2025-01-22 0 瀏覽
本身都唔覺呢個尖沙咀嘅商業大廈有幾間餐廳,係咁啱去到呢座大廈嘅5樓先見到。見到餐廳有好多日本食客,而裏面嘅職員都係日本人。 我哋兩個人被安排排坐大卡位。整體環境都好優雅清靜,非常適合同朋友吹吓水 deep talk。叫咗個晚市套餐 - 松戶廚師精選魚生拼壽司套餐包括刺身三款:帶子、吞拿魚腩同油甘魚。每一款都非常新鮮,帶子的口感爽滑,吞拿魚腩的油脂適中,油甘魚則肉質緊實。值得一提嘅係呢度嘅Wasabi係有用到真嘅芥末。接下來是壽司,有油甘魚、蟹膏蝦同黑松露左口魚。油甘魚肥美,蟹膏蝦帶有濃郁的海鮮香味,而黑松露左口魚更係為壽司增添了一種特別的風味。而佢嘅飯都壓得好好係真係由日本師傅手鈪而做。餐廳採用咗白子作為小食,質感細膩,味道鮮甜,搭配柚子醋,非常適合開胃。唔夠食嘅關係,我哋額外叫咗個鍋物鍋物方面有蔬菜、豬肉片同日本豆腐,湯底清甜,豬肉片煮得剛好,係一個有日本媽媽味道嘅菜式,有家的溫暖。最後,甜品是抹茶紅豆奶凍,抹茶味配上紅豆的甜味,完美收尾,讓整個用餐體驗更加圓滿。

叫咗個晚市套餐 - 松戶廚師精選魚生拼壽司

唔夠食嘅關係,我哋額外叫咗個鍋物

下午行完尖沙咀Apple, 夜晚即管在旁邊大廈搵食。呢間日本餐廳在8樓,估計都係熟客仔/商務午/晚餐多。星期六嚟講人少少,地方又夠大,提供到一個可以暢所欲言嘅地方,唔錯。睇食評見啲魚生好新鮮,決定交比廚師提供是日精選。我地食咗:前菜/ 鮟鱇魚肝簡直不要太好吃了吧,食完壽司郎鮟鱇魚肝嘅我要比呢個100分,真入口即化,無腥味。配埋個酸酸地嘅醬酒,中和膩感,真係幾唔錯刺身/帶子 油甘魚 拖羅油甘魚同拖羅都係厚切,肉質彈牙無腥味,仲有啲軟糯嘅油脂散在口中,好新鮮。帶子相對就薄左少少,但都好爽口。壽司/左口魚 赤貝 牡丹蝦呢個價位嘅壽司,基本壽司飯要微暖,合格!師傅好有心思在牡丹蝦上面加炙燒過的蟹膏,入口超好味,加分。鍋物/美國牛壽喜燒料很足,有芋絲、娃娃菜、豆腐、洋蔥等,牛油花分明,食落唔肥,肉質幾好。

睇食評見啲魚生好新鮮,決定交比廚師提供是日精選。我地食咗:

前菜/
鮟鱇魚肝

刺身/
帶子 油甘魚 拖羅
帶子相對就薄左少少,但都好爽口。

壽司/
左口魚 赤貝 牡丹蝦

鍋物/
美國牛壽喜燒

這是很滿足的一餐:1. 柚子汁白子這道白子以柚子汁調味,清新的酸甜味道恰到好處,讓人品味到海鮮的細膩與獨特。2. 深海魚活帶子拖羅新鮮的活帶子,搭配簡單的拖羅,展現了海洋的純粹與自然,口感柔滑,令人回味無窮。3. 活北寄貝,深海池魚,牡丹蝦壽司這道壽司拼盤融合了北寄貝、深海池魚與牡丹蝦,每一種食材都保留了其本真的風味,讓人感受到和食的精緻。4. 和牛火鍋火鍋的湯底充滿昆布味,薄切和牛在湯中輕輕煮熟,散發出淡淡的香氣,在凍冰冰的天氣,非常暖胃可口🫶5.日式炸雞日式炸雞外酥內嫩,醃製後炸至金黃,簡單卻令人愉悅,成為了許多人心中的小確幸。6.魚湯這道魚湯湯底鮮美,清淡中帶有魚骨的香氣,讓人感受到一種溫暖的安慰。7. 綠茶紅豆布甸綠茶紅豆布甸的口感滑順,融合了綠茶的清香與紅豆的甜味,作為餐後甜點,恰到好處,令人心情愉悅。這些和食在簡約中展現了美味的魅力,這是一間很有心的日本餐廳,很值得推介👍👍👍
這是很滿足的一餐:

6.魚湯

7. 綠茶紅豆布甸

用餐優惠
團購
之前食過一兩次,但聽講轉左menu,所以再黎試下!今次嗌左個dinner set🥢白子係銀雪魚精,冬天先有配左酸汁食,入口creamy,無腥味🥢刺身象拔蚌—爽脆鮮味夠深海池魚—油脂滿滿,一入口簡直係大爆發😆食完啲魚油鮮味齒頰留香油甘魚同火炙拖羅無咁驚艷,但都絕對係好食海膽—好鮮香好creamy,雖然一定無係日本食咁正,但係香港黎講都算係AA級🥢辣酒煮花螺螺肉都好飽滿,食落先有淡淡嘅醬油味,辣味係之後先湧出黎,十分惹味🥢壽司象拔蚌—同刺身一樣爽口鮮甜帶子—好厚肉入口都係好鮮甜左口魚邊—燒到啲油脂出哂黎😍左口魚—無邊咁多油脂,但都入口即溶咁制🥢黃金蠔呢隻蠔燒完都仲係咁大隻,好明顯本身都唔少野燒完都仲係好juicy,蠔味滿滿,一啲都唔腥🥢牛油果拖羅手卷拖羅都唔少,有成4、5條😆唔會話食到最底得返啲飯雖然唔係入口即溶,但油脂都好夠,好正👍🏻🥢魚湯魚湯係無加魚以外嘅野去煲所以見到個湯好奶白色,又無雜質飲落好鮮甜,口感好rich入面仲有幾條烏冬🤣🥢甜品

🥢白子
係銀雪魚精,冬天先有
配左酸汁食,入口creamy,無腥味

🥢刺身
象拔蚌—爽脆鮮味夠

油甘魚同火炙拖羅無咁驚艷,但都絕對係好食

🥢辣酒煮花螺

🥢壽司

象拔蚌—同刺身一樣爽口鮮甜
帶子—好厚肉入口都係好鮮甜
左口魚邊—燒到啲油脂出哂黎😍
左口魚—無邊咁多油脂,但都入口即溶咁制

🥢黃金蠔
呢隻蠔燒完都仲係咁大隻,好明顯本身都唔少野
燒完都仲係好juicy,蠔味滿滿,一啲都唔腥

🥢牛油果拖羅手卷
拖羅都唔少,有成4、5條😆唔會話食到最底得返啲飯
雖然唔係入口即溶,但油脂都好夠,好正👍🏻

🥢魚湯
魚湯係無加魚以外嘅野去煲
所以見到個湯好奶白色,又無雜質
飲落好鮮甜,口感好rich
入面仲有幾條烏冬🤣

🥢甜品
2025-01-15 0 瀏覽
呢間尖沙咀嘅日本舖頭好高私隱 地方都好大今日就食咗兩個$750嘅Omakase set 首先食咗個前菜 分別係白子同埋魚肝白子個味道幾好 一啲腥味都冇 酸酸地好開胃跟住就到刺身象拔蚌、BB鱈魚、油甘魚、拖羅、海膽師傅教落係要轉住咁樣食象拔蚌好爽口BB鱈魚係有燒過 啲油脂好豐富仲有油甘魚、拖羅切得好厚身 好新鮮海膽夠甜 幾高質跟住就到壽司 總共有五件北寄貝、油甘魚、深海池魚、蝦膏、鯖魚每件嘅飯都係好少 個balance幾好 可以食盡海鮮嘅鮮味最鐘意食蝦,上面有啲蝦膏好濃郁跟住就到燒生蠔 生蠔上面有啲脆卜卜嘅麵包糠 好有口感 跟住就到拖羅手卷 拖羅配青瓜🥒食完啲凍嘢 飲返碗魚湯烏冬 即刻暖笠笠 碗魚湯好濃郁好順滑飲得好舒服最後食埋個綠茶布甸
呢間尖沙咀嘅日本舖頭好高私隱 地方都好大
今日就食咗兩個$750嘅Omakase set
首先食咗個前菜 分別係白子同埋魚肝
白子個味道幾好 一啲腥味都冇 酸酸地好開胃

跟住就到刺身
象拔蚌、BB鱈魚、油甘魚、拖羅、海膽
師傅教落係要轉住咁樣食
象拔蚌好爽口
BB鱈魚係有燒過 啲油脂好豐富
仲有油甘魚、拖羅切得好厚身 好新鮮
海膽夠甜 幾高質

跟住就到壽司 總共有五件
北寄貝、油甘魚、深海池魚、蝦膏、鯖魚
每件嘅飯都係好少 個balance幾好 可以食盡海鮮嘅鮮味
最鐘意食蝦,上面有啲蝦膏好濃郁

跟住就到燒生蠔 生蠔上面有啲脆卜卜嘅麵包糠 好有口感

跟住就到拖羅手卷 拖羅配青瓜🥒

最後食埋個綠茶布甸
男朋友話生日想食日本野,朋友大力推薦呢度,所以即管一試 😄餐廳係一棟類似office既大廈裡面,係大堂要先上5樓轉lift先上到其他樓層一打開門 👀 咦!係鬧市中竟然有個日本風小綠洲話明係生日飯,我地今晚點左兩位omakase頭盤係蟹肉三文魚子沙律 🥗蟹肉質感扎實鮮美刺身有螺肉、油甘魚同埋吞拿魚腩尤其鍾意佢既螺肉同埋吞拿魚腩吞拿魚腩好肥美,充滿油香,蘸少少豉油就已經好好味 😋然後到壽司環節 🍣鯖魚、左口魚、油甘魚最好味係左口魚,個面輕輕炙燒過,油香好重如果件壽司飯份量再多啲會比較好油甘魚刺身 燒池魚 🔥(今晚有好多魚 😂)池魚本身無調味,係燒既時候上面灑左啲鹽 🧂燒得幾香幾靚,但缺點係魚骨真係多,唔慣食魚既人可以skip店員見到我地食到成個碟都係骨都有笑笑口話燒池魚一般都係日本人比較中意南瓜蕃薯天婦羅 🍤鮮魚湯 🥣值得一讚係兩碗湯上檯既時候係超級熱(有無人同我一樣好中意飲熱湯?😂)奶白色既湯頭,一飲落去係一陣好濃香既魚味強烈推薦!👍👍最後既甜品結尾 🍮日本柿同埋紅豆抹茶布甸抹茶布甸個口感好綿密,同埋抹茶味豐富Overall成個餐飲體驗係唔錯既除左環境同食物之外,呢度既店員好friend
男朋友話生日想食日本野,朋友大力推薦呢度,所以即管一試 😄
一打開門 👀 咦!係鬧市中竟然有個日本風小綠洲

話明係生日飯,我地今晚點左兩位omakase
頭盤係蟹肉三文魚子沙律 🥗
蟹肉質感扎實鮮美

刺身有螺肉、油甘魚同埋吞拿魚腩
尤其鍾意佢既螺肉同埋吞拿魚腩
吞拿魚腩好肥美,充滿油香,蘸少少豉油就已經好好味 😋

然後到壽司環節 🍣
鯖魚、左口魚、油甘魚
最好味係左口魚,個面輕輕炙燒過,油香好重
如果件壽司飯份量再多啲會比較好

油甘魚刺身

燒池魚 🔥(今晚有好多魚 😂)
池魚本身無調味,係燒既時候上面灑左啲鹽 🧂
燒得幾香幾靚,但缺點係魚骨真係多,唔慣食魚既人可以skip

南瓜蕃薯天婦羅 🍤

鮮魚湯 🥣
奶白色既湯頭,一飲落去係一陣好濃香既魚味
強烈推薦!👍👍

最後既甜品結尾 🍮
日本柿同埋紅豆抹茶布甸
抹茶布甸個口感好綿密,同埋抹茶味豐富

Overall成個餐飲體驗係唔錯既
除左環境同食物之外,呢度既店員好friendly笑容滿面
每一道菜上既時候都會簡單介紹下食材,而且每檯都會頻頻加茶 🍵
香港既飲食業正正就係需要呢種服務態度 👌
2025-01-13
  • 魚湯
2025-01-07 229 瀏覽
鮨處松户晚市套餐嘅omakase質素相當高而且價錢實惠,做到呢個價錢都係因為呢間日本餐廳嘅地點頗為隱蔽,正正藏喺廣東道Apple後面嘅商廈入面。餐廳私隱度幾高,包廂數量唔少,地方闊落仲有埋吧枱。先講結論,係一間好值得多啲人討論嘅日本餐廳🙂‍↕️松户廚師發辦$750前菜係冬季先比較常見嘅白子,配上少少酸汁食落creamy開胃刺身5點:粒貝鮮甜爽脆深海池魚肉質特別油甘魚油香厚切嘅拖羅油脂分布高海膽亦都好鮮甜煮物方面辣汁煮螺,辣汁味道好好,用上黑梅貝肉質爽嫩大粒燒物:黃金醬燒日本蠔壽司5 貫北寄貝新鮮仲會收縮鮮帶子,加上柚子汁以及竹炭鹽嚟突出鮮味赤身腍呑拿魚肉味香濃赤蝦,燒蝦頭膏左口魚加上燒香左口魚邊再加上塞滿咗拖羅以及牛油果嘅手卷收尾最後係濃香魚湯以及好甜嘅日本柿

松户廚師發辦$750

刺身5點:
粒貝鮮甜爽脆
深海池魚肉質特別
油甘魚油香
厚切嘅拖羅油脂分布高
海膽亦都好鮮甜

煮物方面辣汁煮螺,辣汁味道好好,用上黑梅貝肉質爽嫩大粒

燒物:黃金醬燒日本蠔

壽司5 貫
北寄貝新鮮仲會收縮
鮮帶子,加上柚子汁以及竹炭鹽嚟突出鮮味
赤身腍呑拿魚肉味香濃
赤蝦,燒蝦頭膏
左口魚加上燒香左口魚邊

再加上塞滿咗拖羅以及牛油果嘅手卷收尾

最後係濃香魚湯以及好甜嘅日本柿
2025-01-02 236 瀏覽
幾前在附近做嘢,見到呢度有間松戶日本餐,咁啱好耐冇食魚生咁就上去試吓,佢就喺廣東道蘋果店樓上,8樓要轉lift有少少麻煩,未去過唔細心周圍望真係唔知道有日本餐,但如果好食嘅話都冇問題嘅都OK嘅,上面都好坐好濶落嘅!但係之前食過真麻麻哋!所以冇乜留戀亦冇再去過啦。今次咁啱到蘋果店去買啲嘢,經過就上去再試多次,感覺真係唔同咗!不過冇影到相,餐後先有感而發!鍾意呢度可以唔使剩食我阿媽家姐咁,全部都要食生冷嘢!無散餐叫,這邊可以食少少魚生,魚生都唔錯啊!再叫吓呢個牛腸鍋,再加啲串燒,真係好正!值得加許,價錢都過得去,每人幾百都夠食!有機會會再嚟㗎亦都會介紹朋友嚟!加油👏🏽!!
2024-12-29
  • 刺身拼盤
  • 日式炸雞
  • 壽司拼盤
朋友告訴我這裏的壽司厨房班底換了,今天是2025年的第一天,決定來試一試。踏進餐廳,感覺到日式餐廳的裝修,很有味道。點了一個 Omakase, 不用自己去想吃什麽。沒想到可以吃到新鮮的白子,鮮甜可口。接下來的是角螺和象拔蚌刺身,彈牙,海水味充滿整個口。吞拿魚甘香美味,生蠔配上酸汁,口感一流,令人驚喜的還有牡丹蝦壽司,上面鋪了燒了的蝦膏,把壽司的味道提升到另一個層次。和師傅閑談時,才知道他們以前在某大酒店的日本餐廳任職,難怪食物有這樣的素質。這樣高質的 Omakase 也不用$500,一定會再光顧。

踏進餐廳,感覺到日式餐廳的裝修,很有味道。

接下來的是角螺象拔蚌刺身,彈牙,海水味充滿整個口

這樣高質的 Omakase 也不用$500,一定會再光顧。
2025-01-01
  • 所有
2024-12-29 331 瀏覽
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚趁聖誕節🎄就去食下位於尖沙咀的老字號日本居酒屋🫣諗住試下dinner set- 松戶晚餐廚師發板🤤店內以亭台、花木、石林構成一幅幅的風情畫☺️環境幾舒服🤗⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚1️⃣ 前菜- 鱈魚白子醋🍶 晶瑩剔透的白子◻️浸係微微酸甜的醋汁🤔第一啖感受到既係醋既柔和酸度😊唔係一般既醋咁刺激😝第二啖食到鱈魚白子既鮮美同淡淡既鹹味 🤨一小碟既份量啱啱好😗好開胃💯 好食指數:🍡🍡🍡🍡2️⃣ 魚生廚師介紹嘅時候👨‍🍳建議mochicp由淡味食到濃味😝好細心✨象拔蚌象拔蚌爽脆彈牙😝肉質鮮甜🤓沾一點醬油同芥末,更加可以提升佢既鮮甜🫙✨銀鱈魚BB銀鱈魚BB肉質細嫩😍入口即化😆食落口充滿鮮甜既魚油🐟✨ 魚皮經過微微炙燒🔥帶有淡淡焦香😋✨ 油甘魚肉質肥美🤭油脂豐富😚入口即化🤩 一啖咬落去充滿油甘魚特有既油脂香氣🤗✨ 拖羅粉嫩既拖羅🍣入口即化😜豐腴既油脂在口中融化😝散發出濃郁既香氣✨北海道海膽超金黃色同有光澤😝入口即化😍鮮甜creamy既口感😇🌊☀️ 唔需要任何調味🤓都食

1️⃣ 前菜- 鱈魚白子醋

✨銀鱈魚BB
✨ 油甘魚
✨ 拖羅
✨北海道海膽
超金黃色同有光澤😝入口即化😍鮮甜creamy既口感😇🌊☀️ 唔需要任何調味🤓都食到佢本身既鮮甜

3️⃣ 煮物:雪場蟹肉
鮮甜既雪場蟹肉🤭肉質飽滿🤫入口鮮嫩多汁🦀 簡單既煮法👨‍🍳保留咗蟹肉既原汁原味🫣
雪場蟹肉

4️⃣ 燒物:黄金醬燒日本蠔
肥美既日本蠔🤩經過黃金醬燒🦪🔥外層微微焦香😝內裡鮮嫩多汁🫣醬汁既甜味同蠔既鮮味完美融合🤓超好食🤤
黄金醬燒日本蠔
黄金醬燒日本蠔

5️⃣ 壽司
✨生北寄貝壽司
爽脆的北寄貝,配上醋飯🍶口感豐富😊鮮甜可口🍣
✨活北海道鮮帶子壽司
鮮甜既北海道帶子,肉質飽滿😎入口彈牙😇
✨深海池魚壽司
肉質細嫩🤤味道鮮美🤭口感清爽🍣
✨牡丹蝦+蝦頭膏壽司
鮮甜既牡丹蝦😜配上濃郁蝦頭膏😍味道鮮美🤗口感豐富。🦐🍣 呢款食完超幸福😝
✨左口魚配左口魚邊壽司
左口魚肉質細嫩😃入口即化😙配上香脆的左口魚邊,口感豐富🤓味道鮮美🐟🍣

6️⃣手卷物:香蔥吞拿魚腩手卷
肥美的吞拿魚腩🤗加埋香蔥😏口感豐富🤩味道鮮美🐟🍣 海苔勁香脆😎提升咗吞拿魚腩既鮮美😝
香蔥吞拿魚腩手卷

7️⃣吸物:𩶘魚奶湯
濃郁既𩶘魚奶湯😜味道鮮美😊口感順滑🍲
𩶘魚奶湯

8️⃣甜品:黑芝麻雪糕
香濃既黑芝麻雪糕😜味道香甜😉口感綿密😏🍦勁香黑芝麻味,為今餐美食畫上完美既句號🥳
黑芝麻雪糕

好食指數:🍡🍡🍡🍡🍡

📍:尖沙咀廣東道100號彩星集團大廈8樓
🚇 港鐵尖沙咀站A1出口,步行約6分鐘
記得大島與龍威曾經介紹過呢間餐廳,我當時都好有興趣,始終喺香港食日本嘢,如果有日本人推介嘅話都會有多啲信心。知道近排佢哋新增咗廚師發辦嘅晚餐Set, 而且價錢都相對實惠,只係$750 ,就上嚟試吓。廚師發辦最好嘅地方就真係完全唔使諗食乜,同埋出菜嘅次序都有設計過,一開始有個關東煮前菜暖下個肚仔先,簡單而充實嘅味道就係準備要食嚟緊嘅刺身五品,今日嘅幾款刺身都非常新鮮,中拖羅超級厚切,滿口油香,另外非常欣賞燒過嘅銀鱈魚BB,仲有就係之後嘅巨型日本生蠔,香甜得緊要。五件壽司都非常之出色,特別欣賞師傅手握飯嘅功力,唔會過鬆過緊,而且調味亦都唔會Over,食到魚嘅鮮甜,海老配燒過嘅蝦膏極高品質,另外帶子配黑松露配搭新鮮,都好講師傅嘅創意同埋對食材嘅認識。當日我哋嘅燒物係燒白鱔,好食到飛起,又Juicy又甘香,手卷都唔係簡單貨色,吞拿魚係火炙過,連紫菜都足夠香脆,配埋之後個鮮魚湯同埋一球雪糕,成個海鮮餐非常圓滿。依家喺香港夜晚要食廚師拍板,動輒都要過千,呢度收$750 有咁嘅質素,性價比高。同埋如果唔鍾意坐吧枱,係可以揀坐房或者卡位,啱晒鍾意多啲私人空間嘅人或家庭。

2024-12-05 459 瀏覽
朋友介紹第一次黎食 鮨處松戶好似話轉哂人 同埋換左個新餐牌 所以黎試下😅叫左個刺身定食同壽司定食刺身定食每樣一片 不過全部都係厚切魚生好新鮮👍👍👍帶子好鮮甜 海膽😍😍😍勁甜壽司定食有10件🍣🍣都夠飽整體魚生都好新鮮 海膽夠甜 蒸蛋都好滑 係環境舊啲 同樓面不足其他都無乜野
朋友介紹第一次黎食

2024-12-05
刺身定食
壽司定食
2024-08-14 987 瀏覽
第一次係尖沙咀食日本野揾咗好耐入口😂原來係蘋果店後面有入口要花點時間找呢度係專門食日本野下午兩點都好多人今次點了魚食味道不過不失正常味道主要方便附近上班族😎😉😊
第一次係尖沙咀食日本野
味道不過不失
正常味道
主要方便附近上班族😎😉😊
2024-07-22 1169 瀏覽
香港作為一個咁多居酒屋嘅地方,喺街度居酒屋都唔少,但係呢間真係the next level 師傅係日本人,好耐之前已經喺香港開舖,所以有好多嘢都係非常正宗吞拿魚腩肉碎前菜:吞拿魚,下面嘅熊仔係餅底。吞拿魚帶有鮮甜的海洋滋味,口感鬆脆,非常唔錯海膽杏仁豆腐:帶有濃郁的海鮮香氣。兩種截然不同的口感和味道完美結合鯛魚刺身:新鮮肥美的鯛魚刺身,刺身呢樣嘢唔新鮮真係好大鑊,但係呢度非常新鮮,而且有一個酸酸地嘅汁,比一般豉油Wasabi更加好✅日本大腸鍋:好似係九州嘅料理?大腸經過長時間的燜煮,變得軟嫩Q彈,汁水也沾染了各種香料的香氣,吃起來回味無窮。有別於香港嘅大腸。佢哋呢度洗得好乾淨。原本一般我都唔食太腸,但係呢度嘅就完全冇問題👋👋鱈魚西京燒: 鱈魚片裹上特製的味噌醬汁,經過炙燒後外層酥脆,內裡卻保持住鮮嫩多汁的鱈魚肉質。☝️☝️自家製燒雞肉串:新鮮嫩滑的雞肉,經過醃製和燒烤,表面焦脆多汁。搭配特製的醬料蘸食👍🏻👍🏻咖哩湯烏冬:濃郁香醇的日式咖哩汁,配上Q彈鮮爽的烏冬麵,是一道溫暖又養胃的好滋味。係一個完美嘅結尾。

吞拿魚腩肉碎前菜:

海膽杏仁豆腐:

帶有濃郁的海鮮香氣。兩種截然不同的口感和味道完美結合

鯛魚刺身:

日本大腸鍋:

鱈魚西京燒:

自家製燒雞肉串:

咖哩湯烏冬:

2024-04-27 1278 瀏覽
之前睇到大島與龍威介紹,可惜有事來唔到。今日就預早訂枱。地址就係尖沙咀apple shop樓上。轉𨋢時見到幾隻ninja turtle 雕刻像,見到都會有不少兒時回憶🥹☺️點咗雜錦壽司,苦瓜炒蛋同職員推介的即日魚生刺身。仲有海鮮茶壺湯。所有菜式都好有鮮味,魚生好有口感,環境闊落舒適,服務員招呼周到,不停斟茶,又主動比紙巾我哋。埋單價錢合理,好耐未試過喺香港食到價錢實惠但又富質素的日本菜🤩🤗😃👏🏻

2024-04-27
  • 沖繩苦瓜豬肉炒雞蛋