2024-07-02 92 瀏覽
老闆非常友善,介紹食物很詳盡,買了58元雞槌雞翼套餐,加一份雞塊,朱古力咖啡沙冰,各樣食物非常有水準及美味,外脆內軟之外並不油膩,沙冰亦非常出色,短期內一定再光顧。
2024-06-21 104 瀏覽
有一次唔知食咩經過諗住試吓,點知又幾好食,啲炸雞畀預期中更加脆同juicy。 有朋友問起有咩好食,都會提起推介呢間炸雞。另外價錢覺得幾抵,份量大,食5次有3次會太飽食唔曬,啲麵都會加咗啲青瓜同粟米 我自己幾鐘意。同埋炸雞有好多醬揀,有得揀幾開心😂😂前排新出咗個咖喱炸雞牛肉飯,又係比預期嘅好食。本身唔會主動買咖喱飯食,嗰次係偷食人哋一兩啖,覺得比出面好食,覺得自己平時唔叫咖喱嘅會再去買嚟食。啲牛肉飯嘅汁比平時清甜啲,洋蔥都好淋好入味。咖喱唔會過鹹同膩

2024-05-10 155 瀏覽
雞肉十分新鮮和嫩,外脆內軟香味十足味道啱啱好,外賣攞返屋企食都仲好脆,好好食 。 有好多種醬汁可以選擇,今次試蜜糖芥末醬,味道十分夾雞塊, 下次要試下另一種味。支持小店
雞肉十分新鮮和嫩,外脆內軟
香味十足味道啱啱好,外賣攞返屋企食都仲好脆,好好食 。

炸雞塊
2024-05-10
炸雞塊
2024-05-10 103 瀏覽
這間飛天炸雞店係太子,地鐵站行過去大約5分鐘,門口位可以停一停車,當然唔好停得耐啦,如果唔係就會變炸雞伴牛肉乾。佢個炸雞勁juicy, 我通常會食無骨雞,啖啖肉,即叫即炸,又唔會炸到入邊乾哂,勁香。佢哋近排仲要出咗個咖哩飯,完全係誠意之作,最愛食佢個咖喱炸雞韓牛飯,佢哋個咖喱係日式咖喱,牛肉完全高質,仲配以三件無骨炸雞,完全滿足。老實講,以外賣店來說這個飯要六十幾蚊,唔係平,但以這個質素,絕對係抵。
2024-05-10
10 分鐘 (外賣自取)
  • 無骨雞
  • 炸全雞
  • 咖哩韓牛炸雞飯
2023-11-14 263 瀏覽
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx估唔到有一間咁好食嘅炸雞在旺角!炸雞好新鮮好juicy,加上好多醬汁味道選擇,值得一試!同老闆吹水,佢真係好有心機制作炸雞。今晚只係食咗炸雞🍗,下次要買全隻炸雞試吓!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

2023-11-14
5 分鐘 (外賣自取)
$36 (宵夜)
终于吃到太子蕞出名的韩式炸鸡了!知道这家店是因为朋友间相传,大家真的都好爱! 虽然是一家外卖店,但是老板很用心经营,鸡选用的进口原只鸡,全部自己手工腌制,每天都用新鲜食油去炸,所以不会有油味~ 韩式无骨鸡块刚出炉热乎乎的,外皮酥脆内里滑嫩,原只炸鸡更是大只又美味,打包带回家吃依然还是鲜嫩多汁!薯条松脆炸的刚刚好! 更惊喜的是他家居然可以配10种不同口味的酱汁,别家真的比不了! 还有夏日特饮手摇,我点的士多啤梨沙冰真的好好喝!不会太甜很清新,章鱼小丸子里面的章鱼足好大只,真的解馋解暑必点! 一次可以吃到那么多口味,真的好满足!我个人认为好吃过麦X、肯X基、快X蜂那些连锁炸鸡店! 店里还有韩式炸鸡饭团,韩式炸鸡捞面,炸酱面、芝士面乌冬面也有,还有自家制酸梅汤听说只要💰20,真的好划算! 📍 飞天炸鸡地址:太子界限街38号A3地铺(港铁太子站D出口)

📍 飞天炸鸡
地址:太子界限街38号A3地铺(港铁太子站D出口)

2023-10-14 146 瀏覽
之前經過已經見到好多次 但係因為減緊磅所以冇買 今日終於下定決心食 老闆好nice 落咗單之後都一路傾偈叫左個韓式炸醬撈麵加炸雞餐配芥末蜜糖醬$48 有一碗炸醬麵 兩件雞塊 一個雞鎚 一隻雞翼(食咗覺得好食先影相,已經食咗一半)$48有咁多嘢 好抵食 炸醬麵就係即食麵果D 額外加咗青瓜同粟米炸雞意外地唔油 外皮好脆裏面雞肉好淋 啱啱炸起好熱 加埋蜜糖芥末醬唔會好膩 味道中上 價錢超抵 CP值好高嘅小店 絕對食完會返轉頭 值得更多人去試 👍🏻
老闆好nice 落咗單之後都一路傾偈
韓式炸醬麵炸雞餐

叫左個韓式炸醬撈麵加炸雞餐配芥末蜜糖醬$48
有一碗炸醬麵 兩件雞塊 一個雞鎚 一隻雞翼
(食咗覺得好食先影相,已經食咗一半)
味道中上 價錢超抵 CP值好高嘅小店
絕對食完會返轉頭 值得更多人去試 👍🏻
2023-10-14
4 分鐘 (外賣自取)
韓式炸醬麵炸雞餐
2023-10-07 129 瀏覽
在旺角发现了一家超棒的炸鸡店!!不是那种冷冻的,真的可以吃出来是新鲜制作,老板说是他们每天自己腌制的,难怪🐓肉很嫩还爆💥汁,外酥内软太好吃了😋而且有10款酱汁蘸料可以选择!章鱼小丸子里面也是有真的大颗🐙真材实料飞天薯条份量十足非常扎实好吃!人均💰50左右,附近好多人光顾!大家一定要去吃!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

而且有10款酱汁蘸料可以选择!
章鱼小丸子里面也是有真的大颗🐙真材实料

飞天薯条份量十足非常扎实好吃!

人均💰50左右,附近好多人光顾!
今日發現到一間好好食嘅炸雞外卖店,呢間炸雞店老闆好用心、全部雞都係自己手工醃製,而且使用新鮮食油去炸!令到雞嘅味道都好新鮮👍🏻因為用心會好食過好多連鎖式炸雞。喺太子好出名㗎!炸雞有單點同套餐選擇,亦有10種唔同口味嘅醬,可以再配一杯手搖飲品,一次過滿足晒幾個願望🫶🏻我揀咗個二人雞套餐$118有12件韓式無骨炸雞同四件雞翼加咗$10配手搖飲品特飲-士多啤梨沙冰同珍珠奶茶手搖飲品都係老闆親手沖既,唔會太甜,亦可以揀少甜,沙冰夏天飲真係好解渴!啲炸雞熱辣辣、薯條鬆脆無炸過龍,雞肉鮮嫩多汁外皮鬆脆,配埋唔同嘅醬、好滿足🥰好好味,好抵食!真係好羨慕住旺角太子嘅人,如果屋企附近有就好啦🫶🏻餐廳而家研發左新嘅食品,有韓式炸雞飯團🍙🍘韓式炸雞撈麵、炸醬麵、芝士麵、烏冬都有!仲有自家製酸梅湯,非常消暑解渴💦好抵飲細支$15大枝$20-在香港不允許你們還不知道·飛天炸雞 (太子)📍太子砵蘭街456號A3地舖

韓式無骨炸雞

我揀咗個二人雞套餐$118

士多啤梨沙冰

在香港不允許你們還不知道·飛天炸雞 (太子)
📍太子砵蘭街456號A3地舖

韓式無骨炸雞
士多啤梨沙冰
2023-09-09 87 瀏覽
這是我open rice寫的第一條評論,真的因為這個太好吃了!雖然只有外面一個小桌子,大多數情況需要拿回家吃,但是你可以看到裡面的廚具,環境真的就是和宣傳一樣乾淨衛生(有些主要做外賣的店家衛生可能不太在意)為了迎合周圍街坊的口味,他們把醬和雞分開放,而且設計了特別的盒子,不讓雞的熱氣影響到脆度。有機會可以多和老闆聊一聊,會教你很好吃的吃法還點了黑芝麻沙冰,一吃就是很新鮮的味道,不是人家放了很久或者半成品磨的anyway,再多字也不夠表達出我們此刻的快樂,非常推薦
有機會可以多和老闆聊一聊,會教你很好吃的吃法
anyway,再多字也不夠表達出我們此刻的快樂,非常推薦
2023-09-09
喺太子附近拎份文件,咁啱架巴士就喺界限街,晚飯時間就喺呢條街決定再的士10分鐘車程返屋企開餐男子員工親切友善(定店員?)即叫即製。無骨炸雞調味適中,唔會太鹹唔會冇味。炸衣又脆又香口,冇油益味。呢種乾淨感覺我覺得此炸雞算上品。雞包塊包普通,炸雞出色整體惹味。我最欣賞嘅係醬汁唔會多到浸濕塊麵包。薯條本身平庸,有啲麻辣孜然咁嘅味,ok。唯一建議係蜜糖芥末醬唔夠濃,老公話夠味。但我中意真係醬而唔係芡汁咁嘅狀態,但我理解佢哋係想調配做韓式炸雞個啲醬嘅質地嘅,呢個係個人喜好啫。我覺得食呢啲嘢最緊要1.即叫即整2.冇油益味3.返屋企焗爐整熱咁就Good喇衛生:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟*️⃣*️⃣抵食:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟*️⃣*️⃣*️⃣好食:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟*️⃣*️⃣位置:🌟🌟🌟🌟🌟🌟*️⃣*️⃣*️⃣*️⃣

男子員工親切友善(定店員?)

即叫即製。
無骨炸雞調味適中,唔會太鹹唔會冇味。
炸衣又脆又香口,冇油益味。
呢種乾淨感覺我覺得此炸雞算上品。

雞包塊包普通,炸雞出色整體惹味。
我最欣賞嘅係醬汁唔會多到浸濕塊麵包。
薯條本身平庸,有啲麻辣孜然咁嘅味,ok。

我覺得食呢啲嘢最緊要

A4無骨炸雞套餐
  • 雞包
  • 無骨炸雞
2023-04-28 244 瀏覽
今次第二次食,睇落去好乾,但原來好juicy,老闆好好人🥰🥰會再食!!見到有party套餐,好似都好多嘢食,之後開party 會試下買呢間!同埋先真係好鐘意食炸雞🥰
今次第二次食,睇落去好乾,
但原來好juicy,老闆好好人🥰🥰會再食!!

同埋先真係好鐘意食炸雞🥰
無骨炸雞
無骨炸雞
2022-12-30 401 瀏覽
堅係好食,好感比其他炸雞好食好多。連我以往喜歡的麥當勞BBQ雞槌,都不及這只炸雞爽口。老闆小店經營不易,要多多支持。行過路過食返塊雞,有送一次性手套用,不怕成手油,食完歸家再食飯(ง •̀灬•́)ง。OT到夜晚,食塊雞先有力行返屋企。٩(◦`꒳´◦)۶柚子醬點雞槌,最正,食到宜家,冇試過其他醬,堅係好夾,好滑,好正。(・︡ω・︠)深夜時分,光顧,老細仲偷偷送多只雞槌我食,被逼要去食龜苓膏鎮壓爆痘痘的靈壓。
堅係好食
,好感比其他炸雞好食好多。
連我以往喜歡的麥當勞BBQ雞槌,都不及這只炸雞爽口

老闆小店經營不易,要多多支持。
行過路過食返塊雞,有送一次性手套用,不怕成手油
,食完歸家再食飯(ง •̀灬•́)ง。

OT到夜晚,食塊雞先有力行返屋企。

雞槌
2022-12-30
雞槌
2022-11-01 361 瀏覽
啲薯條炸得太耐,又濃又咬唔到🥵🥵炸雞一般般,冇咩特別價錢唔係特別平🥹🥹🥹🥹住附近諗住貪新鮮試下😅😅😅😅唔會再試😕😕😕😕麥當勞都好過佢。
啲薯條炸得太耐,又濃又咬唔到🥵🥵
炸雞一般般,冇咩特別
價錢唔係特別平🥹🥹🥹🥹
住附近諗住貪新鮮試下😅😅😅😅

唔會再試😕😕😕😕
麥當勞都好過佢。

2022-11-01
2022-10-22 366 瀏覽
因為本身為食,但又要on diet ,所以對食物 的吸收都回好注重。但近日見有新舖開張,就早幾天食清D,留返個quota。住試下新野,習慣都会試招牌菜式,加上店舖寫到一试難忘。真係好準,果然[一試難忘]。 我都好小出手,但真係忍吾住。冇特別好食,都算!簡直難食! 薯條#冇期望,但都吾好比個D隔夜返炸😵‍💫論到主角🐔完全冇味,個皮又琳。我係惜食的人,都忍吾住一半就掉。隔兩條街係賣烤🐤,雖然煮法不同,但又香又入味,價格平一半。即使不比較,本身都真係太差!如同大牌子比較, K & M, 都係比下去! 恕我直言!