2024-12-17
岩岩搬去太和就梗係搵吓附近有乜食,一search個OpenRice就見到呢間咁多劣評,咪諗住去試吓伏囉。一入到去就feel到係舊式餐廳風格,唔係講個裝潢,而係啲夥計同食客🤣坐低睇餐牌,的確唔貴,叫咗個炒金邊粉有湯有嘢飲,60幾蚊算係咁。講真,侍應都係叔叔嬸嬸,態度未去到話好差會鬧人,但的確俾人感覺唔太友善。不過其實佢哋只係冇乜笑容同唔會懶親切,我叫特飲要加錢會提我,唔記得叫湯又會提我,我講唔該又會話唔使客氣。我未感受到其他人所講嘅服務態度惡劣。講返嘢食:羅宋湯係普通茶餐廳質素,又酸又鹹又辣,但我就係鍾意呢d😁金邊粉唔係我鍾意嘅甜口,有辣味,同埋唔係大量茄汁炒金邊粉⋯⋯其實幾有鑊氣🤣我覺得唔叫得上好食,但絕對未去到難食。珍多冰係正常一般椰奶,我覺得OK👍🏻總括:肚餓醫肚絕對冇問題,有下次,但唔會特別推介嚟太和行街嘅朋友(其實都唔會有人無端端入嚟行街🙈),因為的確唔係乜嘢特別嘢。
講返嘢食:
羅宋湯係普通茶餐廳質素,又酸又鹹又辣,但我就係鍾意呢d😁
珍多冰係正常一般椰奶,我覺得OK👍🏻
總括: