2021-01-27 469 瀏覽
好耐冇嚟葵涌廣場行街掃小食啦!今次發現之前幫襯過嘅一些食店已經不在,換咗新一批食店,係咁多間之中,呢間小店吸引到我🤩 佢哋主打台式芝士肉蛋吐司和自家製三色芋圓。今天就外賣咗碗三色芋圓食。*古早味蜜芋頭撈三色芋圓 (HK$38).份量都幾多,一眼望已經有12粒,下面仲有幾粒㗎!.有齊三色:芋圓、地瓜圓、紫薯圓.每粒芋圓,四四方方,Q彈、煙韌又大粒.底下仲有2大件蜜芋頭,微甜嘅味道,好粉嘅口感.仲有些芋泥.食完一碗已經好飽
古早味蜜芋頭撈三色芋圓 (HK$38)
.份量都幾多,一眼望已經有12粒,下面仲有幾粒㗎!
.有齊三色:芋圓、地瓜圓、紫薯圓
.每粒芋圓,四四方方,Q彈、煙韌又大粒
.底下仲有2大件蜜芋頭,微甜嘅味道,好粉嘅口感
.仲有些芋泥
.食完一碗已經好飽

古早味蜜芋頭撈三色芋圓
2021-01-23
古早味蜜芋頭撈三色芋圓
2021-01-09 421 瀏覽
芋圓好多地方都有得買,但唔係間間都好食,但呢間既芋圓同個糖水底都好好味😍😍芋頭椰汁三色芋圓 ($42)本身仲諗個糖水會唔會好重椰汁味🤔,但見佢限量,應該係招牌糖水黎,試下啦!入口已經好有驚喜,好滑!😳😳好舒服既口感!椰汁同芋頭相融得岩岩好👍🏻,唔會好重椰汁味,反而仲好香芋頭味,而且又唔會太甜,係芋泥蛋糕個隻芋頭味!😋芋圓又軟棉棉煙煙韌韌,入面仲食到有啲芋蓉、地瓜蓉😍😍😍天氣凍食返碗真係有種幸福感☺️🥰

芋頭椰汁三色芋圓 ($42)
芋圓又軟棉棉煙煙韌韌,入面仲食到有啲芋蓉、地瓜蓉😍😍😍
天氣凍食返碗真係有種幸福感☺️🥰
  • 芋頭椰汁三色芋圓
2021-01-04 307 瀏覽
大食妹襯住2021新一年行遠少少, 去左葵廣掃街比起正餐, 大食妹更鍾意食小食, 因為份量唔多, 一次過可以食好多款式之前做research嘅時候發現一直bookmark左好耐嘅黑布小巷係葵廣有分店, 就打算去試一試<台式芝士肉蛋吐司>大食妹嗌左份招牌台式芝士肉蛋吐司打開嘅時候有少少sad因為見好多foodie都去打卡, 同個宣傳牌個吐司啲芝士流曬出黎, 但出到黎有啲圖片只供參考嘅感覺雖然雞蛋的確流心, 但芝士少到見唔到味道就係普通豬扒蛋吐司, 係葵廣賣成四十蚊份, 性價比低
大食妹襯住2021新一年行遠少少, 去左葵廣掃街
<台式芝士肉蛋吐司>
大食妹嗌左份招牌台式芝士肉蛋吐司
打開嘅時候有少少sad
雖然雞蛋的確流心, 但芝士少到見唔到
味道就係普通豬扒蛋吐司, 係葵廣賣成四十蚊份, 性價比低
外賣自取
Bookmark佐依間好耐好耐😍耐到佢都已經開埋第間分店😂是的!!佢都進軍佐葵廣~要留意返係外賣店黎🙈旺角果間就有一兩張枱仔🙆🏼主打當然都係台式肉排吐司!!仲有芋圓,台式小食同養生茶~(暫時葵芳店試業,所以未有咁多選擇). ▫️台式肉蛋芝士吐司🍞 $53主打點可以唔試!!店家好貼心地已經切開佐一半包好🙆🏼一拎出黎爆晒啲蛋漿出黎勁邪惡🤤烘到成個包都熱辣辣金黃色~咬落好脆身同好實在😆啖啖都好足料同口感好豐富🙈半熟流心蛋香再配埋帶焦香味既豬扒勁juicy!!一啲都唔dry同埋油脂唔會過多😍反而我覺得芝士味唔算好出😶btw食完一件已經好飽😂溫馨提示:如果食得好辣先食魔鬼辣⚠️真係辣到癡佐線🤢🤢🌶除佐辣我已經無其他知覺😂 同埋個蛋都好似相對地無咁流心🤔. 自家製三色圓糖水 $38三色圓包括:地瓜圓,芋圓,紫薯圓有四款糖水可以簡~我要佐桂圓杞子玫瑰湯底!味道有啲偏淡同埋無玫瑰味🤔有啲失望😞芋圓份量唔係好多同埋真係無乜味,唔建議大家嗌.要讚讚店員勁nice😚👍🏻肉蛋吐司絕對值得大家一試💛因為即叫即做既關係記得預返15分鐘度先有得拎~同埋!真係食得辣既先好嗌辣😂
Bookmark佐依間好耐好耐😍
耐到佢都已經開埋第間分店😂
是的!!佢都進軍佐葵廣~
要留意返係外賣店黎🙈
旺角果間就有一兩張枱仔🙆🏼
主打當然都係台式肉排吐司!!
仲有芋圓,台式小食同養生茶~
(暫時葵芳店試業,所以未有咁多選擇)

▫️台式肉蛋芝士吐司🍞 $53
台式肉蛋芝士吐司🍞

主打點可以唔試!!
店家好貼心地已經切開佐一半包好🙆🏼
一拎出黎爆晒啲蛋漿出黎勁邪惡🤤
烘到成個包都熱辣辣金黃色~
咬落好脆身同好實在😆
啖啖都好足料同口感好豐富🙈
半熟流心蛋香再配埋帶焦香味既豬扒勁juicy!!
一啲都唔dry同埋油脂唔會過多😍

同埋個蛋都好似相對地無咁流心🤔
麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司🍞

自家製三色圓糖水 $38
自家製三色圓糖水

三色圓包括:地瓜圓,芋圓,紫薯圓
有四款糖水可以簡~
我要佐桂圓杞子玫瑰湯底!
味道有啲偏淡同埋無玫瑰味🤔
有啲失望😞芋圓份量唔係好多
同埋真係無乜味,唔建議大家嗌
要讚讚店員勁nice😚👍🏻
肉蛋吐司絕對值得大家一試💛
因為即叫即做既關係
記得預返15分鐘度先有得拎~
同埋!真係食得辣既先好嗌辣😂
  • 台式肉蛋芝士吐司
2020-12-12 202 瀏覽
老公今晚經過葵廣買外賣,見到這間甜品店,買了碗糖水給我,一打開蓋,聞到有些酒味,他說是桂圓玫瑰三色芋圓,但聞不到玫瑰味,叮返熱來食,芋圓咬落都算軟糯的,可惜吃不到芋圓味,太多粉,份量亦不多,每樣有4粒,共12粒。$38一碗好像不太化算,糖水不太甜,飲完都唔覺太飽。
2020-12-09 183 瀏覽
就喺葵涌廣場三樓 Jollibee 對面搵到呢間新開的黑布小巷,舖頭比較唔容易察覺。買咗份蜜芋頭撈三色圓,熱食嚟,外賣碗裝得都幾滿,足料,芋泥好正裏面仲有芋頭肉,芋圓地瓜圓都幾Q彈,黃店👍會再幫襯!食完又令我好想去台灣喇~~~~
蜜芋頭撈三色圓
蜜芋頭撈三色圓