2019-04-07 45 瀏覽
通常玩完都會食個早餐,食飽飽先返屋企訓m早就真係食極都唔厭依間mcdonald地方好大,開24小時,所以都不乏露宿者香港人真係可憐每次都會糾結食紐紐粉定食jumbo好難得堂食就食紐紐粉啦麥樂會仲有嘢飲送塊雞扒頹左少少,賣相差左少少同埋份量越嚟越少食完都唔算好飽雖然個豬骨湯應該係味精嚟,但我都覺得好好味仲有埋粟米📍超主觀+有偏見評分 (5為最多)📝📃hunger(食物🤤/🤮): 🤤🤤🤤📃anger(感覺🥰/🤨): 🥰📋hangry(整體🤬/😟/😛/🥳/😍): 還可以😛
通常玩完都會食個早餐,食飽飽先返屋企訓
m早就真係食極都唔厭

依間mcdonald地方好大,開24小時,所以都不乏露宿者
香港人真係可憐

每次都會糾結食紐紐粉定食jumbo好
難得堂食就食紐紐粉啦

麥樂會仲有嘢飲送

塊雞扒頹左少少,賣相差左少少
同埋份量越嚟越少
食完都唔算好飽
雖然個豬骨湯應該係味精嚟,但我都覺得好好味
仲有埋粟米

📍超主觀+有偏見評分 (5為最多)📝
📃hunger(食物🤤/🤮): 🤤🤤🤤
📃anger(感覺🥰/🤨): 🥰
📋hangry(整體🤬/😟/😛/🥳/😍): 還可以😛
早餐
2019-02-21 60 瀏覽
之前出的朱古力脆皮雪糕,有很多人都推薦,但因為我不是最喜歡吃朱古力,所以沒有試。這次是朱古力脆皮草莓大窩夫筒,有草莓當然要一試,朱古力脆皮真的不錯,但反而草莓雪糕的味道有點失望,不是很濃的草莓味,奶味也不濃。
2018-12-08 72 瀏覽
今天在臨上班前因為在家時見到MCcafe新出了小慶榛子咖啡,於是前往新墟吃,去到麥當奴時mcafe的隊太長及慢,於是轉買開心樂園餐,我選了魚柳包,玩具九尾狐,粟米杯及美粒燈細杯裝,魚柳包比起以前我小時候吃的細個了,都沒問題,而玩具九尾狐幸好我記得提店員給少了,不然也沒有這個玩具,雖然不是很精美,但代表著pokemon的意思,而粟米杯就小小杯也不錯,適合不能吃薯條的人,而美粒燈汁細的就糖份感覺上太高了,店內除了較嘈吵及較多人生病也沒其它了
開心樂園餐

2018-12-08
開心樂園餐
2018-04-04 149 瀏覽
麥當勞本來冇乜特別野好講,但是近來真的多咗好多款式不停推出,所以從速食以及小食來看,寫下不同新品種,等大家留意吓麥當勞既美食,又可以回顧吓童年,為何麥當勞可以做到50年不變,仲係大人細路,係人都鍾意既fastfood! 安格斯漢堡: 推上餐牌好一段時間,好美味,包裝靚!入面塊牛肉肉汁係比起普通漢堡包口感厚重好多既。狂野火辣脆雞:這個漢堡點解我會比大咀巴表情,因為實在太辣~係辣到雙唇都腫埋~ 首先包入面既辣醬係鮮紅色,真的屬於火辣,我食倒之後撩走咗好多,等佢無咁辣。但係𥚃面還有幾塊綠色辣椒,同樣火辣感高。這個漢堡餐現在仲有推出,自問好嘗辣先好試!滋味蝦堡:➕紅豆批先講滋味蝦堡,蝦肉味道啖了一點,應該要問職員取點鹽灑在蝦塊上才夠味~這次我特別加多塊紅豆批,因為不是時常見到,賣相好香脆,都應該值得啩~最後,係在這間麥當勞食咗過士多啤梨紐紋甜筒(忘記影相~) ,雪糕夠多,流到底都仲食到雪糕和甜筒脆脆服務加分!

安格斯漢堡:

狂野火辣脆雞:

。這個漢堡餐現在仲有推出,自問好嘗辣先好試!

滋味蝦堡:
➕紅豆批

服務加分
2017-10-07 130 瀏覽
自從呢間麥記裝修後,都未嚟過,剛剛係2個月前,全間麥當勞連麥咖啡都重新粉飾,換成多部自助點餐機,甜品站依舊保留返,煥然一新,燈光比之前好,感覺舒服又寫意,既然放假,就要喺度hea一hea今次主題係抺茶,當然要試吓佢主打日本山尾抺茶有幾巴閉先, 紅豆抺茶撻,外脆內軟,入口充滿濃濃抺茶味道,但係又唔似日本個種非常濃烈嘅味道,不過係香港,算係好重綠茶味,入面批底都脆,個餡係有紅豆嘅,面頭有流心嘅感覺,上面仲有一小塊OREO餅乾 紅豆抺茶層層疊呢個千層蛋糕,比之前芒果味,又有唔同感覺,面頭泡沫抺茶粉,每層入邊有抺茶忌廉加紅豆,都算多料,口感一流,比起其他鋪頭,抵食好多總括而言,今次麥咖啡呢個抺茶新搞作,非常有心,連同日本西尾抺茶攪連乘,真係值得一讚

今次主題係抺茶,當然要試吓佢主打日本山尾抺茶有幾巴閉先,

紅豆抺茶撻,

紅豆抺茶撻
2017-10-07
紅豆抺茶撻
  • 紅豆抺茶撻xOREO
2017-05-21 153 瀏覽
麥當勞的 抹茶口味新地筒 又回來了!當然我這個抹茶控一定要幫襯吧!呢一間分店很好, 唧的雪糕夠多, 中間唔會太過空心,有好大個窿! 而朱古力醬亦都好足夠, 唔會得一小pat。曾經遇過有啲分店, 得勁小雪糕同埋朱古力醬。而依間啲員工嘅服務態度亦都唔錯, 成日甜品部都會大排長龍, 但都唔會黑口黑面咁對住啲客人! 好有耐性!不過因為呢間分店喺兩間戲院隔離,所以真係有好多人睇完戲,或者睇戲前,會買雪糕食下。 所以經常都大排長龍㗎!
麥當勞的 抹茶口味新地筒 又回來了!
當然我這個抹茶控一定要幫襯吧!

抹茶新地

曾經遇過有啲分店, 得勁小雪糕同埋朱古力醬。

2017-05-19
12 分鐘 (外賣自取)
抹茶新地
2017-02-24 188 瀏覽
本人想反映屯門新墟康麗花園的麥當勞,主要是親眼見到McCafé的玻璃凍櫃內展示了一條已使用過的抹枱布,而抺枱布旁邊是有新鮮食品,該抺枱布足足擺放了超過半小時也未人拿走,本人感覺到衞生一定會存在很大問題,甚至可能會有細菌滋生,日期在2017年2月4日星期六晚上22:50至23:25及日期在2017年2月5日星期日晚上22:50至23:15,原本好想購買麥當勞出品的芝士蛋糕,但現在對麥當勞保存食物的衞生標準已完全失去信心。而本人曾經在事發這2天發了電郵到麥當勞顧客關係部,也一直未有職員回覆,希望麥當勞能認真正視。

2017-02-05
$45 (宵夜)
2016-12-02 156 瀏覽
雖然我不是媽咪,但又很想要鬆弛熊萬用墊,所以叫了我媽咪入媽咪會J其實入會時也不會check你是否人母,即使是父親都可入會的,可能呢個媽咪會會令很多男士卻步了! 說回正題,入會送的鬆弛熊萬用墊很可愛,而且入會只需$45,還送了大量贈品及coupons,而且每次消費滿指定金額也送食品/ 飲品,所以真是超級抵! 入會送的迎新餐是Double 魚柳包+ 蘋果批+ 大汽水,平時超鐘意食魚柳包,不過每次買包都只是暖暖地的,但這個Double 魚柳包就不同喇,可能根本無人會買Double 魚柳包,所以這包是即叫即製的,是熱到燙手的,這樣才好吃麻! 不過普通的魚柳包一個已有360 kcal,這款還多一塊炸魚,可能已有5xx kcal,但是煎炸食物太好吃了,吃完再減! 其實我仲食左蘋果批同飲了半杯大汽水,好多junk food ar!!!

2016-10-05 144 瀏覽
因為見麥當勞最近新出bagel餐,所以專程黎試下。我叫左豬柳炒蛋bagel餐。舊bagel包都幾大,而且塊皮好厚。食落去好乾身,又無醬汁,成個包好dry。炒蛋無味,係得塊豬柳有d味,但都cover唔到個包難食既程度。
因為見麥當勞最近新出bagel餐,所以專程黎試下。
我叫左豬柳炒蛋bagel餐。
2016-08-09 106 瀏覽
去m記都要寫食評呢件事,好似有d無聊但見佢出左個新包,循例都想記錄下牛油果雞堡,牛油果份量並唔算多,附合麥當勞一貫風格。但d醬汁加牛油果出奇地夾塊雞,係近年少數唔令人討厭的新作,無伏亦都可能專登揀間人流多既麥記,去貨較快,出品都較熱辣辣同新鮮,個包唔會凍冰冰,淋bear bear咁
去m記都要寫食評呢件事,好似有d無聊
但見佢出左個新包,循例都想記錄下

2016-08-09
2016-08-09 107 瀏覽
好耐冇去食麥當勞啦 近排見到電視成日賣廣告嘅牛油寶雞煲突然覺得好想去試下自從有左十蚊包之後,好多款包去之前都好想試,去到見到十蚊包,我又忍唔住買個平嘅食就算,難得今次真認真想試一次 牛油果 雞堡,好彩都冇令我失望,牛油果嘅份量都滿多,雞堡炸得好香口咬落都好juicy,而且我都好欣賞佢個包唔洗咁沈悶,食佢嗰幾款包,有啲新鮮感。呢款包皮比較硬,但係咬落去絕不乾身,出奇地口感鬆軟👍
呢款包皮比較硬,但係咬落去絕不乾身,出奇地口感鬆軟👍
2016-08-08 114 瀏覽
今日買左個新推出既包黎試下真的是有點失望~首先第一眼就是賣相吧一打開整個令人有點不開胃,這個包亦比較硬身,牛油果的味道很淡, 我感覺不太吃得出牛油果的味道~炸雞方面, 雞不夠嫩滑, 炸得非常乾身, 總括來說就是有點失望吧~
今日買左個新推出既包黎試下
真的是有點失望~
首先第一眼就是賣相吧
一打開整個令人有點不開胃,

這個包亦比較硬身,
牛油果的味道很淡,
我感覺不太吃得出牛油果的味道~
炸雞方面, 雞不夠嫩滑, 炸得非常乾身,

總括來說就是有點失望吧~

2016-06-28 102 瀏覽
小妹明白,"圖片只供參考"呢個道理,但一打開個餐盒,小妹真係有尐尐滴冷汗GE感覺,賣相分別唔係咁大呀??首先係D蘑菇,小妹覺得係煎,而唔係好似個名咁係"烤菇",雖然有D爽口,但真係冇味架....煙肉唔會好咸 叫適中,似食緊廋肉
煙肉唔會好咸 叫適中,似食緊廋肉

2016-06-14 219 瀏覽
剛吃完蛋黃哥系列, 另一邊廂又推出抹茶雪糕甜品, 這期麥當勞的攻勢真強橫!上回推出的抹茶雪糕印象中是不錯的, 而且大受歡迎, 只可惜供應期有限, 很快便結束。這次以"抹茶の旬"之名回歸, 可有什麼不同? 是日經過甜品店, 當然要嚐過究竟。這次"抹茶の旬"系列包括有: 再度登場的抹茶新地筒, 抹茶扭紋新地筒和Oreo威化抹茶麥旋風, 還有新品: 抹茶新地配北海道紅豆醬及抹茶雲呢拿Double新地配北海道紅豆醬。這回小試牛刀, 淺嚐了新地筒跟新地。抹茶扭紋新地筒 $5.5越賣越貴的新地筒, 直迫新地的價錢, 變得不便宜。剛唧出來的抹茶雲呢拿扭紋雪糕, 快要溶掉的樣子, 跟廣告的照片難以稱得上是像樣, 感覺有點"求其"吧! 雲呢拿的甜味加上奶味偏重的抹茶味, 一貫的幼滑, 當然這個價錢的抹茶質素不會期望是富有茶味的玉露吧! 抹茶新地配北海道紅豆醬 $8.5既然是打正旗號的新品, 當然要一試, 抹茶加紅豆這配搭的定律是最穩陣。每粒紅豆都頗大粒腍軟, 味道偏甜, 要混合雪糕食來減低甜度, 紅豆醬偏水感, 或多或少都有影響口感。奶味重的抹茶雪糕中和了紅豆醬的甜膩, 互相配合。因為沒有加上雲呢拿雪糕

這回小試牛刀, 淺嚐了新地筒跟新地。

抹茶扭紋新地筒 $5.5

抹茶扭紋新地筒
$5.5
抹茶扭紋新地筒
$5.5

抹茶新地配北海道紅豆醬 $8.5

$8.5
因為沒有加上雲呢拿雪糕, 所以抹茶味顯得比新地筒的多一點點, 而且以價錢跟份量的比例, 這杯新地還是合理一點。
$8.5
嚐過這次"抹茶の旬"系列, 過了口癮便算。要真正回歸, 打從心底裡渴望的是"焦糖雪糕"呢!

2016-06-11
1 分鐘 (外賣自取)
$8.5 (下午茶)
2016-06-02 165 瀏覽
麥記新出品梗係要試下~重要係我好鍾意既蛋黃哥就咁見到D盒已經覺得好可愛!!個設計仍然唔錯~拆開個盒一半,就可以拎住黎食!味道方面呢~都有小小驚喜既~就係個滿滿粟米既蛋餅~食到粟米既甜味~(比佢平時一杯杯果D更甜更好味)加埋個蛋黃醬~ 味道好夾呀!個雞肉就唔算好出色(唔夠嫩,而且無咩味)整體都算唔錯既~可一試~但我覺得太飽...食晒有DD"濟"呢
麥記新出品
梗係要試下~
重要係我好鍾意既蛋黃哥
就咁見到D盒已經覺得好可愛!!
個設計仍然唔錯~
拆開個盒一半,就可以拎住黎食!
味道方面呢~
都有小小驚喜既~
就係個滿滿粟米既蛋餅~
食到粟米既甜味~(比佢平時一杯杯果D更甜更好味)
加埋個蛋黃醬~ 味道好夾呀!

個雞肉就唔算好出色(唔夠嫩,而且無咩味)

整體都算唔錯既~

可一試~
但我覺得太飽...食晒有DD"濟"呢