2024-03-16 481 瀏覽
未試過食過咁難食嘅垃圾,所有火鍋配料都是最頂級嘅垃圾,根本冇可能會再食,佢唔執笠,根本就係奇蹟.耶穌都唔信相信我,真係過分.,魚肉又梅又爛,先不說有沒有魚,但是一定有腥味,肥牛完全係佳寶垃圾牛.湯底極度懷疑係公仔麵湯底.絕對唔係屈佢,非常同意你哋去嘗試,其實食肆生意應該唔錯,因為呢啲都可以唔執笠.簡直就恭喜發財.我就係因為上咗網睇過食評,有人講可能喺荃灣最好食嘅烤魚,我夠膽講食評充滿打手,希望想食呢間舖頭嘅人睇一睇我嘅留言,其實我唔想講咁多去形容呢間嘢,但係冇辦法要講200字先可以留言.我從來都未試過去寫食評,根本就係欺騙消費者,又唔係平,又要俾啲垃圾人.你當我係咩?,今天你當我什麼.
  • 睇我食評
2024-02-16 375 瀏覽
好味抵食!辣得過癮!跟餐飲品好大杯荃灣廣場旁邊好方便睇戲前後去好方便Taste good and spicy👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好味抵食!辣得過癮!
跟餐飲品好大杯
荃灣廣場旁邊好方便
睇戲前後去好方便
Taste good and spicy
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
麻辣肥牛一人餐
麻辣肥牛一人餐
2023-12-04 409 瀏覽
麻辣年華的食物真是令人食過返尋味,我分別點了烤魚和串燒後才發現有點不划算,因為散叫價錢和套餐價差不多。幸好,店員姐姐主動問我們需不需要改回套餐。今次我點的中辣青藤椒味清江魚,魚肉滑嫩,但青藤椒味道不太符合你的口味。套餐中還包括了生蠔、至尊羊肉串、黑椒牛柳串、汁燒雞肉串和烤原條魷魚,還有冰鎮藤椒魚皮。生蠔的尺寸大,但烤得不夠熱。羊肉串唔羶,其他串燒的份量都大。冰鎮藤椒魚皮的份量很多,口感清爽,但調味料太重,偏酸。黎到呢度點少得一杯至尊水果茶,少冰少糖,非常適合解辣。

黎到呢度點少得一杯至尊水果茶,少冰少糖,非常適合解辣。
2023-11-10
2023-11-19 236 瀏覽
位於荃灣嘅串燒舖,冇外賣紙提供,應該主力唔係做外賣生意。雞軟骨兩串35蚊,外賣仲要加一蚊換個紙袋。 食落去幾脆幾入味, 但個份量就少得可憐。 值唔值得食大家睇圖判斷。
位於荃灣嘅串燒舖,冇外賣紙提供,應該主力唔係做外賣生意。

2023-09-25 227 瀏覽
話呢間係香港燒烤天花板都不為過,非常正宗的四川味道。小朋友可以選擇唔辣,也很香。午市的四人套餐好抵食,可以比較下下。串串的選擇可以說是應有盡有,紅柳羊肉串必須是人手一串,其他還有牛肉、雞肉、雞腎、烤蝦等等。可以直接叫個拼盤,避免選擇困難症。四人套餐裡有海鮮烤魚,我們點了青椒味,香氣四溢。魚上的海鮮已經煮熟,還沒有沾上辣椒,可以給小朋友吃。這家的烤魚料放的特別足,稍微煮一下就很惹味。冷飲分量超級大,可以兩人share一份。

冷飲分量超級大,可以兩人share一份。
2023-09-17 186 瀏覽
同學們在playground玩完,一起到馬路對面的麻辣年華午餐。因一行大大小小有10 個人,所以有機會品嘗到各式菜式。先叫了麻辣時光套餐,另外單點了烤魚,紅柳羊肉串,烤魷魚,烤雞串,烤牛肉串,肥牛米線、生蠔、小龍蝦等等。老闆娘還熱情的附送了額外的飲品。每一樣菜式都很美味,適合口味比較重的人士。米線分量很足,大大的一碗。烤魚也是很大一盤還搭配了各式蔬菜。特別值得一提的是紅柳羊肉串,在香港算是比較罕見的存在,深受小朋友們的喜愛,點了一次又一次。下次還會再來光顧!

下次還會再來光顧!
2023-09-11 183 瀏覽
上星期黎食晚餐叫左蔥爆麻辣肥牛,勁難食。肥牛係又梅又蘇。個陣蘇味係令到成碟都係又蘇又臭!都叫左冇辦法!咁就食下洋蔥紫蔥,都係個陣蘇味!大家睇下張相,已經好多香料又油又咸,都仲可以成碟都係蘇味!肥牛係又梅又爛都算!陣味真係入唔到口!由於好餓,最近食洋蔥撈白飯!+埋1成$100,陰公!冇下次呀!!
蔥爆麻辣肥牛
2023-08-31 193 瀏覽
笑死,你配唔配得起麻辣年華呢個名?嗰啲魚,嚡熠熠,又有浸腥味啲串燒,超大舊,又凍冰冰邊啲串燒會係凍冰冰㗎?除咗你哋🤮🤮本身以為呢間好好味啦食完之後真係好失望大家唔好食呀
笑死,你配唔配得起麻辣年華呢個名?
嗰啲魚,嚡熠熠,又有浸腥味

啲串燒,超大舊,又凍冰冰
邊啲串燒會係凍冰冰㗎?除咗你哋🤮🤮
本身以為呢間好好味啦
食完之後真係好失望

大家唔好食呀
2023-08-09 242 瀏覽
係荃灣楊屋道街市,向前行幾分鐘有一間麻辣年華主打烤魚,串燒,麻辣小龍蝦,仲有800ml至尊水果茶等等裝廳裝潢非常現代化有燈牌可以打卡,潮一潮座位以卡位為主,非常寬闊冷氣又夠足唔會因為食緊辣野就流晒大汗2人餐$598食物相當豐富至尊烤魚<小辣>大蝦:非常大隻,彈牙鮑魚:沒有殼,非常有咬口,滋補蛙蛙菜,金菇:未煮要煮一陣先可以食索晒魚的精華豆腐卜一直在湯裡,非常多湯汁由於採用江團魚,沒有骨,啖啖肉,可以一塊夾起,肉質比較結實串燒拼盤羊肉,牛柳,雞肉,魷魚酥非常有炭火香冰鎮魚皮醋味醒胃魚皮彈牙至尊水果茶非常多生果西瓜,橙,青檸四季淡茶解辣解膩西瓜益力多梳打非常清涼非常爽另加麻辣小龍蝦,平時睇抖音見到第一次食殼易開,大大隻,辣味都幾香生蠔用蒜蓉,大大隻幾多汁服務好,不停加湯,換碟仲有提供手套

裝廳裝潢非常現代化
有燈牌可以打卡,潮一潮
座位以卡位為主,非常寬闊
冷氣又夠足
唔會因為食緊辣野就流晒大汗

2人餐$598
食物相當豐富

至尊烤魚<小辣>
大蝦:非常大隻,彈牙
鮑魚:沒有殼,非常有咬口,滋補
蛙蛙菜,金菇:未煮
要煮一陣先可以食
索晒魚的精華
豆腐卜一直在湯裡,非常多湯汁
由於採用江團魚,沒有骨,啖啖肉,
可以一塊夾起,肉質比較結實

串燒拼盤
羊肉,牛柳,雞肉,魷魚酥非常有炭火香

冰鎮魚皮

解辣解膩

西瓜益力多梳打
非常清涼
非常爽

另加麻辣小龍蝦,平時睇抖音見到
第一次食
殼易開,大大隻,辣味都幾香

生蠔用蒜蓉,大大隻
幾多汁

服務好,不停加湯,換碟
仲有提供手套

2023-08-08
  • 串燒
  • 烤魚
  • 至尊水果茶
2023-08-05 164 瀏覽
呢間嘢啲串燒全部都好難食啲嘢冇乜味都算全部都係凍嘅 特別係金菇肥牛串超硬 乾爭爭一望落去就知道中伏啲嘢飲嗌少甜都冇少到以後都唔會再去係我食過最難食嘅一間 唔怪得星期六晚都唔使排隊
呢間嘢啲串燒全部都好難食
啲嘢飲嗌少甜都冇少到
以後都唔會再去
係我食過最難食嘅一間 唔怪得星期六晚都唔使排隊

2023-07-29 144 瀏覽
今日特登約咗朋友出嚟荃灣楊屋道食呢間麻辣烤魚,見到網上評價唔錯,所以就食呢間😂唔好諗住玩吓,烤魚就好似好中華風,入到去感覺都好時尚,有好多霓虹燈牌,睇得出好有心機設計店面😙😙因為同朋友都唔想諗食咩,於是嗌咗麻辣青春兩人套餐🤤🤤因為好掛住小龍蝦,我哋另外都嗌咗一斤麻辣小龍蝦🦐呢個係冰鎮滕椒魚皮,我平時唔食魚皮,但係呢個魚皮10分彈牙,仲要有啲胡椒喺度,酸酸辣辣, 10分開胃,下變咗啲青瓜絲中和下辣味,呢個前菜幾好個套餐包左兩串魷魚鬚、兩串羊肉、兩串雞肉、兩串牛肉,仲有兩隻蠔。我超級鍾意食佢嘅串燒,尤其係羊肉,因為夠哂騷!仲有啲孜然同香料味,上枱時熱辣辣,正! 兩隻蠔肥美多汁,加上佢哋嘅蒜蓉,食落口夠哂蠔香👍🏻👍🏻👍🏻我哋嗌咗海鮮烤魚,可以見到有蝦、鮑魚等等由於朋友唔係好食得辣,所以我哋食咗小辣。我欣賞佢個烤魚唔係剩係得辣味,仲有芫荽蔥嘅香味,條魚好大條,啖啖魚肉,啲豆卜朔晒個湯,惹味!平時食烤魚好驚重味精好頸渴,但係呢間鋪嘅烤魚應該冇乜點落味精,因為我哋兩個都冇話好頸渴嘢飲方面,我哋加錢嗌咗水果茶同西瓜冰,食烤魚飲呢兩杯嘢真係透心涼啦🤣🤣🤣仲要大大杯,飲到最後食晒個烤魚都飲唔晒,出色!同

我哋嗌咗海鮮烤魚,可以見到有蝦、鮑魚等等

同場加映好耐冇食嘅小龍蝦
隻隻都大大隻,侍應好細心提供埋手套俾我哋,小龍蝦底下有好多配菜,例如香腸,我第一次食到有有配菜嘅小龍蝦,有啲驚喜😂😂😂

如果平時心思思想食烤魚嘅,唔一定返大陸食,呢間都係唔錯嘅選擇😉

真的這店對不住‘麻辣年華’這名字。 裝修ok、服務ok、就是沒味道真心不好吃。再度強調一下真!心!的!不!好!吃! 真的沒有吃過這麼不好吃的麻辣料理。也不能稱他是麻辣料理、完完全全沒有麻沒有辣。只有油!!! 乾鍋沒麻沒辣沒味道只有油。串燒只能點set也就算了、不香甚至有點甜還沒有孜然粉。肉又乾又難嚼,唯獨小香腸可以勉強入口。辣椒粉又咸又甜還不辣。 不麻不辣一點都不好吃 感覺花錢買難受。不好吃消費都不開心。很不值得。
感覺花錢買難受。不好吃消費都不開心。很不值得。
2023-07-08 146 瀏覽
最近去左荃灣嘅麻辣年華,試左麻辣青春二人餐,真係物超所值!餐廳風格有一種現代感,霓虹燈嘅裝飾好新潮。整個用餐空間好寬敞,坐得好舒服。冰鎮滕椒魚皮魚皮薄脆,搭上微辣嘅滕州辣椒同酸醋,真係開胃又醒神。金湯海鮮烤魚(江團魚)一滾即食,肉質滑嫩,但魚肉略嫌帶點草青味。蝦同鮑魚都好新鮮、彈牙。配菜亦好豐富,有洋蔥、薯仔片、娃娃菜、豆卜、金菇、酸菜,配上個麻辣汁真係好惹味。烤串(羊肉串、牛肉串、燒汁雞串、魷魚串、燒生蠔)生蠔好肥美新鮮,燒得恰到好處,蒜蓉醬汁調校得啱啱好。羊肉、牛肉串都有好重嘅孜然味,肉質不柴不膩。魷魚口感Q彈牙,不過就唔係好夠味。雞串接近日式燒汁個種,味道偏甜。金銀蒜小龍蝦呢個真係重口味之選,小龍蝦肉質都算彈牙,醬汁偏咸,但蒜味突出。至尊水果茶水果茶真係好慷慨,滿滿嘅水果,蘋果、橙、西柚、百香果、藍莓、西瓜,每一款都係新鮮切出嚟,仲保持到佢原有嘅水果甜。飲品好清新,非常適合解辣。西瓜啵啵冰個底係益力多加梳打水,酸酸甜甜,加上西瓜切件,好清涼解渴。整體來講,麻辣年華真係抵食。服務態度都好好,店員間唔中就會問你使唔使加湯、幫你執嘢,成個用餐體驗都令人覺得好滿足。
最近去左荃灣嘅麻辣年華,試左麻辣青春二人餐,真係物超所值!

冰鎮滕椒魚皮
冰鎮滕椒魚皮
魚皮薄脆,搭上微辣嘅滕州辣椒同酸醋,真係開胃又醒神。

烤串

烤串(羊肉串、牛肉串、燒汁雞串、魷魚串、燒生蠔)

西瓜啵啵冰
個底係益力多加梳打水,酸酸甜甜,加上西瓜切件,好清涼解渴。

2023-07-05
5 分鐘 (堂食)
2023-07-02 106 瀏覽
話說喺荃灣做完Spa,肚仔餓又到搵好嘢食嘅時間。行過麻辣年華,即刻俾佢麻辣烤魚、串燒吸引,有齊我嘅至愛,即刻入去試吓!今次叫咗個麻辣青春二人餐$598,個套餐好抵食,頭盤有冰鎮滕椒魚皮,烤魚有烤江團魚,其他燒烤類有兩隻生蠔、羊肉牛肉雞肉同魷魚各兩串,仲包兩杯飲器!🌟烤魚熱辣辣嘅烤魚係呢間餐廳嘅絕對招牌,燒完嘅烤魚配上新鮮配菜同麻辣汁調味、令烤魚嘅口感更加豐富,最重要烤魚入口嫩滑少骨!🌟燒生蠔生蠔好新鮮,配埋單蒜蓉醬汁超級惹味!🌟燒烤串燒燒烤肉類,配上孜然粉,真係食極停唔到口。🌟冰鎮滕椒魚皮魚皮爽口,醬汁微微酸辣👍🏼🌟水果茶、青檸金橘梳打呢兩杯重量級飲品,簡直係配埋烤魚一齊食嘅最佳配搭,用料新鮮👍🏼🌟麻辣小龍蝦見到有小龍蝦,叫左一份黎試吓。第一次食,小龍蝦肉質爽口實正、仲有粟米,青瓜等配料,加埋個醬汁和味道好豐富😋整體嚟講,餐廳服務好好,份量十足,會再次encore😁👍🏼

🌟烤魚

🌟燒生蠔
生蠔好新鮮,配埋單蒜蓉醬汁超級惹味!

🌟燒烤串燒
燒烤肉類,配上孜然粉,真係食極停唔到口。

🌟冰鎮滕椒魚皮
魚皮爽口,醬汁微微酸辣👍🏼

🌟水果茶、青檸金橘梳打
呢兩杯重量級飲品,簡直係配埋烤魚一齊食嘅
最佳配搭,用料新鮮👍🏼

🌟麻辣小龍蝦

整體嚟講,餐廳服務好好,份量十足,會再次encore😁👍🏼
2023-06-23 130 瀏覽
荃灣真係好多好野食,上次係楊屋道街市行完見呢間麻辣年華幾岩我哋食,今次放工特登過尼試下7點鬆啲尼到,竟然已經滿座要等位 lol 好彩夜晚唔算熱,佢户外啲位可以坐下又可以自助飲杯野先。大概等左10-15分鐘就有枱,入面真係坐到好full, 睇尼真係幾受街坊歡迎我地叫左個set, 烤魚串燒乜都有唔洗諗首先上枱既係冰鎮藤椒魚皮,好特別,微辣,爽口,個底仲有好多青瓜絲好清新好快就上埋烤魚,青藤椒湯微辣已經好正,江團魚冇骨多肉,魚皮上既調味粉超惹味豆卜薯仔娃娃菜索汁一流唔洗講,仲有蝦同鮑魚,份量同味道都大滿足串燒既部份,羊肉牛肉都好食,但我最愛魷魚鬚,好香口惹味,2串實在唔夠喉壓軸登場既燒生蠔,熱辣辣好好食,大隻厚肉,如果唔係太飽都想叫多2隻🤭🤭

我地叫左個set, 烤魚串燒乜都有唔洗諗