2024-06-04
今日去左旺角行街順便搵食,見到有間食酸菜魚,大熱天時最啱啦,聞到都開胃,就入去試下。酸菜魚小份(bb辣)🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️一上枱就哇左出聲,勁大份。我地三個人見到都驚食唔哂(最後真係要打包一碗走😂)講講味道先,金湯夠哂濃味,酸味都正常,鱸魚好滑,有魚味。下面有d米粉墊底,索哂d湯汁好正。老闆娘好好人,知道我地有人唔太食得辣,專登幫我地bb辣再低一級😝咁唔太食得辣嘅朋友都食得好開心。三色椒炒米粉🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️同樣好大份🤣米粉炒到好乾身,醬汁味都算係炒哂入去個粉到。呢個菜式係唔辣嘅,用嚟中和個辣度啱啱好。川味凍粉🅰️🅰️🅰️🅰️個凍粉幾特別,似食緊蒟蒻咁,我地都係貪新鮮試下,估唔到都係一個幾好嘅前菜。呢個麻多過辣,唔算辣,食得幾過癮。總括嚟講,係旺角區有間小店,份量多、老婆娘又nice,好好照顧我地未必食得辣嘅朋友,價錢除開真係好抵,尤其個酸菜魚我諗四個人食都夠,再叫其他菜式同啤酒啤啤佢就一晚🍻推介大家嚟試!
酸菜魚小份(bb辣)🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️
三色椒炒米粉🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️