bad
2019-04-21 31 瀏覽
Worst mc donland ever, i had order chicken nugget and the nugget is cold, the 🍟 is not good,,and taste like werid
2019-03-13 169 瀏覽
豬好難食,明明話吉列,但濕晒好林 汁超咸。。。包好薄,仲夾到扁晒。。最欣賞嘅地方係個盒真係好靚。出前一丁shake shake其實幾好味,好多人話好鹹,但係落咗半包粉都還可以,但個人覺得同薯條唔係好夾,都係蜜糖味會最正 整體成個批好熱好脆,但係紅豆好硬,吉士又太稠,但係吉士味道當然冇得輸啦。
味噌吉列豬扒漢堡

豬好難食,明明話吉列,但濕晒好林
汁超咸。。。
包好薄,仲夾到扁晒。。
最欣賞嘅地方係個盒真係好靚。

出前一丁shake  shake

2019-01-27 318 瀏覽
中午時間諗住落街買個蘋果批,點知入到去麥當勞見到紅豆吉士批$8, 仲要用叮噹封面, 所以就買咗嚟試下,再加多一杯士多啤梨新地走花生$8。 紅豆吉士批入面就當然有紅豆和吉士, 紅豆夠林甜度適中, 吉士就食唔出佢的味道,因為畀紅豆的味蓋過了!但我都係覺得蘋果批最好食。士多啤梨新地其實都唔使多介紹, 我相信好多人都一定有食過, 其實我就鍾意食朱古力味嘅, 不過今次就點了士多啤梨味, 最重要係杯雲呢拿雪糕,又軟滑又香, 價錢仲好抵吃!

士多啤梨新地走花生

2019-01-27
下午茶
士多啤梨新地走花生
2019-01-22 62 瀏覽
買咗個新出黃金脆薯魚堡。係魚柳同薯蓉加埋一齊食。個價錢是$34。個套餐好抵食。個薯蓉好重薯味。個魚柳好脆。兩樣加埋個味道好正。薯條金黃色。好有咬勁。杯可樂好飲。新春期間有叮噹利是封送。
題外話/補充資料: 新春期間有叮噹利是封送。
2019-01-16
2019-01-15 117 瀏覽
中午遲左食飯, 諗住麥記搞掂就算啦。去到門口, 見到佢有今日推廣 "芝蛋脆雞堡", 只係 $10, 心諗有芝士又有蛋, 唔會難食得去邊啦, 點知真係中伏了。😓首先, 用左多啦A夢為食卡買了凍新鮮檸檬茶 + 兩個紅豆吉士批。凍檸檬茶只係一般, 茶味很淡, 似在飲清水。到芝蛋脆雞堡了, 只有乾的雞塊, 乾的煎蛋, 乾的麵包 (其實只係麥香雞包加一隻蛋)!!! 而且一點醬汁也沒有。最後叫姐姐加了些沙律醬才勉強吃得下, 但說好的 "脆雞" 不見了!紅豆吉士批比較正常, 但太甜了。總括而言, 以價錢論是 ok 的, 起碼有 4 樣野:1 雞堡1 檸檬茶2 紅豆吉士批一定飽肚啦, 好味與否只是次要!
中午遲左食飯, 諗住麥記搞掂就算啦。

凍檸檬茶只係一般, 茶味很淡, 似在飲清水。

紅豆吉士批比較正常, 但太甜了。

總括而言, 以價錢論是 ok 的, 起碼有 4 樣野:
1 雞堡
1 檸檬茶
2 紅豆吉士批

一定飽肚啦, 好味與否只是次要!
2018-12-09 74 瀏覽
好多時麥記出新包,網上既comment 都係好壞參半,有人鐘意食,有人勁踩,有人更因為唔鐘意lemon而杯葛個包,而我雖然都會睇人地既comment ,但我依然鐘意自己去試老麥既新包。因為個人係茄汁控,所以無加大要新出既shake shake粉,3包茄汁洋蔥吉列豬扒包開盒,無事,包仲係靚仔既,似係即叫即製,因為豬扒仲熱既,而且食左幾啖塊豬扒都係脆脆地既,食到中間因爲有醬汁同洋蔥既關係開始唔脆,豬扒肉質真係好淋好淋,真係唔係好似食緊豬咁,但又見到豬肉既紋理,又唔似網民講既麥樂雞咁既味,總括黎講成個包係好食既,至少係我都食左兩次,可能黎緊會食第三次。

洋蔥吉列豬扒包

2018-11-14 59 瀏覽
食完飯打算去食甜品,於是諗住去麥當勞買杯雪糕食。點知買完之後杯雪糕竟然係咁既樣,同宣傳照完全不像!!雪糕不企身不在話下,食落仲要已經溶溶地,d雪糕啲晒出嚟,真係好失望,下次唔會再黎呢間食。。。。
食完飯打算去食甜品,於是諗住去麥當勞買杯雪糕食。

2018-11-13
外賣自取
$2.5 (晚餐)
十分勞氣! 本來心情唔好諗住食個新地筒開心一下, 點知新地筒送到嘅時候個size真係細得可憐! 我問過店員點解杯雪糕得咁細杯, 佢好意思笑笑口咁同我講話:"係呀杯雪糕謝曬皮呀" 激死我!完全唔想理佢! 比起我平時喺其他分店度食足足洗咗一個圈! 超級差的服務!

2018-10-18 97 瀏覽
夜晚不想煮飯,就到工作完經過的m記食野,要了shake shake 薯條,小龍蝦湯粉,味道麻麻,我原本好期待,但是吃完覺得一般,為了這包粉為還要多給了4.5hkd,漢堡包一如以往的味道,正正常常。要了雪碧。
芝士安格斯
2018-10-16
2018-10-08 77 瀏覽
Who said we cannot be mad for pepper, I have been longing for its launch for awhile. Very excited it's finally come back to McDonald's!Ordered it as combo, with fried chips as usual, in order to balance the greasy diet, I cheated to myself that a cup of orange juice can balance the whole meal, it's more for psychological comfort to myself! The pepper burger size looked a bit small I thought but the pepper taste was really unbeatable! Somebody commented it's too strong and spicy but it's perfect
Ordered it as combo, with fried chips as usual, in order to balance the greasy diet, I cheated to myself that a cup of orange juice can balance the whole meal, it's more for psychological comfort to myself! The pepper burger size looked a bit small I thought but the pepper taste was really unbeatable! Somebody commented it's too strong and spicy but it's perfect to me! If the burger bread could be bigger in size and softer, it would be excellent.

I hope I could have it one more time before the seasonal offer ended.

2018-10-01
  • pepper burger
2018-09-04 96 瀏覽
落雨天冇乜好做,特別係呢排日日都落雨,天氣又濕又熱,真係吾想出街。去行商場就一定會揾地方坐,因為行行吓就會腳軟,不過又想可以食得平D的話,咁就梗係去麥當勞啦!今日叫咗一個兒童開心樂園餐,因為要幫外甥女儲玩具,包括一個麥芝蛋包、細粟米杯、熱朱古力,另外加左個蘋果批,最重要就梗係有開心樂園餐玩具啦,埋單$27。不過假日去麥當勞食下午茶,就預咗好多人要搵位囉!支付寶仲有優惠,買滿$10可以有$2優惠卷!
2018-09-01
2018-09-02 46 瀏覽
同朋友在藍田食完野分手後獨自搭地鐵番官塘!八點多又大把時間。而且經過朝九晚五的粗勞。成個人已經累爆經過麥當勞。不如飲杯野Relax下起初只是要杯汔水慢慢嘆!排隊在收銀櫃瞄喵見到蘋果批$7不如又吃件蘋果批。柯打後,找個靠牆邊的地方。悠閒地上網看看手機蘋果批是熱熱,外層酥脆。帶點牛油香,之不過肉桂味幾薄弱!同埋果肉過份的腍身,稱不上出色。花少少的價錢,寧靜地坐了一個小時有免費上網之餘又嘆了杯解喝汽水!已沒什麼可投訴了!
同朋友在藍田食完野分手後
獨自搭地鐵番官塘!
八點多又大把時間。
而且經過朝九晚五的粗勞。
成個人已經累爆經過麥當勞。
不如飲杯野Relax下
起初只是要杯汔水慢慢嘆!
排隊在收銀櫃瞄喵見到蘋果批$7
不如又吃件蘋果批。
柯打後,找個靠牆邊的地方。

悠閒地上網看看手機
蘋果批是熱熱,外層酥脆。
帶點牛油香,之不過肉桂味幾薄弱!
同埋果肉過份的腍身,稱不上出色。
花少少的價錢,寧靜地坐了一個小時
有免費上網之餘又嘆了杯解喝汽水!
已沒什麼可投訴了!
2018-08-23 68 瀏覽
M記完全係我地窮人餐廳!每當無乜銀両就會去㗎啦11元就可以有一個包,雖然平...豬柳蛋或魚柳包真係幾好食五蚊就有杯可樂。不得不提不定時推出$24套餐仲係有三款不同口味的呢輪日日都有優惠..唔食點對得住自己...搭正十一點就來排隊今天我就叫了脆香雞翼2隻加細可樂又基於價單關係.......脆香雞翼兩件雞都有點兒細隻事實證明又真係炸得幾好。肉質柔嫩多汁,惹味得很加泰式甜酸醬不難美味仲有汽水埋單先10蚊。另外仲有免費wifi...絕對係窮困時去既地方!
M記完全係我地窮人餐廳!
每當無乜銀両就會去㗎啦
11元就可以有一個包,雖然平...
豬柳蛋或魚柳包真係幾好食
五蚊就有杯可樂。
不得不提不定時推出$24套餐
仲係有三款不同口味的
呢輪日日都有優惠..

唔食點對得住自己...
搭正十一點就來排隊
今天我就叫了脆香雞翼2隻加細可樂

又基於價單關係.......
脆香雞翼兩件雞都有點兒細隻
事實證明又真係炸得幾好。

肉質柔嫩多汁,惹味得很
加泰式甜酸醬不難美味
仲有汽水埋單先10蚊。

另外仲有免費wifi...
絕對係窮困時去既地方!
2018-08-13 48 瀏覽
等咗咁耐終於又再做優惠啦!今日無意中見到推廣 $10兩個豬柳漢堡,真係抵食到冇朋友!但係午飯時間排隊就排到出門口,反而加班夜晚經過少好多人,一於買夠四個,都係$20咋!絕對抵食過麵包舖啲空氣咁麵包。同平時嘅差唔多冇乜分別,分別在於唔熱嘅,喺餐廳現場食打開已經凍左!冇辦法啦全部人都係買佢!所以一早包定晒零一條隊攞貨。有我最鍾意嘅芝士,豬柳就鹹咗啲,鬆餅因為可能內阻有少少濕,入口唔夠乾爽。杯凍奶茶其實都幾好味,夠香夠滑,自己落糖水,我落晒一個糖水就比較甜,睇下聽日食乜先

2018-08-05 38 瀏覽
黎左觀塘食早餐,因為時間唔夠,最終都係食左McDonald’s. 好耐無食過McDonald’s 通心粉,就叫左份雞腿通同埋凍奶茶,唔知係咪太耐無食,雞扒味道好意外,好嫩好好味,仲有最鍾意食既薯餅,最緊要係我趕時間都食得切!真係好正嫁☺️由我入門口開始計,落單到我開始食都只係5分鐘內既事,食完出黎都只係用左20分鐘,之後去創紀之城見客都趕得切,it’s a good morning!!不過McDonald’s 都係間唔中食下就好啦😂
不過McDonald’s 都係間唔中食下就好啦😂