(非會員)
慶祝朋友生日兼博士畢業,一行三人去食晚飯,諗住食返餐好少少既,決定就吓朋友去佢公司附近食。去到餐廳見個環境都算ok,睇吓個餐牌見個價錢都唔平又冇set dinner,都唔緊要一餐半餐豪啲冇所謂,點知~~~**餐牌**一個中式餐牌(紅色),打開得兩板,頭盤到甜品兩眼睇哂一個西式餐牌(綠色),一樣﹗**食物**個waiter講到樣樣都好食,我哋見都有幾款餐湯(中有有西又有)咁咪問吓邊個好囉,點知佢答個個西餐湯都好飲跟著靜哂,咁我哋三個人對望完之後就轉去睇吓主菜囉。其實西餐就真係冇乜好揀,主菜得5樣,我哋就叫咗以下3樣,再加一個佢好鬼落力推薦既小食:煎鵝干薄餅(切得3件) $96 + 10%=> 小食,細啲都唔介意。我哋見佢勁推介,所以一放低落枱面就即刻分嚟食啦,但係入口就完全冇驚喜,唔係記得係叫咗鵝干都唔知係乜。燒羊架(薄荷醬+芥末醬) $148 + 10%=> 叫咗5成熟,肉質都算ok不過個薄荷醬都唔得,好似薄荷jam咁=> 伴菜只有2x半個baby potato,4x小露荀煎牛扒(什菌汁) $148 + 10%=> 都係5成熟,不過整出嚟7成都有。最唔得
**餐牌**
一個中式餐牌(紅色),打開得兩板,頭盤到甜品兩眼睇哂
一個西式餐牌(綠色),一樣﹗
**食物**
煎鵝干薄餅(切得3件) $96 + 10%
燒羊架(薄荷醬+芥末醬) $148 + 10%
=> 伴菜只有2x半個baby potato,4x小露荀
煎牛扒(什菌汁) $148 + 10%
=> 都係5成熟,不過整出嚟7成都有。最唔得既係太太太細塊啦,一放落枱差啲尖叫,唔係吓話袋穩啲啦。
=> 伴菜只有2x半個baby potato,4x小露荀
煎銀鱈魚(西班牙紅花汁) $148 + 10%
=> 未叫之前其實問過waiter紅花汁即係點又有咩特別,點知佢答咪西班牙紅花整汁囉,好味﹗...頂,我眼都反埋,算數照落order,自己食咪知咩味。
=> 原來紅花汁係黃色既,唔覺得有咩味。其實本身個銀鱈魚已經冇味(仲有啲雪藏味)加埋啲咁既冇味汁就真係唔得。
=>再切多兩切仲衰,個銀鱈魚好多水出嚟,可能係响好凍好凍既冰箱攞出嚟煎,未解凍好就煎所以咁多水。食完個西班牙好花汁就變成好花水囉,唔掂。
=> 伴菜仲衰只有4片薄薯仔,連十份一個薯仔都冇,4x小露荀
**甜品**
=> 好似得兩樣,已經冇勇氣試。

最後埋單600蚊。不過值得一讚既係------成晚得3枱客計埋我哋3個總共有8個客人,但係就有3個waiter招呼。又唔使驚阻住人哋做生意,所以我哋坐到差不多打烊先走。仲有,個厠所好清潔好得。

後話: 我個朋友返到屋企要煮公仔面食先訓到囉,真係唔好意思。
(非會員)
2007-08-12 690 瀏覽
果日朋友帶咗我嚟食晚飯,叫了:龍蝦湯---好濃味,賣相一流,有原隻迷你龍蝦仔。洋蔥湯---足料,芝士同法包都有,湯底都ok。carbonara---勁多cream 好rich!燒羊架---做得ok 無驚喜。份量都ok,但清碟後已無位試甜品了!
果日朋友帶咗我嚟食晚飯,叫了:

龍蝦湯---好濃味,賣相一流,有原隻迷你龍蝦仔。

洋蔥湯---足料,芝士同法包都有,湯底都ok。

carbonara---勁多cream 好rich!

燒羊架---做得ok 無驚喜。

份量都ok,但清碟後已無位試甜品了!

1.Yellow melon pig soup little favor!2.Szechuan Chilli Leaf Chicken is wrong taste have brandy and very wet!3.Bitter melon with cow favour no wok hei no!!4.Vegetable no oil no salt why it?!5.Steam egg older than tiger!!After lunch I have strong feel I must eat something else!3 person $219

3 person $219