2023-06-19 2846 瀏覽
原本已經寫好咗個食評 但係唔知點解話同一次光顧連續提交多於一次食食評🤔同一次光顧? 睇返上一次係幾時食,原來已經係年頭 已經隔咗咁耐好食嘅餐廳唔會得一次光顧嘅,可以光顧好多次嘅再睇返今次張單, 我仍然係食芫茜麻辣味噌拉麵, 老公仍然係食玉米筍,不過今次冇另加一碗玉米筍去完日本返左黎咁耐都仲好掛住拉麵又去尖沙咀食鬼金棒一見到呢個鬼金棒就諗返起啱啱去完嘅登別講番野食, 老公仍然係叫玉米筍辣麻味噌拉麵(無辣,無麻,加玉米筍) 不過今次冇另叫玉米筍,太多了我就仍然係莞荽辣麻味噌拉麵(小辣,小麻,味玉)老公唔食辣,所以叫左唔辣唔麻味噌味濃而不膩,附上唔少既蔥同芽菜,麵條就係黃色果種粗麵,掛湯一流。叉燒肉香而嫩,帶有少少蜜糖甜味,而因為我極愛玉米筍,所以另外追加左,咁樣既配搭簡直係完美!我既莞荽辣麻味噌拉麵則係唔同風格。滿滿既莞荽鋪滿哂成個碗面,散發着莞荽香。湯底則叫左小麻小辣,食落個感覺有少少似四川麻辣咁,但又帶少少甜咁樣。其他野就同我果碗大同小異,而追加既味玉亦做到流心效果。兩碗麵加兩罐zero, 兩人消費三百。芫茜控不多說芫茜熱潮過去,仲喺邊度有咁多芫茜食掛住就嚟啦係返落單嗰圖,先發現原來都
原本已經寫好咗個食評
但係唔知點解話同一次光顧連續提交多於一次食食評🤔
同一次光顧? 睇返上一次係幾時食,原來已經係年頭
已經隔咗咁耐

好食嘅餐廳唔會得一次光顧嘅,可以光顧好多次嘅

去完日本返左黎咁耐都仲好掛住拉麵
又去尖沙咀食鬼金棒
一見到呢個鬼金棒就諗返起啱啱去完嘅登別

不過今次冇另叫玉米筍,太多了

我就仍然係莞荽辣麻味噌拉麵(小辣,小麻,味玉)

老公唔食辣,所以叫左唔辣唔麻

我既莞荽辣麻味噌拉麵則係唔同風格。
滿滿既莞荽鋪滿哂成個碗面,散發着莞荽香。

兩碗麵加兩罐zero, 兩人消費三百。
芫茜控不多說
芫茜熱潮過去,仲喺邊度有咁多芫茜食

掛住就嚟啦

係返落單嗰圖,先發現原來都係冇寫日期

呢啲鬼頭仔真係好可愛,如果有得賣一定會買

2023-06-15
  • 味玉
  • 玉米筍辣麻味噌拉麵
2023-06-18 45 瀏覽
之前食過鬼金棒,一直都覺得佢個麻辣味噌湯底做得好好,於是星期日放假再次光顧。餐廳使用QR code落單,快捷方便。增量叉燒×2麻辣味噌湯拉麵($140)湯底叫左小麻小辣,味道幾濃郁惹味,質感順口。拉麵比較粗身,煙韌有彈性。增量叉燒大大嚿,厚身,肥瘦分明,咬落去食到肥膏同肉層層相間,夠入味,而且表面燒得幾香,唔會好油膩,非常推薦!味玉麻辣味噌拉麵($105)味玉醬油味道適中,生熟度啱啱好到,蛋香味好濃,必食!另外加咗$15豆芽菜,份量都幾多,而且爽口清甜。食麻辣拉麵,點少得飲汽水,同拉麵好夾!

餐廳使用QR code落單,快捷方便。

增量叉燒×2麻辣味噌湯拉麵($140)

味玉麻辣味噌拉麵($105)

食麻辣拉麵,點少得飲汽水,同拉麵好夾!
2023-06-15 94 瀏覽
鬼金棒係東京過江龍拉麵店,店內裝修係日本神怪主題。係銅鑼灣同尖沙咀都有分店,有拉麵、沾麵同飯。有8款配搭好既拉麵,可以自選「麻」同「辣」,兩樣都有5個級別可以選擇🌟炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 $120中辣, 中麻, 味玉🌟增量叉燒辣麻味噌拉麵 $135小辣, 小麻, 味玉兩款拉麵分別唔大,只係配菜有啲唔同。湯底係比較濃郁,加咗味噌味道較重。麵條較粗身有咬口。兩碗都額外加咗味玉,係半熟糖心蛋,浸湯底食幾好食。份量都比較多。呢到既叉燒真係好厚切,係半肥瘦肉,肉好軟腍。湯底麻、辣都可以自己擇,小辣小麻都幾適合唔係好食得辣又想試下嘅人。🌟增量玉米筍 +$30冇諗過一份玉米筍係咁大份😂 都幾抵食,調味唔算太重,可以浸落拉麵度一齊食

🌟炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 $120
中辣, 中麻, 味玉

🌟增量叉燒辣麻味噌拉麵 $135
小辣, 小麻, 味玉

呢到既叉燒真係好厚切,係半肥瘦肉,肉好軟腍。

🌟增量玉米筍 +$30

2023-06-13 63 瀏覽
有冇人好似我咁😝😝好想食辣,但係又唔食得辣🌶️🌶️所以我同老公💛💛揀咗呢間,有得揀唔同辣度,而且啱晒我嘅口味☺️☺️又要玩又要戴頭盔嘅人🪖🪖🔸芫荽辣麻味噌拉麵($110)🔸鍾意食芫荽嘅老公❤️❤️真係冇放過呢個餐😝😝芫荽🌿🌿唔係一般多,而係超級多🌿🌿🔸特製麻辣味噌拉麵($120)🔸點少得佢個招牌拉麵🍜🍜入邊有兩舊半肥瘦嘅叉燒🥓🥓還有溫泉蛋🥚🥚可樂🥤芬達🥤📍尖沙咀金馬倫道20號地舖

有冇人好似我咁😝😝
好想食辣,但係又唔食得辣🌶️🌶️

🔸芫荽辣麻味噌拉麵($110)🔸

可樂🥤
芬達🥤

📍尖沙咀金馬倫道20號地舖
2023-06-04
1 分鐘 (堂食)
3K
2023-06-11 65 瀏覽
轟隆轟隆嘅鑼鼓聲,好有氣勢。今日跟同事來了尖沙咀嘅一間日式拉麵店,店名古怪之外,內裡裝潢紅,黑色調,甚有氣氛。芫荽麻辣味噌拉麵辣度,麻辣可案自己喜愛加減。我比較喜歡少少辣,不要麻。湯底濃稠而惹味。麵質非常有靱性,爽彈。混合追加了嘅芽菜,好爽口。芫荽香味盡顯,另整碗拉麵增添了色彩之餘,還很健康有營。叉燒最要讚,肥位不多,肉質軟腍,夠晒入味。整體來說,湯底,麵質,材料都係達到高水準,難怪成日咁多食客。
轟隆轟隆嘅鑼鼓聲,好有氣勢。

芫荽麻辣味噌拉麵
辣度,麻辣可案自己喜愛加減。
我比較喜歡少少辣,不要麻。湯底濃稠而惹味。
麵質非常有靱性,爽彈。混合追加了嘅芽菜,好爽口。
芫荽香味盡顯,另整碗拉麵增添了色彩之餘,還很健康有營。
叉燒最要讚,肥位不多,肉質軟腍,夠晒入味。

2023-06-08
今日放工特登去到呢間出名食麻辣的拉麵店🌶️❤️‍🔥市面上食麻辣拉麵的選擇不多,咁岩呢間係長期受歡迎😍而且位於鬧市中,所以特意慕名到訪🩷一進到店內,已是濃濃的日本氣息😍而且店內冷氣充足,就算食到好辣,都唔會流曬汗🤭店內亦非常細心,安排了圍裙,咁就唔怕湯汗彈到衣服😚1. 增量叉燒辣麻味噌拉麵🌶️🌶️❤️‍🔥湯底非常濃味,麻與辣的配合非常合適,拉麵軟硬適中,而且亦做到「掛汁」的效果,令人食到停唔到口😋😋😋呢碗叫左「增量叉燒」,所以叉燒真係大份好多🤭叉燒肉質嫩滑,而且湯底的麻辣味亦能滲進叉燒內,脂肪與肉質分佈合適,極力推介😍🩷2. 味玉辣麻味噌拉麵🌶️🌶️❤️‍🔥另外,仲叫左一碗味玉辣麻味噌拉麵,最岩喜歡食蛋的我🤣玉子非常惹味,內裏是流心蛋,一咬開,橙黃色的蛋黃已流出來,配埋拉麵食,簡直係一流❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥大家經過尖沙咀,一定要試試呢間拉麵店,尤其係喜歡食麻辣既朋友🌶️❤️‍🔥🤭

1. 增量叉燒辣麻味噌拉麵🌶️🌶️❤️‍🔥

2. 味玉辣麻味噌拉麵🌶️🌶️❤️‍🔥

2023-06-11 56 瀏覽
終於可以試食辣拉麵🔥🍜,在門口看到有餃子🥟本來滿心期待,但原來是新餐牌,餐廳未有所以有d失望😞我與朋友都點了中辣辣味增拉麵,它的叉燒是一大塊半肥瘦,不是一片片的叉燒🥓,口感佳但常食麻辣火鍋的我黎講,中辣不覺得辣,但拉麵彈牙🍜,玉米沒有味道🌽
辣味增拉麵
2023-06-09 54 瀏覽
今次有內地朋友搵我食飯,我帶左去呢間好有特色既拉麵店。香港有唔同形式嘅拉麵店,但係鬼金棒係與眾不同,除咗佢嘅裝修風格係黑暗型外,佢主打嘅拉麵係麻辣味道,岩晒我內地既朋友口味。芫荽拉麵喺其他地方食唔到,黎鬼金棒一定要試,加埋佢又麻又辣既味道,個湯味道非常豐富。我仲好喜歡佢啲芽菜,鍾意芽菜既朋友,一定要再加一碟芽菜黎食,撈埋啲濃湯一齊食,有口感又有味道。今次朋友好鍾意我既推薦,下次可以再唔同朋友過黎食。
放工約了朋友黎到位於尖沙咀金馬倫道馳名既日本🇯🇵過江龍拉麵🍜店 -鬼金棒。入到去有好多日本鬼怪擺設👹,佈置好有feel。餐廳座位亦設有Bar 枱,好有日本🇯🇵特色。我地坐低左之後,侍應好細心咁俾個籃我地放隨身物品,之後就叫我哋用QR Code 落單,非常方便。揀拉麵既時候可以即刻揀選自己喜歡既辣度同麻度,仲可以剔選不需要既配料,同埋追加小碟,完完全全為自己喜好度身訂造😆😆🔹炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 $100(少辣、少麻 加 味玉 $15)湯底非常香濃惹味,麵質粗身爽口彈牙,吸收哂湯汁既味道。豆芽菜炒得好香口爽甜,而溏心蛋咬落去流心,蛋味濃,超好味🤤!玉米荀非常爽脆,同拉麵出奇地夾!🔸增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115(少辣、少麻 加 增量叉燒 $35)增量叉燒份量非常足料,半肥瘦豬肉,肉質超腍超軟,入口即溶,仲要吸收哂湯底既精華,大推👍🏻!飲品:雪碧 & 芬達(各+$15)整體服務態度非常有禮貌及細心,食物質素都係高水準,性價比高,人均都只係$150內,非常值得再有第二round😊🍲鬼金棒 📍地址: 尖沙咀金馬倫道20號地舖

🔹炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 $100
(少辣、少麻 加 味玉 $15)

🔸增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115
(少辣、少麻 加 增量叉燒 $35)

飲品:雪碧 & 芬達(各+$15)

🍲鬼金棒 📍地址: 尖沙咀金馬倫道20號地舖
成日去尖沙咀麵會經過呢間鬼金捧 今日終於有時間嚟試下 一入到去佢啲裝橫已經暗示左間鋪主打辣麻拉麵 🔥 加埋啲日式捧打配樂做background music 🎶 很有風味 仲有餐廳好貼心地提供埋圍裙 唔怕因為食辣野而整污糟件衫嘢😙😚1. 增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜加味玉(溏心蛋🥚)- 由於朋友唔食辣 所以湯底會較清- 有2大舊肥叉燒 肥瘦適中👍- 麵質較彈牙☺️- 溏心蛋有驚喜! 有流心效果 😘2. 辣麻味噌沾麵(小辣加小麻)加味玉(溏心蛋🥚)- 沾麵個汁比較杰身 所以個拉麵沾完都幾掛汁 😚- 個人覺得小辣既辣度真係唔夠 下次會再叫強啲辣度 同麻度- 個湯底仲有舊叉燒 所以食完都飽肚架!3. 飲品- 我地各叫左coke zero 同埋雪碧 夏天食完拉麵飲佢地好爽!見呢到啲裝橫 野食都咁高質 果然冇嚟錯呀

成日去尖沙咀麵會經過呢間鬼金捧 今日終於有時間嚟試下

1. 增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜
加味玉(溏心蛋🥚)
- 由於朋友唔食辣 所以湯底會較清
- 有2大舊肥叉燒 肥瘦適中👍
- 麵質較彈牙☺️
- 溏心蛋有驚喜! 有流心效果 😘

2. 辣麻味噌沾麵(小辣加小麻)加味玉(溏心蛋🥚)
- 沾麵個汁比較杰身 所以個拉麵沾完都幾掛汁 😚
- 個人覺得小辣既辣度真係唔夠 下次會再叫強啲辣度 同麻度
- 個湯底仲有舊叉燒 所以食完都飽肚架!

3. 飲品

見呢到啲裝橫 野食都咁高質 果然冇嚟錯呀
主打辣的一間拉麵店,基本上全部菜式都是辣的,而且更有人氣賣點的叉燒,厚切真的非常邪惡,剛好滿足食肉獸的慾望!辣麻肉碎拌麵(100元)加增量叉燒(35元)這個選了中辣中麻,來到辣度不是很高,繼BB辣左右,愛吃辣的可能要再叫多一點了!不過整碗的味道非常香濃,吃起來帶有陣陣的蝦味,肉醬加上蔥花和洋蔥碎令拌麵吃起來味道更香更惹味!而中間的炒芽菜也炒得挺有鑊氣的!來到這裡就肯定少不了這裡的叉燒,所以特意加了一份,肥瘦相間的叉燒吃起來肉質鬆化,燉煮得非常入味,鹹鹹甜甜的,肥而不膩的口感!辣麻味噌沾麵(100元)加玉米筍(15元)沾麵也是中辣中麻,可以看到上面放了很多的調味粉,不過也是辣度不會很高的。湯汁吃起來是甜甜鹹鹹帶點辣的感覺,有味噌的香味,質感濃密!而且這個也是有跟叉燒的,不過就是平常的一半左右,但也夠過口癮了!麵質是偏爽口的。味玉(15元)糖心蛋的熟到剛剛好,吃起來蛋黃的味道香濃,而且醃得很入味!可樂(15元)

辣麻肉碎拌麵(100元)加增量叉燒(35元)

辣麻味噌沾麵(100元)加玉米筍(15元)

味玉(15元)

糖心蛋的熟到剛剛好,吃起來蛋黃的味道香濃,而且醃得很入味!

可樂(15元)

2023-06-01
出街食飯當然食下唔同野😁今晚揀左拉麵🍜最近都想食D濃味野🤪今日同朋友係尖沙咀 所以揀左食 鬼金棒📍-完全有日本拉麵店既感覺🏮🎎今日剛好BAR枱無位 我地就坐普通枱這家是QR CODE點餐的📱我今晚揀左炒豆芽辣麻味噌拉麵,小辣,小麻加蔥花!💚❣️炒豆芽讓整個感覺更加香口同爽口😋食落唔會好膩! 而且都會有小份的肉既🥩麵質彈牙,小辣係絕對可以應付😆-朋友揀左增量叉燒辣麻味噌拉麵🥩小辣、中麻,加豆芽菜及蔥花💚增量叉燒真係好大份 啖啖肉 係半肥瘦為主!中麻感覺香口,不過朋友都覺得唔夠辣‼️-飲品方面我地就點左汽水🥤這間食物選擇唔多,真係以拉麵為主🥢所以係適合想食拉麵既朋友!
出街食飯當然食下唔同野😁今晚揀左拉麵🍜
最近都想食D濃味野🤪
今日同朋友係尖沙咀 所以揀左食 鬼金棒📍
完全有日本拉麵店既感覺🏮🎎
今日剛好BAR枱無位 我地就坐普通枱
這家是QR CODE點餐的📱
我今晚揀左炒豆芽辣麻味噌拉麵,小辣,小麻加蔥花!💚❣️
炒豆芽讓整個感覺更加香口同爽口😋
食落唔會好膩! 而且都會有小份的肉既🥩
麵質彈牙,小辣係絕對可以應付😆
朋友揀左增量叉燒辣麻味噌拉麵🥩
小辣、中麻,加豆芽菜及蔥花💚
增量叉燒真係好大份 啖啖肉 係半肥瘦為主!
中麻感覺香口,不過朋友都覺得唔夠辣‼️
飲品方面我地就點左汽水🥤
這間食物選擇唔多,真係以拉麵為主🥢
所以係適合想食拉麵既朋友!

汽水
2023-05-21
汽水
  • 炒豆芽菜辣麻味噌拉麵
放工出左尖沙咀同朋友食拉麵👹之前經過佢已經想入去試吓😬餐廳裝修以暗黑魔鬼為主題👹一字排拉麵位可以望住師傅即席炮製拉麵😬有8款主打拉麵外🙌還有沾麵及豬肉飯選擇🙌👹增量叉燒辣麻味味噌拉麵🍜濃郁嘅味噌湯底上有大大件肥厚叉燒好肥美😬配料仲有橙紅色蛋黃溏心蛋🥚玉米筍 🌽及豆芽菜😋小麻小辣程度對於我剛剛好😉越食越過癮🥰👹麻辣沾麵加玉子🤤沾麵裡有一件厚身又入味既叉燒😊麵條粗身帶煙韌亦有一定硬度😊食嘅時候將麵放入麻中帶小辣醬汁😜個汁係幾重味而且濃香獨特🤤另外加了流心玉子🤤真係好好味呀🤤
放工出左尖沙咀同朋友食拉麵👹
有8款主打拉麵外🙌還有沾麵及豬肉飯選擇🙌

👹增量叉燒辣麻味味噌拉麵🍜

👹麻辣沾麵加玉子🤤

真係好好味呀🤤
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
  • 味玉
日式味噌拉麵食得多 ...但是又麻又辣的日式拉麵儍媽就第一次食 ~~仲有芫荽控必食的芫荽辣麻味噌拉麵 ~~拉麵湯底 → 辣麻味噌湯底由赤味噌混合唐辛子的辣及和歌山葡萄山椒調成的香麻油調製而成「麻」和「辣」可以自由配搭 (無 / 小 / 中 / 多 / 鬼增)想食原汁原味的味噌湯就揀不辣不麻唔食辣也可以揀走辣中麻唔係好食得辣的儍爸點了碗 ...● (小麻、小辣、走荳芽菜) 增量叉燒辣麻味噌拉麵HK$115) 好大碗拉麵,麵條是愛吃的粗身麵條湯頭上面有一點麻麻的山椒香麻油味道相當濃厚,又麻又辣,不會死咸和嗆辣仲有增量叉燒,啖啖肉好滿足 ~~愛食芫荽又唔係好食得辣的儍媽就點了碗 ...● (小麻、小辣) 芫荽辣麻味噌拉麵 (HK$125) +HK$15 味玉拉麵上面鋪了大量芫荽,下面仲有荳芽菜和粟米筍味道好豐富,芫荽為濃郁的辣麻味噌湯底多添清雅味道仲有一大塊帶點肥肉的叉燒,軟嫩入味 ~~食辣野梗係要配埋冰凍汽水● 可樂 zero (HK$15)● 芬達 (HK$15)** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

日式味噌拉麵食得多 ...

但是又麻又辣的日式拉麵儍媽就第一次食 ~~
仲有芫荽控必食的芫荽辣麻味噌拉麵 ~~

拉麵湯底 → 辣麻味噌湯底
由赤味噌混合唐辛子的辣及
和歌山葡萄山椒調成的香麻油調製而成

想食原汁原味的味噌湯就揀不辣不麻
唔食辣也可以揀走辣中麻

唔係好食得辣的儍爸點了碗 ...

好大碗拉麵,麵條是愛吃的粗身麵條
湯頭上面有一點麻麻的山椒香麻油
味道相當濃厚,又麻又辣,不會死咸和嗆辣
仲有增量叉燒,啖啖肉好滿足 ~~

愛食芫荽又唔係好食得辣的儍媽就點了碗 ...

拉麵上面鋪了大量芫荽,下面仲有荳芽菜和粟米筍
味道好豐富,芫荽為濃郁的辣麻味噌湯底多添清雅味道

仲有一大塊帶點肥肉的叉燒,軟嫩入味 ~~

食辣野梗係要配埋冰凍汽水
● 可樂 zero (HK$15)
● 芬達 (HK$15)

2023-05-14
午餐
2023-05-15 52 瀏覽
(๑´ڡ`๑)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈適合莞荽愛好者的拉麵🍜平日晚上到訪位於尖沙咀的鬼金棒 人流很多 也有不少旅客用膳呢┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈餐廳主打麻辣味噌拉麵 也有莞荽控最愛的芫荽拉麵😻 內裡裝潢走暗黑風格 播著日本音樂有很多「おに👹」造型的擺設 風味十足┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜莞荽辣麻味噌拉麵 $125 (4/5)湯頭濃厚帶點咸香 後勁是淡淡的麻辣味 點了小辣 是可接受的辣度🫶🏻麵條掛湯之餘每口都能吃到莞荽 雙重滋味!溏心蛋色澤鮮明 蛋味香濃 半流心狀態十分吸晴把好東西留到最後令人特別滿足😋┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜辣麻味噌沾麵 $135 (3/5)麵條沾上湯汁口感濃稠 粗身麵條更爽口Q彈還有超厚切叉燒 肉質肥瘦分明✨吸滿醬汁味道帶點鹹香 口感軟稔 油香滿滿😻┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜肉飯 $45 (3/5)日本人吃拉麵會把凈下的拉麵湯汁淋上米飯享用 就是一碗吸滿精華的湯飯✨我們也加入湯汁一同享用 米飯可以中和湯汁的膩感加入青蔥整體更加清爽 是特別的食用方法呢~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈整體味道不錯 適合像我一樣的莞荽控❤️下次再訪時要品嚐一下
(๑´ڡ`๑)
適合莞荽愛好者的拉麵🍜
平日晚上到訪位於尖沙咀的鬼金棒 人流很多
也有不少旅客用膳呢

餐廳主打麻辣味噌拉麵 也有莞荽控最愛的芫荽拉麵😻
內裡裝潢走暗黑風格 播著日本音樂
有很多「おに👹」造型的擺設 風味十足

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜莞荽辣麻味噌拉麵 $125 (4/5)
湯頭濃厚帶點咸香 後勁是淡淡的麻辣味
點了小辣 是可接受的辣度🫶🏻
麵條掛湯之餘每口都能吃到莞荽 雙重滋味!
溏心蛋色澤鮮明 蛋味香濃 半流心狀態十分吸晴
把好東西留到最後令人特別滿足😋

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜辣麻味噌沾麵 $135 (3/5)
麵條沾上湯汁口感濃稠 粗身麵條更爽口Q彈
還有超厚切叉燒 肉質肥瘦分明✨
吸滿醬汁味道帶點鹹香 口感軟稔 油香滿滿😻

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜肉飯 $45 (3/5)
日本人吃拉麵會把凈下的拉麵湯汁淋上米飯享用
就是一碗吸滿精華的湯飯✨
我們也加入湯汁一同享用 米飯可以中和湯汁的膩感
加入青蔥整體更加清爽 是特別的食用方法呢~

整體味道不錯 適合像我一樣的莞荽控❤️
下次再訪時要品嚐一下大辣的拉麵!!