2024-04-08 68 瀏覽
喺荃灣廣場行過見肚餓,望到佢有新嘅美綠麥旋風😍見到就真係即刻衝入去食,覺得個美綠味道唔算太濃,少少失望。好在都佢都有出18件麥樂雞,今次嘅醬都唔錯,比起之前嘅更加好食。
喺荃灣廣場行過見肚餓,望到佢有新嘅美綠麥旋風😍
見到就真係即刻衝入去食,覺得個美綠味道唔算太濃,少少失望。
2023-08-03 159 瀏覽
第二期消費券八達通每日都送唔同既coupon,有一日送麥當勞免費雪糕新地券,排咗好耐先有,但好快過期,襯最後一日用,帶陳皮妹去麥當勞,幫佢揀咗朱古力味,雖然食得好狼狽,但見佢好滿足。記得換券要真人收銀,但而家去麥當勞搵個真人收銀都難。
朱古力雪糕新地
2023-08-03
用餐優惠
優惠券
朱古力雪糕新地
  • 新地
2022-07-15 262 瀏覽
係附近返工發現m記竟然都可以唔同分店唔同水準,荃灣廣場好食過海之戀個間。我地通常網上外賣平台早餐,荃灣廣場嘅炒蛋唔係熟曬好硬長方形個隻,係半熟散散地好似大家樂個啲甘,震驚到要寫個食評讚下佢。食左甘多年m記都未試過🤣 以後淨係買荃灣廣場m記haha
外賣送餐
2019-10-10 629 瀏覽
今日返工前同家人先到荃灣廣場麥當奴食早餐。都好難搵位人都幾多。珍寶套餐加薯餅同大橙汁熱香餅熱辣辣加埋牛油同糖漿都幾好食。薯餅都夠脆夠熱好味道。大橙汁正常野。豬柳都正常。炒蛋加鹽食都好好味道。
珍寶套餐加薯餅同大橙汁
熱香餅熱辣辣加埋牛油同糖漿都幾好食。
薯餅都夠脆夠熱好味道。

大橙汁正常野。

豬柳都正常。
炒蛋加鹽食都好好味道。
2019-10-06
$35 (早餐)
2019-07-21 227 瀏覽
去左mc donald食野😚 平靚正!今次新出左好多隻味既麥樂雞醬,揀左咸蛋黃味😝 但可惜有啲假既感覺,都係鍾意蜜糖芥末醬!另外加大左個餐,有得食shake shake薯條仲用左個app,換左杯免費麥旋風haha 好開心
去左mc donald食野😚 平靚正!
另外加大左個餐,有得食shake shake薯條

仲用左個app,換左杯免費麥旋風haha 好開心

2019-06-25 134 瀏覽
今日工作前先食早餐去到荃灣廣場麥當勞先叫了精選早餐套餐加薯餅仲有港式奶茶奶茶茶味好濃味不過奶唔夠將豬柳放入個包度就變左豬柳漢堡都唔錯薯餅脆口好味道蛋都好香同時又唔會食下去有油立立的感覺
今日工作前先食早餐
去到荃灣廣場麥當勞
先叫了精選早餐套餐加薯餅仲有港式奶茶
奶茶茶味好濃味不過奶唔夠
將豬柳放入個包度就變左豬柳漢堡都唔錯
薯餅脆口好味道
蛋都好香同時又唔會食下去有油立立的感覺
2019-06-12
$31 (早餐)
2018-07-19 308 瀏覽
不知不覺,寫到第100編了,今次特別點,寫下McDonald 先😂😂😂之前喺各大媒體都睇到有個木蘭醬熱捲美國,咁就一定要try try 依家好多麥當勞都係用自助點餐機,省卻左職員的煩惱及排隊時間,幾好今次主要係想試吓個新嘅麥樂雞source ,依家係得18夠先可以嗌從來都未食過18件麥樂雞,今次同💁🏻‍♂️try try 😅😅😅餐廳本身安排客人喺枱上面擺個牌,再叫員工送過嚟,點知等左好耐都無,唯有自己拎😅可能暑期工嘅關係,main point 4隻醬無俾到我地,唯有再自己拎😅😅😅😅要加多小小人手同訓練please 🙏🏻熱卷全球係左3嗰隻,食完.😑同平時甜酸嗰個加小小bbq source 無分別😑😑😑5明點解要炒😑😑特別點既係左1嗰隻,有點像辣米線杰版既source,辣辣地,好特別,不過5知係咪有麻醬,好漏😅好驚喜嘅係個honey mustard , 原全無芥末味,因為我係唔識mustard 既,幾好雞扒薄既,大既,大個我塊面,平個豪大大,值得try try ,辣辣地,平個豪大大,可以try try 總括嚟講,期間限定可以一戰,不過食完要飲下涼茶,5係又爆瘡😂同2個人挑戰18件麥樂雞真係要

從來都未食過18件麥樂雞,今次同💁🏻‍♂️try try

總括嚟講,期間限定可以一戰,不過食完要飲下涼茶,5係又爆瘡😂同2個人挑戰18件麥樂雞真係要三思😅😅漏到想嘔🤭😅😂
2018-05-23 183 瀏覽
前晚(21-5-2018 Mon)同女友人WK o係Girlboss食完佢o既生日晚飯後搵地方坐低傾偈,去公園坐,WK話上頂樓,係喎,頂樓有個休憩場所,上到o黎,見到麥當勞有位坐,於是o係o度坐低,又咁o岩見到有紫薯味軟雪糕食,於是買兩支同佢食.走入去收銀處買,個女仔問係咪雪糕?我答係.佢話要o係出面買.我坎出去,冇人.o係o度等都冇人o黎.然後我行返入去問個女仔,出面冇人點買?佢就叫一個執o緊o野食o既女仔出去收錢.我就買o左OREA紫薯雲尼拿扭紋軟雪糕窩夫筒,眼見有一支就o黎熔,快快會合WK俾佢即刻影相即刻食.o衣o家至睇返張相原來熔得好快,冇記錯呢支係整俾我o既第二支,熔到咁核突=.=”.影完食得,紫薯味濃,雪糕口感滑,諗住加雲尼拿味就冇咁甜,點知食到最後都好甜.而窩夫筒又薄又脆,OK o既.不過WK食o個個個底穿o左o既,軟雪糕就流出o黎,好彩冇整污糟件衫.抵食係2.8分

OREA紫薯雲尼拿扭紋軟雪糕窩夫筒

抵食係2.8分
2018-05-21
$10 (其他)
OREA紫薯雲尼拿扭紋軟雪糕窩夫筒
2018-05-07 116 瀏覽
琴日星期六去排隊買外賣,因為實在太多人用緊部機,只係4個人左右排左20分鐘,再去等嘢食排左10分鐘,實在慢到喊,我只係買左個分享盒,一個魚柳包一包細薯條同一杯細可樂,足足等左半個鐘下次趕時間唔應該買m記,快餐變慢餐!
下次趕時間唔應該買m記,快餐變慢餐!
2017-11-08 135 瀏覽
Haven’t had McDonald’s for awhile and the price still is quite cheap. Food wise are the same as before, nothing spectacular, but the new miso sauce that came with the nuggets is surprisingly good; at least better than the usual sauces.
2017-09-13 107 瀏覽
今次要俾個LIKE 俾麥當勞,呢個包超級好味,配埋蘑菇醬,呢個包冇得輸安格斯牛堡好好味但D薯條就係淋既同冇乜味道,唉,斬知道,都冇預左薯條會好食,唔緊要,冇期望冇失望
安格斯牛堡好好味

2017-09-10
2017-08-20 68 瀏覽
呢晚過左黎荃灣,行過老麥見到做緊呢個抹茶promo!其實我就唔係一個抹茶控,不過因為太肚餓又未開得飯,就過去望望個雪糕咩價位先有一枝kitkat插係度既軟雪糕真係好吸引呀!價值十蚊~另一款呢新地筒就價值七蚊~問一問職員抹茶味好唔好先,唔想又唔好食又要肥,咁就唔係好開心啦係咪先職員話佢覺得ok,可以一試,我就憑佢呢句說話就買個七蚊既新地筒試下青bb 真係好似史力加,好得意,連個筒都係綠色既~~一路拎住都見到途人羨慕既目光,估唔到麥當勞雪糕都可以呃到like至於味道呢,其實就唔可以同幾十蚊一枝既比架啦,不過個味都幾好唔會好人工香料味有抹茶既味道同時唔會調到味道太甜,好味至於個筒呢就無乜味,睇黎個綠色筒都只係花臣野黎總結:如果未食過,平平地幾蚊係可以試一次(某d 分店賣六蚊咋),但係係唔係好味到要encore呢?我就會話唔係囉
呢晚過左黎荃灣,行過老麥見到做緊呢個抹茶promo!

青bb 真係好似史力加,好得意,連個筒都係綠色既~~

有抹茶既味道同時唔會調到味道太甜,好味

至於個筒呢就無乜味,睇黎個綠色筒都只係花臣野黎

抹茶雪糕
2017-08-17
抹茶雪糕
2017-07-21 50 瀏覽
位於香港的麥當勞,最近推出迷你兵系列食物。當天和吃貨姐姐經過麥當勞,發現大家都想吃呢,所以便買幾件嚐嚐吧。迷你兵薯仔$10/12粒前天推出的優惠,只需$10,便可購買12粒迷你兵,師奶性格要把握優惠購買吧。一共有兩盒的迷你兵,份量也不少哦。迷你兵拿上手軟綿綿,輕身軟腍。外皮透薄,內裡的薯仔想麵粉,味道還可以,呃like一流哦。麥當勞
位於香港的麥當勞,最近推出迷你兵系列食物。

迷你兵薯仔$10/12粒

麥當勞
2017-07-14
1K
2017-07-16 31 瀏覽
平時最鐘意食薯仔,見到麥當勞脆薯嘜特價 $10兩盒,每盒有6粒,兩盒就有12粒,好抵食啊!終於唔洗成日叫成個餐食,始終我一向對麥當勞包麻麻地...人氣爆燈的迷你兵團MINION 造型的脆薯嘜十分趣緻可愛,一字排開好有氣勢 雖然同M記薯條一樣無乜薯仔味,我覺得M記薯仔東東中最好味仍是薯皇,不過撞岩脆薯嘜新鮮炸好熱辣辣,炸得金黃,外脆內軟,比起薯條感覺無咁熱氣,所以外賣左2盒返屋企做晚餐加餸 XD
脆薯嘜

脆薯嘜