2012-10-04 43 瀏覽
一向鍾意食蝦 , 但經驗中麥當勞o既蝦堡係唔好食o既 , 不過今次出左新口味 , 係我好鍾意o既芝麻沙律醬 , 於是決意一試另外 shake shake 薯條都係我超愛o既 , 難得有新口味 ,可惜我唔係幾鍾意 wasabi 味 , 擔心攪到成包薯條都好 " 哽 "所以都係叫返紫菜味 , 穩陣 d ^^ 今日包薯條幾大包又夠熱 , 正 ~蝦堡比我想像中大個 , 個包面有 d 黑白芝麻粒 , 不過對味道同口感都無乜增加分數 , 生菜今次唔係得少少 醬汁有足夠 , 味道幾好喎 , 雖然無芝麻粒 , 不過都好香好滑估唔到芝麻醬做漢堡包都有唔錯o既效果 , 可以o係屋企整下 xd蝦堡同樣令我改觀 , 熱辣辣好香脆 , 咬下滲出o既係汁而唔係油蝦堡本身個味道唔錯 , 加里芝麻醬就更加香更好味 ,中間唔係好似蝦餅咁打到 d 蝦肉碎晒 , 而係咬落去會感覺得完整蝦仁講唔上係好彈牙 , 但以充當漢堡扒黎講呢個爽軟程度經已洽當 ~## 次次加大都飲唔晒杯汔水 ><" 但係又好鍾意食 shake shake 薯條喎我應該會 encore 呢個蝦堡 , 留意下各食家o既食評 , 參考下個 w
一向鍾意食蝦 , 但經驗中麥當勞o既蝦堡係唔好食o既 ,
蝦堡比我想像中大個 , 個包面有 d 黑白芝麻粒 ,
不過對味道同口感都無乜增加分數 , 生菜今次唔係得少少
蝦堡本身個味道唔錯 , 加里芝麻醬就更加香更好味 ,

我應該會 encore 呢個蝦堡 , 留意下各食家o既食評 , 參考下個 wasabi 味先
2012-10-04