2023-01-17 28 瀏覽
WB經典漢堡 (+$18漢堡扒)$80經典漢堡既材料超級豐富 有香煎流心蛋生菜 蕃茄等 我自己仲加多咗塊牛肉漢堡咬落去煎蛋黃汁會爆出黎🤩食落塊啖啖肉再加埋啲生菜消下油膩感🥬黑椒芝士牛肉漢堡 $86 材料其實同經典漢堡差唔多 會多咗塊芝士🧀入口已經聞到芝士嘅鹹香 配上牛肉一齊食 超級Juice呢☺️WB經典熱狗 $38🌭️包包係都好軟熟 而且一啲都唔乾😍鍾意食熱狗嘅可以試吓咖Winner Burger 📍太子太子道西139號地下C號舖
WB經典漢堡 (+$18漢堡扒)$80

鍾意食熱狗嘅可以試吓咖

Winner Burger
📍太子太子道西139號地下C號舖
2023-01-17 34 瀏覽
自細鍾意食漢堡包,以前食來食去得果幾間漢堡店,宜家多左好多不同類型的漢堡店,多左唔同選擇,漢堡控有福了。來到太子的winner burger 食包,正是如此,唔好看麻雀雖少,超多人排隊買漢堡架。我們點了一份WB芝士菠蘿漢堡同一份黑松露煙肉漢堡,兩個都是套餐,包小食同野飲,小食就選了洋蔥圈同炸水牛城雞翼,真係超級豐富。WB芝士波蘿漢堡中間夾著炸雞扒,外皮香脆雞扒嫩滑夠juicy, 黑松露煙肉漢堡更是沒得頂,香噴噴的黑松露味加上牛肉餡,最無得頂的係仲有煎流心蛋,蛋汁滲入牛肉同黑松露醬,真係crazy yummy 。我知道有好多漢堡店一個漢堡都過百塊,呢度計埋小食同飲野加埋都不用$200,好味又抵食啊。
2023-01-04
15 分鐘 (堂食)
2023-01-15 16 瀏覽
我喺漢堡包控,經過太子漢堡包店見到餐牌有特色漢堡🍔好吸引!見到餐廳都有座位可以堂食,仲有姜B紙牌可以俾人打卡添。最後決定外賣2個漢堡包,另外加$18升級轉套餐包小食同飲品,價錢好親民!🍔WB手打牛王漢堡 $68✨加配煙肉$8呢款喺招牌漢堡,牛肉漢堡扒🐮配搭WB經典醬,配料都好豐富,有煎流心蛋🍳、蕃茄🍅、芝士片🧀、生菜🥬、煙肉🥓。漢堡扒有濃郁嘅牛肉香味又juicy,麵包都好鬆軟,加入新鮮嘅配料,好美味!🍔四川麻辣雞堡 $68加配漢堡扒$18打開漢堡包紙,已經聞到四川香辣風味,炸雞扒配四川醬,配料有芝士片🧀、生菜🥬,份量十足!炸雞扒有手掌咁大塊,外皮香脆,食落雞肉香嫩配埋四川醬,口感惹味!小食揀咗原味雞翼同水牛雞翼🐥,每款有2隻,雞翼皮好香脆。飲品揀咗樽裝嘅蜜桃紅茶🍹,清甜又解渴。
我喺漢堡包控,經過太子漢堡包店見到餐牌有特色漢堡🍔好吸引!

見到餐廳都有座位可以堂食,
仲有姜B紙牌可以俾人打卡添。

🍔WB手打牛王漢堡 $68✨加配煙肉$8

🍔四川麻辣雞堡 $68加配漢堡扒$18

• WB經典漢堡
2023-01-14 27 瀏覽
今晚嚟到太子搵食經過見到呢間漢堡包店門面玩味十足好吸引一於買嚟試下~睇過餐牌,就排隊落單~WB經典豬堡,盒上已提示注意蛋漿出沒😆餐廳亦好貼心,早已跟埋膠手套~戴上手套後就打開包裝,哇好靚仔~一口咬落去流心煎蛋就爆蛋汁豬堡肉質細膩柔軟又多汁連埋蕃茄、生菜同芝士層次豐富,好好味~WB經典牛堡流心煎蛋一樣係爆蛋汁😋牛堡肉味濃郁又多汁,麵包香脆又鬆軟,好滋味肉醬熱狗 (匈牙利辣腸) 賣相好吸引芝士肉醬多到滿瀉,咬落去肉醬四溢又香辣,芝味無窮跟餐小食:青山炸雞外皮炸得酥脆,肉質嫩滑又多汁原味炸雞翼食落脆嫩多汁整體食物好味又抵食,爆醬流心煎蛋好少有啱哂鍾意漢堡包嘅朋友~可以再來~
今晚嚟到太子搵食
經過見到呢間漢堡包店門面玩味十足好吸引
一於買嚟試下~

睇過餐牌,就排隊落單~

WB經典豬堡,盒上已提示注意蛋漿出沒😆
餐廳亦好貼心,早已跟埋膠手套~

戴上手套後就打開包裝,哇好靚仔~
一口咬落去流心煎蛋就爆蛋汁
豬堡肉質細膩柔軟又多汁
連埋蕃茄、生菜同芝士層次豐富,好好味~

WB經典牛堡
流心煎蛋一樣係爆蛋汁😋
牛堡肉味濃郁又多汁,麵包香脆又鬆軟,好滋味

肉醬熱狗 (匈牙利辣腸) 賣相好吸引
芝士肉醬多到滿瀉,咬落去肉醬四溢又香辣,芝味無窮

跟餐小食:
青山炸雞
外皮炸得酥脆,肉質嫩滑又多汁

原味炸雞翼食落脆嫩多汁

整體食物好味又抵食,爆醬流心煎蛋好少有
啱哂鍾意漢堡包嘅朋友~可以再來~
2023-01-10 13 瀏覽
晚上喺太子想簡單食啲嘢,Winner Burger 係唔錯嘅選擇,不過前題係要有位,因為小店面積好細,入面得兩張高枱。叫咗個WB 經典漢堡套餐,配洋蔥圏。個 burger 最大嘅驚喜係入面嘅煎流心蛋,無論係蛋汁嘅色澤抑或味道都非常吸引,非常高質。另外,生菜都好甜好新鮮,至於漢堡扒就正常質素,夠厚,但略嫌乾身咗少少。整體嚟講,burger 份量幾足,唔錯。至於洋蔥圏就正常味道,由於醬汁要另加錢,所以我只蘸茄汁,感覺係失色少少。下次都係要畀錢配個芝士辣醬😂。

2023-01-10 47 瀏覽
每次經過漢堡店都會想試呢樣,想試個樣,今次來到Winner Burger 就滿足哂我所有願望😍 WB 豬牛薯堡 $92最啱我呢啲有選擇困難症嘅人,有齊牛patty, 豬patty, 同埋薯餅,一次過滿足哂3大願望😍牛patty 夠牛味仲有紫洋蔥嘅香味,夠juicy👍🏻豬patty 都有紫洋蔥,都係非常juicy👍🏻 薯餅係香脆可口👍🏻👍🏻 除咗啲patty 好味又多汁😋,原來仲有煎流心蛋係漢堡入面,一咬落去仲會爆蛋漿😋👍🏻 WB 經典漢堡 $65選了牛patty, 爆汁同爆蛋漿😋😋😋 一啖咬落去超滿足,味道剛剛好😍套餐只需+18 (小食及飲品)小食有多款可揀,我地揀咗buffalo wings 同onion rings. Buffalo Wings沾著滿滿的 buffalo sauce, 唔算太辣。雞翼厚厚肉的,吃起來酸辣味道適中。Onion 🧅 rings 外層嘅粉唔算厚又脆口,份量十足👍🏻飲品都有多款選擇,我地揀咗樽裝蘋果梳打同檸檬茶,抵😍

WB 豬牛薯堡 $92

WB 經典漢堡 $65

套餐只需+18 (小食及飲品)

Buffalo Wings

Onion 🧅 rings
外層嘅粉唔算厚又脆口,份量十足👍🏻

飲品都有多款選擇,我地揀咗樽裝蘋果梳打同檸檬茶,抵😍
Onion  rings
Buffalo  Wings
WB 豬牛薯堡
Onion  rings
Buffalo  Wings
WB 豬牛薯堡
  • WB豬牛薯堡
2023-01-10 37 瀏覽
我女日思夜想漢堡店Winner Burger一間位於太子站C2出口步行1分鐘就到,店鋪唔大,主要系做外賣。WB經典漢堡(HKD 62)漢堡扒可選擇牛或者豬,我女系牛魔王選擇左牛漢堡扒,好大一個漢堡包🍔大到唔知道點落口😂一啖咬落去爆汁,流心煎蛋爆蛋汁。好彩我已經幫我女墊曬紙,上次食就系滴都成條裙都系。黑松露煙肉牛堡(HKD 88)漢堡包份量大,我一個人更本食唔曬,一樣咁多汁,漢堡扒煎得好香有多汁,最出色就系個流心煎蛋每次都系爆汁,次次都保持到甘高水準。南蠻雞堡(HKD 72)上次已經想食,可惜全部賣曬,今次終於食到啦,炸雞相當脆,入味又熱辣辣,配買一個自制蔬菜沙律,味道相當唔錯。整體來講好抵食,價錢相宜,份量大又好味。

WB經典漢堡(HKD 62)

黑松露煙肉牛堡(HKD 88)

南蠻雞堡(HKD 72)

整體來講好抵食,價錢相宜,份量大又好味。
2023-01-09
5 分鐘 (外賣自取)
  • WB經典漢堡
  • 南蠻雞堡
2023-01-09 15 瀏覽
全都是即叫即製開放式廚房可以睇住整個製作過程~麵包塗上牛油再稍為烘熱,所以夠香脆👍🏻WB手打牛王漢堡蕃茄、芝士、生菜、煎流心蛋,再配上店家自家製的手工牛肉漢堡扒及特調WB經典醬漢堡扒好厚~入口肉嫩多汁,調味亦都好足夠👍🏻流心蛋一咬蛋漿爆出嚟,整個配搭超級正😍芝菠蘿雞堡芝士片、生菜、菠蘿片、炸雞扒炸雞扒超厚😂而且炸得非常脆,重點夠乾爽一啲都唔會油!菠蘿正常發揮,整個配搭好清爽🤪加$18就可以轉成套餐,包小食及飲品青山炸雞好高質‼️炸特好香脆,而且完全唔會油係雞髀肉,所以特別嫩滑多汁~薯條薯條比較粗身,同樣乾爽唔會油淋淋加咗辣粉,比較惹味~另外再加咗炸雞扒 $22大大塊~香脆可口食包 (太子)太子太子道西139號地下C號舖

全都是即叫即製
開放式廚房可以睇住整個製作過程~

麵包塗上牛油再稍為烘熱,所以夠香脆👍🏻

WB手打牛王漢堡
漢堡扒好厚~入口肉嫩多汁,調味亦都好足夠👍🏻
流心蛋一咬蛋漿爆出嚟,整個配搭超級正😍

芝菠蘿雞堡
芝士片、生菜、菠蘿片、炸雞

加$18就可以轉成套餐,包小食及飲品

青山炸雞
好高質‼️炸特好香脆,而且完全唔會油
係雞髀肉,所以特別嫩滑多汁~

薯條
薯條比較粗身,同樣乾爽唔會油淋淋
加咗辣粉,比較惹味~

另外再加咗炸雞扒 $22
大大塊~香脆可口

食包 (太子)
太子太子道西139號地下C號舖
♡ 漢堡包| 食包 Winnie Burger ♡-突然同朋友們好想食漢堡包 🍔 於是嚟到太子呢間burger店揀咗幾款漢堡包一齊share食~幾個女仔食啱啱好🫶- ♡ 芝士菠蘿雞堡 ♡ $68呢個我極力推薦~ 香甜嘅菠蘿配埋炸雞堡一齊食真係一流😎每一啖都好Juicy 。雖然外賣走 但係返到去 包皮都仲好香脆 🤩-♡ 四川麻辣雞堡 ♡ $68呢個好有驚喜~醬汁係四川麻辣醬為主 ,辣得好過癮🥰加埋外皮香脆嘅雞扒 ,真係食到停唔到口。-♡ WB 經典熱狗 🌭️♡ $38有得揀經典熱狗定係匈牙利辣腸,糾結咗一陣,最後都揀咗經典原味茄汁都好足夠甜辣交融 食完之後有種意猶未盡嘅感覺。-♡ 薯格🍟♡ $15 只要加$18,就可以升級做套餐 ,真係好抵~-❥#⇢店鋪資料:食包 (太子)太子太子道西139號地下C號舖#-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
♡ 漢堡包| 食包 Winnie Burger ♡
突然同朋友們好想食漢堡包 🍔
於是嚟到太子呢間burger店
揀咗幾款漢堡包一齊share食~
幾個女仔食啱啱好🫶

♡ 芝士菠蘿雞堡 ♡ $68

呢個我極力推薦~
香甜嘅菠蘿配埋炸雞堡一齊食
真係一流😎
每一啖都好Juicy 。
雖然外賣走 但係返到去
包皮都仲好香脆 🤩
♡ 四川麻辣雞堡 ♡ $68

呢個好有驚喜~
醬汁係四川麻辣醬為主 ,
辣得好過癮🥰
加埋外皮香脆嘅雞扒 ,
真係食到停唔到口。
♡ WB 經典熱狗 🌭️♡ $38

有得揀經典熱狗定係匈牙利辣腸,
糾結咗一陣,最後都揀咗經典原味
茄汁都好足夠
甜辣交融 食完之後有種意猶未盡嘅感覺。
♡ 薯格🍟♡ $15

太子太子道西139號地下C號舖
#

外賣自取
2023-01-07 1160 瀏覽
之前經開太子見到一間色彩繽紛🏳️‍🌈充滿玩味感既漢堡店,就已經bookmark左好耐。今日去搵兩個姨甥玩,順便買左幾款burger同佢地一齊share食。 小店裝修簡潔鮮明,顏色配搭鮮艷,門口大大個logo,係對面街都清楚見到。店舖面積唔大,用左開放式廚房提高空間感。小店所有食品都係即叫即整,等緊食物既時間可以去high table既【姜濤打卡位】影相📸️。(鍾意 #姜濤 既朋友仔就唔好錯過啦!)堂食位置有限,每次只可以容納到四位客人,大部分都以外賣為主! ⦁🍔WB經典漢堡 $62漢堡扒可以揀牛/豬,我就揀左牛肉。牛肉漢堡用料十足,食落有咬口之餘,肉汁好多。配埋番茄生菜,芝士片同流心蛋,味道香濃,大大份,十分飽肚。 ⦁🍔WB芝士菠蘿雞堡 $68炸雞超大塊超厚,配埋多汁嘅菠蘿,成個包食落去十分之開胃,麵包鬆軟,配埋一齊又唔會太乾。 ⦁🌭WB經典熱狗 $38連熱狗都有得揀,分別有原味同埋匈牙利辣腸。因為俾小朋友食,我就揀左原味熱狗腸,皮脆多汁,茄汁芥末醬鋪滿整個包,如果想更惹味,店內仲有酸青瓜醬提供。 ✨升級套餐只需加 $18,包一份小食同罐裝飲品,抵食。仲可以加 $5,配搭不同口味

⦁🍔WB經典漢堡 $62

⦁🍔WB芝士菠蘿雞堡 $68

⦁🌭WB經典熱狗 $38

✨升級套餐只需加 $18,包一份小食同罐裝飲品,抵食。仲可以加 $5,配搭不同口味醬汁(辣味莎莎醬、辣芝士醬、牛油果醬、黑松露醬、他他醬)。

⦁水牛城雞翼
一份有2隻,多汁惹味,辣味好濃🌶️,鍾意食辣就一定要試試。

⦁青山炸雞
炸雞無骨,肉質嫩滑多汁,食落啖啖肉,最好襯熱食♨️!

⦁罐裝飲品 - 可樂
水牛城雞翼
2023-01-04
水牛城雞翼
2023-01-06 12 瀏覽
起太子唔知食咩好?同朋友一齊食漢堡包就最開心🥳啦。呢度嘅漢堡包都好有特色,啱晒同朋友一齊開心share嚟食。WB豬牛薯堡 $92呢個一打開就已經覺得好大份完全係jumbo size🤣入面有豬柳漢堡扒、牛肉漢堡、脆薯餅、芝士生菜同蕃茄 ~ 十分足料! 成個一齊食有多重口感 ,配搭好創新、特別。-WB 經典漢堡 (牛) $62呢個係最classic嘅款 。手打牛扒啖啖肉汁 ,而且煎得好香。加埋流心蛋同生菜🥬一齊食, 真係食漢堡嘅最佳享受。我哋仲加咗$18升級做套餐 ,包一款小食同嘢飲薯條好香脆 返到屋企都仲係熱辣辣。
起太子唔知食咩好?

WB豬牛薯堡 $92
呢個一打開就已經覺得好大份
完全係jumbo size🤣
成個一齊食有多重口感 ,
配搭好創新、特別。
WB 經典漢堡 (牛) $62
呢個係最classic嘅款 。
手打牛扒啖啖肉汁 ,
而且煎得好香。
加埋流心蛋同生菜🥬一齊食,
真係食漢堡嘅最佳享受。

我哋仲加咗$18升級做套餐 ,
包一款小食同嘢飲
薯條好香脆 返到屋企都仲係熱辣辣。
真係估佢唔到咁有驚喜. 我仲要係外賣返黎公司食都勁好食. 漢堡牛扒非常 Juicy. 牛味濃. 包包夠鬆軟. 生菜蕃茄都是爽脆新鮮的. 最愛流心蛋. 令到個漢堡包不用加入太多其他醬汁. 做到原汁原味!小食都非常出色. 最愛蕃薯條, 少少甜, 多多脆. 不用調味都已經停唔到口.洋蔥圈都VERY GOOD. 甜甜的, 唔會有生洋蔥的辛辣味. 大愛.炸雞入面仲好多汁. 讚!真係唔係講笑, 大家經過就去試下啦. 真心好味. 價錢合理, 值得推介.肉醬漢堡WB 經典漢堡
真係估佢唔到咁有驚喜. 我仲要係外賣返黎公司食都勁好食.
漢堡牛扒非常 Juicy. 牛味濃.
包包夠鬆軟. 生菜蕃茄都是爽脆新鮮的.

炸雞入面仲好多汁. 讚!

肉醬漢堡
2023-01-05
5 分鐘 (外賣自取)
午餐
2023-01-03 37 瀏覽
太子行街要醫肚,見到間外觀好得意的漢堡店,二話不說就入去看看有咩好食。外觀係孖寶兄弟的牆身,打卡一流,小店主力係漢堡包為主,對於美國長大的我,漢堡包係無法抗拒的。我們點了四款漢堡,有WB豬牛薯堡 ,WB 經典漢堡(牛肉),黑松露煙肉牛堡,四川麻辣雞堡,還有薯餅同青山炸雞,還有炸雞翅,被美食圍住真係岩曬我風格。我就比較少影相,見到美食當然急不及待吃起來,喜歡這個經典牛肉漢堡,牛肉味夠香,黑松露煙肉牛堡也是超級正,總之牛肉就係好好味啦,四川麻辣雞堡就比較適合愛吃辣的朋友,另外雞翅和炸雞都超級香脆,值得一點。店鋪比較多人點外賣,真係忙起上來要排隊,超好生意證明真係好多人捧場,下次想點外賣可以再來吃吃。
2022-12-12
10 分鐘 (堂食)
2023-01-03 14 瀏覽
漢堡包控要注意囉,太子的winner burger 有超級多款式的漢堡包,緊有一個口味岩曬你。今日同幾個朋友行經太子食口痕痕,見到間漢堡店外型好吸引,係孖寶兄弟的Lego look, 打卡都好正,裡面仲有姜濤做代言人,沒得輸啊。見咁吸引就當然比個機會試下呢度的漢堡包,點了四款漢堡,有WB 經典漢堡(牛肉),四川麻辣雞寶,WB豬牛薯堡,黑松露煙肉牛堡,還有薯餅同青山炸雞,還有炸雞翅,真係十分豐富。我就特別喜歡這個黑松露煙肉牛堡,濃郁的黑松露味真的好香,另外四川麻辣雞堡就偏辣,喜歡吃川味的可以嘗試,另外的薯餅和炸雞翅也做得非常出色。呢度主要位置不大,多數人叫外賣為主,我們就坐在一千零一個位置係店裡面吃,下次可以點外賣吃更方便了。
2022-12-12
10 分鐘 (堂食)
2022-12-17 505 瀏覽
留意到呢間店 係因為門口大大幅嘅彩色lego牆原來佢哋係一間專門做外賣嘅手工漢堡店位於太子地鐵站附近 地點就腳呢日順路都去咗買外賣 仲意外發現原來店內有姜B打卡點❓嚟緊嘅叱吒 你哋投咗票未呢🤪******************************食物s:🍍WB芝士菠蘿雞堡 ($68)通常去到burger店 我都會揀菠蘿雞堡包皮底面都烘過但都幾軟熟 口感唔錯💕菠蘿片略為煎香 食落就唔會咁硬 雞扒好厚好大塊 炸得好脆好夠熱 啱晒鐘意香口野嘅人😀不過怕熱氣嘅我就少食多滋味喇配上生菜、芝士同濃厚千島醬汁酸酸甜甜咁 每一啖都覺得好惹味 好邪惡呀😈🐷🐮WB豬牛薯堡 ($92)Mega size嘅漢堡❣️一個包包有齊豬同牛 啱晒大胃王同食肉獸呀😍用上千島醬同新鮮大生菜加蕃茄做burger set up配上香脆薯餅同豬牛漢扒 加埋半流心煎蛋🍳材料真係極為豐富 一個口都裝唔晒牛肉漢堡會見到裡面有洋葱碎 食落有咬口又Juicy薯餅炸得香脆 整體味道好夾👅🥔炸薯格 +22蚊升級套餐轉薯格拎到返去依然仲係暖同脆脆哋調味亦啱啱好 點埋茄汁 正呀❣️🍗炸原味雞翼套餐加配+$18 揀咗原味雞翼雞翼炸到卜卜脆 但都
留意到呢間店 係因為門口大大幅嘅彩色lego牆
原來佢哋係一間專門做外賣嘅手工漢堡店
位於太子地鐵站附近 地點就腳
呢日順路都去咗買外賣
仲意外發現原來店內有姜B打卡點❓
嚟緊嘅叱吒 你哋投咗票未呢🤪

食物s:

🍍WB芝士菠蘿雞堡 ($68)
通常去到burger店 我都會揀菠蘿雞堡
包皮底面都烘過但都幾軟熟 口感唔錯💕
菠蘿片略為煎香 食落就唔會咁硬
雞扒好厚好大塊 炸得好脆好夠熱
啱晒鐘意香口野嘅人😀
不過怕熱氣嘅我就少食多滋味喇
配上生菜、芝士同濃厚千島醬汁
酸酸甜甜咁 每一啖都覺得好惹味 好邪惡呀😈

WB芝士菠蘿雞堡

🐷🐮WB豬牛薯堡 ($92)
Mega size嘅漢堡❣️

套餐加配+$18 揀咗原味雞翼
雞翼炸到卜卜
原味雞翼

脆 但都仲keep到有肉汁 唔會太乾

🧃可樂 (跟餐)

🍑蜜桃紅茶 (+$3)
味道唔會太甜 送包一流

飲品