2019-11-12 75 瀏覽
今日早食飯之後去左跑步,跑完就已經好肚餓。所以去左附近麥當勞買個特價餐食。叫左個板燒雞腿包餐,加大連薯條都加大仲有美式bbq蜜糖調味粉,同大可樂。板燒雞腿包-味道係唔錯,雞肉都正常。薯條-淋左d,唔係脆熱,薯條唔脆唔好味,好彩有美式bbq蜜糖調味粉令到薯條好味d。大可樂-正常冇咩特別。

板燒雞腿包-味道係唔錯,雞肉都正常。

大可樂-正常冇咩特別。
2019-11-09
$29.5 (宵夜)
📢M記又出左期間限定既新雪糕啦, 身為抹茶控既我地即刻買來試下🍵 今次揀左 西尾抹茶新地筒 同 西尾抹茶新地大窩夫筒,其實本身諗住平平地冇咩期望, 點知又幾有驚喜wo😳抹茶味帶點苦同回甘, 唔係死甜, 2枝雪糕加埋都唔洗$20, 性價比好高呀, 買來止下口痕都正!!😆👍🏻大窩夫筒揀左加 朱古力味脆皮, 朱古力同抹茶係perfect match, 呢款仲會加多條Oreo卷, 口感豐富, 但如果想純體驗抹茶味既建議單點只有抹茶🍦的~😋✨P.S: 淨係得 麥當勞甜品站 先有得買!
今次揀左 西尾抹茶新地筒 同 西尾抹茶新地大窩夫筒,
其實本身諗住平平地冇咩期望, 點知又幾有驚喜wo😳

✨P.S: 淨係得 麥當勞甜品站 先有得買!
西尾抹茶雪糕
2019-11-03
下午茶
西尾抹茶雪糕
2019-10-27 41 瀏覽
食完飯,最好就係食番杯雪糕啦麥當勞甜品站推出左抺茶新體驗,鍾意重抺茶味既朋友可以一試,叫左兩款雪糕,第一款係西尾抺茶新地(加左脆皮),另一款就係西尾抺茶新地大窩夫筒(轉左扭紋)。第一款西尾抺茶新地,抺茶味超重,但脆皮食落比較甜及膩,第一啖食落都ok 但食食下有膩感,個人建議可以唔加脆皮,但雪糕配個醬係夾同好食既。第二款西尾抺茶新地大窩夫筒,由於轉左扭紋,抺茶味就無咁出,而威化卷可能放得太耐,質感比較冧,但味道都重有既,至於甜筒個皮就無嘜太特別,普通朱古力脆皮。
食完飯,最好就係食番杯雪糕啦

2019-10-24
5 分鐘 (外賣自取)
$10 (宵夜)
2019-09-01 51 瀏覽
巨無霸優惠又回歸了這個價格雖說已經沒有之前的便宜,但對於喜愛巨無霸的本人來說,當然要第一時間來試試跟太太二人點了雙層巨無霸及巨無霸套餐,拿餐時看上去已經很是吸引巨無霸在雙層巨無霸旁,即時變得失色,但當然以性價比來說普通巨無霸套餐較著數但這樣看的雙層巨無霸真的很吸引,且肉汁濃厚,四塊牛肉既有層次亦相當滿足現在優惠期間跟餐是配脆薯皇的,有吃過的朋友相信都會喜歡這種脆薯皇的口感,跟普通薯條不一樣大家要在優惠期內去光顧一下
巨無霸優惠又回歸了

雙層巨無霸及巨無霸套餐

雙層巨無霸

脆薯皇

大家要在優惠期內去光顧一下
2019-08-31
5 分鐘 (堂食)
雙層巨無霸及巨無霸套餐
雙層巨無霸
脆薯皇
2019-01-16 75 瀏覽
麥記一年一度優惠,每日限定推出唔同既優惠黎到優惠最後一天就係芝蛋脆雞堡去到買返個芝蛋脆雞堡試下先芝蛋脆雞堡-去到見到原來已經整好左一大堆,而四周既人都係叫這個包講下個包先,個包整到太乾身,芝士正常既.脆雞少少暖啦其實咁既價錢都可以既
麥記一年一度優惠,每日限定推出唔同既優惠
黎到優惠最後一天就係芝蛋脆雞堡

去到買返個芝蛋脆雞堡試下先
講下個包先,個包整到太乾身,芝士正常既.脆雞少少暖啦
其實咁既價錢都可以既
2019-01-15
TEA
2019-01-04 44 瀏覽
今日早食飯,所以未到晚飯未到放工時間已經好肚餓了,所以今日就偷下時間去搵少少野食住先去左麥當勞黎個輕食今日叫左個板燒雞腿包餐依家可以用自助機去自己選擇食咩餐都算方便既如果識選朱古力都幾濃味薯條油油地不過都算熱個包都係即時整夠熱,都唔錯
去左麥當勞黎個輕食
今日叫左個板燒雞腿包餐
依家可以用自助機去自己選擇食咩餐都算方便既如果識選
朱古力都幾濃味
薯條油油地不過都算熱
個包都係即時整夠熱,都唔錯
2018-12-14
2018-11-10 47 瀏覽
第一次食脆皮筒喺尖東分店,雪糕填上滿滿朱古力脆皮,真係好味刭要再encore. 早兩日去深水埗想再食但賣晒。今日见荃湾沙咀道有得買,見排長龍都要帮襯。相信个女店員(當時得佢自己一個,又要收$,又要整雪糕)吾係熟手。我杯雪糕有d求其左 (如果我未食過都以為係咁),希望可以改善,加强對員工訓練

2018-10-28
10 分鐘 (堂食)
2018-01-26 112 瀏覽
老實說寫麥當勞🍔都不用多寫,今晚再經過此地,開業30年多,有新的裝潢和新的服務模式,但不變的是由地下走上兩層的樓梯,以前跟姊姊在樓玩包剪揼,人來人往。味道不錯👍麵包很夠熱,服務友善。

味道不錯👍麵包很夠熱,服務友善。
2018-01-25 66 瀏覽
雪糕愛好者加埋又係粉紅fans麥當勞一出粉紅主題雪糕第一時間約人去食係少女粉紅色😍😍😍當然我係揀左麥旋風$14今次真係士多啤梨味ge雪糕加oreo粹加士多啤梨醬去整再加幾粒曲奇餅唔同上次果個咩期間限定士多啤梨蛋糕好有士多啤梨味 唔係藥水味食士多啤梨味ge野 最怕就係食到藥水味呢個冇👍🏻👍🏻不過都係香精整出黎份量好多 一定夠2個人食雙重士多啤梨 如果你係唔太好士多啤梨 就可能要叫少醬啦因爲真係幾甜下但好滿足
雪糕愛好者加埋又係粉紅fans

雙重士多啤梨 如果你係唔太好士多啤梨 就可能要叫少醬啦
因爲真係幾甜下
但好滿足

2017-03-25 176 瀏覽
噢,蘑菇牛肉漢堡已售罄了,退求其次,試下新的雞堡吧。叫了兩款新包,汽水要了芬達同zero,再加了double新地同麥旋風,張為食卡就夠期,用多次嘛。兩款新包分別係清新田園烤雞同狂惹火辣脆雞(餐$35.8),黑色包裝幾型。烤雞包用上bagel包,此包本身比較硬身,麥記呢個算係做得唔錯,無過硬。內餡有蕃茄,生菜,少量牛油果醬,沙律醬,同一塊大雞扒。雞扒厚身嫩滑,蔬菜確實幾清新,但醬汁唔夠,再多啲醬應該更好味。另一款賣相一般,看似乾巴巴的樣子。內裏有菠蘿,生菜,洋蔥,辣椒同炸雞扒,醬汁欠奉……唔……都有幾微量的茄汁嘅。包不算很辣,炸雞扒配菠蘿無乜驚喜,味道都ok嘅。由於兩個包都係凍嘅,所以味道扣哂分,明明好多人排隊買野食,薯條都熱辣辣,就係個包唔熱,失望了。
噢,蘑菇牛肉漢堡已售罄了,退求其次,試下新的雞堡吧。
另一款賣相一般,看似乾巴巴的樣子。

2017-03-21
5 分鐘 (堂食)
終於黎到Happy Friday,約埋同事一齊去麥當勞食早餐!今日試新野, 烤菇炒蛋早晨套餐,除左烤菇炒蛋仲有煙肉, 豬柳包加薯餅。烤菇老左d, 不過炒蛋就好滑溜,煙肉乾身夠香口但唔夠脆,薯餅剛剛炸起, 熱辣辣好正!豬柳包加上提子果醬, 好飽好滿足。最後飲多杯凍奶茶多奶,展開一個美好的星期五!
終於黎到Happy Friday,
約埋同事一齊去麥當勞食早餐!

今日試新野, 烤菇炒蛋早晨套餐,
除左烤菇炒蛋仲有煙肉, 豬柳包加薯餅。

烤菇老左d, 不過炒蛋就好滑溜,
煙肉乾身夠香口但唔夠脆,
薯餅剛剛炸起, 熱辣辣好正!
豬柳包加上提子果醬, 好飽好滿足。
$31.3
最後飲多杯凍奶茶多奶,
展開一個美好的星期五!
2016-06-03
$35 (早餐)
  • 凍奶茶
  • 薯餅
2016-05-24 194 瀏覽
晩飯後跟朋友到mc cafe坐坐,順便傾下計, 影下相咁...由於街市果間太細同太多人,唯有行遠少少到呢間...我地揀左榛子鮮奶咖啡,另配特濃朱古力蛋糕同朱古力鬆餅,由於有cxxxbank信用卡, 仲可以免費升級大杯裝...榛子鮮奶咖啡杯咖啡其實唔太甜, 可能因為唔夠糖水關係,仲覺得苦苦地, 要再加多一次糖水先飲得落,榛子既味道唔甜, 我最鐘意d淡忌廉特濃朱古力蛋糕外層係朱古力脆皮, 入面係朱古力蛋糕,整體上都好甜, 不過蛋糕夠鬆軟, 唔會雪到好硬..朱古力鬆餅店員會幫朱古力鬆餅加熱,吃落去會暖暖地, 鬆餅上有朱古力粒粒,由於加熱左既關係, d朱古力粒粒已經溶溶地,鬆餅依然夠鬆軟, 最緊要係夠平~!
晩飯後跟朋友到mc cafe坐坐,
順便傾下計, 影下相咁...

由於街市果間太細同太多人,
唯有行遠少少到呢間...

我地揀左榛子鮮奶咖啡,
另配特濃朱古力蛋糕同朱古力鬆餅,
由於有cxxxbank信用卡, 仲可以免費升級大杯裝...
榛子咖啡
榛子鮮奶咖啡

杯咖啡其實唔太甜, 可能因為唔夠糖水關係,
仲覺得苦苦地, 要再加多一次糖水先飲得落,
榛子既味道唔甜, 我最鐘意d淡忌廉

特濃朱古力蛋糕

外層係朱古力脆皮, 入面係朱古力蛋糕,
整體上都好甜, 不過蛋糕夠鬆軟, 唔會雪到好硬..

朱古力鬆餅

店員會幫朱古力鬆餅加熱,
吃落去會暖暖地, 鬆餅上有朱古力粒粒,
由於加熱左既關係, d朱古力粒粒已經溶溶地,
鬆餅依然夠鬆軟, 最緊要係夠平~!
2016-05-22
榛子咖啡
2016-05-18 108 瀏覽
麥當勞 每隔一段時間就有新款口味雪糕推出~今次是載譽而歸的抹茶紅豆~之前未試過, 今次機會來喇~一向覺得老麥的雪糕最大優點是夠幼滑, 此款也不例外。傳統新地size 剛剛好, double就too much 了。綠茶和紅豆味道有幾夾不用懷疑,入口即融, 不太甜, 不太膩,紅豆稔得來粒粒保持原狀, 無穿無爛, 讚, 軟滑雪糕配搭粒粒, 口感層次挺豐富~綠茶味就淡淡的, 絕非濃到有青澀味的那種, HK$8.5, 要求不能太過份呢。
麥當勞 每隔一段時間就有新款口味雪糕推出~
今次是載譽而歸的抹茶紅豆~
抹茶新地配北海道紅豆醬
$8.5
之前未試過, 今次機會來喇~
一向覺得老麥的雪糕最大優點是夠幼滑, 此款也不例外。
綠茶和紅豆味道有幾夾不用懷疑,
入口即融, 不太甜, 不太膩,
紅豆稔得來粒粒保持原狀, 無穿無爛, 讚,
軟滑雪糕配搭粒粒, 口感層次挺豐富~
綠茶味就淡淡的, 絕非濃到有青澀味的那種,
HK$8.5, 要求不能太過份呢。
2016-05-15
1 分鐘 (外賣自取)
抹茶新地配北海道紅豆醬
$ 8.5
2016-05-08 64 瀏覽
今天特意來到麥當當,試新野,我最愛試新野先看賣想,包得很好,不會求求其,東歪西倒的,而是很完整的一個乾淨利落的,值得讚再來試吃,整個包軟軟的,手撕豬很淋,是真的一絲絲的,有一煙肉,蕃茄跟椰菜,配合著有微辣的醬汁,好吃也算驚喜而粗薯條,是連皮炸的,雖然凍了,但還是吃到薯味和軟軟的內心薯,也蠻好吃的,不過希望麥記不要那麼節省鹽啦,薯條只吃到幾粒鹽,多少少會好吃點
今天特意來到麥當當,試新野,我最愛試新野

也算驚喜

2016-02-04 170 瀏覽
麥當勞又有新搞作😂今次試左紫薯新地本來走醬的因為以為係士多啤梨醬然後counter 姐姐問我們是不是不愛醬並解釋那是紫薯醬建議我們一試於是我就讓她吱在一旁第一啖食落去果然有濃濃的紫薯味加上紫薯醬幾特別有趣而且吱得好靚好大杯兩個人分享最岩絕對可以回頭翻兜
麥當勞又有新搞作😂

今次試左紫薯新地