2011-01-23 125 瀏覽
2011年第一篇食評,係一個艱辛嘅經歷!星馬泰一年四季都有樹上熟榴槤出售,但香港就礙於季節嘅慨念,一過咗夏天就無得賣,好奇怪? 係香港生活,基本上已經習慣呢個節奏,夏天先會想著食榴槤! 其實啲人話榴槤好保身,咁冬天係咪應該食個榴槤保保呢? 小弟好鐘意食榴槤,試過一星期內幹掉兩大個金枕頭,當做時一星期唔食過榴槤唔安落,不過我都唔認為自己係榴槤癡,根據相熟榴槤檔嘅阿姐話俾我知,有個阿伯日日都會買一個榴槤自己食晒,真係榴槤當飯食! 講到癡,小弟同阿伯比真係蚊比同牛比!係冬天摎起我榴槤癮嘅,係電視劇”打雜王”,夏雨同精叻去甜品店食榴槤班戟,食完之後食返粒蜜桃味香口膠辟味,令到的內心嘅一團榴槤嘅火要爆喇! 馬上落街走到許留X買個榴槤班戟先! 點知,咩榴槤甜品都賣晒! 好我忍一晚! 第二日上開飯搵定北區邊度有榴槤班戟嘅甜品店,根據啲食評,就好似只得這間魔法甜品屋有榴槤嘅甜品。太太知我好想食,食完晚飯陪我行咗十五分鐘來到花都廣場…點知! 是日列假? 開飯明明寫係年中無休架? 去咗甜藝棧食咗個芒果豆腐花! 好味,但係止唔到癮! 星期四同一班同事食韓燒,回程時發現許留X賣淨一盒三粒嘅D24糯米糍,個名好
2011年第一篇食評,係一個艱辛嘅經歷!

係冬天摎起我榴槤癮嘅,係電視劇”打雜王”,夏雨同精叻去甜品店食榴槤班戟,食完之後食返粒蜜桃味香口膠辟味,令到的內心嘅一團榴槤嘅火要爆喇! 馬上落街走到許留X買個榴槤班戟先! 點知,咩榴槤甜品都賣晒! 好我忍一晚! 第二日上開飯搵定北區邊度有榴槤班戟嘅甜品店,根據啲食評,就好似只得這間魔法甜品屋有榴槤嘅甜品。太太知我好想食,食完晚飯陪我行咗十五分鐘來到花都廣場…點知! 是日列假? 開飯明明寫係年中無休架? 去咗甜藝棧食咗個芒果豆腐花! 好味,但係止唔到癮! 星期四同一班同事食韓燒,回程時發現許留X賣淨一盒三粒嘅D24糯米糍,個名好勁但味道就…
! 榴槤癮完全止唔到重嚴重咗! 星期五去咗南島食海鮮! 唔洗指意食到榴槤,再忍! 星期六太太話我聽日都落大埔啦,聽日陪我食,再再忍! 今日下午,係大埔墟飲完茶,馬上走到大埔中心嘅滿記,點知! 要下午四點先有貨到? 嘩嘩嘩! 我
喇! 點解想食小小榴槤都難? 終於,返到粉嶺,太太再陪我來到魔法甜品屋,希望有開! 有開! 有開! 好彩,有開! 哈哈哈,重有齊晒所有榴槤嘅甜品
!

甜品屋開係花都廣場最角落位置,人流小唔在講,最差係喺正個天橋底俾條大鋼梯遮住,坐車經過都唔顯眼,老實講,小弟唔上來開飯真係唔知自己住嗰區有間咁嘅甜品屋。之前許留X係差唔多嘅位置都開過,但最後摺咗。係咁嘅下環境仍然生存咗幾年,相信都係靠回頭客生意,啲甜品應該唔會差得去邊,呢點已經俾到信心我。

店子招牌經過幾年嘅風吹再雨打已經有小小殘殘哋,落地玻璃貼滿甜品大特寫,店內約有廿個坐位,感覺有小小迫,但配合調暗了的燈光和彩色的牆身氣分不錯,呢個環境係約朋友食甜品傾計嘅好地方。可惜今日帶住狗狗,店外摺枱要晚上才可以開,唔可以坐底即食,只好買外賣打道回府慢慢品嚐。

本來想一次過買晒兩款榴槤甜品,榴槤班戟($22)和特濃榴槤布甸($20),落單前俾我對精明眼發現咗榴槤至尊,除咗以上嗰兩款甜品,再加上榴槤飄香($24),一次過滿足晒三個願望才三十二個大洋,比原本嘅決定慳咗$10。每款係細碼份量,應該都有原本一半嘅份量。根據定律,雙拼比單拼貴,叁拼又比雙拼貴。但呢個榴槤至尊就打破咗呢個定律,如果將三樣嘢嘅價錢加埋再除2等如$33,咁即係我慳咗$1啦! 精明,精明,哈哈哈(個頭開始變大
)!

經過六日嘅釣癮! 終於買到榴槤甜品啦! 俾完錢太太話個女店員好有禮貌,心中對此店又再加分。
抵食和好味的配合
榴槤班戟
先試這款最想食嘅甜品,班戟皮雖是一般標準貨色但也算薄而且軟滑,有輕輕的蛋香。輕甜的忌廉沒有搶去主角榴槤的風頭,反而增加了它的幼軟感。榴槤香甜而且很濃,把半個班戟放進口裏滿口榴槤香,值得推介。

特濃榴槤布甸
比較失望的一款,原因是與特濃一詞並不相配。綠色的布甸本身有淡淡的榴槤味,再配上布甸中間的榴槤蓉,味道好,但不能稱為特濃。師傅應該參考吓稻香那款榴槤布甸,滿滿的榴槤肉和加入榴槤汁打成的布甸才可以稱為特濃。

榴槤飄香
補返前一款唔夠榴槤味嘅損失,用榴槤汁打成嘅西米榴槤奶昔,滑溜香甜榴槤味超濃,再加上一匙羹份量的榴槤肉,配合絕對可以滿足晒我嘅榴槤癮。可惜榴槤肉有小小酸,係生榴槤夾硬要(藕)熟到出水變味嘅結果,雖然唔會食壞人,但原本接近完美的一款甜品,因為嗰小小酸味扣晒分,師傅真係抵打! 下次如果榴槤(藕)到有出水嘅情況,唔該自己試吓有無變酸先好用。

齊體嚟講一次過滿足晒三個願望嘅配合真係唔錯,食味在計算以上缺點後也算在中上水平,給3.5分,希望店方留意及改善,一定會再去試榴槤和其他甜品
2011-01-23
5 分鐘 (外賣自取)
抵食和好味的配合
  • 榴槤班戟
2010-12-13 36 瀏覽
帶住愛犬去食~~~榴槤至尊:榴槤飄香 (個個糖水同pat榴槤係分開,糖水係糖水味,麻麻地,人地係溶合左,食落啖啖榴槤味,所以不及發記)榴槤布甸(比預期中更有榴槤味)榴槤班戟 (都ok)另外朋友點了芒果小丸子,但朋友話d小丸子有苦味
帶住愛犬去食~~~
榴槤至尊:
榴槤飄香 (個個糖水同pat榴槤係分開,糖水糖水味,麻麻地,人地係溶合左,食落啖啖榴槤味,所以不及發記)
榴槤布甸(比預期中更有榴槤味)
榴槤班戟 (都ok)

另外朋友點了芒果小丸子,但朋友話d小丸子有苦味
2010-11-07
5 分鐘 (堂食)
$30 (宵夜)
2010-09-24 40 瀏覽
中秋節夜晚10點幾同男朋友&2個朋友去左呢間食糖水去到多到好多人,點知唔洗等位,因為佢係出面開多張枱比我地男朋友叫左個mango pancake:個樣0k,不過我冇食到@@ $18我個魔法雪糕新天地:個2個雪糕佢拎到出黎都見到已經溶溶地,好多生果係底,西瓜最好食,勁juicy $23朋友ge mango奇冰:冇食所以n0 comment
中秋節夜晚10點幾同男朋友&2個朋友去左呢間食糖水
去到多到好多人,點知唔洗等位,因為佢係出面開多張枱比我地

朋友ge mango奇冰:冇食所以n0 comment
mango pancake
魔法雪糕新天地
mango奇冰
2010-09-22
3 分鐘 (堂食)
魔法雪糕新天地
2010-06-24 32 瀏覽
唔該~我覺得真係好美味~可能係因為北區既甜品店太少喇!(我唔計連鎖個d...)好遺憾~我唔記得左 我個陣同朋友食個D野叫咩~但真係好推薦佢既PANCAKE 同埋有雪糕同生果係埋一碟既野~ EG香蕉船~呢到真係值得一試
唔該~我覺得真係好美味~
可能係因為北區既甜品店太少喇!(我唔計連鎖個d...)

好遺憾~我唔記得左 我個陣同朋友食個D野叫咩~

呢到真係值得一試
我都唔記得晒佢地叫咩名lu~~~
2010-06-16
我都唔記得晒佢地叫咩名lu~~~
  • 榴槤PANCAKE
尋晚食完日本野,係粉嶺見到呢間魔法甜品屋 Magic Dessert,見裝修幾令,又未食過,充滿期待入去叫野食LA!!!叫左個芒果棉花冰同楊枝金露果凍,首先講下楊枝金露果凍,味道普遍一般!之後來左期待既芒果棉花冰,男友試左一啖,無表情,話怪怪地味,甘我又試左2 啖.. 哇,勁想嘔反出來,d 冰勁''肅''味,d 冰一定係用d壞既芒果整..之後男友叫左個待應問一問,原本係咪甘既味..個待應話入去試下,之後出來勁串甘同我地講,無問題架wo.一直都係甘既味...佢都幾ok!! 甘真係我地味覺有問題la.. 之後整碟我地只係食左試個3 啖..整碟都無食過...$ 32??我地之前係九龍城旺角都食個芒果冰,味道完全吾係甘架囉!!我都明白唔係間間一樣味..但係完全2回事來囉!!too BADDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!感覺俾人老屈!!!!!!!!!!!!!! 以後都吾會來!!!!!!!!!!!!
首先講下楊枝金露果凍,味道普遍一般!
之後出來勁串甘同我地講,無問題架wo.一直都係甘既味...
佢都幾ok!! 甘真係我地味覺有問題la..
之後整碟我地只係食左試個3 啖..
我都明白唔係間間一樣味..但係完全2回事來囉!!

唉.. 令人失望又氣憤
麻麻地
2009-12-18
2009-07-13 23 瀏覽
4個人黎呢度試下, 到達時間都10pm, 見入面都幾爆下, 好彩o岩o岩有4個位望下個menu, 超多款, 睇黎睇去都唔知食乜好, 我個fd超鐘意食榴槤, 淨係佢一個人就叫左2款"是日推介"榴槤pancake 及特濃榴槤布丁, 我只係試左佢1/4件榴槤pancake, 榴槤係幾ok既,不過入面d cream唔夠滑, 好一舊舊而我就叫左鮮雜果黑珍珠撈翅, (芒果汁底) 大家都未食過, 就睇下佢係乜東東, 原來係用大菜榚整成條狀, 都幾得意既, 不過d生果酸左d囉, 不過都幾有新意另外仲叫左超多芒西米露同埋鮮雜果生果冰, 都ok喇, 個冰唔算太甜

榴槤pancake 及

而我就叫左

另外仲叫左
超多芒西米露同埋
鮮雜果生果冰, 都ok喇, 個冰唔算太甜
2009-07-11
$25 (宵夜)
  • 撈翅
2009-06-28 22 瀏覽
我一直都冇乜時間寫呢一間既食評~果晚妹妹唔開心,帶佢黎食下甜品睇下會唔會好d~大約10點幾,我地一入到去都見到全場比較full,理想既位都坐唔到~我地叫左︰杏仁燉蛋白(<---個名唔太記得)︰呢個真係好滑,食到有杏仁味,不過始終唔及自家制既濃~ 可能我又偏愛杏仁,我都有dd回味,因為自己懶唔想整~芒果pancake+芒果小丸子+芒果布甸(其實佢有個名架,但我又係唔記得)︰呢個冇乜驚喜,同普通糖水鋪差唔多咁既味~鹵水雞翼︰呢個唔得!超鹹!我叫佢地換,佢地肯~第二碟已經淡左d,但都係偏鹹...oh...冇心情食了~其實佢地service ok架!如果搵地方傾計,我都會再去的~
我一直都冇乜時間寫呢一間既食評~
果晚妹妹唔開心,帶佢黎食下甜品睇下會唔會好d~

我地叫左︰

2009-04-21
$22 (宵夜)
2009-05-02 36 瀏覽
@@今日第一次同D FD去食...0.原來間店既( 鄧 )吾同左..坐得好舒服..我地總共嗌左5個甜品..5個甜品..食左我地好似一百一十幾蚊啦..都吾係太貴姐..有3個甜品我同另一個FD一齊分黎食@@-V-食左 芒果腸粉 百寶袋 同埋 蜜桃黑珍珠芒果腸粉 我都覺得0K架播..不過我吾係太鍾意個皮..冇乜味..入面D芒果就好好味^0^百寶袋..我同個FD真係好搞GAG=.=用切~.0.搞到好亂..=33=呢個又真係幾好味..@@百寶袋入面有..類似 朱古力既物體... 蜜桃..士多啤梨..cream..用黎札緊百寶袋個條 綠色既物體..都幾好味架..係 青蘋果味..咬口有D似糖..蜜桃黑珍珠..我同個FD分左兩個碗食..= =我個FD問間店拎左淡奶黎加..-00-個D黑珍珠咬落十分之得意-_-||@@總體黎講又係幾好味^0^= =不過!!~之後我學個朋友加左淡奶..味道十分之奇怪= =|||
@@今日第一次同D FD去食..
.0.原來間店既( 鄧 )吾同左..坐得好舒服..
我地總共嗌左5個甜品..
5個甜品..食左我地好似一百一十幾蚊啦..
都吾係太貴姐..
有3個甜品我同另一個FD一齊分黎食@@
-V-食左 芒果腸粉 百寶袋 同埋 蜜桃黑珍珠

芒果腸粉 我都覺得0K架播..
不過我吾係太鍾意個皮..冇乜味..
入面D芒果就好好味^0^

百寶袋..
我同個FD真係好搞GAG=.=用切~
.0.搞到好亂..
=33=呢個又真係幾好味..
@@百寶袋入面有..
用黎札緊百寶袋個條 綠色既物體..
都幾好味架..係 青蘋果味..咬口有D似糖..

蜜桃黑珍珠..
我同個FD分左兩個碗食..
= =我個FD問間店拎左淡奶黎加..
-00-個D黑珍珠咬落十分之得意-_-||
@@總體黎講又係幾好味^0^
= =不過!!~
之後我學個朋友加左淡奶..
味道十分之奇怪= =|||
@_@ D(鄧)換左..正@!!
蜜桃黑珍珠!@! D黑珍珠好有咬口=3=
芒果腸粉..D皮味道淡左小小=)
百寶袋@o@入面好多野..
2009-05-01
$40 (其他)
@_@ D(鄧)換左..正@!!
蜜桃黑珍珠!@! D黑珍珠好有咬口=3=
百寶袋@o@入面好多野..
  • 蜜桃黑珍珠
2009-03-06 387 瀏覽
朋友推介的糖水鋪~其實去到門口都幾like呢間小店~因為中意佢個名~ha3人行~點左4個野食~海盜船(其實姐係香蕉船)~mango腸粉~mango小丸子~仲有唔記得左咩意粉~我覺得佢d加入去既野幾得意~香蕉船~呢個係得意在個名~同店好襯~ice cream下面d水果好好味~好埋有好多~正~腸粉~呢個係佢地話既必食野~本身覺得佢會一般~因為驚佢d皮係好似面粉咁~會好黏~點知原來真係好似腸粉咁滑咁爽^^真係一定要試試~小丸子~佢得意在咩類型既丸斬有~大又有細又有~又有唔同口感~同訐留山果個好似~最後果個意粉~用涼粉整的~chocolate做湯仲有個ice cream~都好味~用呢個價食到得意野~^^我覺得好底~值得食~可以再去^^
朋友推介的糖水鋪~
其實去到門口都幾like呢間小店~因為中意佢個名~ha

我覺得佢d加入去既野幾得意~

香蕉船~
呢個係得意在個名~
同店好襯~
ice cream下面d水果好好味~好埋有好多~正~

腸粉~呢個係佢地話既必食野~
本身覺得佢會一般~
因為驚佢d皮係好似面粉咁~會好黏~
點知原來真係好似腸粉咁滑咁爽^^真係一定要試試~

小丸子~
佢得意在咩類型既丸斬有~
大又有細又有~
又有唔同口感~
同訐留山果個好似~

最後果個意粉~
用涼粉整的~
chocolate做湯
仲有個ice cream~都好味~

用呢個價食到得意野~^^
我覺得好底~
值得食~
可以再去
^^
如果佢d cream換左係jam可能會好d
切開既質感好正嫁!!必食推介
之前送左張野話送的~
2009-03-05
如果佢d cream換左係jam可能會好d
切開既質感好正嫁!!必食推介
  • mango 腸粉
2009-02-14 27 瀏覽
第2次黎食餐牌有好多款揀對於我黎講真係好難決擇試左個士多啤梨珍珠西米露$20我覺得幾好味, 甜度岩岩好有呢士多啤梨的清甜, 唔錯!值得一題既係, 通常響甜品舖揀有生果既甜品 要士多啤梨都會貴一D架嘛但係呢度冇啵, 可以慳返D友人試左個雪糕蘆薈涼粉$22佢地畢左個幾大既曲奇味雪糕球俾佢好好呀~~埋單有驚喜!送左張COUPON俾我地下次返來食野可以免費送一個雪糕球仲可以響6款口味入面揀1款呢好抵~~~友人話曲奇味好味,下次要再試啵
第2次黎食
餐牌有好多款揀
對於我黎講真係好難決擇

試左個士多啤梨珍珠西米露$20
我覺得幾好味, 甜度岩岩好
有呢士多啤梨的清甜, 唔錯!
值得一題既係, 通常響甜品舖揀有生果既甜品
要士多啤梨都會貴一D架嘛
但係呢度冇啵, 可以慳返D

友人試左個雪糕蘆薈涼粉$22
佢地畢左個幾大既曲奇味雪糕球俾佢
好好呀~~

埋單有驚喜!
送左張COUPON俾我地
下次返來食野可以免費送一個雪糕球
仲可以響6款口味入面揀1款呢
好抵~~~
友人話曲奇味好味,下次要再試啵

(非會員)
2008-09-04 28 瀏覽
見佢裝修得幾靚自已又超鐘意食甜品有晚終於得閒就入去試吓結果真係大失所望一入去就見到o的凳已經想走食甜品唔係應該好輕鬆好悠閒o既咩﹖為咩要整o的轉轉o下又超細張的bar 凳呢﹖呢種bar 凳高身還可以矮身的隻腳會唔知點擺好一坐底就超辛苦我只不過係5呎4,下圍36o既女仔一個已覺得click 腳又好窄其他大份大pato既人都唔知點算坐底已經唔聚財唯有快快食完閃人叫o左個楊枝甘露話咁快就到OMG!!!一入口點解會係暖O既﹖我唔係發緊夢嘛﹖我相信係因為西米O岩O岩整好,過一過水就放落去但係暖O既楊枝甘露真係令人難以忍受最正O既就係佢既匙羹係彎o既你想像o下一支用來飲餐湯的圓頭鐵羹對摺一下就係佢支彎羹o既樣由於根本冇揸手位結果我係要用3隻手指掂住支羹o黎食但係由於個碗深最終隻手都揩到少少楊枝甘露>,<結果,我勉為其難咁食o左幾舊芒果肉就閃啦~~個女店員用好疑惑的眼神望住我.................................................同兜有7成滿的楊枝甘露其實呢我覺得個老闆係有心搞的因為碗楊枝甘露都ok大又好似有落cream同埋有好多大舊芒果肉可

見佢裝修得幾靚

話咁快就到

OMG!!!

一入口點解會係暖O既﹖
我唔係發緊夢嘛﹖
我相信係因為西米O岩O岩整好,過一過水就放落去
但係暖O既楊枝甘露真係令人難以忍受

就係佢支彎羹o既樣
由於根本冇揸手位
結果我係要用3隻手指掂住支羹o黎食
但係由於個碗深
最終隻手都揩到少少楊枝甘露>,<

結果,我勉為其難咁食o左幾舊芒果肉就閃啦~~

其實呢
我覺得個老闆係有心搞的
因為碗楊枝甘露都ok大
又好似有落cream
同埋有好多大舊芒果肉
可惜實在太唔注意細節(eg :餐具、凳、食材處理)
反而搞什麼魔術綽頭
可惜可惜~~

$30 (其他)
2008-07-01 22 瀏覽
新開時因有coupon去試吓,個店員小姐好靚吓。叫咗個外賣紅豆紗,等咗都幾耐,攞到返屋企食時才發現外圍熱,中間仲係冷的,即係用微波爐膰叮啦。咁都無計,味道十分差,完全唔甜,無味道,懷疑無落糖,豆唔夠「林」,食咗啖,太難食,比老公包底。點知好戲在後頭,當晚佢嘔到七彩,搞咗成晚,好彩第二朝ok無事。我當時有咗bb,好在只係食咗一啖,如果唔係後果更不敢想像....
新開時因有coupon去試吓,個店員小姐好靚吓。

2008-06-23 12 瀏覽
吃完一個難吃的晚飯,點到粉嶺,知道開了一間新的甜品店,為完安慰一下舌頭,所以試一試這家甜品屋。環境不錯,以魔法做主題,走年輕人路線。我們點了魔法海盜船、芒果腸粉和燕窩椰奶燉蛋白。魔法海盜船($28):即是香蕉船,外表不錯,雪糕就甜了些,生果都不少,不錯;芒果腸粉($22):用椰汁蒟蒻包芒果再加一點芒果汁,芒果酸了一點,不過可接受,而"腸粉皮"有椰汁味($48):夠煙"刃",都不錯;燕窩椰奶燉蛋白:我沒有吃,但家人話ok。在粉嶺比較少同類的甜品店,而食物的味道和外表也不錯,會再來試其他甜品。

環境不錯,以魔法做主題,走年輕人路線。

我們點了魔法海盜船、芒果腸粉和燕窩椰奶燉蛋白。

燕窩椰奶燉蛋白:我沒有吃,但家人話ok。

不錯
不錯
$30 (其他)
(非會員)
2008-06-22 11 瀏覽
榴槤班戟$22皮薄,cream不太甜,榴槤用金枕頭,超香滑芒果黑珍珠撈翅$22芒果汁鮮甜中式甜品都好掂,芝麻糊生磨香口,仲好味過大良八記魔法鮮果百宝袋,阿仔,阿女,老公都極力要我推介老細是魔術師,裝修也很別出心裁
榴槤班戟$22皮薄,cream不太甜,榴槤用金枕頭,超香滑
芒果黑珍珠撈翅$22芒果汁鮮甜
中式甜品都好掂,芝麻糊生磨香口,仲好味過大良八記
魔法鮮果百宝袋,阿仔,阿女,老公都極力要我推介
老細是魔術師,裝修也很別出心裁
$10-22
  • 太多好味甜品
2008-05-25 15 瀏覽
尋晚走去食~~因為我住附近~~次次經過都比佢個招牌吸引!但都未試過入去食~所以企尋晚~我決定去食一次!因為我就企隔離食完飯~~有少少飽飽地~所以淨係叫左1樣甜品~就係魔法鮮果杯~(好似係咁叫)~我覺得個賣相好好!而且又靚~~我最中意佢D餐具^^~但我覺得果D水果配搭得5係咁好~D西瓜5夠甜~好淡,,,D草莓同火龍果都好似無咩味~D奇異果同以上ge水果味道5係好夾~但都算5錯^^~我諗只係企5岩時候食西瓜or草莓~5關佢製作ge問題~因為呢2種水果真係無咩味~但D 茫果同水蜜桃就5錯~~夠甜~所以我一路食~一路希望個底仲有茫果or水蜜桃~~haha~~但我真係覺得奇異果5夾以上果D水果~除非你咁岩買到D夠甜ge奇異果~如果5係味道都幾怪^^~但整體黎講好足料!仲有~個老板服務態度好好~果晚仲要有好多水蟻= ='個老板係咁整走地上D水蟻屍體~好勇= ="~~haha~~~入面環境好靚!好魔法feel~D台凳好正!果幅牆上裝飾ge畫都好得意~~價錢我覺得算合理~因為佢真係好有心思~~推介大家黎食!^^~但我都建議呢間甜品店~~5好播流行曲會好D~因為D流行曲破壞左間店ge魔法feel~我食緊
尋晚走去食~~
因為我住附近~~
次次經過都比佢個招牌吸引!
但都未試過入去食~
所以企尋晚~
我決定去食一次!
因為我就企隔離食完飯~~
有少少飽飽地~所以淨係叫左1樣甜品~
就係魔法鮮果杯~(好似係咁叫)~
我覺得個賣相好好!
而且又靚~~我最中意佢D餐具^^~
但我覺得果D水果配搭得5係咁好~
D西瓜5夠甜~好淡,,,
D草莓同火龍果都好似無咩味~
D奇異果同以上ge水果味道5係好夾~
但都算5錯^^~
我諗只係企5岩時候食西瓜or草莓~
5關佢製作ge問題~
因為呢2種水果真係無咩味~
但D 茫果同水蜜桃就5錯~~
但我真係覺得奇異果5夾以上果D水果~
除非你咁岩買到D夠甜ge奇異果~
如果5係味道都幾怪^^~
但整體黎講好足料!
仲有~
個老板服務態度好好~
果晚仲要有好多水蟻= ='
個老板係咁整走地上D水蟻屍體~
好勇= ="~~haha~~~
入面環境好靚!好魔法feel~
D台凳好正!
果幅牆上裝飾ge畫都好得意~~
價錢我覺得算合理~因為佢真係好有心思~~
推介大家黎食!^^~
但我都建議呢間甜品店~~
5好播流行曲會好D~
因為D流行曲破壞左間店ge魔法feel~
我食緊果陣聽到都好怪~~好想笑~haha~~~
賣相好靚!>w<
近睇!!好多水果~~haha~~
賣相好靚!>w<
近睇!!好多水果~~haha~~