2024-07-26 350 瀏覽
行過愉景新城,見到鳥山名優惠多,幾十蚊就有靚生蠔和鍋物,我哋即叫料理長推介優惠餐牌為主。🌟#生蠔三隻十分肥美,隻隻飽滿,入口嫩滑,鮮味十足,好正!海水味剛好,好fresh🫶🏻🌟#極上刺身三點 + #刺身三點︰海膽+牡丹蝦+生蠔+油甘魚+帆立貝牡丹蝦大大隻話好鮮甜,食完又想encore油甘魚和帆立貝,厚實新甜,正海膽唔算大,但一樣好好味原來料理長推介食完仲可以encore,好抵🌟#雪花牛肋條地獄火鍋超抵食!大大份,材料豐富!牛肋條散發出誘人的香氣,肉質偏韌,但調味好香口,配上爽口彈牙粉絲,掛滿湯汁,口感層次豐富。🌟#雞肉串燒 +#燒粟米 滑嫩肉質,加上秘制醬料,配搭有驚喜。粟米好香甜,粒粒金黃焦香,咬落去爆汁,惹味。🌟#鰻魚炒飯鰻魚肉質扎實香口高質,鰻魚汁調味適中,唔會太甜太重味,最緊要係鰻魚汁並無蓋過本身鰻魚嘅魚油香味。性價比高,值得再來,喜歡日式料理的朋友不能錯過!

🌟#生蠔三隻

牡丹蝦大大隻話好鮮甜,食完又想encore
油甘魚和帆立貝,厚實新甜,正
海膽唔算大,但一樣好好味

原來料理長推介食完仲可以encore,好抵

🌟#雪花牛肋條地獄火鍋

🌟#雞肉串燒 +#燒粟米

🌟#鰻魚炒飯

性價比高,值得再來,喜歡日式料理的朋友不能錯過!
1998 瀏覽
  • 雪花牛肋條地獄火鍋
  • 刺身
2024-07-16 623 瀏覽
料理長推介嘅時令菜式,尤其係蠔,超正!魚生算新鮮,鍋物超大份量,係抵食~首先就係 $98 /3隻嘅法國生蠔,個肉質幼滑,加埋檸檬掂呀~緊接住就係 $58 嘅刺身三點,包括油甘魚、帆立貝同赤蝦,甜甜哋呢個價係唔錯~海鰻壽司,$22嚟講肉質唔錯,醬汁啱啱好~其他兩款主食都抵:$106 (8折後) 嘅安格斯牛肉火鍋,牛肉肥瘦得宜,落咗好多金菇同菜加豆腐嘅湯頭濃郁鮮甜~$145 嘅三文魚赤蝦芥末章魚飯,超多魚生,三文魚嫩滑,赤蝦可口,整體味道層次豐富。價錢公道,食得好開心~#清酒 #季節限定 #和食便當 #居酒屋 #日本料理 #荃灣 #鳥山名 #性價比 #日式地道 #和食便當 #手打烏冬 #愉景新城 #hkfoodie #Discoverypark

價錢公道,食得好開心~

❤️極上刺身三點 海膽、生蠔同赤海老,每一款都好新鮮~海膽非常香甜又creamy,生蠔鮮甜滑嫩海水味慢慢滲出~赤海老彈牙多汁,都係好jengrrr🧡原條海鰻壽司 海鰻鮮味十足,燒得剛剛好,而且仲非常大條,厚肉又肥美,高質!!💛北海道海膽壽司 北海道海膽真係無得彈,新鮮甜美,入口即化,仲有一陣海水味,成口都係鮮味,好辛福好滿足~💚鰻魚朴葉飯定食 鰻魚燒得香噴噴,而且又肥美嫩滑,飯粒煙韌,再加上朴葉飯嘅香味,每一啖都又香又滿足!定食仲有沙津+螺肉等配菜,仲有細細件蕨餅做甜品,好豐富!!💙吉列黑豚豬扒手打烏冬 豬扒炸得金黃酥脆,外脆內嫩,配埋彈牙手打烏冬,口感豐富~

2024-07-11 431 瀏覽
呢日約左朋友去愉景新城行街去到愉景新城一樓搵間餐廳食午餐去咗呢間高質日本料理 中午1點差不多全場滿座👍🏻我哋揀咗季節食品及午市輕食套餐享用📍鳥山名 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖🍣 刺身三點(油甘魚/帆立貝/赤海老)($58)包括有油甘魚 帆立貝 赤海老 厚切油甘魚 肉質靚  帆立貝夠新鮮 赤海老大隻 很鮮甜🍣 活帆立貝壽司($68)帆立貝肉厚身又鮮甜 🍣 原條海鰻壽司($60)原條海鰻無骨好正  加上鰻魚汁不錯 分幾啖食 好滿足🍣 壽司卷物(手握壽件4件 卷物2件)配牛肉烏冬 ($78)牛肉新鮮又嫩 烏冬煙韌 湯底清甜
呢日約左朋友去愉景新城行街
去到愉景新城一樓搵間餐廳食午餐
去咗呢間高質日本料理 中午1點差不多全場滿座👍🏻
我哋揀咗季節食品及午市輕食套餐享用

📍鳥山名 (荃灣)

🍣 刺身三點(油甘魚/帆立貝/赤海老)($58)
包括有油甘魚 帆立貝 赤海老
厚切油甘魚 肉質靚  帆立貝夠新鮮 赤海老大隻 很鮮甜

🍣 活帆立貝壽司($68)
帆立貝肉厚身又鮮甜

🍣 原條海鰻壽司($60)
原條海鰻無骨好正  加上鰻魚汁不錯
分幾啖食 好滿足

🍣 壽司卷物(手握壽件4件 卷物2件)
配牛肉烏冬 ($78)
牛肉新鮮又嫩 烏冬煙韌 湯底清甜

1989 瀏覽
午餐
2024-07-08 346 瀏覽
想試好耐,佢哋裝修之前已經想去食,裝修完一段時間,終於抽到時間嚟食😙 裝修完,環境梗係更加靚啦😆 去到仲要發現原來逢星期一至五嘅晚市,有部份菜式係做緊優惠!例如鍋物刺身都做緊八折,仲有串燒同飲品,都幾抵食!極上刺身三點 $98三款刺身都好新鮮,生蠔質地都柔滑,冇腥味;赤海老肉質飽滿彈牙;海膽鮮甜,質地都滑🤤北海道海膽壽司 $68呢隻海膽嘅味道同頭先極上刺身嘅海膽係唔同味,朋友覺得呢個海膽味濃啲,佢鍾意呢個多啲,反而我自己覺得極上嗰個就鮮甜啲😌活帆立貝 $48活帆立貝嘅肉質實在啲,會感受到啖啖肉嘅感覺,新鮮就唔使多講啦🙈燒豆腐 $38燒豆腐上面有泰式辣醬汁,本身會以為唔係好match,點知食落又ok match喎!😙墨魚鬚串 $35個口感幾得意,一啖一粒墨魚仔金,燒得啱啱好,唔會太韌,幾好咬口;感覺有少少鹽嘅調味,係ok的🤓芝士吉列蝦飯卷(四件) $38我哋本身以為芝士係鋪喺面燒嗰隻,點知原來佢係匿埋喺飯卷入邊🙊不過佢又匿得幾好😆 同隻蝦味道好夾,加上佢有一啲飯素喺飯卷面,係幾特別幾好食🤩櫻花蝦海鮮炒飯 $140呢個好出色啊!份量勁多,朋友少食三文魚粒,我覺得自己好似食咗一條三文魚 (s

極上刺身三點 $98

北海道海膽壽司 $68

活帆立貝 $48

燒豆腐 $38

墨魚鬚串 $35

芝士吉列蝦飯卷(四件) $38

櫻花蝦海鮮炒飯 $140

呢個好出色啊!份量勁多,朋友少食三文魚粒,我覺得自己好似食咗一條三文魚 (sor係咪浮誇咗少少?不過真係多😂) 同埋飯粒粒粒分明,又好入味,可以encore 🫰

因為朋友唔食肉嘅關係,所以唔係嗌咗好多特價Menu,下次會撇低佢再嚟試過😎🤣

結論
🫰食物味道有質素
🫰環境寬敞舒服

好味度:8.5/10
回頭度:9/10 (想試佢個鍋物!)

🎡餐廳資料
餐廳名稱:鳥山名
餐廳地址:荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖
營業時間:星期一至五11:45-15:00 & 18:00-22:30;星期六至日及公眾假期11:45-16:00 & 17:30-22:30
2024-07-07 296 瀏覽
一踏進店舖,簡約雅致的裝潢所吸引,從開放式廚房望去料理長推介,十分優惠及抵食,款款高質食品都唔幾十蚊,大份又新鮮,性價比高,我地即叫左三款來試︰🌟#極上刺身三點 + #刺身三點︰海膽+牡丹蝦+生蠔+油甘魚+帆立貝牡丹蝦肉質飽滿,鮮甜可口油甘魚肥美多汁,入口即化海膽Q彈細膩,沁人心脾生蠔更是這一拼盤的亮點,肉質緊實飽滿,單吃也能感受到海洋的鮮甜🌟#原條海鰻壽司超抵食!海鰻十分大條,表皮微微炙烤,散發出誘人的香氣。飽滿的鰻魚肉質細嫩,配上一絲酸甜的醋飯,口感層次豐富。🌟#加洲反卷(4件)加州反卷(4件) ,外層脆脆的,裡面包裹著滑嫩的蟹肉,加上甜甜的芝麻醬,實在是意猶未盡。🌟#鰻魚朴葉飯定食鰻魚肉質扎實,配上爆香的朴葉,令人大呼過癮。飯的分量剛剛好,不會讓人感到膩。🌟#燒菠蘿燒熱後,焦糖化的菠蘿更加香甜,加埋肉酸味粉十分好好味,備受大家喜愛。大滿足!不論刺身、壽司還是定食,都可以感受到這家餐廳對食材的講究和技藝的精湛,下次要試下其他野食先。
一踏進店舖,簡約雅致的裝潢所吸引,從開放式廚房望去

牡丹蝦肉質飽滿,鮮甜可口
油甘魚肥美多汁,入口即化
海膽Q彈細膩,沁人心脾

🌟#原條海鰻壽司

🌟#加洲反卷(4件)

🌟#鰻魚朴葉飯定食

🌟#燒菠蘿

大滿足!不論刺身壽司還是定食,都可以感受到這家餐廳對食材的講究和技藝的精湛,下次要試下其他野食先。
  • 鰻魚朴葉飯定食
  • 燒菠蘿
  • 極上刺身三點
  • 刺身三點
  • 原條海鰻壽司
2024-07-04 312 瀏覽
很少到荃灣覓食,朋友喜歡日本菜,所以就選了DPark的鳥山名。幸運地不用等位,環境設計十分日式,是日式地道居酒屋🤹🏻,聊天時氣氛亦十分舒服。餐廳好貼心,特設有料理長季節推介食物。揀左鮑魚、海膽同鰻魚,鰻魚仲係原條鰻魚添呀!海膽就鮮甜~除左壽司之外,個人推薦試鯖魚定食同安格斯牛肉火鍋。鯖魚定食,鯖魚大條配菜亦十分多種類。安格斯牛肉火鍋,個人喜歡食菜,火鍋包含了多款菜的品種,配埋安格斯牛一齊食岩岩好不太油膩。☀️鹽燒鯖魚定食 $110☀️安格斯牛肉火鍋 $106☀️北海道海膽壽司 $68☀️日本黃金網鮑魚 $128☀️原條海鰻壽司 $60☀️海鰻壽司 $22

餐廳好貼心,特設有料理長季節推介食物。
揀左鮑魚、海膽同鰻魚,鰻魚仲係原條鰻魚添呀!海膽就鮮甜~

除左壽司之外,個人推薦試鯖魚定食同安格斯牛肉火鍋
鯖魚定食,鯖魚大條配菜亦十分多種類。

☀️鹽燒鯖魚定食 $110

☀️安格斯牛肉火鍋 $106

☀️北海道海膽壽司 $68

☀️日本黃金網鮑魚 $128

☀️原條海鰻壽司 $60

☀️海鰻壽司 $22
今日同朋友去咗荃灣愉景新城入面一間叫「」嘅日式居酒屋,餐廳環境幾大,有好多座位,除外亦都有一排Bar枱可以對住開放式廚房,而且座位闊落,坐得幾舒服。🍊活象拔蚌:料理長推介,活象拔蚌切片,每一片嘅尺寸設切得啱啱好,食落口感爽口,味道鮮甜,食材新鮮🍊金目鯛壽司:料理長推介,金目鯛味道清淡,質地纖細柔軟🍊鰻魚朴葉飯定食:鰻魚肉質肥美,用咗朴葉同木盒包住啲鰻魚同白飯去焗,令到白飯除咗有鰻魚汁嘅味道之外仲有朴葉嘅香氣,定食仲包括前菜、沙律、麵豉湯同甜品,十分豐富🍊安格斯牛肉火鍋:安格斯牛肉嘅份量幾大,吸收晒壽喜燒湯底嘅汁,牛肉充滿壽喜燒嘅甜味和濃郁嘅牛味,另外亦都有豆腐、大蔥、金菇、娃娃菜、皇帝菜、冬菇等蔬菜,同樣吸收咗濃濃嘅壽喜燒汁📍銅鑼灣開平道1號Cubus 3樓位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊

🍊金目鯛壽司:料理長推介,金目鯛味道清淡,質地纖細柔軟

📍銅鑼灣開平道1號Cubus 3樓
位置就腳:🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊

2024-06-28 246 瀏覽
地道居酒屋🪭鳥山名​經過見到環境舒服,座位之間唔會太迫⋯天氣熱🥵最岩食日本菜 ⋯見到有料理長推介 叫左d黎試試​🔹刺身三點 (油甘魚·帆立貝·赤海老)特別係油甘魚肉厚滑嫩,獨特清爽口感😋海蝦🦐蝦味濃郁、重有大大粒帆立貝 ​ 海膽壽司 顏色橙黃🧡新鮮🧡甘甜另外重叫左饅魚壽司唔腥、微微薰燒既口感!、金目鯛壽司🍣清新!​牛油果軟殼蟹壽司比例係8成軟殼蟹2成飯既口感👍🏻足料而且牛油果都好新鮮👍🏻軟滑 ​見到十枱有八枱都食鍋物⋯於是我又叫左🫢​🔹泡菜黑豚辛辣鍋物店員知我媽咪唔食辣,細心甘泡菜另上,就到我媽咪之餘我又食到辣👍🏻黑豚五花腩,肉質肥瘦分明,食落唔會好肥膩​另外點左個🖐️手打烏冬配火鍋是必需的😂烏冬食落軟滑唔粗硬⋯夠晒飽肚​整體都係一個唔錯既體驗🪭鍋物同其他季節限定都有特價⋯食都食得開心d😆✌🏻​​​​​​​​​
地道居酒屋🪭鳥山名

經過見到環境舒服,座位之間唔會太迫⋯
天氣熱🥵最岩食日本菜 ⋯
見到有料理長推介 叫左d黎試試

🔹刺身三點 (油甘魚·帆立貝·赤海老)
特別係油甘魚肉厚滑嫩,獨特清爽口感😋
海蝦🦐蝦味濃郁、重有大大粒帆立貝

海膽壽司 顏色橙黃🧡新鮮🧡甘甜
另外重叫左饅魚壽司唔腥、微微薰燒既口感!
、金目鯛壽司🍣清新!

牛油果軟殼蟹壽司
比例係8成軟殼蟹2成飯既口感👍🏻足料
而且牛油果都好新鮮👍🏻軟滑

見到十枱有八枱都食鍋物⋯於是我又叫左🫢

🔹泡菜黑豚辛辣鍋物
黑豚五花腩,肉質肥瘦分明,食落唔會好肥膩

另外點左個🖐️手打烏冬配火鍋是必需的😂
烏冬食落軟滑唔粗硬⋯夠晒飽肚

整體都係一個唔錯
既體驗🪭
鍋物同其他季節限定都有特價⋯
食都食得開心d😆✌🏻

2024-06-27
2024-06-25 252 瀏覽
平時經過見定價都偏高,冇諗到原來晏晝午市輕食餐都幾多選擇又幾抵食😳一點幾到都坐爆晒!午市餐包飲品又唔洗加一都係68起!不過今次嗌左啲料理長推薦~有叫活帆立貝、白粟米、海膽壽司、海鰻壽司等等~~ 白粟米 $28/4件好抵食!而且 超 甜😍😍😍北海道海膽壽司好鮮甜~~ 活帆立貝都勁新鮮好爽口!午市餐叫左壽司卷物配蟹柳烏冬& 三文魚蟹肉丼! 三文魚蟹肉丼蟹肉多,好足料!又新鮮😋好滿足呀!壽司卷物都好好食~~
不過今次嗌左啲料理長推薦~
1K
2024-06-24 225 瀏覽
相約媽媽到荃灣晚餐, 來個她最喜愛的日本菜! 愉景新城地下層, 食肆林立, 木系裝潢, 卡座挺舒服的! 點了二款刺身, 極上刺身三點 (海膽、生蠔、赤海老)、刺身三點 (油甘魚、帆立貝、赤海老) ~ 海老甘甜爽滑, 新鮮彈牙! 生蠔沒腥味, 入口順滑! 海膽是我最愛, 份量也不少! 帆立貝很厚一隻, 又鮮又甜! 油甘魚也很香, 讚! 牛油果軟殼蟹反卷 ~ 牛油果香滑, 軟殼蟹炸得香脆, 飯沒有很酸, 不錯!海鰻壽司 ~ 入口鮮甜, 沒腥味! 仔細品嚐還有淡淡焦香味!石垣鯛壽司 ~ 油脂不是很多, 入口清爽, 味道鮮甜! 一口走地雞 ~ 雞肉炸漿很薄, 雞肉很厚, 肉汁超豐富, 雞沒雪藏味!醬油漬牛舌拉麵 (特濃豚骨魚介湯) ~ 薄切牛舌份量超多, 湯也濃厚鮮甜, 那糖心蛋很香! 自家製木糠布甸 ~ 忌廉超滑的, 鬆軟可口, 入口不膩!雪糕 ~ 海鹽雪糕, 咸咸的, 完美!
相約媽媽到荃灣晚餐, 來個她最喜愛的日本菜!
愉景新城地下層, 食肆林立, 木系裝潢, 卡座挺舒服的!
石垣鯛壽司 ~ 油脂不是很多, 入口清爽, 味道鮮甜!
自家製木糠布甸 ~ 忌廉超滑的, 鬆軟可口, 入口不膩!
雪糕 ~ 海鹽雪糕, 咸咸的, 完美!
2024-06-22 227 瀏覽
愉景新城雖然唔近地鐵站,但係商場夠大又舒服,好好行😌搵到一間居酒屋,環境夠靜,唔使同人迫坐得勁舒服👍🏻而家晚市仲有鍋物八折,串燒都有折,抵食!✨極上刺身三點三點分別是海膽、生蠔及赤海老🦐海膽甘甜新鮮、赤海老鮮甜多肉蠔肉唔算大,但肉質飽滿,味道不過不失✨刺身三點更加推薦呢款‼️包括油甘魚、帆立貝及赤海老全部都好新鮮,帆立貝超肥美鮮甜✨廣島蠔鍋物有成八隻大蠔,估唔到咁足料配菜有啡菇,金針菇,娃娃菜,粉絲等不過煮熟鍋物需時生蠔微微海水鹹味,新鮮甘甜✨串燒走地雞胸三角軟骨燒到外層帶點焦香,雞肉油脂分布平均,三角軟骨好脆口✨九州烏冬九州拉麵,轉咗做烏冬😹烏冬係彈牙嘅稻庭烏冬,配料有蛋、叉燒、筍味道正常發揮~✨海鰻壽司原條海鰻壽司,成隻手咁長🤪加上鰻魚汁燒到好味,不過肉質唔夠厚
愉景新城雖然唔近地鐵站,但係商場夠大又舒服,好好行😌
搵到一間居酒屋,環境夠靜,唔使同人迫坐得勁舒服👍🏻
而家晚市仲有鍋物八折,串燒都有折,抵食!

✨極上刺身三點
三點分別是海膽、生蠔及赤海老🦐
海膽甘甜新鮮、赤海老鮮甜多肉
蠔肉唔算大,但肉質飽滿,味道不過不失

刺身三點
更加推薦呢款‼️包括油甘魚、帆立貝及赤海老
全部都好新鮮,帆立貝超肥美鮮甜

✨廣島蠔鍋物
有成八隻大蠔,估唔到咁足料
配菜有啡菇,金針菇,娃娃菜,粉絲等
不過煮熟鍋物需時
生蠔微微海水鹹味,新鮮甘甜

✨串燒走地雞胸三角軟骨
燒到外層帶點焦香,雞肉油脂分布平均,三角軟骨好脆口

✨九州烏冬
九州拉麵,轉咗做烏冬😹
烏冬係彈牙嘅稻庭烏冬,配料有蛋、叉燒、筍
味道正常發揮~

✨海鰻壽司
原條海鰻壽司,成隻手咁長🤪
加上鰻魚汁燒到好味,不過肉質唔夠厚
2024-06-20 179 瀏覽
今日去咗荃灣覓食,見到有間日本餐廳裝修得幾靚,仲有特價午餐,睇落價錢都幾吸引,就入去試下😆😆⭐️手卷兩件配牛肉烏冬手卷我揀咗三文魚同芥末八爪魚,賣相都唔錯!份量都屬正常👍🏻👍🏻三文魚都算新鮮!芥末八爪魚有少少咬唔開,如果切得細粒啲會方便食!牛肉烏冬份量唔多,幾啖就食完,不過牛肉幾靚,幾好食😋😋⭐️海鰻壽司 & 原條海鰻壽司好食,無骨👍🏻個汁都整得好好食原條真係好正,要分幾啖,好滿足😆😆

⭐️手卷兩件配牛肉烏冬

牛肉烏冬份量唔多,幾啖就食完,不過牛肉幾靚,幾好食😋😋

⭐️海鰻壽司 & 原條海鰻壽司
好食,無骨👍🏻個汁都整得好好食
原條真係好正,要分幾啖,好滿足😆😆
2024-06-20 230 瀏覽
放工時候,有朋友生日,特別地帶了他去吃居酒屋,慶祝他的生日。朋友表示挺不錯的。😍 串燒🌟🌟🌟🌟🌟帆立貝串燒外脆內嫩。紫蘇雞肉丸串燒則是口感細緻,肉質鮮嫩,搭配著紫蘇的香氣。秋藥串燒則散發出獨特的香氣,入口後帶來濃厚的風味。至於雞皮串燒,外脆內嫩,油脂恰到好處。壽司🌟🌟🌟🌟🌟刺身三點帆貝的鮮甜、鮮蝦的鮮美、劍魚腩的肥美北海道海膽手卷結合了新鮮的海膽和香嫩的海苔,散發出獨特的鮮甜滋味。銀雪魚西京燒定食 $189 🌟🌟🌟🌟🌟銀雪魚肉質鮮嫩,搭配西京燒的香氣,入口即化,配菜豐富多樣,搭配白飯一起享用更是美味。鹽燒黃花魚定食 $165 🌟🌟🌟🌟🤍魚肉鮮嫩多汁,搭配鹽燒的香氣,外酥內嫩的魚皮,帶有微微的鹹香,搭配著清淡的白飯和營養豐富的小菜。雪葩🌟🌟🌟🌟🌟莈蘿雪葩口感清爽,帶有淡淡的果香。而白桃雪葩則帶有濃濃的桃香,甜而不膩。總統來說、食物很高質,環境也很不錯、可以再encore😋

串燒🌟🌟🌟🌟🌟
紫蘇雞肉丸
秋葵
雞皮
帆立貝

壽司🌟🌟🌟🌟🌟
刺身三點帆貝的鮮甜、鮮蝦的鮮美、劍魚腩的肥美
北海道海膽手卷

銀雪魚西京燒定食 $189 🌟🌟🌟🌟🌟
銀雪魚西京燒定食

鹽燒黃花魚定食 $165 🌟🌟🌟🌟🤍
鹽燒黃花魚定食

雪葩🌟🌟🌟🌟🌟
莈蘿雪葩口感清爽,帶有淡淡的果香。
而白桃雪葩則帶有濃濃的桃香,甜而不膩。
莈蘿雪葩
白桃雪葩

總統來說、食物很高質,環境也很不錯、可以再encore😋
紫蘇雞肉丸
銀雪魚西京燒定食
鹽燒黃花魚定食
莈蘿雪葩
白桃雪葩
如果要搵餐廳慶祝食飯,荃灣嚟講我十分推薦鳥山名。呢間日式餐廳種類選擇多,鍋物、飯、刺身、串燒、炸物等等全部都十分分好味。食過不少過10次,每次去食食品都保持到水準👍🏻👍🏻如果叫主食,大部份餐點都可以以大約半價價錢加購特飲。以前去食,基本上一定會加購黑糖鮮奶,早兩日去食亦如是。但係估唔到黑糖鮮奶而家可以加大,仲要只需要加$3。加大完嘅份量比普通size係大好多!佢哋嘅黑糖鮮奶即使叫正常甜度唔會太甜,裏面亦有類似白珍珠嘅物體,咬落去非常爽口👍🏻牛肉鍋亦十分足料,葛絲 菜 金菇足料最近嘅餐牌夜晚去食有八折(主食 燒物 定食)
如果要搵餐廳慶祝食飯,荃灣嚟講我十分推薦鳥山名。

牛肉鍋亦十分足料,葛絲 菜 金菇足料
最近嘅餐牌夜晚去食有八折(主食 燒物 定食)

黑糖鮮奶
黑糖鮮奶