2024-11-04 0 瀏覽
下午茶時段, 突然想食漢堡包。 m記又唔好食, 記得此店有, 想打電話先訂後取。點知打極電話沒有人接聽, 初時還以為唔通摺左???因位置偏, 隔離飲品店都已結業。行到去見有2員工在, 1個蹲在店內地下, 1個入面睇電話, 沒有外賣單, 又沒有客人, 奇怪剛才沒有人聽電話。 因見員工閒置, 所以費事問為何不接電話。$48 買左個洋蔥圈漢堡。🍔回家打開取包, 成手油, 個包底全是油。😡肯定煎包沒有清潔煎盆d油才放包煎熱。😡塊漢堡又乾又硬, 似是熱了很久沒有人要, 有客便比我, 咬2口, 塊漢🍔堡仲有渣, 死啦, 咬到d咩, 有骨咁, 吐出來又唔知係咩。洋蔥圈🥯又是又乾又硬, 都似是炸完又炸。🫥咩事呀?食物質素差到咁?😔$48 買左個垃圾包, 咬2口已吐已掉去垃圾桶了。🤬😠😡我已經決定以後一定唔會再幫襯。😱😱店內衛生環境好差, 油膩味很重, 仲見到小強🪳🪳在門口。
點知打極電話沒有人接聽, 初時還以為唔通摺左???

因位置偏, 隔離飲品店都已結業。

因見員工閒置, 所以費事問為何不接電話。

$48 買左個洋蔥圈漢堡。🍔
回家打開取包, 成手油, 個包底全是油。😡
肯定煎包沒有清潔煎盆d油才放包煎熱。😡
洋蔥圈🥯又是又乾又硬, 都似是炸完又炸。

🫥咩事呀?食物質素差到咁?
😔
$48 買左個垃圾包, 咬2口已吐已掉去垃圾桶了。
🤬😠😡我已經決定以後一定唔會再幫襯。

2023-10-06 592 瀏覽
外觀:這個芝士熱狗的外觀非常吸引人。芝士均勻地放置在柔軟的麵包內,從外部看來,它們已經烤得微微金黃。在熱狗的上方,滿滿的芝士融化成一層濃郁的黃色,讓人忍不住想立即咬下一口。整體外觀既簡單又誘人,讓人無法抗拒。口感:吃下第一口芝士熱狗時,你會立刻感受到融化在口中的芝士的濃郁和柔軟。這種濃郁的芝士給熱狗帶來了新的層次和豐富的口感。熱狗本身有著經典的口感,肉質鮮嫩多汁,與芝士的濃郁形成了絕佳的組合。麵包的柔軟和芝士的融化進一步增添了整個口感的豐富度。每一口都能感受到熱狗和芝士的完美平衡,讓人愛不釋手。味道:芝士熱狗的味道絕對令人著迷。熱狗本身的香氣和肉汁與芝士的濃郁相互融合,營造出一種獨特的美味。芝士的鹹香和熱狗的鮮美相互交融,給整個味覺帶來了滿足感。麵包的柔軟和熱狗的口感完美地平衡了整個味道,每一口都讓人感受到經典熱狗和芝士的絕佳結合。

外觀:

口感:

味道:
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗
齊柏林熱狗店。 6月4日終於有新出漢堡包。有以下3款DDouble 漢堡 $58<單點>經典牛肉漢堡 $44 墨西哥勁辣雞漢堡 $44今午試食🍔double 齊柏林漢堡, 要套裝改加大薯條🍟+$5, 配汽水一罐🥤。讚, 🍔雙層漢堡牛肉好淋,多汁, 漢堡唔會薄,又唔蘇, 有牛肉味。 😒只是太少 辣肉醬。 🍔包都好鬆軟, 唔會硬及濕。<即使我外賣回家, 包都仲軟綿綿>🍟薯條即炸, 唔會淋及乾。總評。8.5分 <個人意見>好食, 一定好食過m記.以$58 double 雙層漢堡來計, 應該馬鞍山頭1,2名。
齊柏林熱狗店。 6月4日終於有新出漢堡包。

有以下3款
DDouble 漢堡 $58<單點>

經典牛肉漢堡 $44

墨西哥勁辣雞漢堡 $44

今午試食🍔double 齊柏林漢堡, 要套裝改加大薯條🍟+$5, 配汽水一罐🥤。[total $77]

😒只是太少 辣肉醬。

🍟薯條即炸, 唔會淋及乾。

總評。8.5分 <個人意見>
好食, 一定好食過m記.

2022-10-16 939 瀏覽
3點3下午茶時段,最想食就係薯條,打開外賣程式見到熱狗店有優惠,即刻叫個二人套餐,包括芝士熱狗和澳洲風情熱狗!熱狗不過不失,腸仔大條而且醬汁豐厚,不過美中不足熱狗包不夠香脆和熱。外賣因素影響這是怪不得的!至於這餐的主角薯條實在令人失望,打開紙包裝看見大薯條份量十足,仍有熱力!看清楚顏色是怪怪的因為頗為深色!咬下去薯條硬硬的,看清楚薯條皮有白色點點破洞,越食越硬又乾!想必是翻炸的成果!這次的評價是劣評!不可能有地方的薯條差過m字餐廳,更好的食材沒有用心出品真是令人失望,回頭不了!

2022-08-15 711 瀏覽
近期最愛人氣熱狗餐澳式風情熱狗 $38芝士勁澎湃,紐倫堡腸外皮好脆,充滿肉汁,配上菠蘿同千島醬酸酸甜甜,好開胃。火炙芝士辣肉醬熱狗 $42芝士、辣肉醬、黃芥末,熱辣新刺激之選,配粗荷蘭腸,都係肉汁滿滿。芝味熱狗 $38法蘭克福腸加上三重芝士,勁量,勁芝味。加錢轉套餐可以加埋小食,薯條係新鮮熱辣辣,好脆口,最緊要係配上兩款醬汁,茄汁同千島醬。洋蔥圈都係香脆味濃,配上燒烤汁好好味。落左單之後,要稍等一陣,因為全部新鮮即製,值得等。
近期最愛人氣熱狗餐
澳式風情熱狗 $38

火炙芝士辣肉醬熱狗 $42

芝味熱狗 $38
法蘭克福腸加上三重芝士,勁量,勁芝味。
洋蔥圈都係香脆味濃,配上燒烤汁好好味。
落左單之後,要稍等一陣,因為全部新鮮即製,值得等。
2022-06-20 669 瀏覽
👶🏻圓圓個頭就嚟圓到好似粒波😂😂哈哈 #圓圓波 #圓波波 #波波圓 #肥波圓🌭話說我同圓圓好耐都無食熱狗啦😍今次經過熱狗店就試左店內大熱嘅澳式風情熱狗(Aussie Dog)呢個熱狗入面有千島醬,煙肉,菠蘿,燒芝士,紐綸堡腸,成個熱狗都好juicy😋而且全豬肉嘅熱狗腸都好好味,唔太咸,成個熱狗夾埋一齊食,甜甜酸酸嘅菠蘿配埋千島醬,好夾呀😍圓圓都搶住食😂😂喂呀留返啲比阿媽食好喎~~~我仲加配左薯餅,脆卜卜好好味,就算放耐左都仲脆卜卜,好惹味😋推介指數:(10粒⭐為滿分)⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐......#王圓圓 #圓圓媽媽#zeppelinhotdog #zeppelinhotdog_MaOnShan

推介指數:(10粒⭐為滿分)
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
#王圓圓 #圓圓媽媽
#zeppelinhotdog
#zeppelinhotdog_MaOnShan
2022-06-14
澳式風情熱狗
去到邊區都總有一間齊柏林係附近🥰 入到美食沙漠🏜️ 緊係要幫襯下!上次食完佢個薯條念念不忘,唔知個水準又係咪一直咁得呢?😏💛火炙芝士辣肉醬熱狗 ($42)見到佢個包比平時烤多咗陣🌭 有少少黑黑地,不過無阻佢嘅味道!今次呢個辣肉醬比平時食開嘅辣🥵 但都係好食嘅😋不過一路食,啲醬一路乸到粒飛滋,勁痛🥲💛芝味熱狗 ($38)好多芝士🧀🧀🧀 🐡:聞同食入口都好香😍 見到外面嘅芝士好淋以為佢所有芝士都係得個淋字,但食落裡面嘅芝士好煙韌,好有層次💛芝士煙肉薯條 ($30)外賣拎翻屋企食,芝士同樣好煙韌,但就有啲難扯開,扯扯下仲扯爛咗兩支叉🤯 但芝士配埋啲煙肉鹹鹹地,而且佢嘅個醬好好食😍 薯條係偏幼嘅薯條🍟 類似M記個種,上次擺咗成個幾鐘先食都依然咁好味!綜合薯條+芝士嘅份量嚟講都幾抵食😋
火炙芝士辣肉醬熱狗

💛火炙芝士辣肉醬熱狗 ($42)

不過一路食,啲醬一路乸到粒飛滋,勁痛🥲
芝味熱狗

💛芝味熱狗 ($38)
好多芝士🧀🧀🧀

芝士煙肉薯條

💛芝士煙肉薯條 ($30)
火炙芝士辣肉醬熱狗
芝味熱狗
芝士煙肉薯條
2022-05-11 190 瀏覽
🌭呢間熱狗店係周圍都見到佢嘅蹤影,仲有好多款唔同口味,我今次就試左德國酸菜熱狗。OMG!熱狗入面加左勁多酸菜😍😍😍啖啖酸菜配埋熱狗腸,佢旁邊仲有一條細嘅完整酸瓜,配埋一齊食,大大個熱狗真係好開胃好滿足呀!我仲加左小食薯條,薯條就算放耐左都仲好脆,配埋茄汁同埋黃芥辣,超好味呀,圓圓見到都流口水😋😋食左好多條先收手😂呢間熱狗店仲有好多分店㗎,總有一間係左近👍🏻好方便!推介指數:(10粒⭐為滿分)⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

呢間熱狗店仲有好多分店㗎,總有一間係左近👍🏻好方便!

推介指數:(10粒⭐為滿分)
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
德國酸菜熱狗
10 分鐘 (外賣自取)
德國酸菜熱狗
2022-04-07 402 瀏覽
𝚉𝚎𝚙𝚙𝚎𝚕𝚒𝚗 𝙷𝚘𝚝 𝙳𝚘𝚐🌭一間即叫即整嘅外賣熱狗店🤤🔻澳式風情熱狗 配 薯條同可樂一打開就見到鋪滿滿嘅芝士澳式風情有小小似夏威夷pizza咁入面有菠蘿,碎火腿同千島醬,酸酸甜甜好開胃😂🤙🏽BTW錯手將張相個包皮整咗灰色💭圖片只供參考,一切以實物為準!#zeppelinhotdog #zeppelinhotdog_MaOnShan齊柏林熱狗店 (新港城) (馬鞍山)馬鞍山鞍誠街22號新港城第二期地下G2/01號舖
𝚉𝚎𝚙𝚙𝚎𝚕𝚒𝚗 𝙷𝚘𝚝 𝙳𝚘𝚐🌭
一間即叫即整嘅外賣熱狗店🤤
🔻
澳式風情熱狗 配 薯條同可樂
一打開就見到鋪滿滿嘅芝士
澳式風情有小小似夏威夷pizza咁
入面有菠蘿,碎火腿同千島醬,
酸酸甜甜好開胃😂🤙🏽

BTW錯手將張相個包皮整咗灰色
💭圖片只供參考,一切以實物為準!

齊柏林熱狗店 (新港城) (馬鞍山)
馬鞍山鞍誠街22號新港城第二期地下G2/01號舖
2022-04-06
午餐
2022-03-08 421 瀏覽
𝒯𝒾𝓁𝓁 𝓌𝑒 𝓂𝑒𝑒𝓉 𝒶𝑔𝒶𝒾𝓃呢排升遷好多, 散水餅成日都係甜既蛋糕🍰冬甩🍩曲奇🍪, 又有冇試過鹹既呢? 原來嗌熱狗做散水餅係好受歡迎😍軟腍富牛油香既brioche麵包🍞, 包住外脆內juicy既大肉腸🌭 有frankfurt, nuernberg, hungarian 腸揀, 配料粟米🌽洋蔥圈🧅德國酸菜同菠蘿🍍等等滿瀉, 當然唔少得大量熱溶拉絲芝士🧀 加埋唔同醬汁就變成德意台唔同風味食一隻熱狗都已經可以當個lunch! 加埋薯格🍟肉醬薯條🧀洋蔥圈🧅雞粒🐥同粟米🌽就更加豐富-齊柏林熱狗店西環|西灣河|北角|柴灣|鴨脷洲旺角|尖沙咀|紅磡|新蒲崗|九龍城|土瓜環|大角咀|長沙灣 |荔枝角|石峽尾|慈雲山|九龍灣|觀塘|藍田|將軍澳荃灣|葵芳|青衣|大圍|沙田|馬鞍山|火炭|大埔|粉嶺|上水|元朗|屯門|天水圍總有一間係左近可以外賣💛到會或散水用可聯絡IG @zeppelinkitchen 💛 準時送黎又夠熱, pack得好整齊
𝒯𝒾𝓁𝓁 𝓌𝑒 𝓂𝑒𝑒𝓉 𝒶𝑔𝒶𝒾𝓃

齊柏林熱狗店
西環|西灣河|北角|柴灣|鴨脷洲

總有一間係左近可以外賣💛
外賣送餐
  • 德國酸菜熱狗
  • 芝士辣肉醬薯條
2022-02-16 384 瀏覽
因為我平時都好鍾意食燒賣😋所以見齊柏林同燒賣皇后出左呢個熱狗🌭️一直都覺得佢地嘅包烘得好好食,好實在嘅口感,又唔會烘到好燶😜佢地嘅汁係咖哩茄汁同辣椒粉整 開頭食覺得好辣🌶所以食唔到啲咩味,但食食下覺得佢幾香🤔可會佢嘅炒洋蔥有啲怪🤭因為佢冇咩味,好淡口🧅香菇豬肉燒賣,佢嘅味道被辣粉覆蓋左 好似食到啲香菇同少少肥豬肉🐽.整理我就覺得呢款產品嘅味道唔太夾🙉好在佢唔算太辣,我唔洗點水都冇問題🤪如果大家鍾意食燒賣嘅可以一試❤️
燒賣熱狗🌭️
外賣自取
2022-01-29 367 瀏覽
疫情下, 真係會多了買外賣回家。最近, 都多要一種對外買的質素要求⋯⋯😂。太掛著澳的風味既我, 行過尼間熱狗店, 見佢有寫Aussie hot dog ,就闖入去試下。(5⭐️最高)火炙芝士辣肉醬熱狗-套餐 (細薯條、 可樂)(5⭐️)起初我以為好辣, 唔敢去試。 後來試左少少辣肉醬汁, 好好味😋。當中熱狗包有特別用火槍燒過, 咬落有少少脆口。 芝士、辣肉醬、生洋蔥、黃芥末、荷蘭腸,芝士熱溶至半軟身流質狀態,蕃茄味辣肉醬加上黃芥茉。更可以自由選擇其他小食🍟🥤澳式風情熱狗-套餐(薯餅, 細薯條🍟)(5⭐️)當中包括材料有芝士, 煙肉,菠蘿,千島醬及紐倫堡腸。 又一邪惡的食品- 好好甜,又juicy , 我比較喜愛紐倫堡腸🥰, 因為比較幼身。香腸除了用上基本調味料如大蒜,胡椒等醃製,最特別的是它還加入馬鬱蘭,這種香料中和了豬肉的肥膩感,同時亦保留豬肉味,入口後仍有淡淡清新香味。 😘而用千島醬溝茄汁, 配上薯條, 感覺好特別💋

火炙芝士辣肉醬熱狗-套餐 (細薯條、 可樂)(5⭐️)
辣肉醬熱狗

澳式風情熱狗-套餐(薯餅, 細薯條🍟)(5⭐️)

薯條
辣肉醬熱狗
薯條
2021-12-26 363 瀏覽
疲情下,傳統的餐廳固然生意難做,有心有力的,轉一轉經營模式,依然找到生存的空間。亦因為這樣,有生意人就不如主理一間主打外賣的輕食店。其中的《Zeppelin Hot Dog Shop》,主打熱狗,基本上只做外賣,而且其分店越開越多。有一天,我發現原來馬鞍山有分店啊。正準備買外賣回家的我,不吃蒸飯了,決定改一改口味,試一試這熱狗名店。當日,我看中了這一個美式洋蔥圈熱狗,配搭就是一條美式大香腸,4片洋蔥圈,再加上 HP 醬同芝士,有肉香,有酸甜的醬味。份量上雖不是正宗美國熱狗的巨形,但味道上已經令我覺得,這熱狗十分之美國。如果真的是美國 size,相信,我個胃係唔會有空間去食埋呢份薯條。此店的著條,也是炸得香脆可口的,值得我去俾一個小小的 like。最開心的是,所有食物都是即叫即做。來等的人及外賣電單車多的時間,真的是要花點時間去等啊。在等的時候,發現自己身上的油煙味越來越重。令大家都知道,這是即場及即時製作的好食品。值得嘉許。
2021-11-10 437 瀏覽
🍽澳式風情熱狗🌭有芝士、煙肉、菠蘿、紐倫堡腸同千島醬成個夏威夷pizza ge 熱狗版咁🤣個包好軟熟 同烤到有dd 微燶紐倫堡腸好juicy 再有一層厚厚既熱熔芝士同碎煙肉鋪上面成個組合都好夾難怪係best Seller 啦😋另外加多$12套餐就可以揀多兩個小食或者飲品好抵食👍👍🍽細薯條🍟重點係一定一定要點佢個千島醬同茄汁mix 每條薯條都要點個醬🤪勁好食🍽牛油粟米 🧈🌽正常味道如果加多d牛油會更加香

🍽澳式風情熱狗🌭
有芝士、煙肉、菠蘿、紐倫堡腸同千島醬
成個夏威夷pizza ge 熱狗版咁🤣

正常味道
如果加多d牛油會更加香
2021-11-10
2021-10-14 395 瀏覽
鍾意食熱狗就冇奶油吾識齊柏林因為佢有成30間分店而佢每隻熱狗都會配吾同嘅熱狗腸配搭係有心思嘅佢有款熱狗係好少店有多數熱狗店嘅熱狗都係好濃味同好肉感但齊柏林有田園風味熱狗聽過名都fresh🥗其實就係田園沙律style熱狗除左熱狗腸外 仲有好爆多嘅青瓜沙律個醬係由沙律醬同千島醬混醬切開完全睇唔到條腸 因為啲青瓜沙律已經掩蓋晒成隻熱狗咬落去非常之fresh小編唔係好鍾意太濃味嘅熱狗尤其係夏天想要啲輕食style嘅熱狗原來都幾多人食我六點幾去到 原來只係整一份田園風味熱狗另外配上即炸嘅混醬薯條同牛油粟米其實個份量都幾多成年人都夠飽肚現在出街食飯閑閑哋都$50-$60齊柏林無論午餐定晚餐都係同一個價錢性價比好高

鍾意食熱狗就冇奶油吾識齊柏林
因為佢有成30間分店