2021-06-15 668 瀏覽
k11 Musea 一向多驚喜新奇有趣食物今日等睇戲嘅時候周圍去發現久違了的炸雞杯嘴饞的時候啊感覺看到了寄託叫咗蜜糖芥末味醬汁真的很不錯而且很貼心基本每一塊雞塊都會或多或少沾上一點的蜜糖芥末醬汁但對於重口味的我來說如果可以多醬的話整個事件會變得更加美好雞肉,應該是雞胸吧不算太滑嫩但炸雞來說很足夠了店家另一個細心位把雞塊切成戶口大小類似炸完再切就是你會看到雞塊會有一面白色的肉赤裸裸在你面前雖然易入口但肉汁的流失有點得不償失了總體來說,當小吃就很開心啦
k11 Musea 一向多

赤裸裸在你面前
雖然易入口
但肉汁的流失
有點得不償失了

總體來說,當小吃就很開心啦
2021-02-05 1828 瀏覽
𝘏𝘢𝘯 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 & 𝘚𝘯𝘢𝘤𝘬 🐔🇰🇷行街行到攰嘅時候總係會嘴饞想搵啲小食填下肚 呢間位於K11 Musea小食街嘅韓式炸雞店就啱曬啦🛍-無骨炸雞(S-💰35, L-💰56)炸雞嘅炸粉漿唔算好厚 雞肉肉質嫩滑多汁 因為係無骨嘅關係所以食落去好似啖啖肉咁😋店員係即叫即炸 所以口感做到外脆內嫩雖然炸雞冇淋上額外醬汁如韓式辣醬(問店員只會俾一包蕃茄醬)但係都有調味鹽作調味 品嘗到炸雞原有嘅獨特風味🍗(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.
𝘏𝘢𝘯 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 & 𝘚𝘯𝘢𝘤𝘬 🐔🇰🇷
無骨炸雞(S-💰35, L-💰56)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
無骨炸雞

無骨炸雞
2020-12-28 1134 瀏覽
食完個lunch有少少肚餓,咁岩行過呢間chicken and snack 加上想食炸雞,就選擇食佢嘅set做下午茶😋 兩個人食一個set都覺得飽啊👍🏻我個人覺得佢個甜酸醬幾好食,年糕就一般般。 始終係商場內嘅小舖仔,坐得唔太舒服,而且側邊有好多人行嚟行去,疫情期間未必係一個好嘅選擇。
Set 1 Plus
2020-12-24
5 分鐘 (堂食)
Set 1 Plus
2020-11-30 1120 瀏覽
好久沒吃過韓式炸雞了,去K11 Musea想起見過的這間店就按圖索驥,順便用掉了OR外賣自取的-20迎新優惠🙈點了小份的無骨炸雞和7pcs的原味炸雞,出餐倒是很快,一路上我聞著一陣陣的炸雞香真是折磨😂😂拿到家已經過了一個多鐘還有少少余溫(感動無骨炸雞和原味炸雞的炸衣都很不錯,香脆不油膩,不過可能因為涼了所以雞肉都有一點乾,原味炸雞更明顯一點。無骨雞炸衣比較厚?炸衣是很好吃不過雞肉的量就顯得有點不足😂原味雞是我吃過的韓國炸雞的味道,正常發揮的感覺。如果是剛炸完趁熱吃一定會好很多,無奈路途遙遠還塞車😂無骨炸雞S 7.0/9原味炸雞7pcs 7.0/9OVERALL 7.0/9兩種雞都有送番茄醬,不過我沒有用😂都還不錯吃,不過也不是需要特別去打卡的味道。

無骨炸雞S 7.0/9
原味炸雞7pcs 7.0/9

OVERALL 7.0/9

外賣自取
@kan.teen行街行到攰 係K11底層food court到搵到呢間韓式炸雞店🍗係最督督嘅位👈🏻除左炸雞 仲有各式各樣韓式小食:年榚串🍡紫菜粉絲卷🌯韓式餃子🥟等等.👅原味炸雞組合 $120入面有幾款:果醬雞鎚🍗& 雞粒🐣仲有原味雞鎚🍗& 炸雞翼🐥。食得岀雞肉無醃過 有好有壞啦🤔不過無醃之下 都無話食到好大陣雪味👌🏻而且好欣賞佢炸雞即叫即炸🍗外皮真係好脆好脆✨✨🔥真係個陣咔嗞咔嗞嘅ASMR聲🤣📢果醬雞甜甜酸酸又好開胃💦🧚🏼‍♀️薯頭係幼身 一樣脆🍟.👄總結無話神級好食但又唔係難食😆但覺得食韓式炸雞🐤都係去翻專門食韓國嘢嘅餐廳會好啲🇰🇷至少比food court坐得舒服~呢度勝左即叫即炸 又真心脆⚡️價錢都幾抵 有好多隻🍗———📍韓 炸雞 & 小食 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B201-9-10號舖#kanteen #kanteen香港 #kanteen尖沙咀 #kanteen韓國菜
@kan.teen

👅原味炸雞組合 $120

👄總結

———
📍韓 炸雞 & 小食 (尖沙咀)
  • 原味炸雞組合
2020-11-14 600 瀏覽
K11 Musea B2有兩間賣韓國小食嘅舖頭,其中一間就係呢間~佢主打係賣韓國無骨炸雞,因為本人好貪心,又想食炸雞又想食炸年糕又想食薯條,所以嗌左一個set 1plus($72)加細薯條($15)。set入面包左一罐可樂、果醬炸雞同埋炸年糕串。佢所有食物嘅份量其實好多,韓式炸雞外脆內嫩,吾乾柴,加埋果醬汁味道啱啱好。韓式炸年糕外脆內煙韌,都好味!至於細薯條,佢係幼身薯條,分量多到食唔晒~兩個人share啱啱好!如果甘岩想食炸雞輕食,呢間絕對滿足到❤️

如果甘岩想食炸雞輕食,呢間絕對滿足到❤️
2020-11-11
2020-10-09 545 瀏覽
K11 Musea除左裝修好有風格仲好多好野食🤤呢間韓國炸雞喺B2 Foddcourt行入啲有啲啲難搵哈哈店員係韓國人所以要用英文點餐~叫左個Set 1 Plus-炸雞年糕串-無骨甜酸醬炸雞(S)-可樂檔位對出就係public area既高枱櫈都幾chill幾舒服~因為真係由韓國人主理 所以炸雞真係好正宗🤤 外層炸粉唔會厚 雞肉好嫩滑🤤🤤加埋個醬好好食!年糕偏乾硬 但好煙韌幾有口感佢本身應該係一人餐 但兩個人分都唔會好唔夠一定會encore!😋😋
K11 Musea除左裝修好有風格
仲好多好野食🤤
呢間韓國炸雞喺B2 Foddcourt行入啲
有啲啲難搵哈哈

店員係韓國人所以要用英文點餐~

叫左個Set 1 Plus
-炸雞年糕串
-無骨甜酸醬炸雞(S)
-可樂
Set  1  Plus

檔位對出就係public area既高枱櫈
都幾chill幾舒服~
因為真係由韓國人主理 所以炸雞真係好正宗🤤
外層炸粉唔會厚 雞肉好嫩滑🤤🤤
加埋個醬好好食!
年糕偏乾硬 但好煙韌幾有口感
佢本身應該係一人餐 但兩個人分都唔會好唔夠
一定會encore!😋😋
2020-10-08
午餐
Set  1  Plus
  • 無骨甜酸醬雞
2020-07-18 677 瀏覽
今日用K11 coupon,滿$100減$50,叫左$120既H9原味炸雞組合,回家先發現「原味炸雞亦及雞搥」各少一件大家買外賣要檢查左先拎走。原味炸雞味道唔太突出,反而甜酸醬雞做得不錯。
大家買外賣要檢查左先拎走。
原味炸雞味道唔太突出,反而甜酸醬雞做得不錯。
2020-07-18
10 分鐘 (外賣自取)
有日系K-11 Musea想食少少野又吾想食太多,咁岩見到有間由韓國人主理既小食店,即刻衝去試下😂🍗炸雞套餐| ᴴᴷᴰ118呢個set入面有原味炸雞、果醬雞、薯條同埋可樂2罐。呢度既雞都幾好食,即叫即炸,熱辣辣炸好。個雞吾會話好厚粉漿,肉質都好嫩滑。果醬雞酸酸甜甜咁,幾開胃。薯條份量都幾多,外脆內軟😛🦑炸鮮魷 | ᴴᴷᴰ22另外仲嗌左一份小食,一份有4件,都幾大件。呢個同樣好好食,魷魚好彈牙😚

🍗炸雞套餐| ᴴᴷᴰ118

🦑炸鮮魷 | ᴴᴷᴰ22
  • 無骨炸雞
2020-06-04 389 瀏覽
第一次試呢間餐廳嘅炸雞,原來老闆係韓國人黎🙈點咗果醬雞同無骨炸雞配薯條set💕兩個人share都好飽,份量一啲都唔少😙果醬雞個醬幾甜好入味,最impress我嘅係佢炸雞嘅皮真係好薄!👍🏻而佢入面嘅雞肉仲好嫩好多汁!質素絕對比一般連鎖韓式炸雞店好食😋而薯條份量亦好多,而且亦係啱啱炸好出爐,非常新鮮!🤩
2020-06-03 427 瀏覽
同朋友行街行到肚餓 唔小心入左呢個小food court 見到有炸雞 就即管試下😋😋果醬雞 (L $78)無諗過咁大份🤯🤯 份份以為呢個價錢會細細份 所以同朋友仲嗌埋隔離鋪既牛食😂 點知原來有咁多舊 大約有15舊 D雞肉好嫩 平時D炸雞食到最後會覺得鞋鞋地 但呢個無咁既感覺! 而且加埋D甜酸醬好開胃 好好食😚-炸年糕串 ($22)年糕串都係用果醬雞既醬 食得太多就有D膩🤣 個年糕唔知係煎定grill過 面頭有D脆脆地 好in un 好好味!-炸紫菜粉絲卷 ($28)入面係切碎左既粉絲 好有咬口 呢個比較清D 雖然都係炸😂😂😂

果醬雞 (L $78)
炸年糕串 ($22)
炸紫菜粉絲卷 ($28)
2020-05-24 288 瀏覽
今日收工又去K11 Musea 揾野食,今日去左food court入面由韓國人打理的 Han chicken n snack。顧名思義,可以食到炸雞,今次叫左一個set,可以食到炸雞同薯條。Set c $118果醬雞(S),無骨炸雞(S),薯條(S)+ 兩個汽水首先,見到佢d薯條就忍唔到口,未影相已經試左一條,佢係幼薯條,睇落非常脆口。我好鐘意他們的薯條🍟果醬雞的醬汁味道酸酸甜甜的,還有少少辣味,十分開胃,而且雞剛剛炸好,很燙口,炸雞脆皮不會好厚,再架上外層有杏仁片,口感很豐富。無骨炸雞🍗脆卜卜的外皮,香脆可口,雞肉質鮮嫩多汁🤤餐廳亦有多款韓式飲品提供,可以選擇!座位係開放比多間食店的客人使用,好似food court 咁,收工時間都幾多人!

Set c $118
果醬雞(S),無骨炸雞(S),薯條(S)+ 兩個汽水

很燙口,炸雞脆皮不會好厚,再架上外層有杏仁片,口感很豐富。

無骨炸雞🍗脆卜卜的外皮,香脆可口,雞肉質鮮嫩多汁🤤

餐廳亦有多款韓式飲品提供,可以選擇!
2020-05-22
15 分鐘 (堂食)
  • 無骨炸雞
2020-05-21 235 瀏覽
之前誤打誤撞入咗嚟B2層發現一連幾間韓國人開嘅食店🤤為食嘅我 已經bookmark咗要試哂佢地-呢間韓國炸雞 我叫咗Set 3 因為係兩個人嘅輕食入面有果醬雞、無骨炸雞、炸薯條、2罐Coke🥤一個套餐可以試哂兩款 真係岩哂我地😆❤️因為男朋友話中意果醬雞 我就中意無骨炸雞 其實兩種口味都好吸引果醬雞係甜酸醬炸雞 醬汁令雞肉變得更惹味 上面有蒜片同芝麻粒粒 好有口感無骨炸雞炸得好香脆 肉質嫩滑 連薯條都炸得外脆內軟 幼身薯條 凍咗都唔會淋哂

之前誤打誤撞入咗嚟B2層
發現一連幾間韓國人開嘅食店🤤
為食嘅我 已經bookmark咗要試哂佢地

呢間韓國炸雞 我叫咗Set 3 因為係兩個人嘅輕食
入面有果醬雞、無骨炸雞、炸薯條、2罐Coke🥤
一個套餐可以試哂兩款 真係岩哂我地😆❤️

2020-05-21 242 瀏覽
收工行吓K11 睇吓有咩好食 好耐無去旅行 竟然起度見到我好掛住韓國既炸雞 就起呢間Han chicken&snack買咗個果醫雞 炸餃子 同炸年糕串 一向都好鐘意食韓式炸雞 呢度既炸雞係無骨炸雞 好啱懶人 一啖一口 方便食 炸雞炸得外脆內嫩 炸雞外皮淋上咗紅紅燈燈既果醬汁 食落甜甜酸酸 幾惹味😋除咗炸雞之外仲叫咗一啲小食 好似炸年糕串同炸餃子咁 炸年糕串質地軟糯外皮微脆 配上醬汁甜甜地輕微辣 唔錯炸餃子炸得好金黃色 皮薄食落幾香脆 本身仲想叫埋佢個炸鮮魷可惜賣晒 下次再嚟k11會再去試吓
炸餃子 同炸年糕串

每次黎Musea呢個地方都覺得好有內涵,係藝術建築既結合,比人一種高貴既感覺,但其實內裡除左名店外,地庫都有價錢親民既food court、食店,進駐得既應該都有質素~  睇戲前想輕食點,去左地庫覓食,穿過food court位置揀左呢間韓國炸雞店試下,年糕串雞米花可樂杯都有。作為正餐既我地就向套餐入手,我地點左無骨既set 3,懶懶地又食得方便!點完餐會比一個取餐通知器,我地先揾個位子。炸雞都係即點即製,大約等10分鐘,取餐通知器又响又震就可以拎餐啦!以一大個紙圓盒盛載 無骨炸雞(s),入口外層酥脆,脆漿不厚,雞肉嫩滑熱辣辣果醬雞(s),同樣既無骨炸雞,加上酸酸甜甜既醬汁再灑上黑白芝麻、杏仁片,更加惹味香口食炸雞我都係中意戴手套用手食,更滋味!仲有炸薯條,切成幼條更加脆口,冒住喉嚨痛既危機都要吃光光! 飲埋汽水,呢餐真係邪惡

點完餐會比一個取餐通知器,我地先揾個位子。
以一大個紙圓盒盛載

無骨炸雞(s),入口外層酥脆,脆漿不厚,雞肉嫩滑熱辣辣

炸雞我都係中意戴手套用手食,更滋味!

仲有炸薯條,切成幼條更加脆口,冒住喉嚨痛既危機都要吃光光!
飲埋汽水,呢餐真係邪惡