2020-05-01
聞名不如見面之新鮮滾熱辣詳細post💕 我覺得我今日絕對對得住自己嘅味蕾😂Long weekend要慶祝下🥳🎉一於同男朋友去試試lee間好多好評ge日本餐廳😋 餐廳得16個位所以建議你先訂位, 餐廳門口有錶位好好彩今日有位😍 如果坐西鐵嚟再轉輕鐵去兩個站都好方便👏🏻首先我哋早咗好多到, 因為我好憎人遲到我覺得自己嘅時間好寶貴,人哋嘅同樣寶貴所以盡量都會早到或準備。餐廳坐滿人,叫我準時一點半返去。 我地準時一點半到,可惜因為餐廳仲係客滿嘅關係,我哋喺門口等咗15分鐘。。。 😢Anyway, 未講野食之前首先講service。今日係師傅奇去整野比我地食。👏🏻👏🏻👏🏻師傅超級無敵專業,好細心。 不厭其煩去重覆介紹番畀我哋聽啲菜式( 我miss 左幾次😅),話就話介紹係應該,但人地講完一次,真係唔係老馮重覆,所以小妹實作係十分欣賞師傅的耐性。 隔離枱應該係兩夫婦佢哋都非常有善,所以食得非常痛快🥰Omakase 由378去到1200。我哋揀咗個HKD 838嘅lunch一開始有淮山同埋千本漬作頭盤/ 伴碟, 睇落去平平無奇。但我想講淮山非常好食👍🏻上一次食到類近嘅淮山已經係喺台灣嘅祥雲龍吟度
Anyway, 未講野食之前首先講service。
Omakase 由378去到1200。
我哋揀咗個HKD 838嘅lunch
一開始有淮山同埋千本漬作頭盤/ 伴碟, 睇落去平平無奇。但我想講淮山非常好食👍🏻上一次食到類近嘅淮山已經係喺台灣嘅祥雲龍吟度食。鮨文的淮山係用Wasabi ge頭去醃製,淮山食得呢係爽㗎。跟住黎個魚子蒸蛋, 又甜又鹹得嚟,lee個combination非常正。
魚生起動🐟 首先有真鯛魚, 間八魚,師傅燒咗兩次ge🔥螢光魷魚(爆膏)🦑, 海膽加炸元貝👏🏻👏🏻👏🏻
壽司今日有養殖鯖魚 ( 唔係講笑好食過某啲鮮魚) ,虹鱒魚,吞拿魚腦天, 大拖羅,赤貝, 鰈魚魚邊手卷。 同埋個個用嚟打卡嘅雲丹盛。
最後呢就有麵豉湯同埋蕨餅( 飽到上心口啦)
結論: 好評👍🏻👍🏻👍🏻 絕對會再去🏃🏻♀
PS: 太想小便,去咗男廁,見到有兩條又攣又短嘅毛夾住咗喺廁所板,好核突。。。所以hygiene 要扣一分