1K
2024-12-25 110 瀏覽
I was attracted by their Unagi and one of their items was on sale so I decided to try it.The onigiri was reheated and was quite aromatic already as it had small pieces of unagi inside already. Together with the large slice of unagi it was almost like a small meal instead of a snack. The unagi was not too fatty and the sauce applied on top was just right without making it soggy. Looking forward to trying their other items.

2024-12-21
2024-12-21 288 瀏覽
銅鑼灣SOGO美食區一向多嘢食,竟然新開咗一間鰻魚飯,睇睇吓佢嘅分店地址原來中環街市都開咗一間😍鰻魚飯(竹) $168 有唔同嘅size去選擇,以我就選擇咗竹。一攞上手,真係同sample冇分別,好大份。鰻魚烤到外脆內滑,而且有陣陣香味,鍾意食鰻魚嘅一定要嘗試,而且醬汁好配飯食,不經不覺就食晒成個飯😋😋鰻魚玉子燒(2pcs)$28呢個玉子燒都幾特別,原來佢係中間包住鰻魚,🥚玉子燒啱啱好、唔會太過硬實,兩隻嘅味道都非常夾鰻の飯團DX$65因為飯團係烤過,所以多咗焦香嘅風味,而且成個飯團都佈滿晒鰻魚汁,非常美味,而且面頭仲有一大嚿鰻魚👏🏻👏🏻綠茶可樂$30🥤提供咗多款唔同口味嘅可樂,飲落去真係有少少特別🤩鰻の成瀬 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖鰻の成瀬 (中環)中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖

鰻魚飯(竹) $168

鰻魚玉子燒(2pcs)$28

鰻の飯團DX$65

綠茶可樂$30🥤
提供咗多款唔同口味嘅可樂,飲落去真係有少少特別🤩

鰻の成瀬 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖

鰻の成瀬 (中環)
中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖
下午茶
2024-12-19 226 瀏覽
鰻の成瀨喺日本已經有差唔多250間嘅分店,係一間專食鰻魚的專門店,鰻魚控真係必食,幾個月前原來在SOGO地庫二層喺香港開咗分店了你可以選擇有個二人位置立食或者買外賣返去都可以! 份量由大至細分,有松、竹、梅和櫻,我哋叫咗個鰻魚飯(梅),條鰻魚大塊過我隻手板,燒到好甘香,好肥美多汁,而且外脆內嫩!飯嘅份量都有一碗,加埋鰻魚汁一齊食真係無得輸仲有個湯包跟埋,倒啲滾水就有清湯飲。都唔錯~鰻之飯團:燒到香噴噴嘅飯團上面放一塊鰻魚,真係勁吸睛😍仲要係即叫即燒,啲香味飄出嚟,食落去仲有少少飯焦味👍🏻配埋鰻魚真係好夾鰻魚玉子燒:玉子燒唔太甜,包住滿滿嘅燒鰻魚蓉,一啖食好滿足。食咗咁多嘢,最後飲番杯綠茶消下滯。

仲有個湯包跟埋,倒啲滾水就有清湯飲。都唔錯~

食咗咁多嘢,最後飲番杯綠茶消下滯。

2024-12-18
15 分鐘 (外賣自取)
2024-12-16 141 瀏覽
今日想去銅鑼灣買個外賣返屋企慢慢食,於是就去咗SOGO樓下好多日式料理選擇嘅樓層。見到有一間專係食鰻魚嘅店舖,離遠已經聞到好香嘅燒汁同埋鰻魚味。鰻魚飯(梅) 佢嘅鰻魚飯一共有四個大細可以選擇,我就揀咗第二細嘅梅。雖然佢唔係最大嘅份量,但係佢嘅鰻魚都好大條,而且飯都好足夠。佢既鰻魚燒得好香,加埋佢嘅飯好有咬口,整體嚟講算係一個好食嘅鰻魚飯。鰻之飯糰DX 除咗普通鰻魚飯之外,佢都有好多唔同選擇嘅飯團。而佢呢一個飯團嘅鰻魚份量非常多,而且飯團燒到脆脆地,好有口感。鰻魚玉城燒 其實呢一個就係鰻魚玉子燒,玉子燒好甜,加埋鰻魚嘅香味,層次非常豐富。鰻之烤飯團唔夠飽其實可以選擇呢一個飯團,同上面嘅有少少唔同,呢個飯團嘅鰻魚肉係喺飯入邊,份量相比冇咁多,但係都相當之香。

鰻魚飯(梅)

鰻之飯糰DX

鰻魚玉城燒

鰻之烤飯團
2024-12-15 113 瀏覽
中環街市2樓出名多美食檔,一路行一路掃到專做鰻魚嘅鰻の成瀬啲便當好吸引,每一款都有鰻魚元素,鰻魚飯啊、玉子燒、飯團等,買完可以喺同層嘅高枱或者地下嘅公共用餐空間食又得~鰻魚飯(梅)Unajuu- Ume ($128)唔同鰻魚份量嘅飯都有唔同價錢,呢款就有一整條燒鰻魚,用筷子一夾已經感覺到好柔軟,配飯食一流,除咗甜燒汁之外,仲可以灑上山椒粉,香甜當中帶點惹味,飯餐仲附送海帶湯~鰻魚玉城燒Unagi Tamago-Yaki ($78)一件燒鰻魚配甜甜嘅玉子燒,個人又係好鍾意灑上山椒粉,甜得來有少少鹹香鰻の烤飯團 Unagi Yaki Onigiri ($50/2pcs)飯團款有烤過和冇烤過嘅,睇吓個人興趣鍾意焦香啲定simple啲,我就點咗烤嘅,外層燒到有少少飯焦,食落有少少煙靭,還有點點鰻魚粒

鰻魚飯(梅)Unajuu- Ume ($128)

鰻魚玉城燒Unagi Tamago-Yaki ($78)

今天在銅鑼灣SOGO購物,來到B2層的美食區,發現了一家在日本擁有多家分店的鰻魚專門店,竟然進駐香港~小編即時外賣了兩個便當回家品嘗。除了銅鑼灣分店,還有位於中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖的中環分店。鰻魚飯(竹)$168鰻魚飯是經典的日本料理,鰻魚經炭火燒烤,鰻魚散發著淡淡的煙燻香氣。表面塗上一層甜醬油,烤至金黃酥脆,內裡卻依然保持嫩滑的口感。搭配香噴噴的日本米飯,米飯吸收了鰻魚的鮮香,每一口都充滿了滋味。鰻魚飯 (梅)$128鰻魚飯(竹)有一塊半的鰻魚,而鰻魚飯(梅)則有一塊鰻魚。兩款鰻魚飯都散發著濃郁的炭香,另外還附有粉裝的味噌湯。

鰻魚飯(竹)$168

鰻魚飯 (梅)$128
2024-12-03 152 瀏覽
好耐冇食鰻魚飯,今日喺銅鑼灣咁啱見到有間鰻魚飯專賣店,見佢啲圖片就已經好吸引,所以忍唔住買咗嚟食😍仲有店員推薦嘅鰻魚燒飯團都同樣好味,上網查咗佢哋有兩間分店。鰻魚飯🐟鰻魚飯真係好正!鰻魚烤得恰到好處,外脆內滑,味道香濃。飯粒鬆軟,吸收咗鰻魚嘅醬汁,口感一流。每一口都能感受到鰻魚嘅鮮味,真係超級好味。鰻魚飯團🍙至於鰻魚飯團,就更加特別!咬落去有一種咸香味,鰻魚嘅味道透出來,配合飯團嘅黏稠感,食落去好有趣。口感上,飯團唔會太軟,保留咗一定的彈性,正正好!呢個小食好適合作為輕食,或者當做零食都唔錯。

鰻魚飯🐟

鰻魚飯團🍙
2024-11-28 178 瀏覽
今日喺銅鑼灣SOGO掃完貨,嚟到B2層的美食區,喺鰻の成瀬這間鰻魚專門店買了外賣,最鍾意呢度的鰻魚玉城燒💗除咗銅鑼灣店外,中環都有分店,係位於中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖👍🏻🌟#鰻魚飯(梅)鰻魚飯係經典日本料理,鰻魚用炭火燒烤,每片鰻魚都帶有微微煙燻香氣🤤鰻魚表面塗上一層甜醬油,烤至金黃,內裡卻仍然保持嫩滑的口感👍🏻搭配香噴噴的日本米飯,米飯吸收鰻魚鮮香,每一口都充滿滋味🫶🏻🌟#鰻魚玉城燒鰻魚玉城燒很有創意,將傳統的鰻魚與玉子燒結合🫶🏻玉子燒的柔軟和鰻魚的鮮香非常搭配👍🏻鰻魚外皮微焦,內裡鮮嫩✨而玉子燒輕輕烘烤至金黃,口感滑順😋🌟#鰻の飯團DX鰻の飯團DX的飯團表面焦香,加上醬汁,美味可口😋搭配上肥美嫩滑的鰻魚,賣相非常吸引,令人垂涎三尺,很快就食完整個飯團😆🌟#水蜜桃氣水水蜜桃氣水冰涼清爽,搭配碳酸水,口感輕盈且帶有微微的氣泡感,淡淡水蜜桃味令人感到甜甜的💗

🌟#鰻魚飯(梅)

🌟#鰻魚玉城燒

🌟#鰻の飯團DX

🌟#水蜜桃氣水
外賣自取
午餐
  • 鰻魚玉城燒
2024-11-16 366 瀏覽
去開SOGO行街,行吓見肚餓但又想返屋企先食,就去樓下food court睇吓有冇啲咩外賣好食,然後見到呢間鰻魚飯,好似幾多特色,所以就買來試一試😍。鰻魚飯🦈🍚鰻魚好肉厚,份量又足夠,燒到好香🤩,每一啖魚油咬落去就好好送飯,不過其實淨係食飯都好好食😝,因為每粒飯都有照燒汁嘅味道🥰。玉子燒🥚佢哋嘅玉子燒甜甜地,唔乾,少少濕潤。有水準👍🏻,價錢亦合理。鰻魚飯團🍘呢個飯團幾欣賞,同樣都係D米煙煙韌韌,唔係乾爭爭😎,食到尾D米都無散開😆,而調味亦都好合適,都係推介大家食今次我地食買SOGO分店既,買到返屋企都仲暖暖地,保溫唔錯,而且無倒汗水,可以食返佢地原味。上網見到原來佢地中環街市都有分店,平時晏晝放飯一定再去買過黎食😎地址:銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖 / 中環街市2樓246C號舖@鰻の成瀬@Sogo@chillchill_aloye#銅鑼灣美食#鰻魚飯#日式料理#便當

鰻魚飯🦈🍚

#鰻魚飯
#日式料理
#便當
外賣自取
每次經過SOGO都很想試的一家最近有9折優惠,立即試試,不錯不錯😋 外賣附贈鰻魚汁、味噌湯包粉、山椒粉、wasabi,好完整的套餐👀 ✿ 鰻魚飯(松) $208 (有兩層鰻魚 分量爆多🤣)✿ 鰻魚玉子燒(2pcs) $28✿ 鰻の飯糰DX $65 鰻魚:鰻魚肉厚,軟嫩肥美,蒲燒醬汁足夠但不掩蓋鰻魚肉香飯:飯糰燒烤過,多了一層脆香,適合外賣,可以保持乾爽但不硬👍;白飯的因為外賣,偏濕一點點玉子燒:蛋香重,只是不及鰻魚飯的性價比高🤣 這裡的分量夠我家3人分吃,比餐廳吃的價格便宜一截😜 不知店家會否考慮推出白燒鰻魚?感覺應該也會不錯🤤 🍴加一服務費:✖️
每次經過SOGO都很想試的一家
最近有9折優惠,立即試試,不錯不錯😋

✿ 鰻魚飯(松) $208 (有兩層鰻魚 分量爆多🤣)

✿ 鰻魚玉子燒(2pcs) $28

✿ 鰻の飯糰DX $65

鰻魚:鰻魚肉厚,軟嫩肥美,蒲燒醬汁足夠但不掩蓋鰻魚肉香

玉子燒:蛋香重,只是不及鰻魚飯的性價比高🤣

這裡的分量夠我家3人分吃,比餐廳吃的價格便宜一截😜

不知店家會否考慮推出白燒鰻魚?感覺應該也會不錯🤤

🍴加一服務費:✖️

2024-11-14 262 瀏覽
去sogo shoppong,比我見到間鰻魚專門店'' 鰻の成瀬'',身為鰻魚控又點能夠錯過,樣樣都想試,又係要迫男朋友同我分享嘅時候🤭⭐鰻魚飯(松)鰻魚有兩大塊,仲好厚身,飯嘅份量啱啱好,仲跟埋粉裝嘅麵豉湯,令成個外賣變得好安全,又唔怕打瀉,又唔怕凍左唔好飲⭐鰻魚玉子燒玉子燒就食得多,鰻魚玉子燒就真係未試過,甜蛋中間包住一大堆鰻魚碎,食落甜甜地,估唔到li個配搭會咁好食喎😋⭐鰻の飯糰⭐鰻の烤飯糰一咬落d飯度,就已經食到燒烤味,li個飯糰同出面食嘅飯糰好唔同,鰻魚碎同飯撈勻左,咬落啖啖都有鰻魚😋🌈軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖中環分店地址:中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖

⭐鰻魚飯(松)

⭐鰻魚玉子燒

⭐鰻の飯糰

⭐鰻の烤飯糰

🌈軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖

中環分店地址:中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖
2024-11-10
10 分鐘 (堂食)
  • 鰻の烤飯糰
  • 鰻の飯糰
  • 鰻魚玉子燒
  • 鰻魚飯(松)
2024-11-08 236 瀏覽
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 鰻の成瀬如果你近排飛唔到去日本食正宗既鰻魚飯,強烈推薦你可以去試下鰻の成瀬😌😌😌 呢一間餐飯係日式有好多間分店,選用正宗嘅日本米,品質一流👍🏻 鰻魚飯 (松)鰻魚嘅肉質鮮嫩多汁,有成條鰻魚鋪滿飯面,外層被燒至微微焦香,配合埋米飯既口感,簡直係一流既享受🤤🤤🤤 有四個size分,一分錢一分貨,雖然佢係咁多個鰻魚飯之中最貴嘅,但係我仍然覺得係物超所值😎😎 鰻の飯團DX 一大嚿鰻魚擺喺飯團上面,鰻魚嘅外層仍然係被燒至微微焦香,而飯團本身用鰻魚汁調味過,入曬味🤤🤤玉子燒 質地鬆軟唔死實,微微甜味👍🏻👍🏻📍銅鑼灣崇光百貨B2樓35號鋪另外,除咗銅鑼灣分店之外,都會有中環分店架📍中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 鰻の成瀬

鰻魚飯 (松)

鰻の飯團DX

玉子燒
質地鬆軟唔死實,微微甜味👍🏻👍🏻

📍銅鑼灣崇光百貨B2樓35號鋪

另外,除咗銅鑼灣分店之外,都會有中環分店架
📍中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖
2024-10-29 281 瀏覽
有日係sogo 超市附近買嘢見到呢間日本有超多分店嘅鰻魚專門店竟然登陸咗香港,分別係中環同銅鑼灣都有分店~今次就試左鰻魚飯~total有4個size可以揀~咁緊係要買最大份嘅「松」!成條鰻魚勁正勁肥美!可以揀堂食/外賣,叫完大約等5-10分鐘就有~熱辣辣勁香🥹外皮燒得稍微焦香,食落微脆,肉質好肥美,食完勁滿足🥹估唔到咁高質!有被驚喜到!鰻の成瀬 (銅鑼灣)📍銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖

鰻の成瀬 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖
2024-10-26 337 瀏覽
🍚 **鰻の成瀬 Naruse's Unagi** 如果你想吃正宗的日本鰻魚飯,**鰻の成瀬**絕對是不容錯過的選擇!在日本有很多分店的這家餐廳,提供的鰻魚飯品質一流,選用正宗日本米,讓人吃得安心又滿足。🇯🇵現場可以用餐,可以享受即燒即食的樂趣。特別喜歡要求師傅燒得稍微焦香,這樣的味道更加濃郁。🔥鰻魚的肉質鮮嫩多汁,搭配米飯的口感,簡直是絕配!而且價錢不算貴,非常實惠,讓人感到物超所值。💰環境舒適,服務人員友善,讓整個用餐體驗更加愉快。我強烈推薦給喜愛日式料理的朋友們,絕對值得一試!👍**鰻の成瀬 Naruse's Unagi** 地址:銅鑼灣崇光百貨B2樓35號舖
🍚 **鰻の成瀬 Naruse's Unagi**

**鰻の成瀬 Naruse's Unagi**
地址:銅鑼灣崇光百貨B2樓35號舖
2024-10-26 382 瀏覽
店名: 鰻の成瀬地址: 銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓35號舖銅鑼灣站D2出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 5/5呢間係日本多達170間分店嘅鰻魚專門店,最近登陸香港,佢哋有中環同銅鑼灣分店,今次就試左鰻魚飯,鰻魚玉城燒等,當然要試下最大份嘅「松」,用上一整條鰻魚,夠哂肥美😍中環分店📍中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖鰻魚飯(松)❤️❤️❤️❤️❤️❤️$208有4個size可以揀,既然都要買,當然要試下最大嘅size😚有一整條鰻魚,肉質肥美鮮甜,入口啖啖魚香味,加上醬汁,超滿足😋鰻魚玉子燒❤️❤️❤️❤️❤️$50店員建議我哋叫呢個,估唔到咁好食,嫩滑嘅玉子,包上味道濃郁嘅鰻魚,攞嚟配飯食一流🥰燒飯團❤️❤️❤️❤️❤️$50即叫即燒,食落熱辣辣,飯粒粒粒分明,鰻魚香十足🍙
店名: 鰻の成瀬

📍中環皇后大道中93號中環街市2樓246C號舖

鰻魚飯(松)❤️❤️❤️❤️❤️❤️

鰻魚玉子燒❤️❤️❤️❤️❤️

燒飯團❤️❤️❤️❤️❤️
即叫即燒,食落熱辣辣,飯粒粒粒分明,鰻魚香十足🍙