2010-12-19 47 瀏覽
今日同女友下午去食野,見到有間新開既食魚蛋粉麵舖,就入去試o下啦呢間舖標榜魚蛋係手打自制, 咁我就叫左一碗魚蛋河($18)+凍奶荼(+$8)+蠔油生菜(+$8)黎食, 一黎到就試o下佢個湯底先, 湯底唔錯,好好飲,好夠味, 河粉唔硬, 魚蛋亦彈牙好夠味, 加少少辣椒油, 好正, 食完之後重飲埋d湯, 唔錯奶荼跟荼餐廳差不多唯一美中不足係個蠔油生菜我覺得唔夠蠔油, 因為我中意食蠔油的, 如果大家中意多蠔油,可以叫佢加多少少.
奶荼跟荼餐廳差不多
2010-12-19
1 分鐘 (堂食)
  • 魚蛋河
2010-12-18 58 瀏覽
果日黎等車, 咁啱想食埋早餐先(1:xxpm), 見佢新開就入黎試下啦, 反正呢頭附近都冇呢一類專食魚蛋粉嘅舖頭一入到黎全院滿座, 不過咁啱有個食客食完起身走, 變相唔駛等位, good.原本諗住叫魚蛋墨丸麵($18), order落左, 點知等左好一段時間之後先返黎同我講冇墨丸, 我唯有改要牛筋啦(+$5), 另外凍飲+$8.野食黎到, 魚蛋有3粒, 不過不失, 食得出粒魚蛋好有味, 唔淡. 牛筋份量都夠, 亦夠腍, 如果唔駛加到$5咁貴就更好lu重點可能係個湯底, 如果我冇飲錯嘅話, 應該係魚湯, ok好味 overall黎講, 質素算幾好, 係個價錢就.....

新開張, 試下先~

冇墨丸唯有轉牛筋

overall黎講, 質素算幾好, 係個價錢就.....
2010-12-16
冇墨丸唯有轉牛筋