剛剛放工肚餓路過,諗住試吓而已,能夠令我第一次食兼第一次寫埋食評真係第一次,之前食過其他炸雞店,今晚索性試這間,點了A3餐,2x雞槌、2x雞翼、細薯條、柚子青檸梳打,首先緊係食槌先,咬落去超脆超好味,非一般炸雞嘅味道,絕對可以超越其他店,雞翼更脆,而薯條當然又係非一般M記嗰啲啦!仲要有咁多款醬選擇,今次先揀蜜糖芥末醬,👍🏼而杯柚子青檸梳打又是與別不同,原來柚子配青檸係咁好飲,雖然好似有啲擦鞋咁!但這間小店真心有誠意!一定會再幫襯!如果能夠推出一款可以配三款醬料嘅薯條,咁就無得頂了今次快手得濟,食之前忘記影相,下次補返😂
今次快手得濟,食之前忘記影相,下次補返😂
2022-10-10
3 分鐘 (外賣自取)
2022-08-27 264 瀏覽
啱啱路過買咗個雞包,本來諗住一試無妨,點知有驚喜,從來都未食過啲店舖用咁大塊雞扒來做雞包,超級有heart,雞扒外脆內嫩,一口咬落去爆汁,真係名副其實嘅汁雞😂,味道直頭力壓大型嗰兩間快餐廳,老闆用心製作,食得出係鮮肉現炸,真心超級無敵好味😋值得推介👍👍👍👍👍
飛天雞包
飛天雞包
2022-08-27 172 瀏覽
睇到街坊谷既推介,黎試試呢間位於太子既炸雞。其實大角咀同太子既炸雞店有唔少,都有心水小店。可惜已經結業。最近已經頹到食某連鎖快餐店既炸雞。今日搭巴士返屋企,醒起落車位附近就係呢間炸雞店。返到屋企附近已經接近晚上九點,位於太子深水埗之間既店面個時冇咩人,我地幾乎一落單比左錢,諗完食咩就炸好拎得走。之前都怕會等到好好好餓。三個人食叫左兩個餐(c2,a2),返到屋企仲係熱辣辣,洗左手就急不及待開餐喇。D雞多汁又彈牙,配埋d醬簡直一絕(一共有十款,今次我地揀左柚子醬,醬油醬,蜜糖芥末醬同甜酸醬),一開始食落蜜糖芥末最好食,食到最後竟然係個柚子最好食。(可能習慣左柚子甘甘地個味道)D醬唔止用黎點炸雞,仲可以點埋個薯條,雖然行返屋企有段路,d薯條返到屋企仲可以keep住脆卜卜,上面仲灑左d粉,就算就咁食都冇咁單調,我地就用薯條黎試每個醬再點d炸雞。一開始仲驚薯條咁細份唔夠飽,食完發覺岩岩好,唔洗做大晒鬼。加左錢升級野飲,青擰梳打真心唔錯,開胃得黎夾埋個炸雞岩岩好。打完食評又心思思想再幫襯lu
睇到街坊谷既推介,黎試試呢間位於太子既炸雞

今日搭巴士返屋企,醒起落車位附近就係呢間炸雞店。

打完食評又心思思想再幫襯lu

2022-08-26
5 分鐘 (外賣自取)
2022-08-26 136 瀏覽
好少寫食評,今日決定寫下。今日放工之後,唔係好想煮飯,小朋友想食炸雞,本來都15, 16,好在最後都幫襯左。一家人買咗兩個盲盒俾小朋友,仲有雞鎚,雞肉,雞翼,雞包餐,柚子梳打,柚子梳打非常之正,唔同出邊嗰啲,柚子蜜係真材實料,非常之有驚喜。成個雞包,用心製作,醬汁非常特別,非常之喜歡個雞包,仲有生菜同蕃茄,用料十足。雞肉,雞翼,雞鎚非常之入味,淡淡都係肉,攞咗返屋企仍然係脆嘅,全家人都讚賞!個老闆仲非常之有禮貌,我哋買咗好多個餐,老闆送咗三個醬汁俾我哋試,好鍾意個蜜糖芥辣!😋😋😋下次會再嚟幫襯😍😍😍
好少寫食評,今日決定寫下。

今日放工之後,唔係好想煮飯,小朋友想食炸雞
本來都15, 16,好在最後都幫襯左。

😋😋😋下次會再嚟幫襯😍😍😍
2022-08-26
10 分鐘 (外賣自取)
  • 無骨雞粒,雞鎚,雞包
2022-08-19 218 瀏覽
住喺附近,路過見到新開,$13一隻炸雞脾,就買黎試吓。佢有唔同餐,配埋飲品、薯條等等,諗住今次試過好食先再買多啲。但返屋企攞出黎食,發現呢隻唔係「雞脾」,根本係雞上翼!全香港人都有共識「雞脾」係指雞腿,雞上翼冇可能叫「雞脾」。喺openrice睇清楚佢menu,menu上的相竟是真雞脾!呢間嘢做生意手法唔老實,好失望。即使$13一隻雞脾好難做生意,但這亦不能構成以假亂真的藉口,咪堂堂正正寫返話係雞上翼囉!
炸雞脾(聲稱)

2022-08-19
2 分鐘 (外賣自取)
2022-07-16 368 瀏覽
見fb家在太子群組街坊盛讚,話好味到encore又熱辣辣、又話老闆貼心、有禮,就去幫襯。點知我 5/16 walk in 叫飛天套餐,佢話薯條即炸等8分鐘,結果等超過30分鐘(12:17買,12:50拎)不停出餐俾後來walk in既人先,明明套餐就係其他客既散餐組合而成既二人份… 老闆係有禮貌既,不停講唔好意思等、唔好意思要再等、再等、一等再等,我耐性地等,但係繼續欠雞、欠薯條、欠醬,曝曬乾等…但起碼6-7份薯條、幾份雞槌/雞翼,都係供應左俾後面果3個walk in 客先,仲得到老闆推介醬汁,我既罐裝汽水未俾到,後來客既特飲就沖左幾杯。如果係接外賣單/電話預訂要優先服務,我可以理解,但係我臨走忍唔住問聲老闆點解咁安排,佢淨係繼續講唔好意思,有點亂。總結:本來充滿期待,但耐性同埋對呢間店既觀感隨著等待時間下降食物方面:只有薯條熱(特別香料不錯),可惜雞漢堡、雞翼、雞槌已變室溫,等太耐影響口感價錢:合理味道:包足料,味道不錯,雞的醬汁幾特別太陽下曝曬等太耐,不太好的體驗…唔知老闆有乜難言之隱,但等候時間真係有待改善

總結:
本來充滿期待,但耐性同埋對呢間店既觀感隨著等待時間下降

食物方面:只有薯條熱(

價錢:合理
味道:包足料,味道不錯,雞的醬汁幾特別

太陽下曝曬等太耐,不太好的體驗…
唔知老闆有乜難言之隱,但等候時間真係有待改善

韓式炸雞
2022-07-16
35 分鐘 (外賣自取)