6天前
之前喺荔枝角做瑜伽經過地鐵站附近已經留意到呢一間🥟手工餃子雲吞專門店-餃掂快線,可惜上次嚟係晚市時間,門口已經排咗一條長長人龍,就唯有轉場😆今次係星期六飲下午茶時段可以即刻入,就梗係要即刻試吓啦小店採取自助模式,落單後等叫號再自取拎餐👍🏻堂食仲可以任食自家製新鮮醃酸蘿蔔添🤭真心大推,食落去酸酸地既開胃又解膩👍🏻餃子專門店有別於其他店舖,哩到嘅餡料係比較少見嘅🤤🤤我哋兩個人就分別揀咗兩款餃子一齊share😎至尊松茸豬肉餃 - 大 $128餃子可以揀中或者大size,仲可以揀湯餃或者煎餃,我哋兩個人就揀咗12隻大size嘅煎餃🥟,隨餐仲會附送狀元九鼎湯,飲落真係有住家湯嘅味道,每日新鮮熬製絕無味精,口味偏淡,反而突出魚湯天然嘅鮮味,亦都因為新鮮,所以唔需要過多調味已經超級鮮甜👍🏻至尊松茸豬肉餃一粒超級大,皮薄餡多,食落去啖啖肉,而且全部都係瘦肉,唔係肥豬肉,絕無欺場,記得要加埋黑松露醬一齊食,松露松茸味double up ❤️❤️餃子湯麵 $57 / 6隻哩款性價比超級高,$57 有6隻餃子🥟仲連埋個麵😲有成7款餃子露以揀,我地就+$8揀咗元貝豬肉餃,元貝天然嘅鹹鮮味加埋豬肉同芹菜嘅味道又幾合
至尊松茸豬肉餃 - 大 $128
餃子湯麵 $57 / 6隻
哩款性價比超級高,$57 有6隻餃子🥟仲連埋個麵😲有成7款餃子露以揀,我地就+$8揀咗元貝豬肉餃,元貝天然嘅鹹鮮味加埋豬肉同芹菜嘅味道又幾合拍👍🏻餃子🥟一樣係咁大隻,食完真心超級飽😆
自家製山楂雪梨水
蜂蜜檸檬薏米水
有杯裝或樽裝可選,仲有冷熱可選,天氣凍就揀咗熱嘅,飲完真係暖笠笠,而且甜度剛好,啱哂秋風起滋潤下😆🤭
PS 見到好多人都專登嚟買生料,應該係今晚開始轉涼買嚟返屋企打邊爐🍲