每年都會期待蝦堡推出今年一出就去買嚟食。 每星期都要食一次,食到佢完為止希望佢出3個月就好啦呢兩年仲有埋MC Cafe芒果沙冰超好飲,忍唔住要破財,但好好飲,超正。 個魚柳蝦寶哇,真係,好重海鮮味,超級豐富,但係都唔平要39蚊一個。今期仲有迷你兵團推廣嘅包裝好可愛。
每年都會期待蝦堡推出
今年一出就去買嚟食。
每星期都要食一次,食到佢完為止
希望佢出3個月就好啦
呢兩年仲有埋MC Cafe芒果沙冰超好飲
,忍唔住要破財,但好好飲,超正。
個魚柳蝦寶
哇,真係,好重海鮮味,超級豐富,但係都唔平
要39蚊一個。今期仲有迷你兵團推廣嘅包裝
好可愛。
外賣送餐
2024-06-13 24 瀏覽
夜晚晚有d餓,於是同屋企無落街買麥記食,見原來蝦煲回歸,之前食過都幾鍾意食蝦堡,今晚可以回味下都好喎。夜晚晚麥記仍然有唔小大起到等餐,冷氣好夠,等餐時間都唔算耐。蝦堡盒上印左迷人小兵圖案,好可愛。打開包裝紙,雖然擺放蝦堡、菠蘿、魚柳有點歪,沙律醬都有些漏出來,但咬落去,蝦肉係爽口,同菠蘿本身酸甜味好夾,薯條雖然唔係最熱,只係小熱,但溫度仍在可接受範圍內。🔎麥當勞 (九龍城)📍九龍城沐翠街晴朗商場地下B001號舖

🔎麥當勞 (九龍城)
📍九龍城沐翠街晴朗商場地下B001號舖
2024-05-08 21 瀏覽
之前住其它区的时候也有几家固定常吃的分店,从没有遇见像这家一样糟糕的,以前在其他家吃了十几年都没有遇见过漏给餐品的,搬来这家附近才一年已经第四次了,不知道是不是管理上有问题。而且投诉之后没有任何改进,如果是外卖已经离开了才发现更是不会补给你,态度恶心。我app里有点餐记录,而且谁差钱到去讹你一个pie啊。其它的没有大问题,汉堡味道就是标准的那种,薯条属于有咸味的那种,比较对我的口味。提醒大家记得取餐的时候自己对一下有没有少东西。
2024-04-15 16 瀏覽
今日返工忙左成日,返到屋企巳經差唔多10點,屋企附近巳經無嘜選擇,唯有去麥記買外賣返屋企食啦。其實巳經好耐無食麥記了,今日想食巨無霸貪佢飽肚D,打開個盒,入面既材料擺到歪歪斜斜,睇到個樣都預左唔好食架啦 。巨無霸肉質乾身,無肉汁,薯條就暖暖地正正常常啦,粟米杯就正正常常,飲汽水最正係有氣先爽,但麥記既汽水通常都無嘜氣,巳經慣架啦 ,但求食飽就算啦。🔎麥當勞 (九龍城)📍九龍城沐翠街晴朗商場地下B001號舖

🔎麥當勞 (九龍城)
📍九龍城沐翠街晴朗商場地下B001號舖
2023-09-09 66 瀏覽
下午茶時間,麥當勞食個汉堡包餐會太飽,所以就自制一個下午茶,享受一個休闲時間。點了朱古力雪糕新地,甜甜的朱古力配一些花生灑在雪糕上,很好味道。又點了中薯條,加一元配一個泰式辣椒酱,更好味道。
自制下午茶
自制下午茶
2023-06-14 48 瀏覽
間唔中都會想食下junk見到廣告賣蝦堡翻咗嚟就心思思咗幾日想去食咁啱醒起附近有一間麥當勞/咁就梗係當然行過路過就唔好錯過啦✨滋味蝦堡套餐滋味蝦堡好脆/入面嘅蝦肉都唔算太細粒/個包有非常之多嘅生菜同落咗好多醬/講真個醬真係算幾好食呢個套餐+$3仲有得轉脆薯格最後都係加多$25叫咗盒名物-脆香雞翼/真係越加越多呀本身個餐賣$40.5/但係用麥當勞app落單平$2.5個app平時仲有好多優惠/最緊要可以喺app落咗單畀咗錢先/5-10分鐘之後先行去攞都得/慳番啲時間
間唔中都會想食下junk
見到廣告賣蝦堡翻咗嚟就心思思咗幾日想去食
咁啱醒起附近有一間麥當勞/咁就梗係當然行過路過就唔好錯過啦

✨滋味蝦堡套餐
呢個套餐+$3仲有得轉脆薯格
最後都係加多$25叫咗盒名物-脆香雞翼/真係越加越多呀

本身個餐賣$40.5/但係用麥當勞app落單平$2.5
2023-06-08 35 瀏覽
琴日經過麥當勞,見到蝦堡回歸左啦,今日放工巳經計劃定今晚食滋味蝦堡做晚餐。。。行到入餐廳,冷氣好夠,排隊買野食嘅人唔算多,我用手機app 落單,唔洗等甘耐,今次堂食坐起到一路食,一路chill住嘆冷氣。。。取食物時,蝦堡既包裝紙竟然係我鍾意嘅角落生物,好可愛呀。食物方面:蝦肉唔算爽口,炸粉算正常,唔會太厚身,口感都算脆口;薯條同粟米溫度足夠,汽水當然好爽啦。。🔍麥當勞 (九龍城)📍九龍城沐翠街晴朗商場地下B0

🔍麥當勞 (九龍城)
📍九龍城沐翠街晴朗商場地下B0
2023-04-11 17 瀏覽
昨晚太早瞓,第二朝瞓到自然醒,但自然醒都同平日返工起身既時間一樣,無無聊聊一人走去買個麥記醒晨早餐食,因為喺閒日,手機落完order無耐,app就顯示巳經可以取餐,快步落樓到麥記取餐。打算外賣拎返去慢慢嘆,當然點我最鍾意嘅火腿扒芝士漢堡配大杯既醒晨奶茶,甘先喺Good Morning 㗎嘛。火腿扒既邊緣煎到微脆,芝士半融化甘鋪在火腿扒上,整個漢堡味道很搭配。奶茶一如既往的好飲,茶同奶既比例適中。成個人都醒神晒。

火腿扒芝士配熱奶茶

2023-01-29 48 瀏覽
今日天氣好凍,瞓到自然醒,唔知點解見就黎到11:00 左右就會有種想手機落單叫外賣既衝動。天氣凍凍地想叫外賣返屋企食,叫左火腿扒芝士漢堡🍔,芝士仍然都係半軟化甘鋪在火腿扒上面,再飲返杯熱奶茶醒醒神先👍🏻

2023-01-23 39 瀏覽
一大早去完街市買好晒過年要煮的食物已經開始餓求其食個快餐算老爸永遠都係巨無霸餐因為大份夾低食wor黃金脆薯牛堡我就算過年限定每年只有呢個時間先會出薯餅吾脆不過個黑椒汁就辣辣地
一大早去完街市買好晒過年要煮的食物

薯餅吾脆
不過個黑椒汁就辣辣地

2023-01-21
2023-01-19 18 瀏覽
因為要清大假,難得閒日可以放假,瞓到自然醒。於是去麥記嘆個醒晨早餐,一向都好中意食火腿扒芝士包,再配返杯醒晨熱奶茶☕️我搵左個近大玻璃窗前既座位,望住窗外綠悠悠的草叢,甚有心曠神怡之感。至於食物方面:火腿扒芝士包一如既往的好食,熱熱地足以拎芝士軟化,配上熱乎乎的奶茶,渡過了一個悠閑的早上☺️☺️
火腿扒芝士醒晨套餐

2023-01-01 21 瀏覽
近呢幾年每年的第一日老麥都會做全日早餐每年今日吾知點解都一定好多人幫襯櫃檯姐姐對每個人講要等餐一個小時有無問題見人多都係電子下單算叫左2個餐巨無霸套餐 + 可樂珍寶套餐 + 薯餅阿田華脆脆配甜奶(真係好甜)熱朱古力ps : 最後等左30 mins
近呢幾年每年的第一日
老麥都會做全日早餐
每年今日吾知點解都一定好多人幫襯
櫃檯姐姐對每個人講要等餐一個小時有無問題
見人多都係電子下單算
叫左2個餐
巨無霸套餐 + 可樂

珍寶套餐 + 薯餅
阿田華脆脆配甜奶(真係好甜)
熱朱古力

ps : 最後等左30 mins
2023-01-01
2022-06-19 79 瀏覽
平時吾係好喜歡爸爸食老麥見今日係父親節就破破例俾佢食下巨無霸餐(可樂)老爸最愛話佢大份抵食脆辣雞翼餐(熱朱古力)薯條好軟身(吾夠脆)熱朱古力太甜番到黎加熱水先吾會太甜
平時吾係好喜歡爸爸食老麥
見今日係父親節
就破破例俾佢食下

巨無霸餐(可樂)
老爸最愛話佢大份抵食

脆辣雞翼餐(熱朱古力)
薯條好軟身(吾夠脆)
熱朱古力太甜番到黎加熱水先吾會太甜
2022-06-19
2022-03-14 24 瀏覽
今日屋企人買回來給我原本想試下佢的鹽酥麥炸雞餐配熱朱古力點知媽媽去到話吾見到有得買問我無呢個食咩甘只好選番平時常吃的脆辣雞翼餐配熱朱古力大家都係雞只係一個係一盒4件麥炸雞一盒2件(一雞胸一雞槌)
今日屋企人買回來給我
原本想試下佢的鹽酥麥炸雞餐配熱朱古力
點知媽媽去到話吾見到有得買
問我無呢個食咩
甘只好選番平時常吃的

脆辣雞翼餐配熱朱古力
大家都係雞只係一個係一盒4件
炸雞一盒2件(一雞胸一雞槌)
2022-03-14
2022-02-19 19 瀏覽
真係好好好鍾意香芋食品所以有新野一定試試試香芋吉士批印象中呢款係第一次出皮脆脆吉士吾算多香芋佔的比較多都算係不錯魚柳包屋企人覺得魚柳比以前的細塊左好多不過佢的沙律醬
真係好好好鍾意香芋食品

魚柳包
屋企人覺得魚柳比以前的細塊左好多
不過佢的沙律醬
2022-02-19
3 分鐘 (外賣自取)
下午茶