2023-12-24 252 瀏覽
想飲啲飽肚嘅飲品,睇英文名有smoothie哩個字,所以預想中覺得佢應該有啲似milkshake係唔透明嘅感覺。現實係香蕉味嘅茶,再加上奶泡😅唔會係人造嘅香蕉味,因為真係食到香蕉碎,不過夾落茶度,總係覺得好似有種違和感。面層奶泡可以選味道,原味係雲尼拿,略帶有輕微咸味。整體感覺係新鮮,貪新奇古怪嘅人可以試一試😉
黃金香蕉
2023-08-19 431 瀏覽
🥤響茶是一間很有獨特的台灣風味奶茶名店🥤🥤,真係讓人流連忘返。🥤奶茶的風味:首先響茶的奶茶以其香濃的茶香和濃郁的牛奶味道為人津津樂道,風味獨特給人一種濃情的享受,又不失奶香。茶葉的選擇和混合得宜,使得奶茶既有濃烈的茶香,結合了台灣茶葉的特色,帶有些許的焦糖和花香😁,令人愉悅。這種風味的組合不僅適合濃烈的茶葉,也能滿足喜愛香醇牛奶味的人的口味😁。奶茶的質感🥤:響茶的奶茶質地細滑👅,口感濃郁🫦。茶葉和牛奶的比例恰到好處,既保持了茶葉的原味,又加入了牛奶的滑順,讓人一試難以忘懷😆。響茶的奶茶絕對是一款值得品味的飲品。其獨特的風味和質感😁,讓人愛不釋口。無論是在悠閒的下午,還是在繁忙的早晨,一杯響茶奶茶都能給人帶來愉悅和享受😝😝。無論您是台灣茶文化的愛好者,還是想要嚐試新口味的人,響茶的奶茶絕對是一個不容錯過的選擇🤚。
🥤奶茶的風味:

奶茶的質感🥤:

2023-08-01
早餐
ok
2023-05-18 656 瀏覽
店名:響茶(灣仔道)Loud Tea 地址:灣仔灣仔道162-164號地下B1號舖          (港鐵灣仔站A3 出口,步行約6分鐘)營業時間:12:00p.m-21:00p.m電話訂位:67026257台灣菜/ 台式飲品今日再到灣仔,見到依間「響茶」黃店唔問就入去order 滋潤蜂蜜青檬,甜度較甜,盛惠$25價錢實惠,冬瓜仙草茶都一般!環境方面,舖頭較細,女職員快手,大家有時間可以試吓,一般
店名:響茶(灣仔道)Loud Tea
地址:灣仔灣仔道162-164號地下B1號舖
          (港鐵灣仔站A3 出口,步行約6分鐘)
營業時間:12:00p.m-21:00p.m
電話訂位:67026257
台灣菜/ 台式飲品
環境方面,舖頭較細,女職員快手,大家有時間可以試吓,一般
2023-04-20
10 分鐘 (外賣自取)
2023-04-07 617 瀏覽
今日路過灣仔這間茶舖,被它茶香吸引,叫了一杯「香芋珍珠奶茶走配料少糖」及「芝士奶蓋綠茶少糖」,共HK$52。飲第一啖立即後悔,它們可以是我飲過最難飲嘅奶茶(可能我平時飲得太少)!是飲咗兩啖,再沒有勇氣飲第三口,試過兩杯的味道是一樣的難飲!它的味道好似用奶粉打出嚟、有點張口、而沒有半點茶味。雖然已經叫咗小甜,仍然超甜(死甜)!真的很後悔幫襯這間茶舖,浪費金錢,浪費胃口!永遠都記得這間茶舖的名稱!謝謝!

2023-02-07 709 瀏覽
原本阿蕯姆珍珠奶茶只係$20,但我加咗$5轉做鮮牛奶成杯嘢都係$25啫,叫左少甜,成杯野飲落好舒服,冇死甜,又好飲又大杯,當時冇人排隊出餐勁快。建議有得轉鮮牛奶既話都盡轉啦😉
建議有得轉鮮牛奶既話都盡轉啦😉
2022-12-25 685 瀏覽
雖然已經11月,但仲係好熱🥵有日忙到出曬汗,咁啱想試好耐既響茶就係附近,所以去買左杯野飲消消暑先🌡🍌黃金香蕉配芝麻奶蓋($39)香蕉底比較少見所以決定試下,飲落香蕉味都幾濃,味道天然,一啲都唔會似香精味,不過飲到最後幾啖就有啲太甜呢個系列既飲品可以自選奶蓋,雖然怕唔夾但最後都揀左芝麻試下🤣響茶既奶蓋偏杰身,第一啖已經試到好香既芝麻味,味道似炒香左既黑芝麻,不過試多幾啖之後覺得個奶蓋都幾鹹,好彩意外地同香蕉味都幾夾,所以呢個組合係好飲既👍🏻
黃金香蕉配芝麻奶蓋

🍌黃金香蕉配芝麻奶蓋($39)

呢個系列既飲品可以自選奶蓋[原味/芝麻/芝士],雖然怕唔夾但最後都揀左芝麻試下🤣響茶既奶蓋偏杰身,第一啖已經試到好香既芝麻味,味道似炒香左既黑芝麻,不過試多幾啖之後覺得個奶蓋都幾鹹,好彩意外地同香蕉味都幾夾,所以呢個組合係好飲既👍🏻
2022-11-08
10 分鐘 (堂食)
黃金香蕉配芝麻奶蓋
2022-08-29 884 瀏覽
之前見到新開就去試吓 一開始試最基本嘅奶茶 個人覺得唔錯不過基本配置嘅話甜左啲 建議落單叫半糖 仲有少冰 。之後試過一次珍珠嘅不過本身唔係特別鍾意所以就冇乜特別 最驚喜嘅應該係牛油果鮮奶波波 但係甜度同冰道都固定左 如果可以少冰少甜會更加好😬😬奶蓋茶基本上 都係會叫紅茶 同埋係少冰半糖 芝士奶蓋💯💯💯希望可以之後試到D24榴槤奶蓋嗰款 對於熱愛榴槤嘅我有啲吸引 原本想戒糖嘅我結果變成左常客 另外如果多啲付款方式就好
奶蓋茶基本上 都係會叫紅茶 同埋係少冰半糖 芝士奶蓋💯💯💯
另外如果多啲付款方式就好
2022-08-29
8 分鐘 (堂食)
2022-08-13 554 瀏覽
♡ 高CP 小店 - 響茶♡-行到興恰恰 🔆 就要買返杯野飲降下溫💦初初以為係珍珠奶茶😝再睇清楚 店員話黑糖只配鮮奶 無奶茶🥹都好啦 因為想飲黑糖🤭沖調時 見到係用明治奶沖調 ~- ♡ 黑糖瀑布乳牛珍珠鮮奶 ♡ $30 - 甜味適中~ 黑糖亦都好充足🤣 珍珠好煙韌😋呢個價錢 絕對物超所值👍同店售賣既其他台式飲品價錢亦較親民價~ 下次會再試👍-➠留意盡快飲用🤣 # ⇢店鋪資料:響茶 (灣仔道) (灣仔)灣仔灣仔道162-164號地下B1號舖
♡ 高CP 小店 - 響茶♡
行到興恰恰 🔆
就要買返杯野飲降下溫💦
初初以為係珍珠奶茶😝
再睇清楚 店員話黑糖只配鮮奶 無奶茶🥹
都好啦 因為想飲黑糖🤭
沖調時 見到係用明治奶沖調 ~
♡ 黑糖瀑布乳牛珍珠鮮奶 ♡ $30

甜味適中~

黑糖亦都好充足🤣 珍珠好煙韌😋
呢個價錢 絕對物超所值👍
同店售賣既其他台式飲品價錢亦較親民價~
下次會再試👍
➠留意盡快飲用🤣
#
⇢店鋪資料:
響茶 (灣仔道) (灣仔)
灣仔灣仔道162-164號地下B1號舖
2022-07-28
5 分鐘 (堂食)
  • 黑糖瀑布乳牛珍珠鮮奶
2022-07-29 396 瀏覽
為食貓早排經過灣仔,因為天氣太熱,就中暑,所以忍唔住要買杯野飲而咁啱又見到響茶,所以就try try 佢響茶有幾款唔同類型嘅茶飲,有水果茶啦,有奶蓋茶啦,亦有佢推介嘅牛油果飲品❤️芝士四季春(3/5)但為食貓最後都揀咗芝士四季春😂為食貓叫咗微糖同少冰,飲落去佢嘅茶味都幾夠,但唔知係咪太重手,d茶有d苦而其他茶飲店嘅微糖茶都唔會咁樣…至於d芝士就正常發揮可能因為呢杯唔係佢嘅signature drink,所以唔係話好好飲。下次為食貓再試吓其他飲品,睇會唔會好d先☺️
而咁啱又見到響茶,所以就try try 佢

芝士四季春(3/5)
芝士四季春

但為食貓最後都揀咗芝士四季春😂
而其他茶飲店嘅微糖茶都唔會咁樣…
至於d芝士就正常發揮

2022-03-29 753 瀏覽
路過響茶覺得有啲口渴, 於是買咗杯芝麻奶蓋凍鐵觀音。 杯茶有成300-400ml,好大杯。 茶味唔會話好澀, 配埋鹹鹹甜甜嘅奶蓋非常之夾, 可惜芝麻味好淡, 如果唔係就更好。 埋單只需要23蚊,喺灣仔區嚟講算係好平嘅茶飲。

2022-03-29
2022-01-19 623 瀏覽
灣仔開左分店之後,經常變左常客😜除左有姜濤 Error應援,仲有pepe助陣💛原來仲有好多分店‼️🧋頂級鐵觀音珍珠奶茶 / $20最常叫😁超大杯好抵飲!而且茶底味道不俗,珍珠又煙韌🤩 性價比好高~加錢可以轉鮮奶🥛🧋芝士奶蓋鐵觀音 / $22好飲👍🏻新奇地試熱飲都覺得好夾😍🧋香芋珍珠奶綠 (不能走甜) / $22呢款真係太甜了🙈 試左一次無再試有印仔儲,買10 送1杯仲可以通訊平台 落單/openrice 外賣自取
灣仔開左分店之後,經常變左常客😜
除左有姜濤 Error應援,仲有pepe助陣💛
原來仲有好多分店‼️

🧋頂級鐵觀音珍珠奶茶 / $20