2023-12-11 87 瀏覽
超難食好似將個罐頭蕃茄用加熱就出餐 蝦味!?零。食都唔想食 。收服務+1費,唔緊要。水都唔加,見到人哋食晒就嗱嗱臨收咗個餐好似趕人走咁。仲有食一個濃蝦湯拉麵 淡茂茂咁 。
超難食好似將個罐頭蕃茄用加熱就出餐 蝦味!?零。
仲有食一個濃蝦湯拉麵 淡茂茂咁 。

蕃茄蝦湯沾麵
2023-12-11
20 分鐘 (堂食)
2023-11-15 175 瀏覽
早排行完信和三點幾搵野食,見到有下午茶就行過去食,叫左個蝦湯拉麵同炸蝦球蝦湯湯頭算濃郁,叉燒都好嫩好多汁,同湯頭加埋都算match!蛋煮得啱啱好,蛋黃流出嚟唔會過熟!唯一可惜嘅就係啲紫菜唔夠脆喇,希望佢哋可以改進返呢個問題啦。然後嚟講下炸蝦球啦,外皮炸得好酥脆,食落去好有咬口!同埋入面有爆醬嘅餡料,食完都叫有啲驚喜!總括嚟講,拉麵同小食都係水準之上,下午茶唔洗加一,$100左右,幾抵食,下次經過會再去

2023-10-20
  • 濃厚蝦湯拉麵
2023-10-28 220 瀏覽
叫咗個醬油叉燒拉麵, 啲醬油湯底唔知咩味, 總之一啲都唔入味! 仲有個小食係個多士, 綠色醬嘅!我唔記得叫咩名! 食完一啖! 個喉嚨入面會有陣苦味咁樣嘅!唔識形容!以後唔會再幫襯!
2023-10-24 200 瀏覽
認真啲野真心難食,個小麥茶苦到飲緊涼茶咁。唔明點解仲可以咁多人食。 慢煮豚肉難食到呢。塊火炎豚都好小小,不過簿切個隻囉不值得一試,朗豪坊4樓某一間仲好食,起碼個湯底好食先。
認真啲野真心難食,個小麥茶苦到飲緊涼茶咁。
不值得一試,朗豪坊4樓某一間仲好食,起碼個湯底好食先。
2023-10-21 159 瀏覽
openrice訂座送餃子喺間舖頭門口即刻訂座20分鐘後嘅時段因為當時算早 舖頭有好多位店員照畀我提早入去餃子正正常常啦 啱啱整起脆卜卜碗麵超驚艷 份量啱啱好雞蛋好食 啲蝦好食 嚿肉好食 燒得夠香唔肥膩 厚度適中唔太薄啲麵軟硬適中 個汁甜甜地 超啱我口味所有嘢加埋一齊就係簡單兩隻字 好食🤤🤤👍環境乾淨 waiter有反應 食物上得快 整體嚟講唔錯 唯一唔好就係用信用卡有金額下限 78蚊碌唔到credit card呢間舖頭亦都係我少有推介咗畀人哋食嘅餐廳78蚊有餃子有撈麵有杯茶旺角嚟講算唔錯
openrice訂座送餃子

78蚊有餃子有撈麵有杯茶
旺角嚟講算唔錯
  • 神匠蝦汁拌麵
2023-09-24 381 瀏覽
拉麵上枱,湯係唔熱嘅,作為拉麵店,連基本都做唔好?酥炸魷魚諗住點整都唔會衰得去邊,點知都有油"憶"味 同超硬,同職員反映,佢嘅回覆係,我地嘅魷魚係炸完再翻炸,咁樣先會脆(我知有啲餐廳係會用厘個模式處理食材,但人地前題第一個步驟唔係已經將食材炸到全熟呀!!人地係到有客人落order先拎去再炸)我已經唔想再表達d咩,直接取消!可能係下午茶關係,員工比較懶散。最後我的建議,如果大家真心想食好食嘅拉麵,厘個價錢,係旺角可以有更多選擇,厘間真心差!!
拉麵上枱,湯係唔熱嘅,作為拉麵店,連基本都做唔好?
我已經唔想再表達d咩,直接取消!
可能係下午茶關係,員工比較懶散。

2023-09-11
  • 沒有
旺角一個有好多拉麵食嘅地方,點樣先可以鶴立雞羣呢?第一係要有特色,第二係有特色得來又好食😋今日想同大家分享吓呢間「麵屋神匠」啦!店內設計好繽紛,幾有日本🇯🇵feel,牆上有隻大大柴犬既開心樣,睇見會心情愉快😊我自己就好鍾意食沾麵嘅,咦咁啱神匠都有沾麵可以食喎,於是乎就試下「番茄🍅蝦湯沾麵」,每次食親沾麵我都會先飲啖湯,香濃嘅蝦湯配上又酸酸甜甜的番茄、再加埋櫻花蝦,簡直美味😍😍!麵底軟硬適中,义燒口感啱啱好,半熟雞蛋好好食😚但係我到而家唔明點解要擺紫菜🤣究竟紫菜呢係要即刻食吖定點?因為冧咗好韌🙄男朋友就叫左「濃厚蝦湯拉麵🍜」,一樣都係有香濃嘅蝦湯,其實我係試咗佢嗰碗蝦湯,覺得好好味🤩,隨後先再叫我碗沾麵😎點知我個碗更加好味✌🏻✌🏻✌🏻好開心呀好幸福啊可以食到咁好味嘅沾麵🥰🥰🥰

好開心呀好幸福啊可以食到咁好味嘅沾麵🥰🥰🥰
番茄蝦湯沾麵
2022-10-02
番茄蝦湯沾麵
濃厚蝦湯拉麵
【旺角•麵屋神匠】————————————————————————旺角鬧市中嘅麵本位 適合新寶戲院睇完戲過隔離醫飽肚 採用木系日料設計 違和感十足 店內裝修別具日式風格 有多款拉麵任意點 自行配搭diy感十足啱曬拉麵迷|神匠二人套餐A|HKD 230-濃厚蝦湯拉麵大量櫻花蝦攬住拉麵 每一啖都有濃厚嘅龍蝦湯底味道 拉麵麵質彈牙-神匠蝦汁拌麵不愧為神匠蝦汁 口感獨特 有新派拉麵格調 未試過嘅話不妨一試-炸日式餃子(5件)炸餃子絕對係每一碗拉麵嘅好朋友|可樂&忌廉|HKD 6+6拉麵搭汽水即刻舒暢返曬餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD253/2位✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #麵屋神匠麵屋神匠旺角彌敦道562號地下B號舖
【旺角•麵屋神匠】
————————————————————————

|神匠二人套餐A|HKD 230
-濃厚蝦湯拉麵

-神匠蝦汁拌麵

-炸日式餃子(5件)
炸餃子絕對係每一碗拉麵嘅好朋友

#旺角美食 #麵屋神匠
麵屋神匠
旺角彌敦道562號地下B號舖
2023-08-22 228 瀏覽
2021.12.27從朋友口中得知係旺角發現有間未試過既拉麵店,所以今日約埋就去試啦。😄同之前試過既店一樣,主打沾麵同湯麵為主,湯底以蝦湯為主,今次我就試黑蒜蝦湯拉麵。🥣🥣🥣湯底係清既蝦湯,湯表面黑蒜油都幾多,香味雖然增加胃口,但黑蒜味道比較重,蝦湯既鮮甜味變左唔夠出,但湯底冇腥味,處理得唔錯。🍜🍜🍜麵係方形中太麵,冇鹼水味,而且有彈性,唔會一咬就散,比起之前試既麵更加煙韌,好似咬緊珍珠!暫時食過最好食既麵👍🏻👍🏻🍥🍥🍥配菜有叉燒兩塊,竹筍,青蔥,半只糖心蛋,仲有紫菜兩塊。竹筍唔硬冇怪味,有甜味,麻油味唔重,好食。叉燒係低温慢煮制作既薄叉燒,大約手掌大小,食落有豚肉味冇豚肉既腥味同出血水,而且有肉既彈性。糖心蛋好香醬油味,蛋黃半成熟左右,每次食麵,我最期待係食落好似食緊布丁一樣既糖心蛋。😄😄哩間店雖然係近後巷,但唔難揾,係家樂坊行去油麻地方向會好多人經過😃😃店內係長形店,裝修以和風木材風格,吧檯同方檯都係以木材為主,🌲🌲有一大片落地玻璃,然後有好多和式既燈籠,店內睇落場地不大,坐滿人大約有30人左右。不過有提供置物籃比客人放手袋,店員都好主動走過黎上餐收碗同加水,非常讚👍🏻唔知店主老闆
2021.12.27

同之前試過既店一樣,主打沾麵同湯麵為主,
湯底以蝦湯為主,今次我就試黑蒜蝦湯拉麵。

🥣🥣🥣
湯底係清既蝦湯,湯表面黑蒜油都幾多,
香味雖然增加胃口,但黑蒜味道比較重,
蝦湯既鮮甜味變左唔夠出,但湯底冇腥味,
處理得唔錯。
🍜🍜🍜
麵係方形中太麵,冇鹼水味,而且有彈性,
唔會一咬就散,比起之前試既麵更加煙韌,
好似咬緊珍珠!暫時食過最好食既麵👍🏻👍🏻

🍥🍥🍥
配菜有叉燒兩塊,竹筍,青蔥,半只糖心蛋,
仲有紫菜兩塊。
竹筍唔硬冇怪味,有甜味,麻油味唔重,好食。
叉燒係低温慢煮制作既薄叉燒,大約手掌大小,
食落有豚肉味冇豚肉既腥味同出血水,
而且有肉既彈性。
糖心蛋好香醬油味,蛋黃半成熟左右,
每次食麵,我最期待係食落好似食緊布丁一樣既糖心蛋。😄😄

哩間店雖然係近後巷,但唔難揾,
係家樂坊行去油麻地方向會好多人經過😃😃

店內係長形店,裝修以和風木材風格,
吧檯同方檯都係以木材為主,🌲🌲
有一大片落地玻璃,然後有好多和式既燈籠,
店內睇落場地不大,坐滿人大約有30人左右。
不過有提供置物籃比客人放手袋,
店員都好主動走過黎上餐收碗同加水,非常讚👍🏻

唔知店主老闆係咪鐘意動漫呢,播放住比較舊既動漫歌,對於我哩啲動漫宅好有親切感。🎶🎵

💰💰價錢方面,今次試既麵係$88,大眾價!!
平均消費大約$90~$130左右,
我個人覺得係低食👍🏻👍🏻
下次再黎試下沾麵先。😃😃
2023-08-20 157 瀏覽
叫左柚子鹽湯蜆肉拉麵鹽湯夠清柚子唔苦,調到個清既味略嫌蜆肉太淋,無哂彈性略嫌無太多湯可以掛到係拉麵上面叉燒相當好,夠味夠滑夠一咬即斷炸餃子都幾好,唔會好濃店員服務態度都好好,辛苦哂
叫左柚子鹽湯蜆肉拉麵
鹽湯夠清
柚子唔苦,調到個清既味
略嫌蜆肉太淋,無哂彈性
略嫌無太多湯可以掛到係拉麵上面
叉燒相當好,夠味夠滑夠一咬即斷

炸餃子都幾好,唔會好濃

店員服務態度都好好,辛苦哂
2023-08-17 188 瀏覽
平時比較少食拉麵,但係朋友瘋狂推薦吓最終都忍唔住,過黎試下。一望到個餐牌,本身都覺得略貴,都唔會有太高期望。拉麵到嘅時候聞到好香,飲左一啖,又好似平平淡淡,但有種吸引你識落去嘅感覺,好快就食曬一碗。確實係無令人失望,面🍜好有彈性,5會太淋或者太硬,湯底就無得頂,係成碗拉麵嘅靈魂,如果好着重湯底嘅,你真係好值得來一試。總括而言,對佢嘅表現係十分之滿意,連唔鍾意食拉麵嘅我都會想再返去食,大家行開旺角又係拉麵嚟嘅,你一定要來試一下!🥰🥰
一望到個餐牌,本身都覺得略貴,都唔會有太高期望。

2023-08-17 112 瀏覽
在油麻地站A出口往旺角方向,小巷附近有一間拉麵店,平時經過都大排長龍,今次晚上九時多到訪,終於一嚐滋味!!店內掛滿日式燈籠,格局擺設恍如置身日式拉麵店。☁️濃厚蝦湯拉麵$98超級推薦!!!湯底超級濃郁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)鮮味十足!! 蝦湯底以甜蝦、赤蝦及蝦乾,大量蝦穀及貝類海產,每日熬製5小時才完成。首先已經香氣滿瀉,入口更是濃郁的鮮蝦味,像有鮮蝦在你舌頭上跳舞~ 吃的是蝦鮮甜味,並不會感到油膩。☁️辛辣蝦湯拉麵$88這個配料和濃厚蝦湯拉麵基本上一樣。湯底都不相伯仲,只是加了辣(辣味有點像七味粉)。可以滿足喜歡食辣的朋友,但個人更推薦濃厚蝦湯拉麵,因為更能飲到濃郁的蝦湯滋味~配料:荀、蔥、溏心蛋半隻、紫菜、慢煮叉燒糖心蛋色澤漂亮,相當吸引!!! 而且糖心蛋啱啱好,做到半融化的口感(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)慢煮叉燒是黑豚肩脊肉,用低溫抽真空長時間慢煮方法處理,所以很滑嫩和juicy!!!☁️炸日式餃子(5件)$32日式餃子細細隻,炸得剛剛好!

☁️濃厚蝦湯拉麵$98

☁️辛辣蝦湯拉麵$88

配料:荀、蔥、溏心蛋半隻、紫菜、慢
煮叉燒

☁️炸日式餃子(5件)$32
日式餃子細細隻,炸得剛剛好!
2023-08-13 546 瀏覽
在小巷轉角的日式拉麵店 鄰近油麻地鐵路站 晚上去長期都是長長的人龍 相信我!人龍店跟著排就對了!絕對不會錯的!·店內掛滿了日風燈籠🏮徬如置身於🍜日本拉麵店(就讓沒錢去旅行的我幻想一下吧)菜單上的拉麵選擇也很多樣化 值得一試!👍🏻··🦀極上蟹白湯拉麵[$128]嘩!嘩!嘩!(純屬真實感覺)看菜單已經pick了這個 市面上好像較少有蟹湯 大部分都是蝦湯底 所以這個真的很推薦大家!超濃郁的蟹湯底 還有蟹肉在旁 份量十足👍🏻 細麵條勁道十足 把濃郁的蟹湯都全部吸收了 那種味道就像在海中游泳一樣🏊🏻很鮮的味道 配料還有半只溏心蛋、兩片大叉燒(味道不像平常吃到的叉燒)、筍片、蔥花等… 相比蝦湯這個蟹白湯比較清淡 但個人卻比較喜歡 推薦!·🦐濃厚蝦湯拉麵[$98]剛才提到的蟹湯是超濃郁的話 那麼這個蝦湯一定是超濃郁的湯底了(濃郁度是高了三個層次😀)鮮味程度是在深海中游泳的感覺(旁邊的深海魚在跟您say HELLO👋)配料除了溏心蛋那些外 還有香脆小蝦米sss 令口感增加了不少 必食!·🍗 日式唐揚炸雞[$38]炸得金黃香脆的炸雞 加上沙拉醬一起吃 不會膩口 真的特別配👍🏻

🦀極上蟹白湯拉麵[$128]
極上蟹白湯拉麵

🦐濃厚蝦湯拉麵[$98]

🍗 日式唐揚炸雞[$38]

極上蟹白湯拉麵
2023-08-12 124 瀏覽
今日附近買完野拎住兩袋重野,本身想食橫綱但太遠,所以附近求其搵間拉麵食快食,118個餐+10小食仲要加一埋單141,有點貴吧,個麵底好一般,小食餃子像剛發育嘅size彩蛋係隔黎客投訴滴水,員工+睇場9Hea 回應,我唔清楚事件來龍去脈,可能個客西,但個客走左之後,個睇場串咀亂up講笑,話係黃金聖水,加落張單收你多500。。我哩啲塘邊鶴唔知頭唔知路,無視件事邊個唔著,但都會覺得服務有問題,anyway無下次

2023-08-12
5 分鐘 (堂食)
🇭🇰黑蒜湯底出色|拉麵彈牙🇭🇰#foodxxe_日式#foodxxe_旺角#foodxxe_油麻地成日經過呢間餐廳 @menya_shinsho 今次終於停低望望個menu 之後即刻衝左入去😍發覺有好多款湯底!/🌟整體🌟✔️拉麵比較吸引 小食就正常🤩✔️可以無限飲麥茶✔️有加一/🍜二人套餐A🍜🧄黑蒜醬油拉麵🧄✔️最鐘意呢個湯底!蒜味十分香濃 醬油味道適中🥰✔️我食麵最憎淋曬嘅麵 而呢個拉麵十分彈牙 食到最後都仲有咬口 岩曬我!✔️拉麵都相當掛湯😘✔️叉燒幾特別 十分嫰評分:4.7/5🍲柚子鹽湯蜆肉拉麵🍲✔️蜆肉脹卜卜 肥美可口🤔湯底偏淡 我地唔太鐘意評分:3/5🥟日式炸餃子🥟✔️熱辣辣上枱 脆卜卜🤔但偏油評分:4/5/佢地仲有沾麵/飯/蝦湯拉麵😍就算上面兩款唔岩都可以試下其他🥰回頭指數:4.8/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.7/5環境:4.5/5人均消費:HKD 120📱搜尋:#Foodxxe_麵屋神匠💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬地址:旺角彌敦道562號地下B號舖電話:6891 6786#麵屋神匠#香港拉麵#拉麵#醬油拉麵#醬油#日本拉麵
🇭🇰黑蒜湯底出色|拉麵彈牙🇭🇰

多謝您睇到呢道❤️

⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬
地址:旺角彌敦道562號地下B號舖
電話:6891 6786

#麵屋神匠#香港拉麵#拉麵#醬油拉麵#醬油#日本拉麵#半熟玉子#半熟蛋#叉燒#raman#芽菜#旺角美食#黑蒜#日式
油麻地美食#日本菜#日本#japan#柚子#蜆#沾麵#蝦#章魚#白湯#拌麵
黑蒜醬油拉麵
柚子鹽湯蜆肉拉麵