食個m記諗住正正常常,但收銀員黑面,態度甚差。😶😶😶一大開個包張紙好油膩,整到手都油。最離譜係個豬柳蛋包都食到有蛋殼。。。咬落沙沙聲😵😵😵仲要食幾啖都有蛋殼,感覺唔衛生lol。。。 真係令人失望,食到一半已經冇哂胃口食落去。。。雖然出餐快,但質素真係食過最差既一間,好彩朋友既麥樂雞冇事,但薯條都幾林同多油,感覺唔新鮮。。。。😳😳食沙田m記去第二間好過,依間人又多,質素又參差。😤😵
食個m記諗住正正常常,但收銀員黑面,態度甚差。😶😶😶

一大開個包張紙好油膩,整到手都油。

2018-12-15 147 瀏覽
去沙田辨事,辦好後來尋食,但心裡只是想平平地,輕快地吃好就算。又要快,又要不貴,又不想想太多,《麥當勞》就是最簡單的飲食點。所以,我來了希爾頓中心的《麥當勞》。本來,以為這一間《麥當勞》會靜靜地,但,中午的那一個時段,原來是一個學生飯堂。直接令到這《麥當勞》一位難求。我好不容易才找到一個地方,安好地食漢堡包餐。我點的是 signature 的磨菇漢堡,一層肉、一層芝士、一層磨菇片、一層生菜,來得比以前出過的磨菇漢堡好吃得多。而且份量夠,一個餐,可以說,比起巨無霸更飽肚。此漢堡好味,但該《麥當勞》店,地方就比較細了。

此漢堡好味,但該《麥當勞》店,地方就比較細了。
2018-11-29 79 瀏覽
一向也很喜歡謝霆鋒,所以今天特地到麥當勞買了一個鋒味洋蔥吉列豬扒飽試試。看見宣傳單張上的飽已被它吸引了!原塊吉列豬扒聲稱外脆內軟,但吃起來的時候豬扒竟像魚柳,一點也不脆!芝士味已被沙律醬的味呑食了!幸好還吃到少少乾洋蔥碎和香炒洋蔥,但可惜分量不多!軟軟的玉米圓麵包尚算滿意。實物和宣傳單張上的圖片確實有很大出入。二十八元的一個豬扒飽,吃起來竟像一個普通的魚枊飽,我可能真是高估了謝霆鋒的口味了!喜歡吃豬扒的我相信亦不會再買這豬扒飽了!
2018-11-29
5 分鐘 (外賣自取)
2018-11-02 82 瀏覽
今晚約了六點半在沙田做facial,所以在附近找東西吃。記得年頭申請了麥樂會會藉,送了一些美食卷,就快到期,剛剛行過這裡用了它吧。美食卷上有四件麥樂雞,一杯熱朱古力及一杯雪榚新地筒。現在時間上早,人不是太多,二三分鐘就送上了。麥樂雞不是太熱,是溫溫的,所以不夠脆。熱朱古力味道都可以,如果再濃一點會更加好。新地筒很好吃,可能是很久沒有吃。現在天氣有點涼,所以雪榚不會很快溶。這間麥當勞味道不過不失吧,要快當然是最佳選擇。

美食卷上有四件麥樂雞,一杯熱朱古力及一杯雪榚新地筒。

現在時間上早,人不是太多,二三分鐘就送上了。
麥樂雞不是太熱,是溫溫的,所以不夠脆。
熱朱古力味道都可以,如果再濃一點會更加好。

這間麥當勞味道不過不失吧,要快當然是最佳選擇。
2018-11-01
用餐優惠
優惠券
2018-08-13 85 瀏覽
對比沙田中心間mcdonald,哩間真係少人好多。不過佢仲未有mcdonald自助服務機同無mccafe但如果只係買嘢食呢間真係快好多!今日嘅$24餐優惠有脆辣雞腿包,麥樂雞餐同埋玉子牛堡餐,$24來講真係好抵食!我嗌咗玉子牛堡餐外賣,玉子牛堡又幾好食喎,個玉子熟度適中。佢唔似豬柳蛋包嗰種雞蛋而係比較軟熟嘅。而家食飯$24真係算好抵,唔會要求咁高😂仲有粟米同一杯野飲添順帶一提呢度嘅朱古力真係好好味
對比沙田中心間mcdonald,哩間真係少人好多。
不過佢仲未有mcdonald自助服務機同無mccafe
但如果只係買嘢食呢間真係快好多!
順帶一提呢度嘅朱古力真係好好味

外賣自取
2018-05-25 78 瀏覽
呢間M記出名人多,店面細,員工服務態度差。不過地點真係好緊要。叫左個板燒雞腿包餐,等左10分鐘都總算攞到。返到屋企,吃完個包再食薯條,先發覺薯條真係唔多對路,因為真係實在太咸,望真啲會發現上面有好多好多鹽粒,多到好似唔洗錢咁。唔知係咪太咸的原因,杯汽水好似好淡,似係溝左好多水咁,大佬,想平平地食個LUNCH,都唔洗咁卦!順帶一提既係,呢間野既衞生情況真係唔係幾好,我成日見到個地下好多垃圾無人清理,客人留下的食物包裝也沒有人收拾,小心小心。

2018-05-24
10 分鐘 (外賣自取)
2018-03-06 95 瀏覽
今日lunch 同同事去食平價快餐- 麥當勞,去到發覺都幾多人,用左15分鐘左右等位。今次食左超值24蚊餐(板燒雞腿餐), 蜜糖shake shake 薯條,加左兩隻雞翼。今啲啲雞翼都幾高質,外脆內軟,仲好juicy。但係今日個薯條麻麻,好凍又硬。今日消費左37蚊,係沙田黎講算係平價!
脆香雞翼
板燒雞
2018-03-06
15 分鐘 (堂食)
脆香雞翼
2017-12-11 102 瀏覽
沙田食早餐好似有好多選擇,但其實格完價之後都係覺得 McDonald's 最掋食。加上依加冬天時份,朝早更寒冷,早餐都係想有啲湯落個胃到。原來依加麥記又有新搞作,今次早餐扭扭粉竟然有羅宋湯湯底,比普通扭扭粉貴二蚊雞,盛惠 $30.8。最後我嗌咗個火腿扒蛋羅宋湯扭扭粉,個羅宋湯勁淡味,好似溝咗過多水咁。下次都係慳返兩蚊食普通湯底算喇火腿扒同蛋就一向都好好食,但其實食完個餐我都唔係話好飽哈哈,係我太大食嗎?

2017-12-10
$30.8 (早餐)
今天早上幾份免費報紙,大大小小的廣告都在宣傳麥當勞這兩天分別推出的兩款特價包——四重芝士孖堡及芝牛蛋小麥圈,全日發售,每款只售$11。個人對麥記食品一向興趣不大,但對芝士卻情有獨鍾,且此次價錢吸引,不妨一試。十一時多去到樓下商場麥當勞店門口,已見人龍,店內更是人頭湧湧,不敢怠慢,立即緊貼龍尾。由於幾乎人人都是單一買此款包,流程暢順,不消十五分鐘我已兩包在手,座位難求,外賣上樓嘆!四重芝士孖堡是用雙重 white Cheddar 芝士夾著兩層漢堡牛肉,最上層加些酸瓜醬汁,中和肥膩感及提升芝士香味,真的口感層次豐富,滋味無窮,跟吃普通漢堡包乾乾癟癟的感覺完全不同。十一元買到此種美食,確是超值,可惜只是「閃」一天,不知未來訂價如何,若合理,會再買的。😋
2017-07-28
2017-06-11 105 瀏覽
呢排見麥當勞嘅開心樂園餐做緊換Thomas 火車,只欠最後一隻Percy 未換到手(無錯... 我承認我嘅喜好係比較冷門嘅...),就梗係要襯得閒就去換埋佢啦!好可惜.... 今日去到嘅時候已經部部售罄!咁唯有改食第二樣啦... 好!一於試吓佢最近推出嘅signature collection 先!之前試過佢嘅蘑菇安格斯牛都唔錯,今次揀左佢嘅泰脆洋蔥安格斯牛。就咁睇落...個飽嘅賣相都唔錯。但可惜佢隔黎嘅薯條就好唔掂囉⋯炸到乾過80歲呀婆!連作為薯條控嘅我都唔想食喎⋯再試埋個飽..... 個忌廉芝士汁真係超級唔掂喎!完全係緊嘔吐物嘅味道!真係接受唔到...... 不過唔計個醬,塊扒係比佢一般嘅漢堡排Juicy 嘅.... 但配呢個醬,就真係無下次喇!

2017-06-11
2016-05-31 200 瀏覽
今日去左沙田shopping,正值中午就去左希爾頓嘅麥記買左個開心樂園餐,普通漢堡簡簡單單已經好好食,牛肉軟稔,煎得好香口,麵包就燶左D,配埋鲜濃缩橙汁,先係$15.8非常超值,抵食
2013-04-20 39 瀏覽
最近網絡上都出現不少有關m記的評論: 麥當勞出碟頭飯? 幾時出牛河?幾時出牛河, 咩咩就唔知啦. 不過今日咁岩得咁橋, 係m記開餐個陣遇上麥趣飯的試食推廣! 麥當勞請食飯, 應該都係第一次咩咩試既係牛肉飯~主要材料有: 漢堡扒, 粟米粒, 飯, 西蘭花 4樣!漢堡扒 - 就係平時burger入面既漢堡扒...一如以往...好味栗米粒&飯 - 正常味道~~算ok西蘭花 - 唔得...感覺好老...唔好食汁 - 唔知咩汁黎, 有少少甜味, 麻麻地總結: 不過不失, 唔係特別好食, 但又唔可以話難食. 由於今次只係試食size, 唔知真身有幾大碟. 如果真係食得飽既話, $25 (coupon價) 算係咁. 起碼好食過波仔!

栗米粒&飯 - 正常味道~~算ok
西蘭花 - 唔得...感覺好老...唔好食
汁 - 唔知咩汁黎, 有少少甜味, 麻麻地

2013-04-20
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
  • 麥趣飯
2012-10-04 43 瀏覽
一向鍾意食蝦 , 但經驗中麥當勞o既蝦堡係唔好食o既 , 不過今次出左新口味 , 係我好鍾意o既芝麻沙律醬 , 於是決意一試另外 shake shake 薯條都係我超愛o既 , 難得有新口味 ,可惜我唔係幾鍾意 wasabi 味 , 擔心攪到成包薯條都好 " 哽 "所以都係叫返紫菜味 , 穩陣 d ^^ 今日包薯條幾大包又夠熱 , 正 ~蝦堡比我想像中大個 , 個包面有 d 黑白芝麻粒 , 不過對味道同口感都無乜增加分數 , 生菜今次唔係得少少 醬汁有足夠 , 味道幾好喎 , 雖然無芝麻粒 , 不過都好香好滑估唔到芝麻醬做漢堡包都有唔錯o既效果 , 可以o係屋企整下 xd蝦堡同樣令我改觀 , 熱辣辣好香脆 , 咬下滲出o既係汁而唔係油蝦堡本身個味道唔錯 , 加里芝麻醬就更加香更好味 ,中間唔係好似蝦餅咁打到 d 蝦肉碎晒 , 而係咬落去會感覺得完整蝦仁講唔上係好彈牙 , 但以充當漢堡扒黎講呢個爽軟程度經已洽當 ~## 次次加大都飲唔晒杯汔水 ><" 但係又好鍾意食 shake shake 薯條喎我應該會 encore 呢個蝦堡 , 留意下各食家o既食評 , 參考下個 w
一向鍾意食蝦 , 但經驗中麥當勞o既蝦堡係唔好食o既 ,
蝦堡比我想像中大個 , 個包面有 d 黑白芝麻粒 ,
不過對味道同口感都無乜增加分數 , 生菜今次唔係得少少
蝦堡本身個味道唔錯 , 加里芝麻醬就更加香更好味 ,

我應該會 encore 呢個蝦堡 , 留意下各食家o既食評 , 參考下個 wasabi 味先
2012-10-04
2011-06-06 20 瀏覽
在附近的「香港文化博物館」看罷「彼思動畫展」,已是中午時份,又是時候開餐。假日的新城市廣場附近,遊人多得嚇人,附近的希爾頓中心,雖然也有不少到來逛街購物的街坊,始終人流較少,覓食也較為容易。想到最近「麥當勞」大事宣傳,只要購買加大碼套餐便可以免費換領的「可樂罐型可口可樂玻璃杯」,自己雖然甚有興趣,始終仍未換領,便想趁著這天吃個麥當勞加大碼套餐,好換取一隻收藏。來到希爾頓中心的這間麥當勞,雖然這間麥當勞正在裝修中,仍然生意滔滔,自己好不容易才能在購買「雙層芝士漢堡加大碼套餐」後,找到最角落的一個座位坐下,享用這頓廉價的快餐。不知從什麼時候開始,自己發覺自己的嘴刁了,以往在讀書時代認為是美味的麥當勞食品再也不覺得美味,漢堡包覺得質素甚為普通,薯條也覺得只是稀鬆平常,並非什麼美食。這次所吃的這份套餐,給自己的感覺正是如此,所以到了最後,自己竟然把那加大了的薯條吃剩了差不多三份一,便已沒有再吃下去。也許這只是因為自己這天的胃口平平才會這樣,但要是麥記的出品真的非常美味,那麼我還會吃剩嗎?說到底,這次幫襯,無非是為了自己希望擁有一隻的「可樂罐型可口可樂玻璃杯」而已。雖然自己沒有在這推廣宣傳活動的

說到底,這次幫襯,無非是為了自己希望擁有一隻的「可樂罐型可口可樂玻璃杯」而已。雖然自己沒有在這推廣宣傳活動的初期換領到自己較為喜歡的紫色和青檸色玻璃杯,但在這最後一輪換領期間,能夠換領到一隻藍色的杯子,都算滿足到自己希望擁有它的願望了

說到底,這一次幫襯麥當勞,還不是為了你------這隻藍色的「可樂罐型可口可樂玻璃杯
2009-06-13 22 瀏覽
今日放工後...約左朋友出來傾野冇咩時候諗食咩同等之下...就黎左呢度...又平又方便快捷嘛 綠茶紅豆新地: 見到新推出...試試...味道不錯的綠茶醬份量好多...紅豆反而少...如果balance番d就好啦薯皇: 有薯味...外頭香脆...本身有d調味(!?)係度...唔駛點茄汁Double足三兩:個包有酸瓜,洋蔥碎,茄汁,芥末醬,芝士x2,漢堡牛肉x2 拎上手夠熱..好厚肉...同d芝士溶到岩岩好....夾埋一齊食真係唔錯食到一半...朋友岩岩好到....傾埋...行得!!!!
今日放工後...約左朋友出來傾野

綠茶紅豆新地: 見到新推出...試試...味道不錯的

食到一半...朋友岩岩好到....傾埋...行得!!!!
綠茶紅豆新地
薯皇
Double足三兩
$32.3 (晚餐)
綠茶紅豆新地
薯皇