2017-03-05
今日好想試越式法包,專程岀去佐敦。我大約1130到,無人等緊,我睇左兩睇餐牌,決定試烤雞法包 (英文係grilled chicken)。我企係counter前,店入面兩個員工一路傾計,無視我存在。等左陣,我就叫“唔該”。佢地都係聽唔到。 等多一陣終於見到我。我就叫半個烤雞包。店員之後好快咁講左一句野,我聽唔到,以為佢同另一個店員講野。佢突然好唔客氣咁同我講:“辣椒,莞茜要唔要啊!”態度真係差我話唔要辣椒。跟住就見到另一位店員將雞條係盒到拎岀黎放入炸籃。乜唔係烤架咩?!點解英文寫住grilled ? 算,難得黎到就試下。等左5分鐘,有啦!望下個包,好多蘿荀絲!咬第一口,咦!有沙律醬………我就唔太鐘意……雖然係咁,個包因為有越式甜酸汁,令個包唔錯!而且法包脆卜卜,幾好幾好!可惜1.服務差,2.炸雞,3.有沙律醬,我下次都係去另一間試下好了……香港唔係得你一間越式法包
態度真係差
算,難得黎到就試下。
等左5分鐘,有啦!
望下個包,好多蘿荀絲!