黃豆味。我想可在家裡試做這道菜😅!《人參雞湯》份量適中,有半隻嫩雞,內裡包著紅棗及少許韓式米,湯味有濃

《大蝦沙律》🍤🥗

《韓風烤牛肉🐮及黑豚肉🐷》

《韓風烤三層肉及牛仔骨》

《海鮮煎蔥餅》

《柚子雞翼》
這個勁讚雞翼很大隻,且脆卜卜,點上柚子醬可中和煎炸的油膩。

《紫菜胡麻豆腐》

《人參雞湯》
份量適中,有半隻嫩雞,內裡包著紅棗及少許韓式米,湯味有濃郁參味,若不是太飽,會再多點一個吃。

《綠茶雪糕窩夫🍨》
細細杯,一人份量,所以我們兩人點了兩個,匙羹見細心,窩夫很脆,算是不錯。
2019-03-24 86 瀏覽
今日同朋友去左銅鑼灣維園行花展,行完就去附近覓食,去左渣甸街食韓國野,叫韓讚,朋友話好肚餓,所以揀左食放題,成人$238,但今日星期六每人要加$20,韓國飲品任飲,食品即叫即整。飲品自取,我飲左石榴汁、朋友飲芒果汁。食物先叫左韓風牛仔骨、辣醬炒年糕、柚子雞翼同人參雞湯。食物真係超快到,店店都新鮮熱辣,值得一讚。炒年糕味道濃又有少少辣、牛仔骨就偏咸、雞翼炸得好脆裡面充滿肉汁,味道淡淡的加上柚子醬剛剛好、人參雞湯竟然有半隻雞,裡面有少少飯,湯都好味。第二輪叫左明洞炒雜菜、韓式炒粉絲、同韓式冷麵。份量都好多,都食唔到幾多就飽了。炒雜菜有西蘭花、菇、椒,都好味;炒粉絲係我食韓國菜必點,炒得乾身好味;冷麵個樣都幾吸引,不馬虎。最後叫了甜品,綠茶雪糕窩夫同士多啤梨雪糕窩夫。窩夫超脆,士多啤梨雪糕裡面好多士多啤梨冰,酸酸甜甜好好味。

韓風牛仔骨
韓風牛仔骨、辣醬炒年糕、柚子雞翼

明洞炒雜菜、韓式冷麵

綠茶雪糕窩夫、士多啤梨雪糕窩夫
2019-03-23
明洞炒雜菜、韓式冷麵
綠茶雪糕窩夫、士多啤梨雪糕窩夫
突然想食韓國菜,所以就喺銅鑼灣選左呢間韓讚! 整間店嘅裝潢充滿色彩,七彩繽紛。店門外仲有裝飾一幅鐵牆 可以俾人買一個愛情鎖鎖上去。入到店內先知原來呢度除左單點之外,仲會有放題形式。我地就選左$238任飲任食。星期六、日就要加$20野飲同一般放題都係韓國樂天飲品, hite啤都係任飲。大蝦沙律:呢個幾有驚喜,沙律菜好新鮮。有4隻熟蝦,配嘅麻醬唔係劣質果種。韓式炒粉絲,炒得唔錯。不過就無咩配料嘅。第一輪燒肉我地就叫左燒牛肉,韓國醃嘅味道燒汁甜甜地,係幾好味柚子雞翼:雞翼配上柚子醬食,雞翼都幾大隻炸得唔乾。韓式年糕:片裝年糕,調味不錯,年糕質地都係QQ, 但無魚糕ga~ 有番配料會開心d囉。第一輪order 嘅食物都幾快就到齊喇。第二輪就轉食韓式烤肉,加埋沙律菜好好味。牛仔骨調味略咸,但都食到牛味。抹茶雪糕窩夫抹茶味好香濃,窩夫熱辣脆口。
突然想食韓國菜,所以就喺銅鑼灣選左呢間韓讚!

整間店嘅裝潢充滿色彩,七彩繽紛。

店門外仲有裝飾一幅鐵牆 可以俾人買一個愛情鎖鎖上去。

星期六、日就要加$20

野飲同一般放題都係韓國樂天飲品, hite啤都係任飲。

大蝦沙律:呢個幾有驚喜,沙律菜好新鮮。
有4隻熟蝦,配嘅麻醬唔係劣質果種。

韓式炒粉絲,炒得唔錯。
不過就無咩配料嘅。

柚子雞翼:雞翼配上柚子醬食,雞翼都幾大隻炸得唔乾。

第一輪order 嘅食物都幾快就到齊喇。

第二輪就轉食韓式烤肉,加埋沙律菜好好味。

牛仔骨調味略咸,但都食到牛味。

抹茶雪糕窩夫
抹茶味好香濃,窩夫熱辣脆口。
2019-03-10
10 分鐘 (堂食)
2019-03-21 54 瀏覽
想不到韓國菜都有放題,約了"男朋友"去食。火煱烤肉放題 $238/位,120mins,假期加$20/位。韓式飲品任飲!前菜價格親民,杯碟有質感,不是一般任食店格局,有空間感,可以慢慢享受。大蝦沙律足料,大蝦新鮮,配胡麻醬好好味。韓風牛仔骨燒得好香,肉質細緻,很juicy,又入味。柚子雞翼炸得外脆內軟,柚子醬也很多,可以按自己喜歡的口味加。韓風牛肉鐵板上,很惹味。豆腐泡菜湯做的正宗,辣得爽!韓潮炸雞配甜醬,跟韓國炸雞店一樣,風味一絕!韓風三層肉肥瘦均勻,好香口。海鮮煎蔥餅有不少蝦子,蔥可以再多點。甜點有綠茶雪糕窩夫,waffle酥脆,雪糕綠茶味可再重些。
想不到韓國菜都有放題,約了"男朋友"去食。

韓式飲品任飲!

前菜

大蝦沙律足料,大蝦新鮮,配胡麻醬好好味。

韓風牛仔骨燒得好香,肉質細緻,很juicy,又入味。

韓風牛肉鐵板上,很惹味。

豆腐泡菜湯做的正宗,辣得爽!

韓潮炸雞配甜醬,跟韓國炸雞店一樣,風味一絕!

韓風三層肉肥瘦均勻,好香口。

海鮮煎蔥餅有不少蝦子,蔥可以再多點。

甜點有綠茶雪糕窩夫,waffle酥脆,雪糕綠茶味可再重些。
  • 豆腐泡菜湯
  • 韓潮炸雞
2019-03-20 48 瀏覽
銅鑼灣韓食放題🤔位於渣甸坊嘅呢間韓讚佢嘅裝修非常之光猛👍🏻環境非常之闊落枱與枱之間唔會頂手頂腳😄一入到門口就見到佢哋有好似韓國南山嘅愛情鎖💓 呢間餐廳有得散叫韓國嘢食😋又或者係食佢哋嘅韓國放題任飲任食😄😄以任食韓式來講佢絕對唔係剩係得炸雞可以比你叫☺️👍🏻有沙律🥗到燒飲到澱粉質類以及打邊爐佢哋都有可以話係包羅萬有🤣我哋都叫到成枱都係嘢食每樣都係細細碟啱啱好唔會話啲飯隊爆你當中柚子雞翼好好食🤤柚子醬係濃到好似我哋平時沖柚子茶嗰個原材料咁😄😄😄👍🏻👍🏻💓💓欣賞而且韓式牛肉炒飯辣辣地幾好食佢哋嘅綠茶雪糕窩夫,無論係窩夫定係雪糕上面都有一層博博嘅蜜糖好驚喜👍🏻😋咁飲嘢飲方面各式各樣嘅韓國飲品都有😋仲有H ITe啤酒🍻

銅鑼灣韓食放題🤔位於渣甸坊嘅呢間韓讚

每樣都係細細碟啱啱好唔會話啲飯隊爆你

而且韓式牛肉炒飯辣辣地幾好食

咁飲嘢飲方面各式各樣嘅韓國飲品都有😋仲有H ITe啤酒🍻
2019-03-19 53 瀏覽
Fb看到韓讚的post,心思思想嘗鮮──韓式燒烤放題食得多,韓式料理放題倒是第一次食。餐廳裝修很有心思,掛滿了心形鎖,很適合情侶到訪。是次加了錢要一個龍蝦🦞鍋大蝦沙津蝦子新鮮彈牙,蔬菜🥬新鮮爽口。韓式冷麵有大量水梨、青瓜和酸蘿蔔,清新酸甜,但份量算多,不建議太早點,以免過飽。龍蝦鍋有原隻龍蝦🦞、蜆、青口等海鮮,湯頭是泡菜湯,微辣,湯底愈煲愈好飲,滿滿的鮮味。龍蝦不會只得空殻,肉整整一大塊的,彈牙鮮美。炸雞炸得香脆嫩滑,好吃。最後點了雪糕窩夫,小小一份,份量剛好。

餐廳裝修很有心思,掛滿了心形鎖,很適合情侶到訪。

是次加了錢要一個龍蝦🦞鍋

大蝦沙津蝦子新鮮彈牙,蔬菜🥬新鮮爽口。

韓式冷麵有大量水梨、青瓜和酸蘿蔔,
清新酸甜,但份量算多,不建議太早點,以免過飽。

龍蝦鍋有原隻龍蝦🦞、蜆、青口等海鮮,
湯頭是泡菜湯,微辣,湯底愈煲愈好飲,滿滿的鮮味。
龍蝦不會只得空殻,肉整整一大塊的,彈牙鮮美。

炸雞炸得香脆嫩滑,好吃。

最後點了雪糕窩夫,小小一份,份量剛好。
2019-03-16 3230 瀏覽
小伙子向來勤奮好學,雖然已經踏足社會一段時間,但仍然孜孜不倦,最近又再次拿了獎學金,所以趁 Happy Friday,就一家人外出吃頓飯慶祝。過年前去銅鑼灣渣甸街 Aura On Pennington 食酸菜魚時,留意到大廈入面有間取名「韓讚」的韓國餐廳,瀏覽過網上食評,見評價不俗,菜式大份又抵食,提議一試。餐廳以傳統韓國料理結合悠閒咖啡廳為概念,店內地方頗大,環境不俗,裝修走清新田園風格,用餐區呈長 L 形。細看四周,佈置以簡約自然為主,淺藍色牆身、不規則的地板顏色,配上黃綠色和淺木色椅子,令裝潢顯得愈加年輕時尚、充滿活力。餐牌選擇豐富,除了有烤肉、炸雞、餃子、煎餅、韓式飯卷、鍋物、沙律和湯水等之外,還有任飲任食放題套餐,只須 $238 便可以一次過吃到多款韓國料理,不過如果星期五六日及公眾假期到訪,就要多加 $20/位,另外加 $80 可享用首爾龍蝦鍋、而加 $40 就有韓讚部隊鍋。食放題最划算,一個價錢就可以無限享用,又唔使動腦筋點菜,一於不作他想。至於今次放題的項目就包括有沙律類、烤肉類、韓式美食、韓式主食、韓式湯類和甜品等。另外前菜方面就有芝麻菠菜同韓式泡菜,兩款都可以無限添
至於今次放題的項目就包括有沙律類、烤肉類、韓式美食、韓式主食、韓式湯類和甜品等。另外前菜方面就有芝麻菠菜同韓式泡菜,兩款都可以無限添加。飲品採自助形式,而且選擇亦不少,除了韓國果汁和汽水之外,仲有宋仲基代言的韓國 Hite 啤酒同甚具新鮮感的黑啤酒等供應。
先點客大蝦沙律做前菜,估唔到原來店裡的沙律份量咁大,除了有 4 隻爽口彈牙的大蝦外,還有甜美爆汁的車厘茄,單看賣相已令人喜悅,胃口大開。沙律選用本地種的水耕菜,既新鮮又健康,而胡麻醬亦調較得剛好,酸香開胃。
烤肉類一口氣點了四款,包括有韓風牛肉、韓風雞肉、韓風黑豚肉韓風牛仔骨。幾款烤肉,整體味道都唔錯,尤其是係黑豚肉,比一般豬肉油脂少,肉質富韌性,入口沒有豬腥味,毋須蘸辣醬吃,已經非常美味。另外牛仔骨亦屬水準之上,不但肉味突出,而且豉油味和甜味亦不會太濃,是個人心水推介。
除了烤肉外,放題項目竟然還有韓風鯖魚,當然不可以錯過。魚身大小適中,份量不多,魚皮燒至金黃色,肉質紮實,入口鹹鮮有至,灑上檸檬汁吃,味道不錯。
韓式美食點了柚子雞翼、韓潮炸雞、韓式雞肉飯卷紫菜胡麻豆腐。雞翼炸得不錯,不但皮脆肉嫩,而且咬開仍有肉汁,配合甜甜酸酸的柚子醬,既開胃又能消膩。炸雞亦很有水準,外皮夠脆又不油膩,雞肉嫩滑入味,配韓式辣醬吃,香辣惹味。
韓式壽司以紫菜飯卷包裹住雞肉,再配以醃黃瓜、紅蘿蔔、青瓜粒等,口感非常豐富。胡麻豆腐入口微涼,食落又香又滑,伴上面頭香脆的紫菜吃,味道一流!
至於韓式主食、韓式湯類就分別點了韓式炒粉絲和人參雞湯,粉絲加入了洋蔥、椰菜和紅蘿蔔絲同炒,營養挺豐富,加上炒得非常香滑,質地彈牙又唔會過腍,配合面頭的芝麻,更添美味,愛看韓劇的粉絲一定會喜歡。
人參雞湯用料亦絕不欺場,雞肚內塞滿了糯米、紅棗、蒜頭、生薑、人參等,再放進鍋子熬煮,雞肉幼嫩,入口夾雜住人參淡雅嘅香氣。湯底非常清香,完全落無味精,喝起來甘甜順喉。
甜品只有 3 款,點了綠茶雪糕窩夫雲呢拿雪糕窩夫,兩款雪糕都唔錯,前者嘅綠茶味雖然唔算很濃郁,但入口既滑溜又不會過甜,水準不俗。不過講到最愛,還是旁邊的窩夫,即點即製,不但新鮮熱辣,而且咬下外層香脆,中心煙韌,美味爆燈,難怪小鬼吃完一杯又一杯!
結帳時發現原來消費滿 $500,餐廳會送韓國許願鎖一個,唔怪得剛才見不少情侶喺網架前打卡啦!
2019-03-15
2019-03-14 131 瀏覽
原來銅鑼灣渣甸道有間《韓讚》專門韓燒放題 —— 從點餐紙勾選所須食物,廚師即時製作。 很吸引!門口佈置精美放滿擺設! 職員有禮貌地位,環境感到舒服有梳化位有窗口位睇景。 用膳時間都滿意,長達120分鐘,不急著吃嘛! HKD 258 要更抵可選擇不是公眾假期可減 HKD 20! 韓國汽水、果汁任飲 — 正! 餐牌包括牛肉、人蔘雞、雞肉、豚肉、飯卷等等. 此外,另有火鍋料 — 兩食! 先來前菜 韓風牛肉 細細塊牛肉,食得方便,驟眼已感到入味,咬下去好濃郁!另外點了人蔘雞湯 雞隻很大,反轉有小量飯在雞內。雞肉雪白帶有簿簿雞皮,湯不太肥膩! 柚子雞翼 炸得金黃又香脆,沒有多餘油份。雞肉嫩口大蝦沙津大量翠綠生菜,又有青瓜、大蝦及番茄仔! 好爽口~ 士多啤梨雪糕窩夫 香滑雪糕,而窩夫還有點點暖又脆。

用膳時間都滿意,長達120分鐘,不急著吃嘛!

先來前菜

韓風牛肉
細細塊牛肉,食得方便,驟眼已感到入味,咬下去好濃郁!

另外點了人蔘雞湯
雞隻很大,反轉有小量飯在雞內。
雞肉雪白帶有簿簿雞皮,湯不太肥膩!

柚子雞翼
炸得金黃又香脆,沒有多餘油份。
雞肉嫩口

大蝦沙津
大量翠綠生菜,又有青瓜、大蝦及番茄仔! 好爽口~

士多啤梨雪糕窩夫
香滑雪糕,而窩夫還有點點暖又脆。

2019-03-13 153 瀏覽
位於渣甸街盡頭的一座新bldg係地面望上去,被2樓星星裝飾的玻璃窗吸引住睇水牌見原來係韓式餐廳入到餐廳,裝潢以落地玻璃爲主,而大部分餐桌都可以望到街景。職員態度很友善,送上menu為我們簡單介紹、有單點菜式,同放題係!放題!好少係香港食到韓式放題,我地就再了解下$238,120分鐘放題,飲品無限供應下單係採用白板筆,係過膠menu上選擇你想要的食物,職員落單後就抺掉筆跡還俾你再落單,方便又環保$238包括任食的項目,仲有甜品另外可以加錢要鍋品(照圖$80/$40)飲品就自行去雪櫃取,當然都係韓式飲品,有啤酒)我地點了好幾款食物柚子雞翼,好好味,可以食十碟外層炸得很香脆,但完全不油膩,內裡的雞肉很香滑,配上柚子醬的清甜,正海鮮煎餅,好有口感,食到有魷魚同小蝦韓風黑豚肉 / 韓風牛肉、都會用鐵板盛裝、保持熱度之如,亦香味十足仲有點了其他食物但好可惜最後太飽無食到甜品....呢間餐廳好適合女仔來,份量每碟不算太多,放題無限供應所以無必要浪費,而且裝潢舒適,樓底很高所以很有空間感而且比起坊間好多放題都只係得90/100分鐘呢到就有120分鐘,完全足夠時間食野同傾計
位於渣甸街盡頭的一座新bldg
係地面望上去,被2樓星星裝飾的玻璃窗吸引住
睇水牌見原來係韓式餐廳
入到餐廳,裝潢以落地玻璃爲主,而大部分餐桌都可以望到街景。

係!放題
好少係香港食到韓式放題,我地就再了解下
$238,120分鐘放題,飲品無限供應

$238包括任食的項目,仲有甜品

另外可以加錢要鍋品(照圖$80/$40)
飲品就自行去雪櫃取,當然都係韓式飲品,有啤酒)
我地點了好幾款食物

柚子雞翼,好好味,可以食十碟

海鮮煎餅,好有口感,食到有魷魚同小蝦

仲有點了其他食物

但好可惜最後太飽無食到甜品....

而且比起坊間好多放題都只係得90/100分鐘
呢到就有120分鐘,完全足夠時間食野同傾計
2019-03-12 2399 瀏覽
路過銅鑼灣渣甸街見到Aura on Pennington門外有一長龍在排隊等升降機,才發現這棟商廈上開了不少食肆。電子水牌正好播著餐廳「韓讚」的介紹,看似吸,正好適合煩惱著晚飯地點的我倆。餐廳門面大,仲有打卡位和鎖扣。座位舒適「$238/位 星期五六日假期每位加$20」韓國汽水、果汁任飲,食品即叫即整, 火鍋、烤肉、韓國料理全放題,超抵食。惠顧放題美食,可以優惠價錢選購韓式火鍋2~5人可加配一個;6~10人可加配2個。極優鍋物有两款:有”首爾龍蝦鍋$80/個”,”韓讚部隊鍋$40/個”。更有多款火鍋配料,有肥牛片、三色丸、年糕片、魷魚、韓國即食麵、生菜、雜菌、娃娃菜、韓國粉絲。烤肉類:是師傅即燒再上桌,有牛肉、雞肉、黑豚肉、鯖魚、三層肉、牛仔骨。韓式美食: 海鮮煎蔥餅、柚子雞翼、韓潮炸雞、韓式雞肉飯卷、明洞炒雜菜、紫菜和胡麻豆腐。韓式主食:泡菜牛肉炒飯、雜錦BB飯、辣醬炒年糕 韓式炒粉絲、韓式冷麵韓式湯類: 人蔘雞湯、三層肉泡菜湯、豆腐泡菜湯甜品:雲呢拿雪糕窩夫、綠茶雪糕窩夫、士多啤梨雪糕

餐廳門面大,仲有打卡位和鎖扣。

座位舒適
「$238/位 星期五六日假期每位加$20」

極優鍋物有两款:
有”首爾龍蝦鍋$80/個”,”韓讚部隊鍋$40/個”。

韓式湯類: 人蔘雞湯、三層肉泡菜湯、豆腐泡菜湯

甜品
雲呢拿雪糕窩夫、綠茶雪糕窩夫、士多啤梨雪糕
2019-03-09
2019-03-10 200 瀏覽
突然之間想食韓國嘢,搵搵下Openrice見到銅鑼灣哩間做緊二人餐嘅優惠,就同個舊同學黎試試。二人套餐嘅份量好驚人!見唔見到相片裡面嘅部隊鍋係要開另一張檯擺!咁就等我講個部隊鍋先啦,非常足料,有芝士拉麵、午餐肉、香腸、泡菜、菇菌、高麗菜、脆肉瓜,材料就足夠啦,不過味道就冇想像中咁濃味,同一般嘅部隊鍋有d分別。主食方面仲有炒粉絲,可以配自選肉類,我地揀左牛肉,味道都唔錯。另一個近似主食嘅東東係餃子年糕湯,雖然表面上係湯,但係餃子同年糕嘅份量都好多,有如一個主食。加埋紫菜個湯都唔錯,如果少d年糕就更加好,事關都幾頂胃架!最後小食方面仲有一個炸雞,可以配自選醬,我地想清新一點所以揀左柚子醬。醬同炸雞係分開嘅,所以炸雞本身冇乜味道,好靠個醬料,柚子醬就好似平時沖柚子蜜個d,所以配上冇乜味嘅雞就差左d味道,有d怪,可能揀返辣醬或醬油會更配。套餐都跟兩杯飲品嘅,如果想要特飲就再加錢。整體還可以,每款韓國菜式樣樣都有,就只係樣樣都差少少味,唔係好到位,想食一餐多樣化韓國菜都ok嘅!

2018-11-14
用餐優惠
優惠券
2019-03-09 215 瀏覽
韓國朋友向我介紹這新餐廳,說這裡的放題做法正宗又划算,立即前來試試電梯一開看到色彩繽紛的愛情鎖,十分有趣這裡可以散叫,也可以要放題!每人二百三十八元。食物有沙律、烤肉、主食、湯或甜品。也可另加四十或八十元再要鍋物,火鍋料也是任點選擇放題的話更可任飲韓國汽水及果汁韓式鷄肉飯卷用料紮實,飯不會很黏,一整個口感豐富、清爽好吃韓風牛肉醬油把牛肉醃製得深沉, 肉汁濃郁美味三層肉泡菜湯的泡菜滾口感軟爛,三層肉也不油膩,湯頭的泡菜味十分濃郁人蔘雞湯啖啖嫩雞精華,味濃鮮甜韓式冷麵柔韌耐嚼,清爽清淡韓風牛仔骨骨頭邊緣帶着筋的肉又香又有嚼勁,好吃得不行紫菜胡麻豆腐的豆腐滑溜,加上胡麻醬汁味道調較得相當理想韓風三層肉烤到兩面酥脆金黃,帶有豬油焦香下次要一定留肚試火鍋
電梯一開看到色彩繽紛的愛情鎖,十分有趣
選擇放題的話更可任飲韓國汽水及果汁
韓式鷄肉飯卷
韓式鷄肉飯卷用料紮實,飯不會很黏,一整個口感豐富、清爽好吃
韓風牛肉
韓風牛肉醬油把牛肉醃製得深沉, 肉汁濃郁美味
三層肉泡菜湯
人蔘雞湯
人蔘雞湯啖啖嫩雞精華,味濃鮮甜
韓式冷麵
韓式冷麵柔韌耐嚼,清爽清淡
韓風牛仔骨
韓風牛仔骨骨頭邊緣帶着筋的肉又香又有嚼勁,好吃得不行
紫菜胡麻豆腐
紫菜胡麻豆腐的豆腐滑溜,加上胡麻醬汁味道調較得相當理想
韓風三層肉
韓風三層肉烤到兩面酥脆金黃,帶有豬油焦香

下次要一定留肚試火鍋
2019-03-06