餐廳: 香香宮煮 (金巴利中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-02-26 10 瀏覽
近排天氣轉涼,即刻把握機會約朋友飯聚打邊爐😆 尖沙咀呢間宮廷風設計古色古香,器皿同餐具都好精緻🤩 啱晒要求高兼嘴刁嘅香港人,侍應服務殷勤,為我哋推介店鋪特色菜,唔使心大心細,好貼心🫶🏻🌟湯底:昭陽公主椰子雞湯鍋用料十足,上枱已經聞到清香椰子味,仲有大隻蜆令湯底更鮮甜有層次😍😍🌟艾莎公主牛肉寶盒估唔到咁大份,油脂分布均勻,淥幾下食落口感嫩滑有牛味🫶🏻🌟黑松露芝心手打墨丸(4粒)本身好鍾意黑松露味,果然冇介紹錯,墨丸爽彈新鮮,仲有芝心恰到好處,好滿足😌🌟伊比利亞橡果豬豬肉片一啲都唔Hea,竟然係有雪花紋嘅豬,零羶味,值得推介🫶🏻🫶🏻🌟香香宮煮響鈴拼盤店舖誠意之作,表面有咸蛋黃包住,好惹味,食得出用新鮮腐皮製作👍👍🌟Hoegaarden Tumbler 500ml打邊爐不二之選,口感偏甜,女仔飲最啱👍

🌟湯底:昭陽公主椰子雞湯鍋

🌟艾莎公主牛肉寶盒
估唔到咁大份,油脂分布均勻,淥幾下食落口感嫩滑有牛味🫶🏻

🌟黑松露芝心手打墨丸(4粒)

🌟伊比利亞橡果豬

🌟香香宮煮響鈴拼盤

🌟Hoegaarden Tumbler 500ml
打邊爐不二之選,口感偏甜,女仔飲最啱👍
2024-02-24
2024-02-26 13 瀏覽
等朋友放工嚟打邊爐!成個環境好古式古香昭陽公主椰子雞湯鍋超級足料,而且飲落去味道鮮甜帶椰子🥥香氣,而且用料十足!雞件肉質好滑,仲有蜆肉同粟米,難怪咁甜!艾莎公主牛肉寶盒鄺婉配上極大個寶盒,超級夢幻打卡,入面有頂級安格斯牛肉,手切本地牛肉,牛展,頂級雪花肥牛,黃喉同牛舌其中我最鍾意嘅牛肉粒,超香牛味!咬落湯汁係口腔夠夠不散!手打鮮牛丸好濃嘅牛肉味,不會起筋!伊比利亞橡果豬橡果豬脂肪清晰,大理石紋般嘅油花,味清不燥,肉味芳香濃郁!香香宮煮響鈴拼盤炸黃金響鈴,係炸好之後再用鹹蛋黃醬炒香!好金黃香口!蟹黃餃 蟹肉打散咗之後包成餃子,配上椰子雞湯好香!打邊爐又點可以冇咗鬼佬涼茶,嗌埋兩杯Hoegaarden ✌🏻✌🏻
等朋友放工嚟打邊爐!
成個環境好古式古香

艾莎公主牛肉寶盒

頂級雪花肥牛,黃喉同牛舌
其中我最鍾意嘅牛肉粒,超香牛味!
咬落湯汁係口腔夠夠不散!

手打鮮牛丸

好濃嘅牛肉味,不會起筋!

伊比利亞橡果豬

橡果豬脂肪清晰,大理石紋般嘅油花,味清不燥,肉味芳香濃郁!

香香宮煮響鈴拼盤

炸黃金響鈴,係炸好之後再用鹹蛋黃醬炒香!好金黃香口!

蟹黃餃

蟹肉打散咗之後包成餃子,
配上椰子雞湯好香!

1K
2024-02-18 25 瀏覽
香香宮煮尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖粉紅色嘅餐具真係好公主,好適合女仔嚟打卡。昭陽公主椰子雞湯鍋這道湯鍋結合了新鮮椰青水和三黃雞,以及番薯和蜆,帶來了豐富的鮮味和滋潤感。椰青水提供了微甜的口感,與鮮嫩的雞肉和番薯的香味相結合,使湯的口感更加豐富。蜆的加入增添了海鮮的風味,使整道湯更加美味。艾莎公主牛肉寶盒寶盒包含了多種牛肉的精選部位,安格斯牛肉是頂級的牛肉品種,具有極佳的質地和口感。手切本地牛肉保證了新鮮度和優質的肉質。新鮮牛展、雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒和牛舌花則提供了不同口感和風味的選擇。這道寶盒將多種牛肉結合在一起,味道豐富且美味。手打鮮牛丸手打的過程確保了丸子的彈性和嚼勁,使其更加美味,飽滿肉汁和鮮味會讓你回味無窮。伊比利亞橡果豬伊比利亞橡果豬的特點是脂肪滲透肉內,肉質清晰,並帶有大理石紋般的油花。這種豬肉的脂肪主要是不飽和脂肪酸,使得肉質不僅味道香濃,而且不會過於油膩。它的肉味芳香濃郁,絕對是肉食愛好者的美味選擇。香香宮煮響鈴拼盤響鈴脆口,鬆化,有鹹蛋黃調味,別樹一幟。黑松露蟹肉餃子獨特的風味,黑松露是一種珍貴的食材,具有濃郁的香氣和味道。蟹肉的鮮甜和松露的香味相輔
香香宮煮
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖
粉紅色嘅餐具真係好公主,好適合女仔嚟打卡。

手打鮮牛丸

香香宮煮響鈴拼盤
響鈴脆口,鬆化,有鹹蛋黃調味,別樹一幟。

黑松露蟹肉餃子
獨特的風味,黑松露是一種珍貴的食材,具有濃郁的香氣和味道。蟹肉的鮮甜和松露的香味相輔相成,使得餃子的口感更加豐富。

Hoegaarden Tumbler 500ML
Hoegaarden白啤酒以其清爽、麥香和柑橘風味而聞名,是一款受歡迎的啤酒品牌。
2024-02-16 25 瀏覽
香香宮煮喺尖沙咀開咗另一間分店💛今日就過咗嚟朝聖🐉🐉裝修依然氣派不凡,門口仲有張龍椅,勁正🥰今日我哋就叫左個昭陽公主椰子雞湯鍋$308做湯底😋😋😋椰子雞湯超級足料,滿滿嘅椰子肉🥥濃郁嘅雞湯❤️💜再加上杞子❤️粟米🌽蜆肉😍😍😍滾起咗之後我哋飲返兩碗湯先🐣🐣超暖胃☺️雞肉都好鮮嫩🥰🥰建議食咗先唔好俾佢滾太耐☺️打邊爐梗係唔少得靚嘅牛肉😝😝我哋就叫咗一份艾沙公主牛肉寶盒$498💎嚟到仙氣十足🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️牛肉份量都好豐富,包括咗頂級安格斯牛肉❤️手切本地牛肉💜新鮮牛展👍🏻頂級雪花肥牛💛牛黃喉🧡牛肉粒🍖牛舌花🥰,整體嚟講牛肉都好鮮嫩🥰🥰油脂均勻😋伊利比亞漿果豬$188夠晒肥美,而且肉味濃郁🐷🐷🐷手打蟹子鮮蝦丸四粒$72🦀粒粒蟹籽喺面,配合埋彈牙嘅鮮蝦丸🦐🦐另外仲有一份香香公主響鈴拼盤$98❤️原味響鈴同埋鹹蛋黃響鈴各有三件😋😋份量十足,響鈴夠晒香脆😋😋鹹蛋黃味超級濃郁😍😍😍厚切午餐肉$78岩岩炸起💛而且可以即刻食🐷🐷炸到勁香口😋😋超正🥹飲品方面,叫咗一壺自家製薏米水$78🤤🤤薏米味濃郁,而且隔晒渣👍🏻👍🏻同埋一壺自家製足料竹蔗茅根 $78😝😝暖暖嘅竹蔗茅根非常清甜,啱啱煲起超新鮮😍😍兩壺飲品都非常之啱打

雞肉都好鮮嫩🥰🥰建議食咗先唔好俾佢滾太耐☺️

伊利比亞漿果豬$188夠晒肥美,而且肉味濃郁🐷🐷🐷
鹹蛋黃味超級濃郁😍😍😍

同埋一壺自家製足料竹蔗茅根 $78😝😝暖暖嘅竹蔗茅根非常清甜,啱啱煲起超新鮮😍😍兩壺飲品都非常之啱打邊爐🍲
下午茶
  • 香香宮煮響鈴拼盤
  • 伊比利亞橡果豬
  • 花花公主牛魔王拼盤
  • 自家製足料竹蔗茅根
2024-02-14 25 瀏覽
「香香宮煮」在金巴利道上開了新分店,比舊址更寬敞舒適且新穎,天氣冷正適合打邊爐。🍴朝陽公主椰子雞湯鍋湯底十分鮮甜,每口都喝盡椰子的香氣與雞肉的鮮味,在冬天先喝上一碗金黃色的雞湯,暖心又開胃。雞肉給的份量很大方,肉質很軟嫩。🍴艾莎公主牛肉寶盒牛肉拼盤用一個木盒子華麗登場。頂級的安格斯牛肉,誘人的油花,入口即化的口感,可惜只有少少幾片,意猶未盡🤪雪花肥牛與手切本地牛肉較有咬勁,肉質也更有彈性。薄切的牛舌非常彈牙,牛肉粒選擇的肋調部位很有咬勁。一個寶盒可以嚐盡各種牛肉的美味,值得一試。🍴伊比利亞橡果豬高級的豬肉片,帶著粉嫩色澤與完美的油花分布,鍋中唰幾下入口,肉質嫩且相當有彈性。🍴手打蟹子鮮蝦丸手打的丸子彈性很棒,味道新鮮可口,裡面放的蝦肉與蟹子很飽滿。餐牌選擇眾多,不論肉類蔬菜丸子都很有水準。特別一提,店內裝潢充滿宮廷風,搭配的音樂卻是上世紀西洋情歌,餐廳卡位位置寬敞舒適,是打邊爐的好地方。

🍴朝陽公主椰子雞湯鍋

🍴艾莎公主牛肉寶盒

🍴伊比利亞橡果豬

🍴手打蟹子鮮蝦丸

2024-01-30 31 瀏覽
香香宮煮係尖沙咀開左新分店裝修都係圍繞清朝宮廷式為主使用精緻既火鍋爐具同瓷器作器皿現場仲提供宮廷裝扮服飾可以俾大家打卡👍🏻🌟 昭陽公主椰子雞湯鍋採用嫩滑既三黃雞加上新鮮既椰子🥥湯底香濃清甜帶椰子香氣仲有香甜粟米🌽同蕃薯蜆 食落更鮮甜😋🌟 花花公主牛魔王拼盤拼盤賣相好靚 鍾意食牛嘅一定要嗌有多款不同牛既部位可以試到有手切本地牛肉,新鮮牛展,頂級雪花肥牛,牛黃喉,牛肉粒,牛舌花同頂級安格斯牛肉每個部位都各有特色💯🌟 手打鮮牛丸牛丸爽口彈牙 每粒丸內充滿肉汁香味🌟伊比利亞橡果豬肉質軟嫩且肉味濃🐖帶獨特既果香味🌟 韭菜豬肉餃餃子粒粒脹卜卜包裹住滿滿既韭菜豬肉餡🌟 香香宮煮響鈴拼盤有炸響鈴同鹹蛋黃響鈴都係即叫即炸 好酥脆🌟竹蔗茅根打邊爐嘅清熱之選👍🏻
香香宮煮係尖沙咀開左新分店

仲有香甜粟米🌽同蕃薯蜆 食落更鮮甜😋

🌟 花花公主牛魔王拼盤
拼盤賣相好靚 鍾意食牛嘅一定要嗌
有多款不同牛既部位可以試到
有手切本地牛肉,新鮮牛展,頂級雪花肥牛,
牛黃喉,牛肉粒,牛舌花同頂級安格斯牛肉
每個部位都各有特色💯

都係即叫即炸 好酥脆

🌟竹蔗茅根
打邊爐嘅清熱之選👍🏻
2024-01-27 31 瀏覽
Lee幾日甘凍,最岩就係打邊爐,lee間位於尖沙咀新分店,仍然好有中式宮廷風,門口又有金光閃閃嘅龍椅比大家打卡。雍穆公主 - 花膠雞湯煲(半隻)同個好友打邊爐,緊係叫個暖立立嘅花膠雞湯煲,夠哂滋潤養顏,金黃色濃郁雞湯,入面仲有大大件花膠,另有半隻雞添,我地未開始打邊爐,已經先飲2碗湯暖暖胃先。花花公主牛魔王拼盤鍾意食牛肉嘅我地,又想試唔同部位,所以叫左lee個細拼盤,有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花牛、牛黃喉、牛舌花同牛肉粒。安格斯牛脂肪比例均勻,油脂豐富,肉質香嫩。牛黃喉係牛心室嘅大動脈血管,灼1分鐘就熟,非常爽口。伊比利亞橡果豬伊比利亞橡果豬當然煲多吃橡果,而橡果含豐富嘅油分同蛋白質,令豬肉帶有果香味,肉與香濃嫩滑。香香公煮響鈴拼盤Lee個一定必叫,即叫即炸,有原味響鈴同鹹蛋黃響鈴,響鈴用了鹹蛋炒,香口酥脆。手打蟹子鮮蝦丸手打夠丸爽口彈牙,有粒粒蝦肉加蟹子添香香公煮餃子拼盤 有四款:黑松露蟹肉餃、蟹黃餃、真龍蝦豚肉餃、韭菜豬肉餃。自家製薏米水用個中式壺上,好有特色。

雍穆公主 - 花膠雞湯煲(半隻)

香香公煮響鈴拼盤

手打蟹子鮮蝦丸
手打夠丸爽口彈牙,有粒粒蝦肉加蟹子添

香香公煮餃子拼盤
有四款:黑松露蟹肉餃、蟹黃餃、真龍蝦豚肉餃、韭菜豬肉餃。

自家製薏米水
用個中式壺上,好有特色。
2024-01-24 266 瀏覽
呢幾日天氣都好凍呀🤪最啱就係打邊爐㗎啦😛朋友話book咗枱同我過尖沙咀食一間好過癮嘅火鍋店❤️我一去到就feel到呢間舖頭非常有氣勢😆門口已經有一大張金光閃閃嘅龍椅俾人打卡😎昭陽公主椰子雞湯鍋用咗大量新鮮椰青水、椰子肉同三黃雞熬成嘅雞湯特別清爽鮮甜又滋潤☺️雞件肉夠晒滑溜,仲有大大隻鮮味嘅番薯蜆🥰花花公主牛魔王拼盤呢個牛肉拼盤啱晒我呢個牛魔王😍油脂紋路好靚仔嘅頂級安格斯牛肉、嫩滑嘅手切本地牛肉❣️彈牙嘅新鮮牛展、大大塊嘅頂級雪花肥牛、爽脆嘅牛黃喉😋牛肉味濃郁嘅牛肉粒、切到成朵花嘅牛舌🤩伊比利亞橡果豬遇着靚湯底,好想食埋豚肉片!呢度嘅豚肉片肥瘦適中,肉質柔軟😇香香宮煮響鈴拼盤即叫即炸嘅響鈴都有兩款唔同口味😌分別係腐皮味濃嘅原味響鈴同埋邪惡但勁好味嘅鹹蛋黃響鈴🤤黑松露蟹肉餃呢度嘅餃子都有好多款選擇,今次叫咗好特別嘅黑松露蟹肉口味😜真係食咗一絲絲嘅蟹肉,黑松露特有嘅香氣同蟹肉原來咁夾🤗松露芝心墨魚丸墨魚丸爽彈,一咬開就爆漿咇晒啲芝士出黎💖自家製足料竹蔗茅根打邊爐唔少得竹蔗水,雪得夠晒冰凍,一邊食熱辣辣嘅邊爐一邊飲佢夠晒爽啊🌟
呢幾日天氣都好凍呀🤪最啱就係打邊爐㗎啦😛
朋友話book咗枱同我過尖沙咀食一間好過癮嘅火鍋店❤️
我一去到就feel到呢間舖頭非常有氣勢😆

門口已經有一大張金光閃閃嘅龍椅俾人打卡😎

昭陽公主椰子雞湯鍋

雞件肉夠晒滑溜,仲有大大隻鮮味嘅番薯蜆🥰

呢個牛肉拼盤啱晒我呢個牛魔王😍
油脂紋路好靚仔嘅頂級安格斯牛肉、嫩滑嘅手切本地牛肉❣️
彈牙嘅新鮮牛展、大大塊嘅頂級雪花肥牛、爽脆嘅牛黃喉😋
牛肉味濃郁嘅牛肉粒、切到成朵花嘅牛舌🤩

伊比利亞橡果豬

遇着靚湯底,好想食埋豚肉片!
呢度嘅豚肉片肥瘦適中,肉質柔軟😇

即叫即炸嘅響鈴都有兩款唔同口味😌
分別係腐皮味濃嘅原味響鈴同埋邪惡但勁好味嘅鹹蛋黃響鈴🤤

黑松露蟹肉餃

呢度嘅餃子都有好多款選擇,今次叫咗好特別嘅黑松露蟹肉口味😜
真係食咗一絲絲嘅蟹肉,黑松露特有嘅香氣同蟹肉原來咁夾🤗

松露芝心墨魚丸

墨魚丸爽彈,一咬開就爆漿咇晒啲芝士出黎💖

• 昭陽公主椰子雞湯鍋
  • 花花公主牛魔王拼盤
  • 伊比利亞橡果豬
  • 香香宮煮響鈴拼盤
2024-01-17 51 瀏覽
尖沙咀新開特色火鍋冬天到了,是吃火鍋的季節,今天去尖沙咀逛街,順便去了附近餐廳吃火鍋,看到這家間粉紅色的裝修非常特式,門口有龍椅打卡,充滿中國本地宮廷裝修。雍穆公主•花膠雞湯鍋花膠雞湯鍋先試湯底,再煮半隻三黃雞皮骨多肉,清清地幾好飲,花膠越煮越入味,非常彈牙花花公主牛魔王拼盤 (細)拼盤有好多款牛肉:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、爽口牛黃喉、牛肉粒和牛舌花伊比利亞橡果豬肥瘦適中,火鍋之選松露芝心墨魚丸 (四粒)流心的芝士墨魚丸幾彈牙香香宫煮餃子拼盤 4粒 四種味道大大粒好飽滿的餃子:蟹黃餃子、韭菜餃子、龍蝦豚肉餃和黑松露蟹肉餃子,不錯黃金雙拼 有原味和咸蛋黃炒響鈴各3件,響鈴厚身,有點像炸腐皮足料竹蔗茅根 一大壺清甜清熱解毒一流,好味服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
尖沙咀新開特色火鍋

門口有龍椅打卡,充滿中國本地宮廷裝修。

雍穆公主•花膠雞湯鍋

花花公主牛魔王拼盤 (細)

肥瘦適中,火鍋之選

松露芝心墨魚丸 (四粒)
流心的芝士墨魚丸幾彈牙

香香宫煮餃子拼盤 4粒

黃金雙拼
有原味和咸蛋黃炒響鈴各3件,響鈴厚身,有點像炸腐皮

足料竹蔗茅根
一大壺清甜清熱解毒一流,好味

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2024-01-11
2024-01-17 30 瀏覽
✨雍穆公主.花膠雞湯鍋花膠雞湯鍋 可以先飲湯 後打邊爐味道濃厚鮮甜 雞件鮮嫩 花膠厚身爽彈✨花花公主牛魔王拼盤點左細份 賣相一流 加左乾冰造出仙氣效果總共有七款牛 包括有頂級安格斯牛肉 手切本地牛肉 新鮮牛展 頂級雪花肥牛 牛黃喉 牛肉粒同牛舌花 相當豐富牛肉肉質軟嫩 牛舌爽彈 牛黃喉爽脆人少少叫呢個拼盤啱晒 可以試多幾款✨伊比利亞橡果豬橡果豬 肉質腍滑 帶少少油脂甘香 幾有驚喜✨松露芝心墨魚丸手打墨魚丸 鮮味彈牙 松露味道突出 中間有少少芝心 味道好夾 ✨香香宮煮響鈴拼盤有兩款響鈴 分別係原味同黃金兩款即叫即炸 響鈴炸得鬆脆 即食或浸湯食都得黃金炒響鈴 炸後再用鹹蛋黃醬炒香多一份鹹香 香口惹味 邪惡度十足 ✨脆鯇腩片肥美鮮味 肉質結實帶爽✨自家製足料竹蔗茅根味道清甜 清涼解渴總結:食物可以 新分店環境唔錯闊落好坐 走宮廷風 打卡一流服務唔錯 價錢可以 可以一試
✨雍穆公主.花膠雞湯鍋

總結:食物可以 新分店環境唔錯
闊落好坐 走宮廷風 打卡一流
服務唔錯 價錢可以 可以一試
2024-01-11 36 瀏覽
好想好想打邊爐添🤭今次去尖沙咀間香香宮煮食下先。湯底叫咩好?就叫個消署排骨山📣📣📣嘩嘩嘩,好足料呀⋯⋯勁多骨,湯底夠晒濃微微辣好惹味,食晒d排骨先再用個濃底打邊爐。主角更係牛肉啦⋯⋯花花公主牛魔王拼盤,有成七款牛肉,安格斯牛肉、雪花肥牛、本地手切牛肉等等超滿足。伊比利亞橡果豬,肥瘦適中好好味😋香香宮煮響鈴,用左鹹蛋黎炸熱辣辣脆卜卜超正。香香宮煮餃子拼盤,有四款樣樣試下。手打蟹子蝦滑,足料彈牙。仲叫左一壺竹蔗茅根清清熱先。
好想好想打邊爐添🤭今次去尖沙咀間香香宮煮食下先。

伊比利亞橡果豬,肥瘦適中好好味😋

仲叫左一壺竹蔗茅根清清熱先。
2024-01-07 30 瀏覽
天氣涼涼是吃火鍋的季節🥳邊爐娘娘當然要出動,好好的去吃一頓!除了食材要高質~吃出氛圍感也是重點喔~以中式宮廷為主題的「香香宮煮」,最近在尖沙咀開了新分店💗門前金碧輝煌的龍椅很有氣派!內裏裝潢也古色古香,打卡超棒的📸🟠雍穆公主•花膠雞湯鍋 $318/半隻湯鍋來的時候,鍋邊跑出一絲絲煙霧,很有視覺效果🫶🏻點了半隻的份量💗服務生說待花雞湯滾了後,可以先喝雞湯,然後才放雞件~雞湯原汁原味,花膠軟腍,鮮甜滋補💗忍不住連喝了幾好碗~雞件淥幾分鐘就可以吃了,滑嫩有雞香👍🏼🟠花花公主牛魔王拼盤(細) $428拼盤包含了多款不同部位的牛:頂級安格斯牛肉丶手切本地牛肉丶新鮮牛展丶頂級雪花肥牛丶牛黃喉丶牛肉粒和牛舌花💗全部新鮮有牛香👍🏼👏🏻特別喜歡雪花肥牛和安格斯牛肉,作為牛控真的大滿足!🟠松露芝心墨魚丸 $72/4粒墨魚丸裡有半溶芝心😋芝味香濃,滲着微微松露香,彈牙鮮爽。🟠伊比利亞橡果豬 $178肉質柔軟的伊比利亞橡果豬💗肉嫩多汁,口感滑~🟠陳年花雕醉海蝦 $98海蝦酒香味濃具層次,陳年花雕令海蝦鮮味提升至極。推薦👍🏼🟠香香宮煮響鈴拼盤 $88拼盤共有兩款響鈴,包括原味和鹹蛋黃💗這裏的響鈴都是即叫即炸😋香

🟠雍穆公主•花膠雞湯鍋 $318/半隻

🟠花花公主牛魔王拼盤(細) $428

🟠松露芝心墨魚丸 $72/4粒
墨魚丸裡有半溶芝心😋芝味香濃,滲着微微松露香,彈牙鮮爽。

🟠伊比利亞橡果豬 $178
肉質柔軟的伊比利亞橡果豬💗肉嫩多汁,口感滑~

🟠陳年花雕醉海蝦 $98
海蝦酒香味濃具層次,陳年花雕令海蝦鮮味提升至極。推薦👍🏼

🟠香香宮煮響鈴拼盤 $88
拼盤共有兩款響鈴,包括原味和鹹蛋黃💗這裏的響鈴都是即叫即炸😋香脆無比!特別喜歡放在湯裏浸一下索索湯,正。

🟠自家製竹蔗茅根
以中式古典的金屬茶壺盛著,入口清甜清潤夠下火,吃火鍋必點。

2024-01-06 33 瀏覽
本來好懶寫食評,但遇到用心做好的餐廳,必需要表揚一下!第一次去呢間打邊爐,裝修靚又乾淨,服務很好!由門口接待,到落單既哥哥仔,仲有幫手加湯既靚女,全部都好有禮貌!今時今日在香港很少見了!而且沒有限時,食得無壓力!湯底花膠雞湯 - 湯鮮甜好味!雞好嫩滑!後來配蘭州拉麵,啲麵索晒啲湯,好好味!本地手切牛 - 切得厚左,如果有得選牛頸脊位或邊位就更好了!加拿大象拔蚌 - $888 一份,份量幾足!價錢唔算太貴,當然一定唔夠自己屋企食咁抵海鮮就叫左 蝦,非常鮮甜!蟶子皇亦很新鮮!唯一要改善既係廁所!有啲唔乾淨!希望餐廳會做得更好!

海鮮就叫左 蝦,非常鮮甜!蟶子皇亦很新鮮!

唯一要改善既係廁所!有啲唔乾淨!希望餐廳會做得更好!

2024-01-05
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 𝔉𝔩𝔞𝔳𝔬𝔯𝔣𝔲𝔩 ℌ𝔬𝔱𝔭𝔬𝔱 ℑ𝔫𝔡𝔲𝔩𝔤𝔢𝔫𝔠𝔢 @ 🌟 香香宮煮《👽食神大媽打邊爐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:雍穆公主·花膠雞湯鍋 HKD 318花花公主牛魔王拼盤 HKD 428伊比利亞橡果豬 HKD 178松露芝心墨魚丸 HKD 72紫菜櫻花蝦豬肉丸 HKD 72香香宮煮響鈴拼盤 HKD 88皇帝菜 HKD 48自家製足料竹蔗茅根 HKD 78.👽 大媽超鍾意嘅呢一間宮廷火鍋同區開咗新分店,梗係第一時間要來試吓啦!裝修繼續延續超特色嘅宮廷風格,枱櫈闊落,今次仲要紅噹噹,非常旺!.🥘 天時冷,大媽叫左「雍穆公主·花膠雞湯鍋」補身。個湯底充滿花膠,再配半隻三黃雞,所以超級濃郁,好養顏又養生!.🐂 主角之一係呢一個「花花公主牛魔王拼盤」,一個價錢,有齊多個不同部位:頂級安排斯牛小排、手切本地牛頸脊、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花!全部都好鬼嫩,正爆!.🐖 朋友仔叫多個豬豬,「伊比利亞橡果豬」全部大大片,油花似大理石紋,主打脂肪係不飽和脂肪酸,肉味有淡淡香氣,味清不燥。.🍢 呢度嘅手功丸好鬼正,一定要嗌。「松
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
香香宮煮響鈴拼盤 HKD 88
皇帝菜 HKD 48
自家製足料竹蔗茅根 HKD 78

伊比利亞橡果豬

🍢 呢度嘅手功丸好鬼正,一定要嗌。「松露芝心墨魚丸」同「紫菜櫻花蝦豬肉丸」全部超級彈牙,調味超正,味道好特別。

紫菜櫻花蝦豬肉丸

🥠 每次一有靚湯底,一定要叫呢一個「香香宮煮響鈴拼盤」,等佢索曬啲湯!拼盤即係一半原味,一半鹹蛋黃味。大大嚿,即刻炸起,好鬼邪惡!

香香宮煮響鈴拼盤

🥬 每次打邊爐就例牌一定要叫「皇帝菜」,尤其是個湯咁鬼正,攞嚟烚菜真係一流。

皇帝菜

🍹 打邊爐一定要飲「自家製足料竹蔗茅根」。好大壺,份量十足,唔會過甜,飲完舒服曬。

自家製足料竹蔗茅根

🌟 超鍾意呢間新分店,位置好方便,紅噹噹影相一流,嘢食繼續好味,約朋友打邊爐首選呀!

📍 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖
☎️ +(852)2388-8026
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
紫菜櫻花蝦豬肉丸
皇帝菜
2024-01-02 40 瀏覽
🤓 今日同朋友去左尖沙咀食飯,去咗好有feel嘅火鍋店吖😍✨花膠雞湯鍋(半隻)雞肉🐓嫩滑多汁,同花膠一齊燉煮,湯頭濃郁鮮甜🍲✨花花公主牛魔王拼盤(細)呢個拼盤好豐富,以牛🐄肉為主,配上唔同嘅配菜同醬料,可以一次品嚐多款牛肉,我最鍾意牛舌🥰✨伊比利亞橡果豬肉質鮮嫩多汁,肉質非常優良,質地細嫩,帶有豐富嘅油脂,正👍🏻✨香香宮煮響鈴拼盤有好多款唔同類型嘅響鈴,值得一試❤️✨松露芝心墨魚丸(4粒)以墨魚丸為主,配上松露芝心🧀,墨魚丸質感鮮嫩,帶有海鮮嘅風味,有獨特嘅口感。✨娃娃菜娃娃菜保持咗蔬菜🥬嘅鮮甜同口感,同時帶有微微嘅甜味,好開胃👍🏻✨竹蔗茅根竹蔗有淡淡嘅甜味,茅根則有微微嘅清香😋
🤓 今日同朋友去左尖沙咀食飯,去咗好有feel嘅火鍋店吖😍

✨花膠雞湯鍋(半隻)
雞肉🐓嫩滑多汁,同花膠一齊燉煮,湯頭濃郁鮮甜🍲

✨花花公主牛魔王拼盤(細)

✨伊比利亞橡果豬

✨香香宮煮響鈴拼盤
有好多款唔同類型嘅響鈴,值得一試❤️

✨松露芝心墨魚丸(4粒)

✨娃娃菜

✨竹蔗茅根
竹蔗有淡淡嘅甜味,茅根則有微微嘅清香😋