2021-01-28 103 瀏覽
肚仔餓餓,梗有一間係咗近既麥當當一定幫到你!外賣左個麥炸雞套餐返屋企慢慢食~~炸雞皮仲脆卜卜,雞肉好嫩滑而且咬落淡淡汁,好JUICY架呢!!!🍽 McDonald's 📌 觀塘觀塘道388創紀之城一期地下1A號舖(港鐵牛頭角站 A 出口, 步行約6分鐘)☎️ 22671638⏰ 星期一至日 06:00 - 24:00
肚仔餓餓,梗有一間係咗近既麥當當一定幫到你!
外賣左個麥炸雞套餐返屋企慢慢食~~

🍽 McDonald's
📌 觀塘觀塘道388創紀之城一期地下1A號舖
(港鐵牛頭角站 A 出口, 步行約6分鐘)
☎️ 22671638
⏰ 星期一至日 06:00 - 24:00
2021-01-24 71 瀏覽
見到招財牛堡再次出現,即刻再去麥當勞試吓。其實招財牛堡即係黑椒漢堡,今年同往年一樣分別有兩款,一款係招財牛堡,另一款係黃金招財牛堡,即係多一塊薯餅!今日有啲肚餓,所以我叫咗份黃金招財牛堡,我亦加咗大大啖套餐!黃金招財牛堡真係好好食,薯餅配上黑椒汁,味道好夾,薯餅脆口,黑椒牛漢堡林身,軟硬感覺互動,非常有層次!今次大大啖套餐係橙汁特飲及脆脆薯圈!橙汁特飲真係我的至愛,又多雜果配料,好味呀!脆脆薯圈配上蕃茄汁,味道一流!簡直係天生一對!你地都要快啲黎試啦!
見到招財牛堡再次出現,即刻再去麥當勞試吓。
今次大大啖套餐係橙汁特飲及脆脆薯圈!
橙汁特飲真係我的至愛,又多雜果配料,好味呀!
脆脆薯圈配上蕃茄汁,味道一流!簡直係天生一對!
你地都要快啲黎試啦!
2021-01-11 74 瀏覽
禁堂食,限座位數,令好多餐廳根本連堂食都無位,麥當奴呢種餐廳仲要有好多人淨坐不消費霸位結果就係令我地無位食,變左最後都係要外賣拎走返去食見佢有APP優惠,29蚊就求其買個餐外賣返樓上食,今年老麥終於唔加價呢間老麥既員工做野好快手,一分鐘就可以拎到餐,巨無霸平時唔特價唔會買,好似醬少左但加埋芝士生菜碎,可能天氣凍,個包唔夠熱,芝士唔溶,食起黎散修修,跌到一地都係菜碎同醬汁薯條因為天氣凍,好快就變軟曬,唔好食,非戰之罪,整體以快餐黎評,我都係會選佢,因為真係好快手解決肚餓間唔中有優惠,係OK既
結果就係令我地無位食,變左最後都係要外賣拎走返去食
間唔中有優惠,係OK既
1 分鐘 (外賣自取)
2020-05-25 263 瀏覽
今日好熱 突然之間好想食雪糕又經過呢間麥當勞 就即刻入去買咗支甜筒食 揀咗呢個脆皮新地 一直都好鍾意M記嘅脆皮筒 今次仲要係阿華田味即刻衝入去食本來有啲奇怪點解 入去嘅時候冇人探熱 以為因為已經好嘢啲員工休息冇幫人探熱 原來係佢地擺咗部機係門口scan紅外線 但係就唔知準唔准確啦不過是但啦我買完就即刻走 😂 呢支野係幾好食 但係比起我細個嘅時候嘅M記真係貴左好多好多 究竟我幾時可以加人工追得上通脹追得上m記嘅加價☹️☹️☹️☹️☹️
今日好熱

阿華田是不少香港人去茶餐廳時必點之選,麥當勞以往都曾推出過阿華田系列甜品,今次再度推出阿華田多款甜品,讓大家可以重溫回憶的味道! 今日就買了脆皮阿華田脆脆新地試🍦這款新地加了阿華田脆脆米,豐富了口感的層次,但個人覺得太甜而且好漏😖試一次就夠🙄

脆皮阿華田脆脆新地
2020-05-13
2020-05-15 72 瀏覽
朝早喺觀塘食嘅早餐,其中一個平靚正之選喺麥當勞嘅超值早餐- 麥芝蛋餐飽+即磨咖啡$15麥芝蛋餐飽- 麥當勞嘅蛋水準算係好唔錯,但今次個茄汁略為鹹咗啲即磨咖啡- 講真麥當勞即磨咖啡係冇輸,我覺得更至比Starbucks 更加好飲服務- 呢間觀塘麥當勞特設咗外賣專線,喺店外面,方便我哋呢啲趕時間嘅打工仔

2020-04-08 125 瀏覽
又到下午茶時間😋今日來麥當勞🍔食包,叫咗玉子將軍漢堡套餐$35,都幾好食,好大個包,好juice,不過塊肉就薄咗啲,但啲醬好好味😋,奶茶☕️就冇奶味,薯條好香好脆👌
唔想出門!出去!係屋企又唔想煮野食明既明既🙈煮野食係一個挑戰有個快捷簡單既方法!訂購mcdonald🍗叫指定套餐仲可以送指定數量嘅麥炸雞有時候都係比較鍾意係屋企熱辣辣咁送上門都唔錯但係等嘅時間就比較耐本身話一半個鐘但都差唔多成一個鐘先可以送到如果太肚餓嘅話都係不如自己落樓下買啦選擇都比較多炸雞可以試一試熱辣辣咁送上嚟唯一就係可以快手啲就好啦下次可以同朋友一齊過去再食都係係屋企附近呢排係自己懶左唔想出門
唔想出門!出去!
係屋企又唔想煮野食

下次可以同朋友一齊過去再食
都係係屋企附近

呢排係自己懶左唔想出門
2020-02-06 76 瀏覽
🍙等待時間:入去排隊叫餐到取餐都係10分鐘鬆d,算好快,特別上班䌓忙時間。🍔室內環境:一貫麥記風格,亦算乾淨。🍰服務質素:正常客氣,而且每位姐姐都好快手!🔺用餐簡評:今日行過醒起好耐冇食老麥,就入去買個豬柳蛋強加新奶茶,未入去已經見到好多人,有猶豫入唔入好。點知成個流程都好快,好有效率。個返嗰蛋強,新鮮即整熱辣辣,我中意,成個飽都保持持一貫水準。而我想講佢既奶茶其唔差,都算滑香。🔹總括來講:ok

🍔室內環境:一貫麥記風格,亦算乾淨。

🍰服務質素:正常客氣,而且每位姐姐都好快手!

🔹總括來講:ok

2019-12-13 136 瀏覽
見到麥當勞出炸雞開頭真係心諗吓,又同KFC 爭生意?!之前出珍奶已經好kam依家仲要出埋炸雞洗唔洗撈過界呀之後聽fd 講話好好食咁見lunch 柱無咩好食咪嗌份嚟試試佢影相個陣已經食咗件雞😂佢今次啲雞平心而論真係炸得幾出色皮唔厚,仲好脆肉質係好滑同多汁一路咬一路爆汁而我諗佢個製法應該係同脆香雞翼一樣辣辣地係幾開胃薯條就係美式BBQ味道係ok 嘅但我真係唔明點解一食shake 薯就無茄汁有時真係好度縮,諗唔明🤔
見到麥當勞出炸雞
開頭真係心諗
吓,又同KFC 爭生意?!
之前出珍奶已經好kam

辣辣地係幾開胃

薯條就係美式BBQ
味道係ok 嘅
但我真係唔明點解一食shake 薯就無茄汁
有時真係好度縮,諗唔明🤔
2019-11-22 76 瀏覽
老麥甜品站出左一牌的西尾抺茶新地終於試了😛因爲本身吾系幾想食個雪糕筒 所以要新地就算🧐 本身以為好假抺茶味 好驚會好甜 好彩佢又ok wor😆 系有淡淡的抹茶香 吾會有苦澀味個d 但起碼冇人工味👍🏻 加上雪糕都好滑 吾錯😚 個皮就叫埋🍵味咁就會再濃啲!但就會更甜 我個人就比較中意只食個雪糕🤗 同埋底部的巧克力醬再連雪糕食會超甜 所以建議可能混好左先食🤧 但咁的價錢來講性價比都好好 雖然梗系冇得同啲名牌抹茶雪糕店比啦😌

2019-11-05 74 瀏覽
屋企人出街順便買咗支最新出嘅抹茶味脆皮新地筒返嚟,點知原來係中伏嘅開始。.賣相都算靚架,而且又見好多人話好好食,點知一咬落去就發現太甜啦。個脆皮筒嘅抹茶味好淡,反而好有糖漿嘅味道。至於雪糕就正正常常,對我來講冇個脆皮會好食啲。
2019-10-31 75 瀏覽
今日為咗早餐食少D,去麥當勞買超值早餐,買咗麥芝蛋飽加即磨咖啡,都係15元,真係好平。我揀少D醬,無咁肥😅。杯咖啡糸幫手叫醒我☕️😄。仲幫同事買埋熱香餅加檸茶。
2019-10-29 76 瀏覽
話說,我成日都會係觀塘出沒!但成日都要好衝忙,咩都要快快快!但觀塘又好似成日都好多人,行去邊都好迫!不過,我最鐘意呢間麥當勞!每次經過人都唔多!好快就可以醫飽個肚!方便快捷!一入到去就對住部機㩒㩒㩒!㩒完話咁快有得拎!真係無得頂!至愛吃巨無霸!整出黎又熱!又夠料!一個就夠晒數!當然可能我經過嘅時間係下午1600-1730,所以真係唔多人!大家如果下次趕時間,又經過呢頭,又肚仔餓,不妨就行入去食個快餐!

一入到去就對住部機㩒㩒㩒!㩒完話咁快有得拎!真係無得頂!
至愛吃巨無霸!整出黎又熱!又夠料!一個就夠晒數!

2019-10-29
2019-10-17 76 瀏覽
近日收到朋友贈送的麥當勞優惠券,18元便可買到一份 巨無霸配中可樂,由於正值午飯時間,餐廳內人山人海,只好買外賣回公司慢慢享用。巨無霸貫徹一般快餐給人不健康的感覺, 多肉少菜, 高脂肪,沒營養,卻勝在方便快捷和飽肚。味道多年不變, 兩層漢堡配上酸甜的沙律醬,很是開胃,不消一會就完成了簡單方便的午餐食飽再努力工作,期望可準時下班,哈哈

食飽再努力工作,期望可準時下班,哈哈