餐廳: 鮨逸
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
Omakase 就食得多喇,但係一個set 可以做到25品,真係第一次🤩🤩 銅鑼灣的廚師發辦「鮨逸」可以一次過滿足超多願望,絕無欺場,超驚喜!!餐廳位於銅鑼灣駱克駅27樓,出港鐵站行一分鐘就到,真係超方便!餐廳嚴選日本空運新鮮食材,不同季節都有當造食材加入,而且,師傅都係好有經驗,菜式創新,仲每碟都為客人講解,真係席前品味嘅一大樂事🥰𓏸𑁍 𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ逸 𝙸𝚝𝚜𝚞 全25品 $1,580/位 前付❁沖繩醋水雲滑滑醋水雲連同蟹肉進食,酸酸地好開胃👍🏻❁北海道安糠魚肝 加入了昆布和酸汁,中和了安糠魚肝的豐厚的風味。❁ 汁煮黑梅貝 ❁ 平木魚海謄豆腐卷❁ 粒貝刺身❁ 北寄貝刺身海苔醬 ❁ 沖繩活小龍蝦 生猛刺身壽司❁ 縞鰺 (即深海池魚)❁ 赤貝 - 超新鮮爽口,師傅拍打時仲好有反應架🤩❁ 鲛蝶魚❁ 蟹膏豆腐配松葉蟹肉和德國黑魚子❁ 北海道牡丹蝦 - 加有經過處理嘅蝦膏好好味❁ 岩手縣米崎珍蠔🦪配土佐澡啫喱❁ 煙燻鰆魚❁ 獅魚醬油漬❁ 白見貝 (即象拔蚌)❁ 喜之次🐟-油脂好豐富,入口即溶,真係好好味😋❁ 赤身醬油漬海膽卷 ❁ 紫菜天婦羅海膽❁

𓏸𑁍 𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
逸 𝙸𝚝𝚜𝚞 全25品 $1,580/位

前付
❁沖繩醋水雲
滑滑醋水雲連同蟹肉進食,酸酸地好開胃👍🏻

❁北海道安糠魚肝
加入了昆布和酸汁,中和了安糠魚肝的豐厚的風味。
❁ 汁煮黑梅貝
❁ 平木魚海謄豆腐卷
❁ 粒貝刺身
❁ 北寄貝刺身海苔醬
❁ 沖繩活小龍蝦 生猛

刺身壽司
❁ 縞鰺 (即深海池魚)
❁ 赤貝 - 超新鮮爽口,師傅拍打時仲好有反應架🤩
❁ 鲛蝶魚
❁ 蟹膏豆腐配松葉蟹肉和德國黑魚子
❁ 北海道牡丹蝦 - 加有經過處理嘅蝦膏好好味
❁ 岩手縣米崎珍蠔🦪配土佐澡啫喱
❁ 煙燻鰆魚
❁ 獅魚醬油漬
❁ 白見貝 (即象拔蚌)
❁ 喜之次🐟-油脂好豐富,入口即溶,真係好好味😋
❁ 赤身醬油漬海膽卷

❁ 舞茸菇龍蝦湯 🍄🦞
甜品

日本清酒
❁ 京都匠純米大吟釀 300ml $280 x2
食日本嘢梗係要有清酒啦,咁多款刺身配搭住清酒食,可以慢慢傾偈,必點🩵

25品唔講得少,真係好飽啊!我哋仲飲咗兩支Sake超滿足啊!就快情人節喇,梗係要book 定再嚟食啦🥰
2025-01-08 1222 瀏覽
又一年結婚周年紀念,當然選擇了太座至愛的Omakase,來訪鮨逸一試非常抵玩的25道菜set。三道前菜為沖繩水雲伴以蟹肉和酸汁,北海道鮟鱇魚肝佐柚子海帶,和鱈魚白子伴柚子酸汁,酸甜開胃。四道刺身,爽甜粒貝洒上竹灰鹽。真鯛卷有海膽豆腐,淡淡鹹香。原隻北寄貝加上青檸汁和芥末,十分清新。龍蝦刺身新鮮緊緻,無得輪。第一輪壽司,真羽太加入三升漬,肉質緊緻結實。赤貝加入青檸,清新爽脆。縞鰺油脂豐富。回到刺身環節,蟹膏豆腐伴松葉蟹,香滑鹹鮮十足。鰤魚以柚子胡椒提味,十分彈牙。北海道牧丹蝦伴蝦頭膏,十分新鮮。大船渡灣真蠔肉質creamy。第二輪壽司白劍貝加上柚子青檸汁,十分煙韌。花魚以火灸迫出油份。右口魚伴肝醬 十分結實,有淡淡油香。吞拿伴海膽和蘿蔔苗,味道平衡。北海道紫海膽伴炸紫菜,鮮味久久不散。煮物有磯煮鮑魚伴蟹膏醬軟稔入味。金鯛煮魚鱗半煎炸至香脆。松葉蟹伴醋啫喱和炸紫蘇,清新鮮甜。拖羅卷伴大蔥鰹魚碎,油脂香十足。海膽伴沖繩淡雪鹽清甜, 還有香甜玉子布丁。龍蝦頭味噌湯香甜肉鮮,還有靜岡蜜瓜伴椰子雪糕,完美作結。

龍蝦頭味噌湯香甜肉鮮,還有靜岡蜜瓜伴椰子雪糕,完美作結。

2024-12-11
2025-01-02 1255 瀏覽
臨近年尾,決定食餐好,與朋友去了鮨逸。有兩個 set,其中一個有25 品,挑戰一下,期待每件食品。1. 沖繩水雲加入蟹肉及酸甜的醋啫喱,開胃前菜。2. 北海道黑梅貝 – 肉質爽口,帶點微辣酒香。3. 鱈魚白子 – 配柚子酸汁及蔥花,軟滑清新。4. 粒貝刺身 – 灑了些竹炭鹽,爽口兼餘韻悠長。5. 薄切真鯛魚薄切,包著香滑海膽豆腐。6. 北寄貝 – 清爽嫩滑,加青檸汁更清香。7. 龍蝦刺身 – 活龍蝦即場切,新鮮程度不容置疑,刺身晶瑩清甜,龍蝦頭稍後會煲湯。8. 真羽太配以麵湯、豆及辣椒醬料煮成的3清漬,彈牙細膩。9. 赤貝 – 師傅先拍打一下,外層爽脆,內裡貝肉卻有著柔軟與嫩滑。10. 縞鰺魚(深魚池魚) - 質地纖細柔軟,口感順滑。11. 蟹膏豆腐,鋪上松葉蟹及黑魚籽,層次豐富。12. 鰤魚 – 肉質細嫩,配上柚子胡椒,鮮味更突出。13. 北海道牡丹蝦 – 甜美細滑,加上蝦膏更濃郁。14. 來自岩手縣大船渡的生蠔,配酸甜啫喱,肉質飽滿,奶油感與海水味平衡。15. 白見貝 – 即象拔蚌,鮮甜彈牙,加了柚子碎及青檸汁,清新撲鼻。16. 稍灸的花魚17. 非常滑溜的右口魚。18. 醬汁漬吞
臨近年尾,決定食餐好,與朋友去了鮨逸。

1. 沖繩水雲加入蟹肉及酸甜的醋啫喱,開胃前菜。

2. 北海道黑梅貝 – 肉質爽口,帶點微辣酒香。

3. 鱈魚白子 – 配柚子酸汁及蔥花,軟滑清新。

4. 粒貝刺身 – 灑了些竹炭鹽,爽口兼餘韻悠長。

5. 薄切真鯛魚薄切,包著香滑海膽豆腐。

6. 北寄貝 – 清爽嫩滑,加青檸汁更清香。

8. 真羽太配以麵湯、豆及辣椒醬料煮成的3清漬,彈牙細膩。

10. 縞鰺魚(深魚池魚) - 質地纖細柔軟,口感順滑。

11. 蟹膏豆腐,鋪上松葉蟹及黑魚籽,層次豐富。

12. 鰤魚 – 肉質細嫩,配上柚子胡椒,鮮味更突出。

13. 北海道牡丹蝦 – 甜美細滑,加上蝦膏更濃郁。

16. 稍灸的花魚

17. 非常滑溜的右口魚。

18. 醬汁漬吞拿魚,包著鮮甜的馬糞海膽及蘿蔔苗。

19. 北海道紫海膽配炸紫菜,口感富層次。

20. 磯煮鮑魚 – 用上蟹膏煮,又腍又入味。

21. 金鯛立鱗燒 – 連鱗也可以食,新鮮脆口。

22. 香脆的炸紫穌葉上放了清甜松葉蟹。

23. 入口即溶的拖羅手捲。

24. 海膽鋪在鱈魚乾上,加點蒜鹽帶出鮮味。

25. 玉子布甸

以剛才的龍蝦頭煮成的龍蝦湯。

最後的甜品為哈蜜瓜配充滿椰絲的椰子雪糕。

挑戰成功,食到多款魚類刺身,連海膽也有3款,同時亦見識到不同食料配搭出來的心思。
2024-11-08 2564 瀏覽
隆重慶祝姐妹結婚帶她來到這裡食Omakase ,今次主要吃有共25品。1.沖繩水雲衝水雲就是發菜配上蟹肉味道甜甜酸酸開胃。2.北海道鮟鱇魚乾魚乾營養價值高,溶化在口中,配柚子酸汁。3.汁煮黑梅貝海螺類,肉質彈而結實。4.間八魚包裹著豆腐,魚肉通透。5,粒貝刺身爽口清脆,肉質厚實。6.北寄貝刺身有海苔醬帶有甜味,北寄貝厚肉爽脆。7.沖繩小龍蝦刺身🥰龍蝦肉通透肉質非常鮮甜。8.八角壽司來自北海道比較稀少,半透明顏色質地有彈性。9.赤貝壽司🥰非常鮮味彈牙帶有海水味道。10.秋刀魚壽司紫蘇葉伴底,把秋刀魚豆腐混合入口,秋刀魚味道提升。11.德國黑魚子松葉蟹豆腐🥰🥰蟹肉味道香有蟹膏豆腐,有矜貴的黑魚子層次味突出。12.北海道牡丹蝦有啡色蝦頭的蝦膏,好鮮甜。13.兵庫縣夢追星生蠔海水味超濃,帶少少creamy。14. 鰤魚🥰面層有柚子胡椒伴隨,充滿柚子胡椒味,鰤魚多汁肉厚超大片。15.白見貝壽司竹炭鹽灑在白見貝上,甜爽口。16.黑鯥壽司🥰皮火炙過,迫出魚脂甘香。17.筋子壽司喜歡筋子的口感,和魚子不同感覺。18.赤身醬油漬海膽卷🥰赤身吞拿魚包裹著海膽,Tuna非常鮮甜,油甘香滑, 伴有青瓜絲淡中帶

1.沖繩水雲衝
水雲就是發菜配上蟹肉味道甜甜酸酸開胃。

2.北海道鮟鱇魚乾
魚乾營養價值高,溶化在口中,配柚子酸汁。

3.汁煮黑梅貝
海螺類,肉質彈而結實。

4.間八魚
包裹著豆腐,魚肉通透。

5,粒貝刺身
爽口清脆,肉質厚實。

6.北寄貝刺身
有海苔醬帶有甜味,北寄貝厚肉爽脆。

7.沖繩小龍蝦刺身🥰
龍蝦肉通透肉質非常鮮甜。

8.八角壽司
來自北海道比較稀少,半透明顏色質地有彈性。

9.赤貝壽司🥰
非常鮮味彈牙帶有海水味道。

10.秋刀魚壽司
紫蘇葉伴底,把秋刀魚豆腐混合入口,秋刀魚味道提升。

11.德國黑魚子松葉蟹豆腐🥰🥰
蟹肉味道香有蟹膏豆腐,有矜貴的黑魚子層次味突出。

12.北海道牡丹蝦
有啡色蝦頭的蝦膏,好鮮甜。

13.兵庫縣夢追星生蠔
海水味超濃,帶少少creamy。

14. 鰤魚🥰
面層有柚子胡椒伴隨,充滿柚子胡椒味,鰤魚多汁肉厚超大片。

15.白見貝壽司
竹炭鹽灑在白見貝上,甜爽口。

16.黑鯥壽司🥰
皮火炙過,迫出魚脂甘香。

17.筋子壽司
喜歡筋子的口感,和魚子不同感覺。

18.赤身醬油漬海膽卷🥰
赤身吞拿魚包裹著海膽,Tuna非常鮮甜,油甘香滑, 伴有青瓜絲淡中帶甜。

19.紫海膽天婦羅🥰
海膽沒有苦味而且新鮮,喜歡天婦羅脆口的感覺。

20. 磯煮鮑魚
煮了4小時,伴隨蟹膏。鮑魚超級滑溜。

21..甘鯛松笠燒🥰
200度高溫炸,配紫菜岩鹽紫菜汁,
魚鱗炸至甘香脆口。

22.松葉蟹壽司🥰
有松葉蟹膏和蟹膏,再放上蟹醋啫喱伴炸紫蘇葉豐富口感。

23.大拖羅壽司🥰
炸姜蔥絲,拖羅入口即溶。

24.白海膽
用鱈魚乾承載著,加點淡雪炎,清淡清新。

25.玉子布甸
口感挺身,用蛋做成的。

最後用之前的龍蝦頭做舞茸菇清湯
甜品有赤肉蜜瓜姜味雪糕。
2024-10-30
紀念日
  • 龍蝦刺身
  • 紫海膽
  • 大拖羅壽司
  • 金鯛立鱗燒
  • 南非鮑魚
2024-10-12 3119 瀏覽
位於銅鑼灣駱克駅的鮨逸主打廚師發辦,以食材新鮮及菜式創新而聞名呢日朋友喺外國回港專程帶佢嚟食好西,點咗逸~全25品的廚師發辦滑溜的沖繩水雲伴鮮甜的蟹肉撈均一齊食配搭土佐醋微酸帶甜鮟鱇魚肝伴蔥花及辣蘿蔔蓉配搭酸汁及昆布入口甘香軟綿汁煮黑梅貝肉質彈牙但尾部甘香鮮美薄切間八魚肉質柔韌包裹着海膽豆腐入口更鮮甜粒貝刺身配青檸皮碎口感爽脆鮮甜活北寄貝配海苔醬,貝肉拍打收縮後肉質更加爽口鮮甜 龍蝦刺身配海膽、法國魚籽醬及蝦膏醬味道昇華至極致金目鯛手握壽司配洋蔥漬,金目鯛略為炙燒過後油脂更甘香,肉質細嫩甘甜活赤貝手握壽司配蛋黃醋,醋的酸味可帶出赤貝的甜味亦可以辟除貝類的泥味火炙黑鯥手握壽司肉質肥美帶甜配芥末漬可減低油膩感蟹膏豆腐配搭蟹肉及德國黑魚籽,入口絲滑甘香北海道牡丹蝦刺身肉質軟綿富彈性配搭處理過嘅蝦頭膏甘香甜美北海道仙鳳趾生蠔配土佐醋啫喱、萬能蔥及辣蘿蔔蓉,生蠔肥厚口感嫩滑味道鮮甜濃郁鰤魚刺身肉質緊致肥美配搭柚子胡椒醬可中和油脂入口脂香而不膩白見貝手握壽司即白象拔蚌配竹炭鹽及甘橘汁,口感爽脆鮮甜秋刀魚手握壽司肉質厚實肥美配香辣的三星漬味道很夾筋子手握壽司,包裹着卵巢薄膜的鮭魚卵經過醃漬後呈暗紅色

滑溜的沖繩水雲伴鮮甜的蟹肉撈均一齊食配搭土佐醋微酸帶甜

鮟鱇魚肝伴蔥花及辣蘿蔔蓉配搭酸汁及昆布入口甘香軟綿

汁煮黑梅貝肉質彈牙但尾部甘香鮮美

薄切間八魚肉質柔韌包裹着海膽豆腐入口更鮮甜

粒貝刺身配青檸皮碎口感爽脆鮮甜

活北寄貝配海苔醬,貝肉拍打收縮後肉質更加爽口鮮甜

龍蝦刺身配海膽、法國魚籽醬及蝦膏醬味道昇華至極致

火炙黑鯥手握壽司肉質肥美帶甜配芥末漬可減低油膩感

蟹膏豆腐配搭蟹肉及德國黑魚籽,入口絲滑甘香

北海道牡丹蝦刺身肉質軟綿富彈性配搭處理過嘅蝦頭膏甘香甜美

鰤魚刺身肉質緊致肥美配搭柚子胡椒醬可中和油脂入口脂香而不膩

白見貝手握壽司即白象拔蚌配竹炭鹽及甘橘汁,口感爽脆鮮甜

秋刀魚手握壽司肉質厚實肥美配香辣的三星漬味道很夾

筋子手握壽司,包裹着卵巢薄膜的鮭魚卵經過醃漬後呈暗紅色澤,入口更加咸香鮮甜

赤身醬油漬卷海膽及蘿蔔苗加金箔點綴入口咸鮮甘甜

玉子布甸入口滑溜香甜

舞茸菇龍蝦肉清湯配三葉菜入口菌香清甜

最後以靜崗縣雷電蜜瓜配士多啤梨雪糕作結尾就最完滿啦
2024-09-25
慶祝新一年請朋友食左個食極都唔完的omakase全晚食得好開心好滿意飲飽食醉咗三個鐘店員陪客人小酌之餘服務都超貼心為我哋發辦嘅師傅講野仲好有趣添記錄一下當日食咗嘅好西🤗💖沖繩水雲伴蟹肉土佐醋水雲滑溜加蟹肉伴上土佐醋的酸味十分開胃💖鮟鱇魚肝配海帶柚子酸汁北海道鮟鰊魚肝鮟鱇魚肝creamy,配海帶柚子汁酸酸地解膩💖穴子苗配薑蓉穴子苗就食得多,穴子苗都係第一次食好多隻眼望住咁,主要係食口感帶少少脆口💖間八魚海膽豆腐自製豆腐帶濃郁海膽味,鮮甜💖粒貝爽口新鮮加了芥末提味💖北海道北寄貝北寄貝鮮味十足爽口彈牙,配埋青檸汁整體感覺更清新💖沖蠅小龍蝦龍蝦我喺我哋面前拆肉,擺盆時仲好生猛一係就,味道清甜爽口💖八角魚壽司味較淡💖赤貝壽司色彩好靚經師傅拍過收縮後ロ感更加彈牙💖花魚賣相清澈透明,以生芥辣漬提味💖蟹膏豆腐配蟹肉黑魚子師傅建議一口食,蟹肉蟹膏加上黑魚子好鮮又濃💖北海道牡丹蝦配火炙蝦膏蝦膏拆出燒完再放上蝦肉上香濃鮮甜口感一流💖鰤魚配柚子胡椒魚油香帶點辛辣💖米琦真蠔十分肥美 醋啫喱提味更突顯鮮甜💖真羽太(石斑魚)三升漬配上三升漬獨特醬汁更突顯濃郁魚味💖八見貝壽司香港的白象拔蚌,以柚子皮碎調味💖黑鯥壽司💖
慶祝新一年請朋友食左個食極都唔完的omakase
全晚食得好開心好滿意飲飽食醉咗三個鐘

店員陪客人小酌之餘服務都超貼心
為我哋發辦嘅師傅講野仲好有趣添
記錄一下當日食咗嘅好西🤗

💖沖繩水雲伴蟹肉土佐醋
水雲滑溜加蟹肉伴上土佐醋的酸味十分開胃
💖鮟鱇魚肝配海帶柚子酸汁北海道鮟鰊魚肝
鮟鱇魚肝creamy,配海帶柚子汁酸酸地解膩
💖穴子苗配薑蓉
穴子苗就食得多,穴子苗都係第一次食
好多隻眼望住咁,主要係食口感帶少少脆口
💖間八魚海膽豆腐
自製豆腐帶濃郁海膽味,鮮甜
💖粒貝
爽口新鮮加了芥末提味
💖北海道北寄貝
北寄貝鮮味十足爽口彈牙,配埋青檸汁整體感覺更清新
💖沖蠅小龍蝦
龍蝦我喺我哋面前拆肉,擺盆時仲好生猛一係就
,味道清甜爽口
💖八角魚壽司
味較淡
💖赤貝壽司
色彩好靚經師傅拍過收縮後ロ感更加彈牙

💖花魚
賣相清澈透明,以生芥辣漬提味
💖蟹膏豆腐配蟹肉黑魚子
師傅建議一口食,蟹肉蟹膏加上黑魚子好鮮又濃
💖北海道牡丹蝦配火炙蝦膏
十分肥美 醋啫喱提味更突顯鮮甜
💖真羽太(石斑魚)三升漬
配上三升漬獨特醬汁更突顯濃郁魚味
💖八見貝壽司
香港的白象拔蚌,以柚子皮碎調味
💖黑鯥壽司

💖醬油漬吞拿魚配北海道海膽卷
海膽鮮甜醬油漬吞拿魚以金泊點綴造型精緻
💖原隻北海道海膽配蔥吞拿魚腩蓉三文魚子黑魚子醬
原隻海膽初嘗有點甘味,配搭埋其他食材鮮味上升只有鮮和甜
💖磯煮鮑魚配肝醬(識食要加飯)
慢煮四個鐘以上好淋,一定要加飯把肝醬精華都食埋
💖松笠燒甘鯛魚配鮮紫菜
每片魚鱗豎起脆卜卜,生紫菜高湯香又鮮
💖松葉蟹配紫蘇葉天婦羅
個湯的菇香到不得了
💖赤肉蜜瓜配海鹽雪糕甜品
超級甜美嘅赤肉蜜瓜
2025-01-31 140 瀏覽
今日同朋友在銅鑼灣食飯 ,我們叫了一個廚師發板餐 ,入面有25道菜 。首先,沖繩水雲配蟹肉的清新口感令人耳目一新,水雲的輕盈與蟹肉的甜美形成了完美的搭配,讓人感受到沖繩的海洋風味。而北海道鮟鱇魚肝則以其醇厚的口感和絲般滑順的質地,讓我體驗到了北海道的深海魅力。接下來的穴子苗帶來了鮮嫩的口感,微微的甜味使其成為開胃的前菜。間八魚海膽豆腐卷則展現了豆腐的滑嫩和海膽的鮮味,間八魚的鮮甜令整道菜品層次分明。柚子笠貝刺身的清香襯托出笠貝的鮮甜,刀工精湛,令人讚歎。大溝貝刺身則以其彈牙的口感和強烈的海味讓我想起海邊的清新。隨後,龍蝦肉刺身配蝦膏海膽法國魚子醬的奢華感十足,龍蝦肉的鮮甜與海膽的濃郁完美結合。八角壽司的香氣與米飯的醇厚,赤貝壽司的新鮮感令人印象深刻,而黑鯥壽司的滑順口感則帶來強烈的滿足感。蟹膏豆腐配松葉蟹肉和德國黑魚子,蟹膏的豐腴與豆腐的輕盈形成絕妙的平衡,讓人驚喜。北寄貝壽司和鯖魚壽司的口感也都十分出色,北寄貝的肉質鮮美,而鯖魚的煙燻味道則讓人回味無窮。這些壽司的米飯香氣與海鮮的鮮美相得益彰。赤身醬油海膽和原隻馬糞海膽配拖羅蓉的組合,更是一場味蕾的盛宴,海膽的濃郁與魚子醬的奢華感讓人

赤身醬油海膽和原隻馬糞海膽配拖羅蓉的組合,更是一場味蕾的盛宴,海膽的濃郁與魚子醬的奢華感讓人陶醉。磯煮鮑魚配蟹膏則讓我感受到海洋的深邃,鮑魚的鮮美與蟹膏的濃郁交融,令人驚艷。
甘鯛松笠燒配岩鹽紫菜汁和油爆香魚鱗,香氣撲鼻,甘鯛的嫩滑與魚鱗的酥脆形成絕妙的對比。松葉蟹肉壽司配蟹醋啫喱和紫蘇葉天婦羅,則是清新而獨特的搭配,讓人感受到海鮮的鮮甜與紫蘇的清香。
拖羅壽司的油脂豐富,滑順的口感令人陶醉,而鱈魚乾海膽的搭配,鹹香與鮮味的交融讓人驚喜。玉子布甸的細膩口感與香甜味道 。
最後,舞茸菇龍蝦湯的風味濃郁,舞茸菇的香味與龍蝦的鮮甜交融,讓人感受到溫暖的慰藉。蜜瓜海鹽雪糕清新可口,淡淡的海鹽與蜜瓜的甜味相得益彰。

總體而言,這25道菜品不僅展現了廚師的精湛技藝,每一道菜都獨具匠心,值得細細品味。
2025-01-20
2025-01-31 0 瀏覽
鮨逸早個星期去開銅鑼灣,鄰近C出口嘅駱克駅發覺到有間份量好足嘅廚師發辦,講緊係足足有25品,真係好滿足。一坐低即時嗌咗支京都匠純米大吟釀,發覺米香都幾重,越飲越甜。之後就開始我哋嘅25品啦~1) 沖繩醋水雲,連蟹肉食,酸酸地幾開胃2)北海道既安康魚肝,佢係用柚子酸汁加昆布喺碗底浸住魚肝3)汁煮黑梅貝,質地比較硬身,有咬感,而且呢個係用凍食4)平目魚「海膽豆腐卷」,味道相對較淡5) 粒貝,食落比較爽囗彈牙6) 海苔醬北寄貝,質地都好彈牙,配合埋呢一個海苔醬、真係另一種風味7)沖繩小龍蝦刺身,真係好新鮮又好食,食緊嘅時候,講緊隻龍蝦仲郁緊,師傅刀工一流8) 縞鰺壽司-質地比較硬身D而有有質感,亦都係我哋平時所講嘅深海池魚9)赤貝壽司-亦都係好爽好彈牙10)鮫鰈魚壽司11)蟹膏豆腐松葉蟹肉配德國黑魚子,唔算係太濃味12)北海道牡丹蝦,蝦肉新鮮,配埋處理咗嘅蝦膏,唔使點醬油都好有味道13)岩手縣米崎真蠔,好有質感,配合土佐醋啫喱,酸酸甜甜好好味14)煙燻鰆魚,將鰆魚放玻璃瓶入面,等啲煙散都差唔多先打開,煙燻味濃郁中間仲好香15)鰤魚醬油漬壽司…味道較濃,較實有質感16)白見貝壽司,唔講唔知,原
鮨逸

之後就開始我哋嘅25品啦~
1) 沖繩醋水雲,連蟹肉食,酸酸地幾開胃
17)喜知次壽司,油份較多
18)赤身醬油漬海膽卷,加咗蘿蔔蓉同埋金箔
19)紫菜天婦羅海膽,海膽份量都唔少
20)磯煮鮑魚加蟹膏,鮑魚慢煮咗四個鐘,咬落去一啲都唔韌
21)鱈魚白子天婦羅岩鹽,平時多數生食,天婦羅都係第一次,不過creamy 感依然
22)松葉蟹壽司配紫蘇葉天婦羅
23)大吞拿魚配紫菜,好Juicy
24)淡雪鹽北海道白海膽鱈魚乾,一口咬落去又Creamy又脆口,真係好滿足
25)玉子布甸

食到咁上下,餐廳仲安排咗龍蝦頭配合埋舞茸菇整嘅湯,都好好味。最後就係呢個甜品-蜜瓜配士多啤梨雪糕~真係一餐好豐富又滿足嘅晚餐😋
2025-01-25 0 瀏覽
位於銅鑼灣駱駱克駅27樓(鮨逸),鍾意食海膽嘅朋友,真係要試吓依間omakase ,佢哋既omakase 有三款海膽,呢間係我食過咁多間之中最有特色,食物質素好高,千零蚊一位有三款海膽,龍蝦,鮑魚,蟹,同蠔,真係性價比好高,以下係佢哋嘅菜式。前菜:沖繩水雲配蟹肉刺身:鮟鱇魚肝配穴子苗配薑蓉海膽豆腐海螺北寄貝小龍蝦壽司:八角魚赤貝花魚蟹膏豆腐牡丹蝦鰤魚米琦真蠔真羽太白見貝黑鯥醬油漬吞拿魚配北海道海膽海膽配蔥吞拿魚腩蓉煮物:磯煮鮑魚配肝醬松笠燒甘鯛魚松葉蟹配紫蘇葉天婦羅紫菜包帶大拖羅白海膽鱈魚干玉子布丁龍蝦舞茸清湯赤肉蜜瓜配海鹽雪糕

前菜:沖繩水雲配蟹肉
白海膽鱈魚干
玉子布丁
龍蝦舞茸清湯
赤肉蜜瓜配海鹽雪糕
最近帶朋友去咗銅鑼灣一間樓上的Omakase,鍾意佢哋菜式多元,套餐包含25道菜,仲有湯同甜品,食到好滿足。首先,沖繩水雲,配蟹肉撈埋食,滑溜口感加上醬油酸酸地,夠哂開胃。北海道鮟鱇魚肝,味道結實,魚肝香口。鱈魚白子配柚子酸汁,魚子味道濃郁,同時酸汁中和膩感,配合得好好。勘八魚海膽豆腐卷,口感特別,豆腐滑得來仲有海膽香。粒貝魚刺身爽口;北寄貝配海苔醬,香氣獨特,真係好味。沖繩小龍蝦,超級新鮮,上菜嘅時候隻龍蝦仲識郁㗎。龍蝦肉質鮮味彈牙,就咁食又或者點醬油食都好出色。石鯛魚,魚肉口感比較黏,上面加埋海藻鹽一齊食就啱啱好。赤貝爽滑有咬口;縞鯵鮮味十足,加生芥辣漬刺激味蕾。蟹膏豆腐,上面仲有蟹肉同德國黑魚子,建議一啖食哂,同時感受蟹嘅不同口感同鮮味。蟹嘅香氣撲鼻,真係好享受。北海牡丹蝦,肉質鮮甜,上面係原隻蝦頭嘅蝦膏,令刺身菜更加香。岩手縣嘅大船渡灣令和怪物蠔,用咗醋味啫哩同葱調味,海水味濃,安排係個set中段非常合適,為味蕾帶嚟新鮮感。鰤魚醬油漬,上面放柚子鹽,魚肉油脂感十足,非常香滑。白見貝,相對厚身,肉質偏爽。黑鯥加洋蔥漬,有吊味效果。車海老,蝦頭炸過後成個都食得,夠曬脆口,而且蝦肉鮮

鰤魚醬油漬,上面放柚子鹽,魚肉油脂感十足,非常香滑。白見貝,相對厚身,肉質偏爽。黑鯥加洋蔥漬,有吊味效果。車海老,蝦頭炸過後成個都食得,夠曬脆口,而且蝦肉鮮味十足。

赤身醬油漬海膽卷,用金箔裝飾,赤身同海膽兩者鮮明嘅味道同口感配合得好好。

紫海膽天婦羅,海膽好creamy,加上脆得嚟帶有鹹味嘅紫菜非常合適。慢煮磯煮鮑魚,口感煙韌又咬口,加咗蟹膏令度菜更加香。

甘鯛立鱗燒配生紫菜同高湯餚汁,特別嘅煮法令到鱗片企直,薄脆的魚鱗加上滑嫩魚肉,雙重口感夠哂過癮,而且仲帶有淡淡紫菜香氣。

松葉蟹壽司配紫蘇葉同蟹醋啫哩,多肉又好味。大拖羅用紫菜包住,上面有炸過嘅葱調味,肥美到入口即溶。

白海膽搭配鱈魚乾,並用淡船鹽調味,味道清新,白海膽肉質顆粒感鮮明,同時水份較重,相對嫩滑。

食到尾聲就到熱食,有玉子布甸,清清甜甜,令整個餐廳體驗好完滿。餐廳仲用咗龍蝦刺身嘅蝦頭煲湯,加入松茸,令到碗湯非常清甜。

甜品方面,有北海道雷電蜜瓜同開心果雪糕,雷電蜜瓜果肉軟滑,果汁夠多,雪糕淡淡嘅開心果味同紅豆出奇夾,令人食過返尋味。
2024-12-03
  • 鮟鱇魚肝
  • 紫海膽
  • 甜品
2025-01-21 162 瀏覽
位於銅鑼灣嘅鮨逸環境整潔乾淨簡約,仲有魚缸新鮮養住龍蝦等其他海鮮。晚市omakase逸套餐$1580含刺身、酒肴、手握壽司共25道菜式😳1. 沖繩 水雲2. 北海道 鮟鱇魚肝,細滑豐腴感3. 北海道 黑梅貝4. 真鯛,中間卷住海膽豆腐,多一分鮮味5. 粒貝,薄切2片口感爽脆6. 北寄貝,厚肉新鮮嘅肉質更為鮮甜👍🏻7. 新鮮龍蝦天婦羅,外層薄脆入面半生熟,再配上海膽+cavier奢華享受😍8. 深海池魚,肉質細嫩9. 赤貝好爽脆10. 鯖魚,喺魚生同飯之間夾住昆布🤤11. 蟹膏豆腐+黑魚子12. 鰤魚帶有油脂香,加了柚子胡椒調味13. 牡丹蝦做咗炙燒 + 蝦膏,半生熟狀態啱啱好14. 令和之怪物,加上土佐醋啫喱突顯鮮甜味🦪15. 九繪魚,比較少見係一種肉質細嫩嘅魚16. 白見貝亦比較罕有,甜味突出❤️17. 黑鯥魚,火炙釋出魚油香👍🏻18. 赤身,卷住馬糞海膽同白蘿蔔苖,層次豐富19. 北海道紫海膽鮮甜🤤20. 磯煮鮑魚燉煮咗6小時以上好軟腍,配搭上蟹膏醬嘅甘香21. 甘鯛立鱗燒外脆內嫩22. 松葉蟹壽司👍🏻拆晒肉後加上醋啫喱同炸紫蘇葉一齊食23. 大拖羅肥美24. 北海道白海膽配淡雪鹽,

1. 沖繩 水雲
20. 磯煮鮑魚燉煮咗6小時以上好軟腍,配搭上蟹膏醬嘅甘香
21. 甘鯛立鱗燒外脆內嫩
22. 松葉蟹壽司👍🏻拆晒肉後加上醋啫喱同炸紫蘇葉一齊食
23. 大拖羅肥美
24. 北海道白海膽配淡雪鹽,比上款海膽再濃味些,餘韻喺口腔last好耐😎
25. 玉子布丁

最後仲有用龍蝦頭以及龍蝦肉煮成嘅舞茸清湯、甜品就係濃郁細滑開心果雪糕以及香甜哈蜜瓜☺️總結嚟講壽司刺身環節穿插適當,高潮迭起味蕾唔會覺得悶❤️
2025-01-07
生日
2025-01-19 162 瀏覽
性價比高、環境舒適、比一般Omakase用料更高級的廚師發板!/ 前菜 /✨蟹肉沖繩水雲 - 開胃小菜,配蟹肉簡單好食✨北海道鮟鱇魚肝配柚子酸汁 - 好似鵝肝一般嘅魚肝,第一次食!好好食嘅魚油香,食口溶感覺有啲似鵝肝又未至於好油,配酸汁解膩,值得一試✨汁煮黑梅貝 - 全舊可吃,汁煮味香入味,彈牙而易咬,好食嘅海螺✨間八魚配海膽豆 - 香滑柔軟 ,間八亦即超大條嘅油甘,所以油香好重,配海膽豆腐一同入口,達致入口即溶嘅香味✨粒貝 - 爽口彈牙鮮甜,好新鮮嘅爽口粒貝✨新鮮原隻北寄貝配青汁、新鮮山葵- 鮮甜有回彈,北寄貝要有嘅甜味都出到✨沖繩龍蝦刺身 - 非常生猛嘅龍蝦,切完幾分鐘都見到龍蝦頭有郁動,肉質亦爽口鮮甜,真正嘅即劏即食,不能比這更新鮮!高級材料!✨深海池魚,又一昂貴魚種,肉質結實,脂肪厚,鍾意濃味魚就不能錯過✨赤貝 - 新鮮赤貝,師博打落去後,回彈明顯,係新鮮先會有嘅神經反應✨鯖魚配磯之雪昆布 - 第一次食鯖魚配昆布,而磯之雪昆佈有好夾濃味魚嘅味道,鮮甜但不重味,幾特別嘅配搭✨蟹膏豆腐、蟹肉配魚子醬 - 好好食嘅下酒菜,蟹膏豆腐好香濃✨鰤魚配柚子胡椒 - 另一條脂肪重嘅魚 (其實

/ 前菜 /
✨蟹肉沖繩水雲 - 開胃小菜,配蟹肉簡單好食

✨粒貝 - 爽口彈牙鮮甜,好新鮮嘅爽口粒貝

✨鰤魚配柚子胡椒 - 另一條脂肪重嘅魚 (其實亦係油甘魚嘅一種),冬天不能不吃,因為就係要食佢冬天儲起濃厚嘅脂肪

✨北海道牡丹蝦配已調味蝦頭膏 - 蝦頭膏係重點,配上蝦本身嘅清香

✨米崎真蠔配醋啫喱- 食到日本蠔特色嘅爽口,粒貝柱極甜

✨九鱠魚配三升漬- 又一道極高級嘅魚種,唔多機會食到,有好香嘅石班刺身香,配三升漬係好好嘅配搭,因為本身九鱠都濃

✨白見貝 - 亦即象拔蚌,同時食到咁多種貝類,真心正,白見貝有另一種嘅鮮甜,一齊對比就更知自己鍾意邊款

✨火灸黑鯥 - 魚皮燒過後有焦香味,而油香亦會更突出!

✨醬油漬赤身配北海道馬糞海膽 - 好精心嘅擺盤

✨紫海膽配炸紫菜 - 自己第一次配炸紫菜都不錯,另類口感,香口

✨磯煮鮑魚 - 炆得好入味,一啲都唔難咬

✨甘鯛松笠燒 - 一道功夫菜,保留魚鱗澆油炸香魚皮,極香魚味,亦盡顯師傳嘅誠意

✨松葉蟹配炸紫蘇葉 - 蟹肉配紫蘇係一貫嘅夾

✨大拖羅手卷配醬油蒜脆 - 又又又又一道名貴食材!

✨白海膽 配鱈魚乾、淡雪鹽 - 又一極高級食材,最最頂級嘅海膽,回味無窮

✨玉子布甸作為收尾,滿足!

✨龍蝦清湯

甜品
2025-01-16 101 瀏覽
新嘅一年係一個好好嘅時候獎勵過去一年嘅努力。鮨逸晚市主要分為兩個價位:姫$1380 16道菜,以及逸$1580 25道菜,價錢分別不大卻多了近10道菜,當然直上逸套餐🙂‍↕️前菜主要都以微酸口味打開味蕾:-沖繩水雲配上蟹肉-北海道鮟鱇魚肝-北海道黑梅貝跟住係幾款刺身:-真鯛海膽豆腐卷-粒貝爽脆,以些少玫瑰岩鹽調味-活北寄貝經拍打後收縮,搭配新鮮山葵莖帶來刺激-新鮮龍蝦刺身鮮甜,加上龍蝦頭膏+海膽+魚子醬,呢個配搭真係好出色😍再嚟3款壽司:-深海池魚-赤貝大隻爽脆-鯖魚之間夾住昆布,比起坊間很多以醋漬做搭配,我更喜愛鮨逸嘅版本👍🏻然後再出咗幾款刺身作間場:-蟹膏豆腐濃郁,而且仲有蟹肉以及黑魚子點綴-鰤魚,幾乎係冬季最後一水,以柚子胡椒作配搭-牡丹蝦,配燒咗嘅蝦頭膏香濃-大船渡灣令和之怪物,大隻鮮甜帶海水味🥹返返去壽司環節:-九繪魚肉質細緻-白見貝,即白象拔蚌,加上柚子碎已經好好味-黑鯥魚,炙燒後香味及魚油香一絕-醬油漬赤身卷住馬糞海膽及蘿蔔苗-北海道紫海膽配紫菜天婦羅鮮甜即將完結之際,仲有少少煮物和食等:-磯煮鮑魚加上蟹膏醬,軟淋甘甜入味-甘鯛立鱗燒,香脆內嫩,以新鮮紫菜醬調味-松葉蟹配醋
前菜主要都以微酸口味打開味蕾:
-沖繩水雲配上蟹肉
-北海道鮟鱇魚肝
-北海道黑梅貝
跟住係幾款刺身
-真鯛海膽豆腐卷
-粒貝爽脆,以些少玫瑰岩鹽調味
-活北寄貝經拍打後收縮,搭配新鮮山葵莖帶來刺激
再嚟3款壽司
-深海池魚
-赤貝大隻爽脆
然後再出咗幾款刺身作間場:
-蟹膏豆腐濃郁,而且仲有蟹肉以及黑魚子點綴
-鰤魚,幾乎係冬季最後一水,以柚子胡椒作配搭
-牡丹蝦,配燒咗嘅蝦頭膏香濃
-大船渡灣令和之怪物,大隻鮮甜帶海水味🥹
返返去壽司環節:
-九繪魚肉質細緻
-白見貝,即白象拔蚌,加上柚子碎已經好好味
-黑鯥魚,炙燒後香味及魚油香一絕
-醬油漬赤身卷住馬糞海膽及蘿蔔苗
-北海道紫海膽配紫菜天婦羅鮮甜
即將完結之際,仲有少少煮物和食等:
-磯煮鮑魚加上蟹膏醬,軟淋甘甜入味
-甘鯛立鱗燒,香脆內嫩,以新鮮紫菜醬調味
-松葉蟹配醋啫喱及炸紫蘇
-拖羅手卷
-上等北海道白海膽,夾埋鱈魚干和淡雪鹽食鮮甜回甘
最後就係玉子布丁、舞茸龍蝦湯、甜品(開心果雪糕及蜜瓜)
2025-01-08
紀念日
  • 新鮮龍蝦刺身
2025-01-15 83 瀏覽
沖繩水雲清新爽口,帶著海的鮮味,搭配一些特製醬汁,好開胃北海道安康魚肝醇厚的口感和淡淡的海味,讓人陶醉汁煮黑梅貝粒貝味道鮮甜真鯛魚搭配海膽魚肉的滑嫩與海膽的濃郁香氣完美結合北寄貝肉質鮮美,口感彈牙,令人難忘龍蝦刺身 大快朵頤,搭配海膽和魚籽醬,味蕾上感受到奢華的享受石門鯛赤貝鰝鰺高海池魚蟹膏豆腐的細膩口感和北海道牡丹蝦的甜美,再加上令和怪物蠔的獨特風味,令人感受到一場海鮮的盛宴鰤魚醬油漬的咸香和腦天 toro的豐富油脂,讓人回味無窮白潔貝的清甜和黑龍肝醬的濃郁,形成了絕妙的對比赤身醬油漬海膽和紙海膽配紫菜的搭配,讓人感受到海鮮的純正風味磯煮鮑魚肉質鮮嫩金鯛立鱗燒外脆內嫩讓我對這次的用餐體驗感到非常滿意。松葉蟹肉壽司toro手卷更是將整個晚餐推向高潮,最後以白海膽作結,讓人意猶未盡玉子布丁和霧蓉菇湯作為收尾既清爽又富有層次感
沖繩水雲
清新爽口,帶著海的鮮味,搭配一些特製醬汁,好開胃

北海道安康魚肝
醇厚的口感和淡淡的海味,讓人陶醉

汁煮黑梅貝
粒貝
味道鮮甜

真鯛魚搭配海膽
魚肉的滑嫩與海膽的濃郁香氣完美結合
北寄貝
肉質鮮美,口感彈牙,令人難忘
龍蝦刺身
大快朵頤,搭配海膽和魚籽醬,味蕾上感受到奢華的享受

石門鯛
赤貝
鰝鰺
高海池魚

鰤魚醬油漬的咸香和腦天 toro的豐富油脂,讓人回味無窮

白潔貝的清甜和黑龍肝醬的濃郁,形成了絕妙的對比

磯煮鮑魚
肉質鮮嫩
金鯛立鱗燒外脆內嫩
讓我對這次的用餐體驗感到非常滿意。
松葉蟹肉壽司

玉子布丁和霧蓉菇湯作為收尾
既清爽又富有層次感
2025-01-13 193 瀏覽
📍鮨逸 銅鑼灣📍好耐無食壽司發辦,最近有開心事,所以同另一半嚟食番餐慶祝一生😋。呢間Omakase有25品,只係$1580/位,性價比高,推薦嚟享用一下😋。1️⃣沖繩水雲配蟹肉口感爽滑,加入咗醋,酸酸地好開胃🤤。2️⃣北海道鮟鱇魚肝配柚子酸汁魚油香濃,唔會腥,有柚子酸汁解油膩。3️⃣汁煮黑梅貝用心咁清潔了全粒,成粒都食得,汁煮後味道透徹全粒🥹,好食。4️⃣薄切間八魚,裡面卷咗海膽豆腐魚香與海膽豆腐味道相得益彰😍。5️⃣粒貝新鮮,鮮甜爽口😋。6️⃣新鮮北寄貝配鮮磨山葵都係鮮甜爽口嘅貝類🥰!7️⃣沖繩龍蝦刺身🦞 小龍蝦非常生猛,口感彈牙😆。8️⃣鰝鰺,即係深海池魚壽司🍣9️⃣赤貝壽司🍣拍打後肌肉收縮,口感更佳!配青檸汁,味道清新。🔟鯖魚壽司,表面加上磯之雪昆布,第一次見磯之雪昆布,啲花紋好靚,味道帶咸香,同濃味嘅鯖魚好夾!1️⃣1️⃣蟹膏豆腐配蟹肉&法國魚籽醬成粒食,口感多層次,蟹肉咸香令整體味道更豐富。1️⃣2️⃣鰤魚刺身配柚子胡椒 柚子胡椒少少辣,鰤魚油份豐富,魚味香濃。1️⃣3️⃣北海道牡丹蝦 蝦身上面係蝦頭膏🥹,鮮味濃郁。1️⃣4️⃣米崎真蠔配上醋啫喱&紅葱花,味道鮮甜又豐富。日本蠔一大特色:口感爽口!1️⃣5️⃣九繪魚壽司配三昇漬九繪魚,石班嘅一種,魚味
📍鮨逸 銅鑼灣📍

1️⃣沖繩水雲配蟹肉
口感爽滑,加入咗醋,酸酸地好開胃🤤。

2️⃣北海道鮟鱇魚肝配柚子酸汁
魚油香濃,唔會腥,有柚子酸汁解油膩。

3️⃣汁煮黑梅貝
用心咁清潔了全粒,成粒都食得,汁煮後味道透徹全粒🥹,好食。

4️⃣薄切間八魚,裡面卷咗海膽豆腐
魚香與海膽豆腐味道相得益彰😍。

5️⃣粒貝
新鮮,鮮甜爽口😋。

6️⃣新鮮北寄貝配鮮磨山葵
都係鮮甜爽口嘅貝類🥰!

7️⃣沖繩龍蝦刺身🦞
小龍蝦非常生猛,口感彈牙😆。

8️⃣鰝鰺,即係深海池魚壽司🍣
9️⃣赤貝壽司🍣
拍打後肌肉收縮,口感更佳!配青檸汁,味道清新。

1️⃣1️⃣蟹膏豆腐配蟹肉&法國魚籽醬
成粒食,口感多層次,蟹肉咸香令整體味道更豐富。

1️⃣2️⃣鰤魚刺身配柚子胡椒
柚子胡椒少少辣,鰤魚油份豐富,魚味香濃。

1️⃣3️⃣北海道牡丹蝦
蝦身上面係蝦頭膏🥹,鮮味濃郁。

1️⃣4️⃣米崎真蠔

1️⃣5️⃣九繪魚壽司配三昇漬
九繪魚,石班嘅一種,魚味濃郁🥹。

1️⃣6️⃣白見貝壽司配柚子碎
白見貝即係象拔蚌,同柚子碎好夾!

1️⃣7️⃣火炙黑鯥魚壽司
最愛火炙魚,高溫逼出油粉,大大提升魚嘅味道🥹,再加上微微焦香,真係齒頰留香。

1️⃣8️⃣醬油漬吞拿魚
卷咗北海道馬糞海膽喺入面,兩樣野味道互相輝映😍。

1️⃣9️⃣北海道紫海膽配炸紫菜
第二道海膽,呢次係紫海膽💙,配炸紫菜,口感豐富,又保留到海膽嘅鮮甜味道👅。

2️⃣0️⃣磯煮鮑魚配蟹膏醬
鮑魚彈牙入味😳,加上蟹膏醬再提升口味🥰。

2️⃣1️⃣季節魚熟食 - 甘鯛松笠燒
松笠燒做法複雜,充滿心思,要用200度油淋熟外皮,再煮熟魚肉。配上岩鹽&新鮮紫菜source,外皮香脆,魚肉嫩滑,絕對係一個技巧菜式🥰。

2️⃣2️⃣松葉蟹
配紫蘇葉天婦羅和蟹醋啫喱💙

2️⃣3️⃣大拖羅
配日本豉油炸蒜碎,油脂豐富,口感多元🥹,每啖都珍而重之。

2️⃣4️⃣北海道白海膽
最高級別嘅海膽😳🥹,配上淡雪鹽&鱈魚乾,唔捨得食完🥲。

2️⃣5️⃣玉子布甸
第25道菜係甜品玉子布甸🍮,嫩滑細膩🥰。

💙龍蝦頭舞茸菇清湯

💙赤肉哈蜜瓜&開心果雪糕

💙清酒🍶

呢一個set真係抵到不得了,好多款刺身壽司🍣,每一樣都係用心之作😻。環境舒服,服務員態度良好友善,大大推薦。