2008-05-14
今日下晝6點幾去飲野, 入去冇人, 可以慢慢傾計, 叫左ice cappucino, 冇乜味道, 不過都ok o既。本來對呢間餐廳一路都冇乜唔好o既感覺, 點知當我地飲到一半o既時候, 女朋友驚見地下有隻大蟑螂行過, 即刻大叫同走開喇! 呢個時候有其他2台客, 個個都望晒過黎!咁我地就即刻同個伙計講, 叫佢攪掂佢先喇, 點知佢 (一個c9) 反應好慢咁行埋黎, 又話地舖梗係有蟑螂架喇, 同埋呢d 天氣都會多蟑螂出沒!!!!之後我地叫佢快d 打死隻野, 因為隻蟑螂仲未走! 佢繼續好慢咁又話要拎tissue先, 等隻蟑螂都走埋佢先番出黎係咁搵! 之後再加多句 "你地有冇諗過我都好驚架?" 我地即刻火都黎埋, 同佢講"隻野o係你間餐廳出現, 你驚都要負責架喇!! "之後我地坐得勁唔安樂, 拿拿聲走人! 點都諗唔到d 伙計可以咁o既態度去處理一件咁嚴重o既問題, 完全令人覺得佢地不負責任! 大家下次入去食野前請3思!!!!