2020-08-22 757 瀏覽
首先講下啲壽司先其實都算新鮮,但食落去都冇咩特別咁。因為啲飯包得有啲鬆散,影響咗個口感。至於個丼飯啲海膽就一般般,未去到好新鮮但又未至於唔好食咁 。串燒方面就覺得麻麻地,因為燒得比較乾身而且冇乜味。所以食落去個口感會覺得又乾又無鮮味咁,個魷魚筒就有啲硬 ,食落去會難消化同埋無乜汁。總括嚟講呢間試過一次就夠啦 唔會再回頭!
首先講下啲壽司
串燒方面就覺得麻麻地,因為燒得比較乾身而且冇乜味
同埋無乜汁
。總括嚟講呢間試過一次就夠啦 唔會再回頭!
2020-05-04 1404 瀏覽
之前食過刺身方面ok,朋友俾咗優惠券,只限晚市用,諗住今次試吓其他嘢,點知就瀨晒嘢。一入咗之前佢就已經問定我哋係咪用優惠券,唔知係咪因為咁嘅關係,食物質素特別差。今次我哋叫咗叫咗咖喱烏冬,啲汁係一兜黃色冇味嘅水,非常失望。仲有雞翼同牛舌串燒,又乾又冇調味咁樣,唯獨天婦羅係正常質素,所以建議大家下次叫熟食嘅時候要小心選擇。冇諗過平時好多人排隊有咁有質素嘅餐廳會變成咁,定抑或是其實佢嘅熟食不嬲都唔掂呢?但係冇咩必要我都唔會再試啦。

2020-04-20
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
優惠券
2020-04-09 1228 瀏覽
喺荃灣西嘅日式居酒屋價錢一 啲都唔貴 野食仲好大碟十分抵食首推海膽炒飯海膽量超多應該落咗成板海膽落去,但完全無腥味,下次一定會再叫仲有好多好多蟹子同帶子另外帶子蝦沙律都超多份量。兩人share都岩岩好整體而言食個環境同外貌好~就算喺商場都唔會好嘈,傾下計咁幾舒服,又唔會趕客(呢點超級超級重要,最怕食得勁趕食客唔算多而且交通方便同朋友放工嚟聚下飲返兩杯最好啤酒都超級大杯,價錢超值仲成日有100蚊優惠劵會再幫襯
喺荃灣西嘅日式居酒屋
價錢一 啲都唔貴 野食仲好大碟十分抵食
首推海膽炒飯
海膽量超多
應該落咗成板海膽落去,但完全無腥味,下次一定會再叫

仲有好多好多蟹子同帶子
另外帶子蝦沙律都超多份量。兩人share都岩岩好
整體而言食個環境同外貌好~
食客唔算多而且交通方便
同朋友放工嚟聚下飲返兩杯最好
啤酒都超級大杯,價錢超值
仲成日有100蚊優惠劵
會再幫襯
2020-01-19 1274 瀏覽
Not just a year older, but a year better🥰.📍鳴門魚市場居酒屋.🍳海膽芝士玉子燒($58)-呢個好出色!!🙆🏻‍♀️最鍾意熱嘅玉子燒🤤啲蛋唔會過老仲有芝士~~頂部仲有一督海膽!!正~🍛帆立貝海膽黃金炒飯($148)-用料十足👍有帆立貝海膽蝦蟹籽等等嘅材料~🙆🏻‍♀️覺得啲海膽有少少臭...可能咁啱有舊唔太新鮮...🍙牛油果加洲卷-賣相差左少少🥺飯太鬆散但餡料都幾足~🍣壽司就叫左三文魚,八爪魚同油甘魚😆呢餐慶祝生日飯雖然等得耐🤭但係都絕對滿足
📍鳴門魚市場居酒屋

🍙牛油果加洲卷-賣相差左少少🥺飯太鬆散但餡料都幾足~

🍣壽司就叫左三文魚,八爪魚同油甘魚😆

呢餐慶祝生日飯雖然等得耐🤭但係都絕對滿足
  • 海膽芝士玉子燒
2020-01-06 842 瀏覽
This is a gem found in Tsuen Wan. We had fresh combination sashimi platter paired with sake and it was good. You can taste freshness in every bite. Great selection of sushi and sushi rolls. The yakitori is flavourful and the udon in soup fills you up. There service is quick even though they are full. There was some confusion with our booking time but they accommodated us anyway. The manager was so nice and the staff are all helpful. Christmas dinner is saved! We will definitely come back.
Sashimi  platter
Sashimi  platter
2020-01-04 869 瀏覽
早幾日預早book 定位,以免星期五晚難搵食,加上今次晚市有couple 用,所以一於試一試位於荃新天地一期嘅鳴門魚市場居酒屋。由於book 左6點嘅關係,所以店內無乜人,但職員都提我哋用餐只有90分鐘1. 火炙帆立貝左口魚裙邊黑松露沙律($98),黑松露夠香,帆立貝亦夠大隻2. 唐揚川海蝦($68),蝦身細細隻,炸得過度乾身。3. 芝士免治雞軟骨串燒($32),芝士超多,食每口都充滿芝士味4. 青椒和牛串($75),美味,入口有陣陣牛香味。5. 京蔥牛小排串燒($45),京蔥好味,牛小排普普通通。6. 京蔥雞肉串燒($28),京蔥夠出色,好味。7. 豚肉露筍卷串燒($33),豚肉美味。8. 和牛串燒($58),青椒和牛串性價比高過和牛串燒。9. 黑豚腩串燒($32),好味,豚肉夠淋,好香口10. 炸魷魚鬚他他汁($58),無特別,除非特別喜歡炸物,否則可以不要。11. 海鮮豚肉大阪燒餅($75),無特別,內裡材料不多。12. 燒油甘魚鮫($120),燒得香濃好味。13. 花魚一夜干($95),有好香魚油味,花魚乾了一日,魚身有少少乾並保持油香味14. 火炙明太子沙律三文魚親子卷($1

2. 唐揚川海蝦($68),蝦身細細隻,炸得過度乾身。

4. 青椒和牛串($75),美味,入口有陣陣牛香味。

5. 京蔥牛小排串燒($45),京蔥好味,牛小排普普通通。

6. 京蔥雞肉串燒($28),京蔥夠出色,好味。

7. 豚肉露筍卷串燒($33),豚肉美味。

8. 和牛串燒($58),青椒和牛串性價比高過和牛串燒。

黑豚腩串燒

9. 黑豚腩串燒($32),好味,豚肉夠淋,好香口

11. 海鮮豚肉大阪燒餅($75),無特別,內裡材料不多。

12. 燒油甘魚鮫($120),燒得香濃好味。

花魚一夜干

14. 火炙明太子沙律三文魚親子卷($118),好味,環顧四週差不多每枱都有叫

15. 軟殼蟹牛油果卷($98),食落唔太覺有軟殼蟹味。

16. 極上牛肉稻庭烏冬($98),牛肉普通,烏冬彈牙好味。

17. 帆立貝海膽黃金炒飯($148),份量多,飯炒得乾身,唔油。

用左couple 減咗$600。

未知是否送couple 的關係,所以一到7:30要即交枱,而店外亦有多人等候。其實90分鐘只剛夠時間食晒D嘢,時間有D趕,所以想坐得耐少少嘅朋友真係要考慮一下。
2019-12-20
黑豚腩串燒
花魚一夜干
✏️赤海老海鮮丼非常之中規中矩嘅海鮮丼 除咗隻赤海蝦真係好大隻之外 其他真係正正常常普普通通 冇乜特別 我覺得可以唔需要特別叫嚟試😂〰️✏️汁燒魷魚筒 魷魚筒就幾高質 不過同餐牌張相比細咗勁多😂但係魷魚質感好彈牙 而且唔會乾 調味簡單但味道新鮮 唔需要點旁邊個沙律醬已經好好食😋〰️✏️火炙明太子沙律三文魚親子卷 親子卷味道唔錯 而且魚籽嘅分量非常之多 卜卜嘅魚籽配埋面頭輕輕炙燒過嘅三文魚食 正🤪
✏️赤海老海鮮丼

〰️
✏️汁燒魷魚筒

〰️
✏️火炙明太子沙律三文魚親子卷

2019-08-16 1106 瀏覽
是晚到這間日本料理晚膳,初時以為自己會中伏,但竟然會有驚喜~壽司定食定食天婦羅每款份量十足,而且味道很好我家的小朋友都食得很開心價格中等,食物質素高,值得一讚唯侍應服務態度一般,有待改善~
2019-08-15
明太子三文魚沙律親子卷
吉列豬扒拉麵
粒粒角魚生丼
大蝦野菜天婦羅
2019-08-07 987 瀏覽
適逢8號風球,難得可以同朋友睇戲,睇完戲打算一齊食晚飯,誰知今次的8號,令很多餐廳都已提早關門,幸好幸運之神沒有拋棄我們,被我們遇上了鳴門。鳴門11點收,10:15 last order,我哋9點半咗右入坐,為免阻人收工,我哋即刻係餐牌揀咗幾樣食品,有大阪燒、芝麻雞翼、牛仔骨和幾款串燒,以及後加的海膽炒飯。以前已光顧過鳴門,知道食物有一定質素,所以很方心。柚子燒美國牛仔骨 - 牛仔骨食落嫩口,一點都不,配埋柚子醬,既清新又唔膩。直得推介海鮮豚肉大板燒餅 - 味道比得上大阪燒專門店,有塊煎蛋於最上層,另外,平日配的海苔粉改為紫菜,夠特別,仲有蔥碎,食落好搭,不過略嫌唔夠醬汁(個人比較鐘意多醬)名古屋芝麻雞翼 - 外脆內嫩3款串燒 - 個人比較鐘意京蔥雞肉串燒,京蔥帶汁,雞肉又嫩,好味道。而黑豚腩和牛舌就味道一般。帆立貝海膽黃金炒飯 - 海膽份量足,味道一般

以前已光顧過鳴門,知道食物有一定質素,所以很方心。

名古屋芝麻雞翼 - 外脆內嫩
。而黑豚腩和牛舌就味道一般。
帆立貝海膽黃金炒飯 - 海膽份量足,味道一般

柚子燒美國牛仔骨
海鮮豚肉大阪燒餅
名古屋芝麻雞翼
  • 柚子牛仔骨
2019-06-03 1383 瀏覽
Order 時,因為三文魚敏感,Order 首先套餐是,問明三文魚壽司可否改其他,基本上,大部份餐廳,都可以作此安排。問侍應的時候,使用居然回答,所有餐都是set 死的,絕對不能更改。還以為自己去了麥當勞,老實說,於荃灣區,這裏的消費,並不算便宜,居然少少改動也不行,最後,Order 了壽司餐, skip 了一件三文魚壽司。雖然,那件三文魚壽司的價格不高,只是心裏覺得,這間餐廳非常小氣。北海道丼裏面的蝦,很明顯不新鮮,還有腥味,吃完喉嚨即時覺得痕癢,蝦頭內亦明顯發黑。北海道丼中的左口魚,圖片明明有燒炙,但實物就沒有,非常失望
2019-05-14 1194 瀏覽
一個禮拜前系openrice訂左位 帶親愛嘅母親系母親節去食荃新天地間鳴門魚市場居酒屋食日本野🤘🏻🥳.👉🏻壽司定食壽司都幾新鮮 但我覺得冇咩特别 $73呢個價錢唔貴兼大份可以一試🤘🏻.👉🏻三文魚骨(小食)煎到好香 食落又唔會成浸油系個三文魚面到 調味出色 咸咸地又可以保留到三文魚味👅.👉🏻蒲燒鰻魚飯鰻魚出色!好大條鰻魚🥰而且鰻魚食落去個質感都好肥美 鰻魚上面嘅汁唔只鰻魚有 連啲飯都有 好入味😋
👉🏻壽司定食
👉🏻三文魚骨(小食)
👉🏻蒲燒鰻魚飯
2019-05-12
慶祝紀念
母親節
2019-03-26 1064 瀏覽
次次來到嗚門,我都係點烏冬煮得剛剛好,好煙韌彈牙。上一次食過A22 「燒牛柳粒蕃茄湯讚歧烏冬」$68,可能因為預先落定order,來到入座的時候,已經全部放晒喺枱上,所以烏冬都已經變微暖了。燒牛柳都有10粒,但可能燒得耐,又一直浸住湯,食落有些韌和老左。有見及此,今次我便選擇石鍋上。來到的時侯,個湯都有滾滾下。本來想再吃蕃茄湯,但又比芝士吸引了。最後,我揀了A29 「石鍋牛肉咖哩芝士讚歧烏冬」$78 。入面有半粒隱藏了的雞蛋,牛肉都有十多片,份量非常足。可能肥牛薄身,容易咬,即使浸了好耐,都唔怕好嚡。咖哩味的湯底都好濃郁,不是偏甜那款,但我自己對日式咖哩一般,只是想吃拉絲芝士食晒成個烏冬,湯都仲出緊煙。冬天食就完全合適,食完暖笠笠。另外配有3件細壽司,放題般的大細。3款都唔係我心水之選😅最後,有1粒維記荔枝味糯米糍作結。
次次來到嗚門,我都係點烏冬
煮得剛剛好,好煙韌彈牙。

有見及此,今次我便選擇石鍋上

食晒成個烏冬,湯都仲出緊煙。冬天食就完全合適,食完暖笠笠。
另外配有3件細壽司放題般的大細。3款都唔係我心水之選😅
最後,有1粒維記荔枝味糯米糍作結。
石鍋牛肉咖哩芝士讚歧烏冬
2019-03-22
2019-03-25 981 瀏覽
今日同屋企人一齊去食鳴門,星期日晚上,人多但有位唔駛等。之前食過呢間鳴門幾次但都有成一兩年無食過,今晚再去都無失望。今晚食左牛肉喜善鍋,串燒6串,壽司,牛肉稻庭烏冬。值得一提的是串燒可以叫自選串燒拼盤,$158有6串,份量足夠大大碟上,比起以往逐串叫更抵食吸引。自選拼盤我們選了牛肋筋、牛舌(厚)、牛舌(薄)、雞翼、雞軟骨、雞腎。當中以雞翼及牛肋筋味道最佳。
2019-03-02 845 瀏覽
好多人介紹呢間餐廳,就去試一試。2個人叫咗4樣野食,首先生蠔好鮮甜,好肥美,唔會有腥味,仲有海膽,平時好少會食海膽,因為驚會有一陣味,但呢個就無,好好食!另外叫咗壽司真係好好食,三文魚海膽同帶子海膽都好鮮甜。最後推薦玉子燒,好好食,啱啱好唔會好老
好多人介紹呢間餐廳,就去試一試。
另外叫咗壽司真係好好食,三文魚海膽同帶子海膽都好鮮甜。
最後推薦玉子燒,好好食,啱啱好唔會好老
2019-02-25 717 瀏覽
今次同屋企人黎到呢間日本料理,之前有親戚介紹過覺得呢間店都吾錯,我就帶埋家人一齊黎到試下食物價錢同一般日本料理餐廳差不多,我們一行五人總共大約800蚊,并不算太昂貴,而食物質素相對之下就顯得性價比幾高!最令我滿意係呢個芝士鰻魚石鍋飯,鰻魚厚身有肉地,食落肉質鮮美同嫩口,而我自己本身都好中意食鰻魚,而呢個鰻魚飯既份量同質素,真係幾值得一試以上三樣都係發揮正常,同一般日本料理餐廳差不多,但勝在食材新鮮,壽司吾會比人一種放好耐的感覺呢個九洲芝士魚糕都值得一試!

呢個九洲芝士魚糕都值得一試!