2004-01-18 20 瀏覽
平日都几鐘意同屋企人去食香辣屋,我爸爸都好鐘意食泰國野<br />佢個豬頸肉真係好好食,個醬好緊要,點左成個胃開哂~越食越想食.另外佢個青咖啡雞都好好食,不過細碗左d,但d咖啡汁好香好濃!!!<br />佢個菠蘿炒飯我都好鐘意食,有好大隻0既蝦同肉鬆放0係面,小朋友就最鐘意食啦~其餘好似炸魚餅我都好鐘意食,魚餅入面放左香葉好食好多!?個青木瓜絲沙律雖然好辣,但真係好好食架!<br />甜品方面,椰沖芒果黑糯米正!珍多冰又正!!?後蔗糖,好食好多,有d 泰國餐廳用0既糖係蕉味,唔好食架...佢放蔗糖就正!!!<br />不過價錢係几貴的...
不過價錢係几貴的...
(非會員)
2003-07-31 17 瀏覽
Envionment: Good Thai feel. Comfortable. Waitresses are nice and always smile. Allow to stay after meal as long as you can.Food: Cheap price, Menu is colorful and food with a lot ot choices. Taste is delicious. Sacue is wonderful, deserrt is good as well.My friend and I had a good evening. We enjoy ourselves very much. We decide to have an another night here next month. It is really a good place for gathering.
星期六八點幾同老婆行到去舊食街,見好耐無食過泰國菜就走去睇下有無位。以前呢度旺日真係訂左位都要等,walk-in 諗都唔使諗!但而家唔單止有位,仲係好多位果隻,可見市道有幾唔掂。<br>叫左炒通菜、豬頸肉、炒貴刁同雞絲檬生菜包。炒通菜、豬頸肉、炒貴刁都有一貫水準,雞絲檬生菜包雖然係頭盤但份量幾大,微熱的檬粉加埋手撕雞包入生菜食,清清地幾好味。<br>埋單兩佰蚊唔使。值得一讚就係待應的服務態度非常好,唔該前唔該後,反應又快,令人有賓至如歸的感覺。
2002-10-09 14 瀏覽
其實我覺得這間『香辣屋』冇「西寶城」果間咁好食,d size都細d...而油就多d,只是一般咋!
(非會員)
2001-09-17 2 瀏覽
上星期六,跟班朋友慶祝生日,預先訂了12人的檯,結果負責人給了我們入了餐廳後轉右手面的那張大檯,雖然不是一間可閉門的獨立房間,但內裡的裝潢卻實在給人" 自成一角" 的感覺,很適合一大班朋友聚會聊天,又不會嘈到別人。談到服務,很想讚下店內有位像是泰藉的女侍應(身型略胖的那位),服務殷勤,笑容甜美,態度親切。講到食品方面,每碟份量不算大,但也算美味,當然首選是豬頸肉啦,另炒金邊粉不也錯,價錢呢,以地點環境裝潢來說,算是合理!
2001-08-24 0 瀏覽
個location好正!夥野食都唔差,就係到試過豬頸肉之后,就完全迷上豬頸肉啦!
個location好正!
夥野食都唔差,就係到試過豬頸肉之后,就完全迷上豬頸肉啦!
上次同埋四個friend 出o黎食飯,因為我地次次都食飯(傾偈)食足兩、三個鐘,所以我地次次都o黎間可以舒舒服服坐耐Do既,呢度都幾好。卡位最好,有小小自成一角feel,傾偈大聲D都唔怕。食物唔錯,豬頸肉唔肥膩,糯米雞翼都唔錯。我Dfriend 為我叫o左個青芒果沙律,但係個賣相有小小嚇人,因為碟沙律有一個黑色魚頭加魚尾,起初以為攪錯,原來係我地睇漏o左,因為個味菜叫~唔記得乜乜魚青芒果沙律,所以有魚頭同魚尾。味道其實幾好,青芒果甜甜酸酸,仲有腰果,但個魚頭真係好恐怖,所以叫個侍應夾走o左~!冇o左魚頭的沙律好快就清晒~!
2001-07-11 1 瀏覽
service好過赤柱, 可能得2,3 張有客, 而且lunch 時間, 叫o左豬頸肉差一點(比較赤柱店), 咖喱炒蟹, d 朋友話正, 另外叫o左雞翼又係差一點(比較越興園).. 其他食物都係一般, 有個辣椒炒矮瓜, 好惹味好正, 不過食多2 舊就定唔順噴火..其實總評不俗o架, 不過太多比較lu, 而且價錢貴過越興園同泰皇….但係環境舒適寬敞, 都值返!
但係環境舒適寬敞, 都值返!
2001-05-28 4 瀏覽
豬頸肉, 沒有特別, 燒沙嗲串, 肉質就麻麻地, 但D沙嗲醬就很好味, 大頭蝦, 非常好味, 炸雞翼和春卷普通一些, 泰國金邊粉很幼滑, 甜品也沒有特別, 但裝飾就很有泰國feel, 招呼都很好, 星期三都可以坐滿人, 何解?
2000-07-12 5 瀏覽
環境格調都唔錯,好有食泰式食品既感覺,食都食多d,味道整體都唔錯,無乜不滿,算係不過不失啦。
2000-05-01 0 瀏覽
D o 野好唔好食唔知道,不過門口位姐姐唔掂擋,冇位亦唔可以冇禮貌,想下次去都幾難!
2000-01-07 5 瀏覽
去到好有國王feel ,成條街都好high class ,去到最尾香辣屋好似去左泰國貴族咁.個豬頸肉好鬼爽,唔點汁仲好食,我就建議唔好點汁食喇,個蒜蓉蝦竟然乜汁都無淋上,但係蝦肉質好入味,蒜辣味好濃,唷!!另外個魷魚釀豬肉筒都好爽口,魷魚燒到好香,流口水呀!! 貴就貴d ,但好好feel
貴就貴d ,但好好feel