2024-06-17 32 瀏覽
好姊妹即將結婚, 今日陪佢去尖沙咀試完婚紗, 之後再去咗美食餐廳集中地厚福街搵間餐廳坐下食下野, 朋友知我中意食日本野, 所以帶咗我去呢間樓上日本料理餐廳---鮨一。店內幾有居酒屋氣氛, 同朋友閒聊傾計真係good fit。今晚仲有下場, 所以只order咗少少野食。香蔥拖羅反卷:鮮美的拖羅魚蓉細滑綿綿, 入口即化軟錦, 很有魚鮮味。軟殼蟹蜜柑沙律:份量足足有一整隻軟殼蟹, 沙律菜夠新鮮, 蜜柑皮薄汁多清甜, 整體配搭清新。
香蔥拖羅反卷:
鮮美的拖羅魚蓉細滑綿綿, 入口即化軟錦, 很有魚鮮味。
香蔥拖羅反卷
軟殼蟹蜜柑沙律:
2024-06-11
香蔥拖羅反卷
2024-06-15 114 瀏覽
每次到尖沙咀厚福街呢座藍馬商業大廈, 搭lift時都會留意到呢間連開三層嘅日料餐廳「鮨一」, 感覺規模大, 今晚終於有機會同朋友食返餐。餐廳面積不大, 地方整潔企理。【上錦繡刺身(8款)】HK$348擺盤吸引, 分別有北寄貝、三文魚、油甘魚、劍魚、赤蝦、螢光魷魚、北海道帶子同埋八爪魚8款刺身, 魚類同埋北海道帶子刺身均為厚切, 滿足口感。螢光魷魚爽滑, 一咬漏出甘甜嘅膏; 北海道帶子厚切又鮮甜; 赤蝦肥美爽口。【什錦天婦羅】HK$98包括有三隻天婦羅炸蝦、茄子、青椒、南瓜、蕃薯, 炸皮薄, 每款炸物鬆脆不油, 炸蝦仲幾爽口, 茄子清甜多汁。【甲羅燒】HK$98蟹蓋中除了鮮味回甘嘅蟹膏, 仲加咗一隻生蛋黃同埋蔥粒, 食之前mix埋, 伴有烘底過嘅脆口多士, 正!
餐廳面積不大, 地方整潔企理。
【上錦繡刺身(8款)】HK$348
上錦繡刺身(8款)
【什錦天婦羅】HK$98
【甲羅燒】HK$98
2024-06-11
上錦繡刺身(8款)
2024-06-14 29 瀏覽
店名: 鮨一 地址: 尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓尖沙咀站B2出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5喺尖沙咀想食日本嘢就一定要嚟,今次就約埋朋友試吓新鮮嘅刺身❤️仲有唔同種類嘅熟食,而且坐得舒服傾計都好方便~仲有個限時優惠🫶🏻為慶祝尖沙咀鮨一日本料理7週年多款日本清酒供客人兩小時無限暢飲放題女士 $98男士$168週日至週四專享優惠,優惠必須同桌所有客人一同參與(不包括未成年客人)上錦繡刺身(8款,各2切) ❤️❤️❤️❤️❤️$348我地嗌左三文魚,帶子,八爪魚,北寄貝,油甘魚,劍魚腩,牡丹蝦,池魚。必點推介🙌🏻 同行嘅朋友都好驚啲魚會腥🐟,但係呢幾款完全冇。肉質嫩滑亦都有魚油香😽貝類新鮮🙆🏻‍♀️,食落去唔會過硬,同埋都冇咬唔開嘅情況🤟🏻 呢款刺身蝦大大隻🦐,肉質彈牙,食落去啖啖肉🤤帶子鮮甜,完全唔會有雪藏味❄️,食落去好新鮮,厚厚一舊🥳螢光魷魚茶碗蒸 ❤️❤️❤️❤️❤️$68呢個絕對有驚喜🥳,茶碗蒸入面有蟹籽,三至四嚿螢光魷魚,菇同蟹肉🦀。魷魚味道好濃好香,配上海鮮味,蒸蛋好滑,令人一啖接一啖😻軟殼蟹蜜柑沙律 ❤️❤️❤️❤️$88軟殼蟹🦀配搭蜜柑以及沙律菜,軟殼蟹s
店名: 鮨一

男士$168

上錦繡刺身(8款,各2切) ❤️❤️❤️❤️❤️

螢光魷魚茶碗蒸 ❤️❤️❤️❤️❤️

軟殼蟹蜜柑沙律 ❤️❤️❤️❤️
軟殼蟹🦀配搭蜜柑以及沙律菜,軟殼蟹size細細舊🥢,入面香脆,沙律菜好新鮮🥬,配搭蜜柑意外地好match,好適合同朋友一齊分享🍱

味噌煮牛舌 ❤️❤️❤️❤️❤️
呢個絕對係encore之選❗️牛舌好爽口彈牙,用香濃嘅味噌醬煮,唔會太重口味,呢個食落去完全唔硬或者咬唔開👍🏻仲配搭白蘿蔔✌🏻

炸澤蟹(四隻) ❤️❤️❤️❤️
食咗啲生嘢,梗係要食啲熱辣辣嘅熟食🔥。呢個蟹第一次食,外面好香脆可口,佐酒食一流,仲會食到佢啲肉同蟹膏🫶🏻

明太子雞翼(兩隻) ❤️❤️❤️❤️
呢個雞翼入面包住咗明太子,肉質彈牙,調味適中,唔會太過重口味🧂,外皮香脆,可以一試🙆🏻‍♀️
2024-06-14 57 瀏覽
好耐冇食過日本菜🇯🇵個日朋友就帶我去咗食尖沙咀一間都幾出名嘅日本菜食晚飯😆味噌煮牛舌 $68呢一個價錢可以食到份量咁豐富而且出色嘅牛舌真係好抵🌟,牛舌好厚切但係依然保持到爽口,配上濃郁嘅味噌湯,仲有入曬味嘅白蘿蔔,口味好搭配😛😍軟殼蟹天婦羅 $75呢一款天婦羅都係比較少食到😋,炸得好香脆又保持到軟殼蟹嘅口感同味道,最重要一啲都唔油膩👅甲羅燒 $98好濃郁嘅蟹膏❤️,撈埋蛋黃一齊配麵包食好正😍

味噌煮牛舌 $68

軟殼蟹天婦羅 $75

甲羅燒 $98
好濃郁嘅蟹膏❤️,撈埋蛋黃一齊配麵包食好正😍
🍽️ 鮨一 (厚福街) (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓-好耐都冇食日本嘢啦🥹🥹一於搵間超人氣熱門餐廳,食餐好既~~😋😋💫 赤崎真蠔($98/隻)超鍾意食生蠔嘅我見到真係即刻心心眼😍😍蠔肉仲大過隻手掌🖐🏻 蠔肉肥美飽滿之餘,仲有濃濃海水味🌊🌊蠔肉上面有柚子檸檬啫喱🍋🍋酸酸甜甜嘅啫喱同鮮甜嘅蠔肉夾埋真係好夾好開胃👍🏻👍🏻👍🏻💫鮮帶子海膽手卷、鮨一手卷($98/個)兩個手卷都超足料呀!好滿足🫶🏻🫶🏻鮨一手卷有厚厚一層吞拿魚蓉,上面仲有超足料海膽同埋三文魚子🤯🤯🤯每一啖都係大滿足手😍😍😍朋友就食咗鮮帶子海膽手卷,表示帶子超厚肉,夾埋海膽真係好鮮味😋😋😋而且兩個手卷都用咗赤醋製作醋飯同埋有金箔做點綴😋😋食落零舍有風味啊🥳🥳💫海葡萄蕃茄沙律($128)喺香港嘅日本餐廳好少食到海葡萄😆😆今日終於比我試到啦🫶🏻🫶🏻咬落去好似蟹籽一樣,脆卜卜嘅口感好得意,配埋好新鮮嘅沙律菜,成件事好清新好開胃😝😝特別要讚吓個蕃茄真係好清甜呀😋😋💫味噌煮牛舌( $68 )呢個牛舌好有驚喜!同平時食嘅牛舌口感完全唔一樣🤯🤯🤯牛舌好入味,而且厚切好好咬口好爽彈😍😍大根爆曬汁,而且冇筋又清甜👍🏻👍
🍽️ 鮨一 (厚福街) (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓

💫 赤崎真蠔($98/隻)

💫鮮帶子海膽手卷、鮨一手卷($98/個)

💫海葡萄蕃茄沙律($128)

💫味噌煮牛舌( $68 )
呢個牛舌好有驚喜!同平時食嘅牛舌口感完全唔一樣🤯🤯🤯牛舌好入味,而且厚切好好咬口好爽彈😍😍大根爆曬汁,而且冇筋又清甜👍🏻👍🏻👍🏻實在係太出色啦!最後仲忍唔住飲埋個味噌湯添😆😆

跟住就嚟到串燒部份😊😊😊雖然餐廳有提供芥末同埋檸檬,但係我覺得佢嘅調味已經好正好足夠,就算唔落額外嘅調味都一樣咁好食😙😙😙

💫和牛粒串($58)
肉汁豐富,油脂分布均衡,肉質嫩滑💦💦
💫華味鳥雞腎串($38)
雞腎彈牙有咬口,好啱一邊傾偈一邊食啊🥳🥳
💫華味鳥雞皮串($35)
金黃色既雞皮燒得好酥脆,而且有微微焦香😍😍😍好食又邪惡👿
💫大蔥雞肉串($28)
雞肉好嫩滑多汁,而且肉質細嫩緊緻🐓🐓超高質!而且大蔥同樣多汁,燒得香香甜甜👍🏻👍🏻👍🏻

🌟果然係超人氣餐廳,餐廳有三層😋😋而我哋7:30去到第18層就已經full晒啦😆😆

🌟職員好Nice,好主動幫忙收拾同埋介紹食物👍🏻👍🏻👍🏻

🌟最開心嘅係坐吧枱,睇住大廚喺面前擺盤、製作食物😍😍成件事更加fancy

🌟店員仲有介紹,為咗慶祝餐廳七周年,仲有清酒放題🍶🍶另外仲比我見到佢有自家製梅酒,真係好吸引呀

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #鮨一
2024-06-12 28 瀏覽
同好友去左位於尖沙咀厚福街「鮨一」食日本料理,一入去就見到一排落地玻璃,非常開揚,由18/F望落去,感覺好治癒🥰雖然地方唔係好大,但都充滿日本居酒屋的風味,店員的服務態度都好友善,食物質素唔錯,性價比高,所以顧客都唔少👍💮特上錦繡刺身($528)共有8 款刺身,包括海膽、吞拿魚腩、大拖羅、牡丹蝦、磯煮鮑魚、北海道帶子、油甘魚、深海池魚、全部都厚切🥰,每一啖都好滿足,尤其大拖羅,富天然油脂,入口即溶,磯煮鮑魚,鮮甜爽口,帶子厚切彈牙,海膽味道甘甜🥰💮軟殼蟹蜜柑沙律($88)軟殼蟹炸得乾身可口,新鮮沙律菜,蜜柑嘅甜配埋沙律醋汁嘅酸,非常醒胃👍💮和牛粒串($58)啖啖肉,其脂肪分佈平均,一口一粒,肉味濃郁,灑上少許海鹽,更能提升和牛的味道。💮煙肉帶子卷串($52)咸香惹味嘅煙肉包住鮮甜厚切嘅帶子,口感豐富,味道好夾,好食👍💮鹽燒牛舌($42)鹽燒牛舌,一向都是我至愛之一,雖然並非厚切但一樣爽口惹味👍慶祝「鮨一」七週年優惠🎊:‼️推出兩小時無限多款日本清酒🍶暢飲放題‼️✔️女士$98✔️男士$168💢必須同枱所有客人一同參與。💢所有清酒有機會因供應而有所變動,「鮨一」保留最終決定權。

💮特上錦繡刺身($528)

💮軟殼蟹蜜柑沙律($88)

💮和牛粒串($58)

💮煙肉帶子卷串($52)

💮鹽燒牛舌($42)
鹽燒牛舌,一向都是我至愛之一,雖然並非厚切但一樣爽口惹味👍

慶祝「鮨一」七週年優惠🎊:
‼️推出兩小時無限多款日本清酒🍶暢飲放題‼️

✔️女士$98
✔️男士$168

💢必須同枱所有客人一同參與。
💢所有清酒有機會因供應而有所變動,「鮨一」保留最終決定權。
2024-06-11 27 瀏覽
呢一間位於尖沙咀嘅日本嘢😋,見網上都好多人推介,所以今日就專程去試吓啦🥳海葡萄番茄沙律 $128海葡萄我都係第一次食🤣,估唔到味道方面有幾特別,而且番茄仲夠晒甜😍上錦繡刺身 $348呢一個刺身拼盤好豐富🤩,有北寄貝、帆立貝、三文魚、油甘魚、海蝦、鯛魚、池魚、八爪魚八種刺身咁多😝。每一款都好新鮮肥美,當中我認為最正嘅都係帆立貝,夠晒大粒又爽口😌明太子雞翼 $48雞翼肉質依然嫩滑🤪,配上明太子口味好有特色🔥

海葡萄番茄沙律 $128

上錦繡刺身 $348

明太子雞翼 $48
雞翼肉質依然嫩滑🤪,配上明太子口味好有特色🔥
2024-06-03 42 瀏覽
在尖沙咀这个美食林立的地方,能多次上榜大众点评美食榜且屹立不倒的一定是有自己的独到之处! 这家在厚福街的「鮨一 日本料理」便是一家这样的传奇日料店~全店的装修日式风格满满,在主厅的几位大厨现场对食材进行烹饪,能近距离看到美味的诞生真的是超级享受!而且他们家的出品也是超级的棒! 🐟上锦绣刺身(8款 各2切) 琳琅满分的刺身,三文鱼、金枪鱼等珍贵食材如数尽至,新鲜美味,吃起来回味无穷,应该是吃过的最好味的一家刺身了~ 🍎日本苹果沙律 作为开胃前菜,味道甜美且吃起来很爽口!甘蓝菜配着苹果菜,吃起来真的特别的爽口! 🥩日式串烧 从和牛粒串、烟肉带子卷串、猪肉串再到鸡软骨串,每一个都烤的十分入味,吃起来感觉特别nice~ 强烈推荐这家店,在附近的小伙伴有机会一定要来打卡喔~
🐟上锦绣刺身(8款 各2切)
🍎日本苹果沙律
🥩日式串烧
强烈推荐这家店,在附近的小伙伴有机会一定要来打卡喔~
2024-05-19 64 瀏覽
《鮨一》位於尖沙咀厚福街,地點方便🙌🏻,放左工約埋三五知己去享受下美食。餐廳主打各式各樣嘅日本料理😍,多款刺身、炸物、串燒等等🥰🧡。🍱特上十貫目大部份壽司質素超高,今次試左特上十貫目,壽司可謂全面升級,包括海膽壽司、拖羅壽司等等。醋飯加上新鮮嘅魚生。廚師揀選最新鮮的一款壽司,每次都帶比我大驚喜😋😋,全部都好新鮮👍🏻👍🏻。🦀炸澤蟹炸澤蟹外脆內嫩,非常香脆可口,味道恰到好處,食完一隻又一隻,非常開胃👍🏻🦀甲羅燒蟹膏配超級新鮮,配上脆脆嘅多士,超級好味😋必食阿🧡👅味噌煮牛舌味噌煮牛舌鮮嫩多汁,肉質彈牙,超級美味😋🥗牛油果蟹籽沙律牛油果蟹籽沙律口感豐富,爽口清新,餐廳味道令人開胃😋🍤什錦天婦羅 天婦羅香脆可口,仲有南瓜、茄子等等,口感一流👍🏻

🍱特上十貫目

🦀炸澤蟹

🦀甲羅燒
蟹膏配超級新鮮,配上脆脆嘅多士,超級好味😋必食阿🧡

👅味噌煮牛舌
味噌煮牛舌鮮嫩多汁,肉質彈牙,超級美味😋

🥗牛油果蟹籽沙律
牛油果蟹籽沙律口感豐富,爽口清新,餐廳味道令人開胃😋

🍤什錦天婦羅
天婦羅香脆可口,仲有南瓜、茄子等等,口感一流👍🏻

〈牛油果蟹籽沙律〉牛油果同埋蟹籽嘅份量都好多,餐前食非常開胃。〈特上錦繡刺身(8款,各2切)〉有海膽,油甘魚,帶子,鮑魚,鯛魚,虎蝦等等,每一樣刺身都係厚切,份量一啲都唔吝嗇,味道鮮甜。我自己就最鍾意佢既海膽。〈螢光魷魚茶碗蒸〉唔好睇佢上面嘅螢光魷魚細細隻,份量都幾多架,鋪晒喺成個茶碗蒸上面。茶碗蒸蒸得好香滑,蛋味濃郁。〈味噌煮牛舌〉最後食埋呢個味噌煮牛舌就啱啱好,牛舌厚實,煮得好入味,肉質入口夠軟腍,而且蘿蔔索晒味噌湯汁,非常唔錯。

〈牛油果蟹籽沙律〉
牛油果同埋蟹籽嘅份量都好多,餐前食非常開胃。

〈特上錦繡刺身(8款,各2切)〉

〈螢光魷魚茶碗蒸〉
〈味噌煮牛舌〉
2024-05-16 31 瀏覽
千層海膽飯 碗仔唔大,但是海膽量超級飽滿,下面還有一層吞拿肉泥,新鮮甜美中拖羅壽司 品質已經很好了,今次沒有點大拖,下次再試下先蟹肉蟹膏手捲 第一次食,幾特別。其他幾款壽司正常,員工非常友善。千層海膽飯 碗仔唔大,但是海膽量超級飽滿,下面還有一層吞拿肉泥,新鮮甜美
中拖羅壽司 品質已經很好了,今次沒有點大拖,下次再試下先

2024-05-16 29 瀏覽
鮨一 這家真的很適合下班之後去聚會的日式居酒屋!訂之前不知道好像有4層都是他們的,地點也十分方便。菜品超多種類的,不用擔心聚會選不到好吃的。👍人氣丼飯 梅太美了吧! 有日本甜蝦,松葉蟹,白蝦。比起魚生類我還是比較喜歡吃蝦刺身👍👍。以為只有上面的海鮮,當時不知道下面是飯(怪我只看圖片了)很飽!👍人氣丼飯 菊有三文魚,油甘魚,三文魚籽 海膽👍烤牛舌好吃!調味剛剛好!口感也不柴,比較厚身。👍手卷炸蝦 三文魚 也很推薦
鮨一

👍人氣丼飯 梅

👍人氣丼飯 菊
有三文魚,油甘魚,三文魚籽 海膽

👍烤牛舌
好吃!調味剛剛好!口感也不柴,比較厚身。

👍手卷
炸蝦 三文魚 也很推薦
2024-05-13 126 瀏覽
好味指數😋😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗同朋友響尖沙咀搵食,朋友話想食日本嘢,大家一齊諗起厚福街,去到睇吓,朋友話想試呢間,上到樓見到平日夜晚已經接近滿座,walk-in 得返吧檯有4個位,當然照入座啦,坐低冇耐隔離兩個位都坐埋人,跟住要等位lu~🍴炸澤蟹($58)坐吧檯有個好處就係見到魚生有幾新鮮,跟住我發現檯面有一盒爬吓爬吓嘅蟹仔,問吓師傅係用嚟整咩,原來係原隻炸,睇返餐牌 $58唔係好貴就試吓!廚師響盒度夾蟹仔出嚟即炸,上檯時熱辣辣,蟹仔外面灑咗少少鹽,咬落去好香脆,有蟹肉嘅鮮味,呢個好啱飲生啤嘅小食!🍴上錦繡刺身($348)有8款刺身,每款兩件,刺生好厚切,除咗正常嘅油甘魚、牡丹蝦、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚之外,比較特別嘅係螢光魷魚同埋黑鯛,螢光魷魚係用醬汁煮咗嘅,鮮甜帶少少海水味,所有刺身都好新鮮,掂呀!🍴日本蘋果沙律($78)上面有一座蟹籽山,撈埋一齊食,清爽酸甜嘅蘋果加埋卜卜脆嘅蟹籽,口感豐富,食完勁開胃呀!🍴甲羅燒($98)平常嘅甲羅燒係配鵪鶉蛋,呢度係配大大隻日本雞蛋黃,撈埋之後,放上多士食,口感好creamy,蟹膏味好濃郁,非常邪惡😂🍴味噌煮牛舌
好味指數😋😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗

🍴炸澤蟹($58)
炸澤蟹
🍴上錦繡刺身($348)
上錦繡刺身
🍴日本蘋果沙律($78)
日本蘋果沙律
🍴甲羅燒($98)
甲羅燒
🍴味噌煮牛舌($68)
我自己好鍾意食牛舌,呢個份量多之餘仲係好厚切,店員俾咗碗仔我哋,我先試吓個湯底,味噌味好濃,好飲(最後俾我飲晒🤣)!牛舌淋得嚟有少少咬口,正!
味噌煮牛舌
🍴什錦天婦羅($98)
有3隻蝦同埋4款蔬菜,天婦羅嘅外皮夠脆身亦都唔厚,蝦夠新鮮彈牙,唔錯~
什錦天婦羅
整體上食物質素好好,刺身夠新鮮,叫咗6樣嘢都係好食,我覺得最得意嘅係炸澤蟹小食,我自己係第一次見,唔怪得呢度平日夜晚都坐滿晒,想試嘅最好訂位,呢間成為咗我尖沙咀食日本嘢嘅頭5位選擇!
炸澤蟹
上錦繡刺身
日本蘋果沙律
味噌煮牛舌
2024-05-13 46 瀏覽
相約好友在尖沙咀晚飯,大家都喜愛日本菜,不約而同想到鮨一,因為性價比確實高。日本蘋果沙律$78 ~ 日本蘋果切成條狀, 加入一大勺的蟹籽,沙律菜和 沙律醬, 口感爽脆, 味道酸酸甜甜很開胃。日本活海膽$128 ~ 冰冰涼涼,口感軟滑,入口即溶,正!炸澤蟹(四隻)$58 ~ 非常酥脆,送酒一流。雜錦天婦羅$98 ~ 有三隻蝦,茄子,青椒和南瓜, 天婦羅蝦好新鮮爽脆裹上薄薄的脆漿,很美味!辣酒煮廣島蠔$88 ~ 廣島蠔鮮甜滑嫩,帶少許辣味,很惹味的哦!特上十貫目$378 ~ 十款不同高質又新鮮的壽司,有油甘魚腩,左口魚,帶子,鯛魚,河魚 ,赤身,中拖 ,牡丹蝦 ,日本紫海膽和螢光魷魚。鯛魚肉質煙韌爽口。油甘魚腩口感柔軟油脂豐富入口即溶。牡丹蝦口感爽脆,鮮甜可口。螢光魷魚新鮮軟嫩,有鹹鮮味,正!開心滿足又愜意的一餐。
日本活海膽$128 ~ 冰冰涼涼,口感軟滑,入口即溶,正!
炸澤蟹(四隻)$58 ~ 非常酥脆,送酒一流。
特上十貫目$378 ~
鯛魚肉質煙韌爽口。
油甘魚腩口感柔軟油脂豐富入口即溶。
牡丹蝦口感爽脆,鮮甜可口。
螢光魷魚新鮮軟嫩,有鹹鮮味,正!
開心滿足又愜意的一餐。
2024-05-12 22 瀏覽
今次朋友聚會搵到尖沙咀的一家樓上居酒屋🏮由前菜、刺身壽司到熟食串燒小品都有提供,適合一班朋友一齊傾偈💬食野🥢。前菜日本蘋果沙律配上蟹籽,蘋果爽脆清甜。上錦綉刺身拼盤的帶子鮮甜,三文魚肥美。最鍾意係生蝦,爆膏嘅生蝦頭回甘味。香蔥拖羅反卷🍣,軟綿的魚蓉,份量絕對令你滿足。每樣刺身各兩件,適合一班朋友一齊分享。一系列嘅串燒🍢都燒得不錯。和牛粒串帶有油香不油膩,煙肉帶子卷串同豚肉露筍卷都惹味十足。熟食的辣酒煮廣島蠔🦪廣島蠔配上蘿蔔感覺有點像日式港式車仔麵的fusion菜,感覺新穎。

前菜日本蘋果沙律配上蟹籽,蘋果爽脆清甜。