2022-09-25 146 瀏覽
哇! 好肚餓喔,忙左一朝終於有得休息下食餐好既,鳴門呢一間割煮料理,一直都有mark低想食,因為鳴門既中午有半自助餐既午餐,超級吸引,不過各位美食家記得要預約左先好食喔,因為好易full booking嫁喔逢星期六、日及公眾假期(午市供應)自選主食(8款) 送磯煮鮑魚一隻任食(刺身、壽司、小食、串燒、沙律)任飲(日式特飲、汽水) 追加$38無限暢飲冷、熱清酒-週末90分鐘半自助餐 $268刺身魚: 油甘魚 , 三文魚,立魚,牡丹蝦等等,款款都新鮮喔另外小食方面有各種即燒串燒同沙律半自助餐有幾款主食可以比各位美食家優先選擇 例如有 炸天婦羅🍤,呑拿🐠蓉丼,鰻🐠丼,三色丼,鍋燒牛🐮粒♥️ 總有一款主食岩哂各位美食小獵人🎏👼🏻👶🏻今日就食炸天婦羅🍤🍤同三色丼🤤🤤♥️♥️ 天婦羅🍤🍤炸得岩岩好脆口又吾油膩😍👍🏻 三色丼就以火炙鰈🐠,海膽,🐠籽同拖羅蓉做主打😍🖐🏻 海膽同拖羅蓉都十分鮮甜🤣火炙蝶🐠好多🐠油香 正正♥️

逢星期六、日及公眾假期(午市供應)
自選主食(8款) 送磯煮鮑魚一隻
任食(刺身壽司、小食、串燒、沙律)
任飲(日式特飲、汽水) 追加$38無限暢飲冷、熱清酒

週末90分鐘半自助餐 $268

另外小食方面有各種即燒串燒同沙律

• 炸物
  • 大蝦天婦羅
餐廳鄰近MegaBox, 每逢週末嘅lunch hour都有90分鐘半自助放題供應, 包括一個自選主食, 其他嘢食同嘢飲就任嗌🥢呢度環境開揚樓底高, 成個用餐過程都好relax💆🏻‍♂️🍚自選主食 - 三色丼, 帆立貝呑拿魚蓉丼有8款主食揀, 除咗丼飯仲有燒魚, 天婦羅, 野菜鍋等等✨我哋揀咗嘅呢兩個丼飯都有海膽🥹 主食份量唔會好多, 等你可以留肚一陣嗌多啲其他嘢食✨ 另外每人會送多隻幾彈牙嘅磯煮鮑魚✨🥗沙律可以揀胡麻醬豆腐或者角切魚生, 味道就正正常常😂 如果一定要揀一樣我會揀角切魚生因為口感豐富少少🍣任食刺身, 壽司刺身成盤咁上, 擺盤都幾靚而且刺身幾新鮮👍🏻 三文魚同油甘魚超厚切✅ 帆立貝鮮甜, 大大隻嘅赤蝦亦都推介嗌多round✨壽司同刺身嘅選擇大致相同, 係主要多咗劍魚腩同加州卷. 🍢任食串物, 燒物, 炸物串物有四款, 免治雞肉棒同雞軟骨幾惹味, 冬菇串幾juicy, 牛舌超厚切入味✨厚切嘅明太子燒玉子, 即叫即炸嘅芝麻雞翼, creamy嘅芝士年糕, 紫薯餅同埋吉列炸蠔都值得encore🍹飲品除咗基本嘅汽水同果汁, 個人推介白桃同巨峰提子乳酸特飲✨💛個人必食推介: 油甘魚刺

🍚自選主食 - 三色丼, 帆立貝呑拿魚蓉丼

🥗沙律

🍣任食刺身, 壽司
刺身成盤咁上, 擺盤都幾靚而且刺身幾新鮮👍🏻 三文魚同油甘魚超厚切✅ 帆立貝鮮甜, 大大隻嘅赤蝦亦都推介嗌多round✨壽司刺身嘅選擇大致相同, 係主要多咗劍魚腩同加州卷.

🍢任食串物, 燒物, 炸物

🍹飲品
除咗基本嘅汽水同果汁, 個人推介白桃同巨峰提子乳酸特飲✨

💛個人必食推介: 油甘魚刺身, 呑拿魚蓉丼, 厚燒明太子玉子, 迷你紫薯餅

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#半自助日式放題($268 加一)

@narutoichiba
@megabox_hk

📍鳴門割烹料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #宏照道 #九龍灣 #九龍灣美食 #食好西 #megabox #極上割烹 #魚生 #刺身 #海鮮 #壽司 #香港餐廳推介
  • 三色丼
  • 炸物
  • 角切魚生沙律
  • 明太子玉子
  • 吉列蠔
2022-09-21 173 瀏覽
👦🏻👧🏻Weekend都放假,梗係要好好地拍拖食好西啦👫。今次我地就黎到九龍灣食日式放題(事關👦🏻好耐無食放題),揀左嗚門割烹作為Weekend既餐廳🍴,希望可以食到一餐滿足既半自助式日式放題🤣。🌟自選主食(三色丼 & 汁燒油甘魚)由於無曬拖羅蓉,所以三色丼就由海膽代替。三色丼有海膽、三文魚籽和火炙鰈魚邊,整體上新鮮無雪味,鮮味十足,海膽食落好Creamy,最值得一讚既係火炙鰈魚邊經炙燒帶有濃濃既油香👍;至於汁燒油甘魚肉質軟熟,加上燒汁實在惹味!🌟刺身基本上可以落單既刺身都經由👦🏻試過曬,有幾樣刺身值得一讚:油甘魚甘甜鮮味,帶濃濃既魚油香味;三文魚厚身無雪味,鮮甜無比;鯛魚晶瑩剔透,咬落去無腥味👍,每人仲會送一隻磯煮鮑魚,十分抵食!🌟壽司🍣每款壽司嘅飯都比較細粒,細細件唔會太飽👍,等我地個肚仔有空間可以食齊咁多款壽司🍣。特別想講既係玉子壽司,舊玉子幾厚身,👧🏻食完都讚不絕口!🌟鍋物//小食//飲品最值得推介既係牛肉湯烏冬同明太子玉子燒,烏冬煙韌滑溜,牛肉湯味道唔會太濃,質素甚至比烏冬專門店高質🥹!👦🏻👧🏻原本只叫左一碗,都追加多一碗👍。至於明太子玉子燒可以話一定要試,厚身玉子食落甜甜地

🌟自選主食(三色丼 & 汁燒油甘魚)

🌟刺身

🌟壽司🍣

🌟鍋物//小食//飲品
最值得推介既係牛肉湯烏冬同明太子玉子燒,烏冬煙韌滑溜,牛肉湯味道唔會太濃,質素甚至比烏冬專門店高質🥹!👦🏻👧🏻原本只叫左一碗,都追加多一碗👍。至於明太子玉子燒可以話一定要試,厚身玉子食落甜甜地,配上明太子醬更加令蛋香特出!雞翼屬於正宗手羽雞翼(連埋雞翼尖),炸得香脆,用咗啲醬油醃,所以都食到甜甜地,超易入口!而其他小食牛舌、炸蠔、雞軟骨串、炸芝士年糕都值得大家一試!飲品👦🏻👧🏻就叫咗巨峰乳酸特飲同白桃乳酸特飲,想飲解渴啲嘅就可以揀汽水🥤!

總括嚟講,「嗚門割烹」係一間選擇唔算多,但高質既半日式放題,⚠️要注意既係星期六日先會有半放題既自助午餐‼️
2022-09-20 2264 瀏覽
之前見到 ❥⧽鳴門割烹料理 ❥⧽嘅週末半自助餐好似幾吸引, 所以一早 book 定位, 準時 12 點就到達餐廳。餐廳樓底好高, 半間餐廳以落地玻璃包圍住, 感覺好開揚, 而位與位之間嘅距離亦好足夠。𓊈90 分鐘半自助餐 ✧ 成人$𝟚𝟞𝟠 + 𝟙𝟘% 𓊉➺ 主食 ✧ 牛肉野菜鍋壽喜燒湯底好鮮甜, 牛肉偏厚身, 配菜有娃娃菜, 大蔥, 冬菇, 金菇同粉絲。➺ 主食 ✧ 大蝦天婦羅有 4 隻大蝦加一片蕃薯, 大蝦外層脆卜卜, 肉質結實。➺ 刺身 ✧ 另每人送一隻磯煮鮑魚三文魚好肥美, 油甘魚鮮甜, 帆立貝脹卜卜, 赤蝦新鮮, 榮螺肉厚, 磯煮鮑魚爽口彈牙。➺ 壽司叫咗三文魚壽司, 劍魚腩壽司, 加州卷同蟹籽軍艦, 全部都好新鮮, 飯唔會好大舊。➺ 小食/ 串燒麵豉湯裡面有蜆肉, 味道適中。吉列蠔好肥美, 炸得好好食。迷你牛肉烏冬, 枝豆同厚燒牛舌都正常發揮。➺ 飲品特飲有巨峰乳酸同白桃乳酸, 味道偏甜。另外仲有唔同汽水提供。

𓊈90 分鐘半自助餐 ✧ 成人$𝟚𝟞𝟠 + 𝟙𝟘% 𓊉

➺ 主食 ✧ 牛肉野菜鍋

➺ 主食 ✧ 大蝦天婦羅
有 4 隻大蝦加一片蕃薯, 大蝦外層脆卜卜, 肉質結實。

刺身 ✧ 另每人送一隻磯煮鮑魚

刺身 & 磯煮鮑魚
壽司  &  小食
飲品
2022-09-18 204 瀏覽
咁岩今日要去九龍灣Ikea 買野,想食日本野之際,居然係附近搵到一間叫鳴門割烹料理的日式餐廳。呢間餐廳係假日會做Semi Buffet,除左主菜揀一款外,其餘壽司、刺身、炸物、串燒、配菜,甚至飲品都可以無限放題。價錢連加一大約$280左右,包90分鐘放題,望落都幾抵,所以去到已經剩番最後一張枱!坐低後就爭分奪秒叫晒野食先,話晒都係放題。而下就講下個人推介先:芝麻雞翼 – 呢個真心推介,我地每人食左3隻,首先做到外脆內Juicy的感覺,而味道亦餣得好,配埋外層的芝麻香味,係夠晒惹味的小食磯煮鮑魚 – 呢個係隨放題送每人一隻,本身諗住因為送而無乜期望,但食落去個鮑魚勁入味,充滿日式醬油的味道,而鮑魚肉亦夠彈牙芝士年糕 - 上枱時夠晒熱辣辣,食落去好似食緊麻糬的感覺,而內裏仲有流心芝士餡雞軟骨串燒 – 燒得岩岩好,唔會話太乾,只係用鹽黎調味,味道岩岩好鍋燒牛柳粒目玉丼 - 上枱時夠晒熱,牛柳粒夠「淋」,洋蔥汁加埋流心蛋撈落去基本上無得輸三色丼 – 估唔到居然有海膽,仲識得用紫蘇葉托著。另外三文魚子預先以醬油餣味,都入晒味。而刺身都夠新鮮厚切,而飲品方面除左汔水外,居然可以揀巨鋒或者白桃乳酸特
咁岩今日要去九龍灣Ikea 買野,想食日本野之際,居然係附近搵到一間叫鳴門割烹料理的日式餐廳。呢間餐廳係假日會做Semi Buffet,除左主菜揀一款外,其餘壽司刺身、炸物、串燒、配菜,甚至飲品都可以無限放題。價錢連加一大約$280左右,包90分鐘放題,望落都幾抵,所以去到已經剩番最後一張枱!坐低後就爭分奪秒叫晒野食先,話晒都係放題。而下就講下個人推介先:

刺身都夠新鮮厚切,而飲品方面除左汔水外,居然可以揀巨鋒或者白桃乳酸特飲,講真平時去日式居酒屋都要幾十蚊一杯,最後我地每人都飲左兩杯先走!  最後有兩個位要讚一讚,首先係個個環境,簡約日系風兼樓底夠晒高、而外面仲有個空中花園景。其次係送餐質素,好多時因為係放題,特登會送餐時比較耐時間,但呢度基本上叫完十分鐘內就陸續遞上食物,而熱食係真係夠晒熱,炸物保持到脆身!

2022-09-17
2022-09-12 366 瀏覽
鳴門一入到去就覺得好高質,入面樓底高、光線充足,座位都好闊落。中間有廚師枱即叫即整,有種omakase嘅感覺。今次係食半放題式主食,每位任飲任食268,長者小童就二百都唔洗,每款小食都好高質。試咗佢幾款主菜,首先推薦野菜牛肉鍋,湯底鮮甜惹味,牛肉唔係全熟,加埋中間隻蛋,食落好正!其次鰻魚飯都好高質,鰻魚好油潤入味。放題方面,刺身好新鮮,比好多放題嘅高質n倍,唔會好似出面嗰啲未解凍就攞出嚟🙄,鳴門刺身完全冇雪味,好正。佢哋會送每人一隻磯煮鮑魚,好入味,回想起都令人流口水🤤⋯⋯佢啲串燒炸物都非常之好食,驚喜見到月見棒,通常居酒屋先有,值回票價。呢度嘅任飲係特飲嚟,推薦巨峰提子🍇!最後一讚係鳴門作為放題係非常高質,普通放題嘅環境係嘈雜一、逼一啲,呢度乾淨、清靜,好似入咗高級餐廳,令人可以享受進食過程而不被滋擾,十粒星!!!

野菜牛肉鍋
野菜牛肉鍋
  • 磯煮鮑魚
  • 牛肉野菜鍋
2022-09-10 280 瀏覽
呢間位於九龍灣國際交易廣場頂樓嘅日式料理,肥雞就成日路過但係今次都係第一次上去試下 。因為肥雞之呢間餐廳最近推廣呢個假日午市半自助餐優惠,可以任食刺身同埋炸物,再加埋一個主食 ,飲品任飲, 真係好抵。煮食肥雞嗌咗 燒油甘魚同埋炸天婦羅蝦, 佢嘅刺身非常之新鮮, 三文魚肉肥厚切,配上芥末豉油 ,成口都係油脂 。佢嘅貝殼類都好出色,佢嘅榮螺同埋北寄貝好新鮮 ,鮮甜彈牙,肥忍唔住encore幾次.佢嘅炸物非常之出色 ,芝士年糕厚燒牛舌雞軟骨等,全部都新鮮出爐,仲有其他天婦羅,食到肥雞係捧住個肚走。
2022-09-03
2022-09-08 428 瀏覽
今日好黑仔滿心歡喜去食個靚lunch點知海膽是完全食唔到的。。。應該因為太熱,估唔到竟然呢度會咁嘅情況😪🤢🤮我通常好嘢留最後食🤦🏻‍♀️😭為免俾人話我玩嘢,所以我無要求佢換,只係通知佢一声。。。吞拿魚蓉係ok嘅希望下次留意下先出俾客人啦。。。😭食完真係好sad...二百元一lunch架個人食後感💜●‿●💜🏡:👍🏻👍🏻👍🏻😋:👅👅👅💵:$208+10%🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️
今日好黑仔
滿心歡喜去食個靚lunch
點知海膽是完全食唔到的。。。
應該因為太熱,估唔到竟然呢度會咁嘅情況😪🤢🤮

我通常好嘢留最後食🤦🏻‍♀️😭
為免俾人話我玩嘢,所以我無要求佢換,只係通知佢一声。。。

吞拿魚蓉係ok嘅
希望下次留意下先出俾客人啦。。。😭
食完真係好sad...二百元一lunch架

個人食後感
💜●‿●💜
🏡:👍🏻👍🏻👍🏻
😋:👅👅👅
💵:$208+10%
🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️
第一次去試一下日式嘅半自助餐位於九龍灣 MegaBox 附近嘅 鳴門割烹料理餐廳嘅高樓底設計令人好舒服而且座位同座位之間比較闊落唔侷促餐廳外邊仲係一個比較大嘅戶外平台可以影吓相📸講返個Menu先主食有八款可以任選一款我哋就揀咗三色丼同蒲燒鰻魚丼🍱每位仲送磯主鮑魚一客🦪自助餐嘅部份就包括唔同嘅小食、壽司、刺身、串燒、沙律、飲品等等係無限量encore🫶🏻🫶🏻🫶🏻個人幾推薦兩款乳酸飲品:巨峰同埋白桃特飲☀️夏日炎炎解渴真係一流以下都係我私心推薦嘅小食日式蒸蛋口感非常滑身芝士年糕煙煙韌韌吉列迷你紫薯餅香口入味厚燒牛舌非常鬆軟、入口即溶成人每位都係$2️⃣6️⃣8️⃣呢個價錢真係性價比超值🥰
第一次去試一下日式嘅半自助餐

主食有八款可以任選一款
我哋就揀咗三色丼同蒲燒鰻魚丼🍱
每位仲送磯主鮑魚一客🦪

自助餐嘅部份就包括
唔同嘅小食、壽司刺身、串燒、沙律、飲品等等
係無限量encore🫶🏻🫶🏻🫶🏻
個人幾推薦兩款乳酸飲品:巨峰同埋白桃特飲
☀️夏日炎炎解渴真係一流

以下都係我私心推薦嘅小食
日式蒸蛋口感非常滑身
芝士年糕煙煙韌韌
吉列迷你紫薯餅香口入味
厚燒牛舌非常鬆軟、入口即溶

成人每位都係$2️⃣6️⃣8️⃣
呢個價錢真係性價比超值🥰
朋友推薦哩間周末高質日式半自助餐廳唔錯,午市90分鐘成人只係$268+1@ 所以決定同屋企人嚟慶生🎉 嚟到真係覺得幾好😳我哋試咗~🍱 主食8選1小型主食,每樣都好精緻,唔會好大份,絕對之後仲有空間去點任食部份👍🏻主食嘅刺身,基本上任點部份食唔到,所以身為刺身控嘅我哋揀咗三色丼(吞拿魚腩蓉+火炙左口魚裙邊+三文魚籽) 同帆立貝吞拿魚腩蓉丼🤤🎁 磯煮鮑魚 (贈每人一隻)唔細隻,濃郁的湯汁裹住鮑魚,肉質保持鮮嫩任食部份雖然唔係特別多選擇,但高質👍🏻假如有人唔鐘意食刺身/凍食,或者擔心小型主食唔夠食, 熱葷都有飽肚之選✨ 🐟 刺身落單先即切,鮮甜,切得厚,仲要擺得好靚,單係刺身盤都食咗起碼3轉🤤🍣 壽司上嘅刺身厚,飯岩岩好一細啖,唔怕食幾件就勁飽;個人最鍾意食劍魚腩❤️ 師傅整得好靚✨🍢 熟食都好好食,煎、炸、燒嘅食物都做到外香脆內軟,入面好juicy👍🏻 個人推薦 - 牛舌,芝麻雞翼,甜明太子蛋卷,雞軟骨✨🍹 飲品,2款乳酸特飲都唔錯🏠 環境勁靚,高級居酒屋嘅感覺,樓底高,陽光穿過竹簾輕輕透入嚟,恬靜舒服👍🏻師傅枱個位好靚,假如坐嗰張枱食omakase 應該好chill✨👫🏻 服務師傅手勢好✨

我哋試咗~
🍱 主食
主食嘅刺身,基本上任點部份食唔到,
帆立貝吞拿魚腩蓉丼🤤

🎁 磯煮鮑魚 (贈每人一隻)
唔細隻,濃郁的湯汁裹住鮑魚,肉質保持鮮嫩

任食部份雖然唔係特別多選擇,但高質👍🏻

個人推薦 - 牛舌,芝麻雞翼,甜明太子蛋卷,雞軟骨✨

🍹 飲品,2款乳酸特飲都唔錯

🏠 環境

👫🏻 服務
師傅手勢好✨ 店員服務態度都好好👍🏻

🚌 點去
可以坐由Megabox 提供嘅免費穿梭巴士,前往Megabox後,行返上一層,經正門行返去對面座大廈 - 國際交易中心,搭升降機或扶手電梯上2樓就到,好方便!
走嘅時候,仲可以順道喺Megabox 散步完先搭返車出去👍🏻

💬 小總結
❤️ 去嗰日都多一家大細,聯誼聚會,夫婦情侶 - 特別係60代父母級嘅2個去好sweet,先發現長者只係$188+1!好抵,氣氛好和諧✨ 之後發現晚市120分鐘都好抵,成人只係加多$30,長者同小童加多$20😳
食物品質高,所以唔錯👍🏻
慶祝紀念
  • 明太子玉子
  • 芝麻雞翼
  • 雞軟骨
2022-09-01 344 瀏覽
朋友仔話呢間餐廳好正 果然冇介紹錯👍🏻👍🏻成個環境都好寧靜、舒服😌仲可以睇到師傅裝作 食物質素都幾好😋😋雖然係自助餐式但入到黎每人可選一份主食送飽魚🤣🤣大蝦天婦羅🍤大蝦天婦羅都好吸引 顏色即炸至去金黃色 相當奪眼球🤣🤣!而且大蝦天婦羅既肉身彈嫩 再配上金黃嘅外皮 簡直絕配🫶🏻!蒲燒鰻魚丼🍱真係好鍾意食鰻魚嘅我又點會錯過 個燒汁甜甜地好惹味 鰻魚都軟熟 配埋珍珠米 正😍😍磯煮飽魚2隻幾大隻嘅鮑魚 冰冰涼涼 爽口彈牙 就算係送嘅 質素都唔差😎😎刺身(三文魚 帆立貝 八爪魚 榮螺)刺身嘅賣相相當吸引!鮮甜肥美!真係叫左好多round😝!刺身亦都相當新鮮 必食推介👅!壽司🍣(蟹籽 加州卷)覺得幾款壽司既外型幾精緻😻同埋大小適中 蟹籽壽司嘅份量都幾多 而且紫菜都好脆口,仲會有一絲嘅甜味 非常美味😍加州卷口感豐富 壽司飯入邊包住青瓜、蟹柳、雞蛋同埋紫菜 令到賣相繽紛奪目😜串燒 (牛舌、雞軟骨、燒雞柳)串燒嘅質素都唔錯 最愛係牛舌&雞軟骨❤️呢2樣都惹味又有咬口 真係要必點👍🏻👍🏻而雞柳口感似豆腐 入口軟綿都唔錯😋

大蝦天婦羅🍤

蒲燒鰻魚丼🍱

磯煮飽魚

刺身(三文魚 帆立貝 八爪魚 榮螺)

壽司🍣(蟹籽 加州卷)

串燒 (牛舌、雞軟骨、燒雞柳)
2022-08-29 283 瀏覽
放假同friend出九龍灣溜冰⛸️,溜冰前睇食咩就見到附近有得食🇯🇵日式半自助餐就去試下😆佢有1個主食,其他都可以仼叫。叫左個三色丼同牛肉野菜鍋🍲,三色丼嘅拖羅蓉好多好滑🤤細細碗唔會食完飽曬食唔到其他野。而個牛肉野菜鍋有好多牛,係壽喜燒嘅湯底,啲菜入晒味👍🏻啲刺身好新鮮,個鮑魚係入晒味,好香酒味,勁彈牙🤤佢嘅炸物都唔差,個紫薯餅好啱我地口味😆外脆內軟好好食😋而個牛舌都好冧,一啲都唔韌,好香嘅燒牛舌味👍🏻整體來講都幾好👍🏻環境又坐得舒服,晚市都有半自助餐,$300有找,同fd食下飯吹下水都唔錯 #鳴門割烹料理📍九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

#鳴門割烹料理
📍九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
午市90分鐘半自助餐 $268 ‼️‼️只限週末和公眾假期‼️‼️細主食八選一,每人送一隻磯煮鮑魚,其他飲食免費專車由九龍灣站到MegaBox,再行兩分鐘就到餐廳我地book 咗12點,未夠鐘侍應都俾我入去坐下先。餐廳採用落地玻璃配上日式竹簾,擋去烈日太陽,但採光度依舊足夠。樓底兩層高,所以中間放了日式原木粉紅吸頂燈😁,令環境不會過於單調。 👍🏻侍應會告知我,邊d主食沒有飯。👍🏻 主食(以🔸️表示)📌圖內有餐牌🔸️牛肉野菜鍋👍🏻👍🏻(推薦)湯底甜而不油膩,主要材料豆腐、生雞蛋、野菜和牛肉。豆腐、蔬菜好入味😍。牛肉味重又唔韌,配上生雞蛋。真係好正🙈👏。 🔸️帆立貝吞拿魚腩蓉丼(有少少飯)吞拿魚腩蓉=拖羅蓉主食份量少,大該似食了4、5舊壽司🙈。 魚腩肉質肥美香滑,配試紫苏葉中和油膩感。。帆立貝鮮甜大粒。🔸️磯煮鮑魚磯煮是日本一種煮海鮮的方法。慢火令鮑魚肉質保持鮮嫩彈牙。必食推介(以🔹️表示)📌圖內有餐牌🔹️刺身 (厚切😍👏,肥美,新鮮)推介油甘魚、八爪魚、帆立貝😍👏 🔹️串燒推介牛舌(勁淋)、免治雞肉棒 🔹️小食吉列蠔、吉列迷你紫薯餅、芝士年糕 📌我見餐廳都有晚市120分鐘半自助餐 $298,價錢同午市差唔多👀。
午市90分鐘半自助餐 $268
‼️‼️只限週末和公眾假期‼️‼️
細主食八選一,每人送一隻磯煮鮑魚,其他飲食
免費專車由九龍灣站到MegaBox,再行兩分鐘就到餐廳

👍🏻侍應會告知我,邊d主食沒有飯。👍🏻

主食(以🔸️表示)📌圖內有餐牌
🔸️牛肉野菜鍋👍🏻👍🏻(推薦)

🔸️帆立貝吞拿魚腩蓉丼(有少少飯)
吞拿魚腩蓉=拖羅蓉

🔸️磯煮鮑魚
磯煮是日本一種煮海鮮的方法。
慢火令鮑魚肉質保持鮮嫩彈牙。

必食推介(以🔹️表示)📌圖內有餐牌
🔹️刺身 (厚切😍👏,肥美,新鮮)
推介油甘魚、八爪魚、帆立貝😍👏

🔹️串燒
推介牛舌(勁淋)、免治雞肉棒

🔹️小食
吉列蠔、吉列迷你紫薯餅、芝士年糕

2022-08-26 209 瀏覽
這間朋友力推的日本料理身為🐟生魚片控的老婆一聽到就馬上說要來吃🤤🍣豪華散壽司🍣這道是朋友大推的👍比臉大的碗,看照片時只覺得他份量很多🤩沒想到那🐟鮭魚~也太厚長一條了吧跟本可以說是昇龍鮭魚了💕還足足有4️⃣大條而且還有夠鮮嫰,整個超過癮的👍更不用說還有干貝、鮪魚、鮮蝦、玉子燒⋯⋯等等至少有9️⃣種以上下面還有醋飯這個超適合點來一起share吃的啦💯加上附的魚味噌湯,有著滿滿的新鮮魚香,好好喝😋大推必點👍👍👍🍙鮭魚烤飯團🍙有沒有人跟我一樣🍙愛烤飯團的丫🙌我一直在想,真的有人跟我一樣會在日本料理店點烤飯團🤣但我就是愛特別愛那烤過的飯團口感帶點微脆又微焦尤其還加上鮭魚的香氣及口感後整個一瞬間吃光光了😋
這間朋友力推的日本料理
身為🐟生魚片控的老婆一聽到
就馬上說要來吃🤤

🍣豪華散壽司🍣
這道是朋友大推的👍
比臉大的碗,看照片時只覺得他份量很多🤩
沒想到那🐟鮭魚~也太厚長一條了吧
跟本可以說是昇龍鮭魚了💕
還足足有4️⃣大條
而且還有夠鮮嫰,整個超過癮的👍
更不用說還有干貝、鮪魚、鮮蝦、玉子燒⋯⋯等等
至少有9️⃣種以上
下面還有醋飯
這個超適合點來一起share吃的啦💯
加上附的魚味噌湯,有著滿滿的新鮮魚香,好好喝😋
大推必點👍👍👍

🍙鮭魚烤飯團🍙
有沒有人跟我一樣🍙愛烤飯團的丫🙌
我一直在想,真的有人跟我一樣
會在日本料理店點烤飯團🤣
但我就是愛
特別愛那烤過的飯團口感
帶點微脆又微焦
尤其還加上鮭魚的香氣及口感後
整個一瞬間吃光光了😋
2022-08-24 260 瀏覽
原來自助餐嘅刺身都可以咁高質‼️一間位於九龍灣嘅日式半自助餐🍣位置都幾隱世,喺國際交易中心入面都係睇人哋推薦先知佢嘅存在😂去到發覺原來都幾多人去食環境幾清幽,坐得幾舒服👍🏻點解叫半自助餐呢?其實係因為主食規限只可以點一次而刺身、壽司、小食、串燒、沙律就可以任食👉🏻只係星期六、日、公眾假期提供👈🏻成人💰268 長者/小童💰148👇🏻依家仲推出咗晚市半自助餐👇🏻成人💰298 長者💰208 小童💰168🔎磯煮鮑魚附送嘅~一隻都幾有份量~重點係完全唔韌‼️而且帶點爽口🔎刺身拼盤三文魚·油甘魚·八爪魚·鯛魚·帆立貝·熟北寄貝·榮螺·赤蝦咁多款刺身都好鮮甜‼️所有魚類都好厚切!大推🙌🏻食落先有口感,真係啖啖滿足🤤覺得佢哋嘅刺身質素唔差比起其他地方嘅放題質素好好多🍣🔎劍魚腩、加州卷劍魚腩值得一推~加州卷味道正正常常~🔎蒲燒鰻魚丼·燒雞扒胡麻醬冷稻庭烏冬主食揀咗哩兩款次次都被鰻魚吸引到🤤鰻魚有厚度,配珍珠米好正飯素食落好似有陣花香薄荷味稻庭烏冬配胡麻醬係不敗組合👍🏻🔎吉列蠔·芝麻雞翼·芝士年糕·吉列紫薯餅小食味道都唔錯,全部可以一試芝麻雞翼好香口😋若然你未飽食完芝士年糕同吉列紫薯餅就真係好飽🤣🔎明太子
原來自助餐刺身都可以咁高質‼️
一間位於九龍灣嘅日式半自助餐🍣
位置都幾隱世,喺國際交易中心入面
都係睇人哋推薦先知佢嘅存在😂
去到發覺原來都幾多人去食
環境幾清幽,坐得幾舒服👍🏻
點解叫半自助餐呢?
其實係因為主食規限只可以點一次
刺身壽司、小食、串燒、沙律就可以任食
👉🏻只係星期六、日、公眾假期提供👈🏻
成人💰268 長者/小童💰148
👇🏻依家仲推出咗晚市半自助餐👇🏻
成人💰298 長者💰208 小童💰168

🔎磯煮鮑魚
附送嘅~
一隻都幾有份量~
重點係完全唔韌‼️而且帶點爽口

🔎刺身拼盤
三文魚·油甘魚·八爪魚·鯛魚·帆立貝·熟北寄貝·榮螺·赤蝦
咁多款刺身都好鮮甜‼️
所有魚類都好厚切!大推🙌🏻
食落先有口感,真係啖啖滿足🤤
覺得佢哋嘅刺身質素唔差
比起其他地方嘅放題質素好好多🍣

🔎劍魚腩、加州卷
劍魚腩值得一推~
加州卷味道正正常常~

🔎蒲燒鰻魚丼·燒雞扒胡麻醬冷稻庭烏冬
主食揀咗哩兩款
次次都被鰻魚吸引到🤤
鰻魚有厚度,配珍珠米好正
飯素食落好似有陣花香薄荷味
稻庭烏冬配胡麻醬係不敗組合👍🏻

🔎吉列蠔·芝麻雞翼·芝士年糕·吉列紫薯餅
小食味道都唔錯,全部可以一試
芝麻雞翼好香口😋
若然你未飽
食完芝士年糕同吉列紫薯餅就真係好飽🤣

🔎明太子玉子·燒三文魚骨·厚燒牛舌
食過一次牛舌之後就愛上咗🤣
厚切真係冇得頂!
其餘兩款都味道正常~

🔎白桃乳酸特飲·巨峰乳酸特飲
味道還可以,正正常常~
解渴正😆