@superstargroup 對上次過嚟都大半年,佢哋好似裝修咗,不過裝修風格好似有啲格格不入🤣🤣不過唔緊要我哋都係食飯啫😆唔知係咪疫情關係,佢哋點心變晒一份份,一個人頭一份咁樣叫😳😲黎到係一籠籠好細個好得意🙌🏻都方便左大家唔使分拆食特別推介吓蝦餃,上面有金箔好靚👏🏽有蝦幾點心入邊都好足料,好多隻蝦🍤🍤燒賣更加係好大粒,兩款都差唔多成$20 一粒🤭🤭不過我覺得點心款式唔太多,好似奶皇包就冇😐📍 鴻星中菜 (形點) (元朗)元朗朗日路8號形點二期3樓A301-A302號舖

@superstargroup

不過我覺得點心款式唔太多,好似奶皇包就冇😐

📍 鴻星中菜 (形點) (元朗)
元朗朗日路8號形點二期3樓A301-A302號舖
2021-11-12 690 瀏覽
突然想吃大閘蟹🦀️找咗元朗區可以坐得舒服價錢比較合理嘅唔多,鴻星酒樓算係其中一個首選套餐計埋加一都係四佰幾一位,有兩皇一后和小菜都算係唔錯,最重要可以同朋友一路傾一路拆蟹勁開心不過想當年同朋友食鴻星大閘蟹套餐好似食物質素好過現在好多囉
2021-11-09
鴨肝青瓜片
蟹肉羹
🦀️公各人都有2隻,蟹膏唔多
🦀️乸,每人有一隻當然蟹膏比較豐富啦😍
蟹乸🦀️雖然未至爆膏但食落真係唔同啲㗎
🦀️蟹粉小籠包
籠子糯米飯
黑糖薑茶湯圓
2021-11-06 380 瀏覽
朋友知道我喜歡吃大閘蟹,特地和我吃大閘蟹宴,去年試過荃灣鴻星,有水準,有服務,環境不錯,所以今季再度encore,點知太失望,不停舉手叫服務員加水啊,加位加餐具擺盤都可以等一個小時有多,吃了兩小時只加了一次水,還要吃到尾聲時段,客人多我明白,但作為知名食府不是這樣的服務態度。至於食物,大閘蟹質量無去年好,公的蒸出來不夠熱,湯圓很小,碟椒絲菜苗換了西蘭花竟然唔想我們說一聲,量少,和酥炸生蠔放在一起,我還以為是伴碟。不會再光顧,希望只是個別連鎖店的問題。
。不會再光顧,希望只是個別連鎖店的問題。
2021-11-01 398 瀏覽
本身已訂枱下午6時正,我和朋友大約下午5時半到達,櫃枱接待處服務員女士態度惡劣,稱只有門口一張枱,但本人看見沒訂枱的2名客人就安排坐入面位置,本人要求安排較入位置,但女士聲稱全滿,但現場有大量沒有留座的空閑枱,之後本人問女士全名,她才立即安排較好的位置,另外,本人2個人總共消費了九百多元,吃了大閘蟹套餐加乳鴿,其中一隻大閘蟹是霉的,本人一直光顧荃灣分店也沒試過遇到此情況,第一次試元朗分店,質素確實真的太差,以後唔會幫襯呢間。
大閘蟹套餐+乳鴿
前菜
黑松露湯
糯米飯
黑松露湯
套餐$398一位未加一,包每人約4両2公1乸,大閘蟹質素都ok,未算爆膏,但味道唔錯。套餐另包幾款菜式,但量比較少,每人預兩粒小籠包及炸豪,但菜苗都係只有兩棵西蘭花,有啲小氣😂不過每道菜式味道都幾好味

不過每道菜式味道都幾好味

大閘蟹套餐
2021-10-17
30 分鐘 (堂食)
2021-10-06 377 瀏覽
18:29落單 寫住30mins可取因為之前試過堂食等左勁耐又漏單又盛 所以18:44 打去問係咪19:00有得拎 答唔到 話轉頭覆 講個電話講左3次先聽到 但明明我張單上面有電話(我已經講左睇單上面電話 佢都死要我留電話)18:46 覆要由而家起再等多"大約"半個鐘 即係已經遲左 咁都算啦 問佢再多半個鐘係咪一定有 竟然答我唔係嫁 答唔實嫁喎 大約嫁咋 咁我問來做咩呢請問?鄉音阿姐態度又差 成$1300外賣都答唔實個時間俾人拎 勁垃圾
18:29落單 寫住30mins可取

2021-10-05
45 分鐘 (外賣自取)
近月來幫襯了好幾次,包括外賣、茶市、晚市堂食。以前鴻星是屬於高級酒樓,依家愈做愈平民化,可能生意難做,無可奈何下優惠重重益街坊。外賣燒鵝$108真心抵食又唔差。茶市的半價時段,能食到優質點心。最近晚市都有小菜半價優惠,而份量亦沒有將貨就價,真係平過大排檔!見大部份員工(特別係d阿姐)都有禮貌,點完菜會講多謝!反而係著西裝瘦瘦的經理,埋單“隊”張單在枱面,連一句多謝都無講,呢度扣左分!

2021-06-28 711 瀏覽
難食,燒腩仔60蚊8舊仔,d醬苦既蝦腸,用麻油夾硬遮住陣雪藏味灌湯小籠包無湯既五會有下次,又貴又五係特別,甘岩黑雨同朋友搵地方坐下16蚊一粒蝦餃d點心逐粒計🙂無左去酒樓分享既心情
難食,燒腩仔60蚊8舊仔,d醬苦既
蝦腸,用麻油夾硬遮住陣雪藏味
灌湯小籠包無湯既

五會有下次,又貴又五係特別,甘岩黑雨同朋友搵地方坐下

16蚊一粒蝦餃
d點心逐粒計🙂無左去酒樓分享既心情
以前因為覺得鴻星很貴,都很少叫佢地既晚飯外賣。但最近碌外賣平台時見到佢做緊八折,禁入去,見到小菜除左有平時既例牌size, 仲多左細size, 折左$40至50幾,咁樣仲平過茶記,價錢好吸引,又可以試多幾個餸,好抵食,又有茶樓質素,叫過2次都覺得好食又唔咸,廚師好有心機煮今次我叫左金沙黃金蝦(例)折後$102,濃湯腿茸津白(細),通菜炒牛肉(細),京式海鮮賽螃蟹(細),由於價錢浮動,可以看下以下餐牌圖。想說通菜炒牛肉好多食肆都落太多蝦醬整到好咸,但鴻星一d都唔咸,值得一讚。其他小菜都很有水準。明白佢地轉型提供細份量小菜應該是疫情下經營困難既決定,但此舉卻吸引了一班茶記晚飯客幫襯(包括我),是一件好事。希望佢地捱過呢關,會繼續支持

金沙黃金蝦(例)
腐乳通菜炒牛肉(細)
濃湯腿茸扒津白(細)
京式海鮮賽螃蟹(細)
金沙黃金蝦(例)
腐乳通菜炒牛肉(細)
濃湯腿茸扒津白(細)
京式海鮮賽螃蟹(細)
2021-05-27 574 瀏覽
叫了六樣食物,只有三樣到,叫待應吹了三次,等了一個鐘都不來,經理爱理不理,投拆都沒用,不要去受氣全間店完全沒有服務,叫了他們只會說幫你跟下,等了幾個字後,又話跟下,無下次
2021-05-16 593 瀏覽
I signed up an Openrice account deliberately to leave this comment. It’s the most terrible dining experience in my whole life. Waited for Sunday morning dim sim while VIPs could cut the queue. Then ordered and gave staff the dim sum sheet, which they only entered into the system half an hour later. Then 10 more minutes after that I was told some very basic items (congee) were not available that day. Remaining food came after forever waiting. Super super lousy service and very under-staffed, all of which didn’t want to attend to my needs. I left only eaten 3 individual pcs of dim sum after the whole hassle of more than 2 hours.
2021-02-15 1066 瀏覽
早幾日經過看到有這間酒樓的廣告,每天都有不同的特價燒味,而且還有我最喜歡燒鵝,還只是賣108元,沒有不買的理由!鴻星脆皮燒鵝王(半隻)(108元)燒味每天分11:30分和17:30兩輪時間推出,當天我快5點的時候打算碰運氣看能不能買到,如不能就等到30分,怎知道竟然有現貨,那就趕緊買了半隻,不斬,因為還有一段時間才吃,如果斬了會很快縮水的!半隻燒鵝的份量還可以,肉也挺多,吃起來充滿燒鵝的油香和香甜味,雖然不是堂吃的,但還可以有6—7成水平,已經很滿足了,而且只是賣108元,真的是去哪才找到,還不用排隊,直接能買到!在街吃個燒鵝飯也四五十元,現在這個價錢能買半隻,真的是愛燒鵝人士的福音!

鴻星脆皮燒鵝王(半隻)(108元)
外賣自取
2021-01-29 771 瀏覽
鴻星現時可以逐位order某些點心, 好壞參半。一家人去的話,雖然可以滿足到不同喜好,但點心賣相變差了,一人前既點心也淡化了飲茶總係一籠點心同家人分享那個熱鬧氣氛,變成各有各食甘。雖然如此,佢供應頗多經典款式點心,讚👍。酥炸魷魚鬚有對勁的椒鹽野味但卻勁勁勁油,失望😞。灌湯餃足料夠熱,好味🤗。仲有其他酒樓不常有鵪鶉蛋燒賣。下午茶時段有7折後價錢可接受,如果要付正價的話,有利園或者酒店中菜可選,同樣有寧靜四正既環境,佢... 未必有競爭力啦。
雖然如此,佢供應頗多經典款式點心,讚👍。
服務一次比一次差,如果你去食要預咗無服務可言,之前飲茶食過幾次,因為佢有半份點心叫,如果兩個人食,想食多啲種類嘅話非常之好,今次去發覺佢由半份點心變咗做一粒點心叫,咁咪貴咗好多?$17一粒蝦餃,咁我都冇理,叫咗兩粒,再叫咗叉燒包$12一粒x2,蝦春卷,燒乳鴿,雞扎,金錢肚,黃橋燒餅,同埋佢炒粉麵飯都有細份同大份,因為依家兩個人限聚令,食完碟炒麵都食唔到其他點心啦,所以佢有細碟非常貼心我叫咗碟細分嘅花菇炒伊麵,原來佢依家做緊八八折最後埋單三百幾,折完價錢可以接受,總括來講嘢食OK最鍾意佢大部份菜式都可以嗌細份,可以食多啲種類
最鍾意佢大部份菜式都可以嗌細份,可以食多啲種類
2020-10-22 904 瀏覽
那裡的員工做野hea 到不得之了,手腳以慢動作進行,有6張枱埋單超過15分鐘沒人執枱安排入坐,d 經理唔係玩手機,就係同熟客吹水扮睇唔到門口企滿人不處理入坐,即使如果元朗得你一間酒樓,我都唔會考慮再來。