10月1日早上, 原本在開飯仔睇到此熱狗店早上開9點(以前開11~12點),咁早?9:45am下去買熱狗做早餐,。點知未開門。 唉, 被老點。問左員工原來改左開10:00am, 那唯有轉頭再來, 因得一個員工返工, 要準備物。。。。。10:15am 再去買熱狗。火焰芝士辣肉醬熱狗$42芝士再香d 就更正。洋蔥圈熱狗熱狗腸幼幼的, 是否要穿過洋蔥圈?洋蔥圈不脆不香唔知是否外賣回家<10分鐘內回家>, 焗住所以林左。在店內等員工整, 店內充滿炸物味, 都幾大油煙味。總評: 7分+1分因馬鞍山沒有其他熱狗專門店, 所以加多1分。

10:15am 再去買熱狗。
火焰芝士辣肉醬熱狗$42
芝士再香d 就更正。

火焰芝士辣肉醬熱狗

洋蔥圈熱狗
熱狗腸幼幼的, 是否要穿過洋蔥圈?
洋蔥圈不脆不香
唔知是否外賣回家<10分鐘內回家>, 焗住所以林左。

洋蔥圈熱狗

在店內等員工整, 店內充滿炸物味, 都幾大油煙味。

總評: 7分+1分

因馬鞍山沒有其他熱狗專門店, 所以加多1分。

2021-10-01
火焰芝士辣肉醬熱狗
  • 墨西哥勁辣雞堡
2021-09-19 230 瀏覽
兜兜轉轉 終於都成功食到次次去都排哂勁長龍有網上外賣平台仲叫你唔到🐼•士林原味熱狗係腸呀 熱狗呀🔥個醬汁好豐富用茄汁黃芥末酸瓜醬同燒烤汁 個面仲有芝士粉加埋匈牙利腸成個熱狗都好好味🌭️加埋個牛油粟米🌽大滿足呀♥️
兜兜轉轉 終於都成功食到

成個熱狗都好好味🌭️
加埋個牛油粟米🌽
大滿足呀♥️

2021-09-11 262 瀏覽
🌭梗有一間响左近🌭推介指數 ❤️❤️❤️❣️🤍打風唔成又熱又焗,熱到心情同食慾都下降。放假簡簡單單買個輕食、涼冷氣、煲劇煲電視,人生一大樂事😌 The Penthouse 3、幫緊你應援團,仲有33嘅晚吹戀講嘢❣️🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 HKD42✨餡料有芝士、辣肉醬、生洋蔥、黃芥末同荷蘭腸。Menu 上2隻辣椒🌶️,食落微辣嘅~即叫即製,保持水準。🍟芝士辣肉醬薯條 HKD28✨拎外賣時熱焫焫,極速返屋企凍咗🥲面層芝士同辣肉醬,配上薯條係邪惡嘅~😗.··👨🏻‍🍳齊柏林熱狗店 (新港城) (馬鞍山)📌 馬鞍山鞍誠街22號新港城第二期地下G2/01號舖
🌭梗有一間响左近🌭
推介指數 ❤️❤️❤️❣️🤍

火炙芝士辣肉醬熱狗  &  芝士辣肉醬薯條
火炙芝士辣肉醬熱狗

🌭火炙芝士辣肉醬熱狗 HKD42
芝士辣肉醬薯條

🍟芝士辣肉醬薯條 HKD28
👨🏻‍🍳齊柏林熱狗店 (新港城) (馬鞍山)
📌 馬鞍山鞍誠街22號新港城第二期地下G2/01號舖
  • 芝士辣肉醬薯條
  • 火炙芝士辣肉醬熱狗
2021-08-22 302 瀏覽
有時食輕食又唔夠, 食太多又唔想既時候, 可以選擇下食隻熱狗.少少一間店舖, 入面容納左5-6個員工, 就係為左做出一隻好味既熱狗. 熱狗既種類非常多, 暫時都未試晒咁多款, 仲有小食, 每次都係一大班人先敢叫, 因為份量都幾大, 一齊分黎食就最岩.雖然可以電話先下單, 不過店員話其實都好快, 唔駛等太耐, 所以主張到場先即整. 今次叫左澳式風情熱狗試, 醬汁係千島醬, 上面鋪滿厚厚既芝士, 鬆軟既麵包, 加上多汁既雞肉腸, 非常完美既配搭.
2021-08-14
5 分鐘 (外賣自取)
2021-08-09 244 瀏覽
🇭🇰香港本地人氣熱狗店, 支持支持💛今次試咗佢嘅BEST Seller ❤️‍🔥🧀火炙芝士辣肉醬熱狗 ($42): 4.2/5熱狗好足料多惹味 😋荷蘭腸上面鋪滿大量芝士, 入面放滿辣肉醬,生洋葱同黃芥末🌶芝士同微辣嘅肉醬同醬汁好夾, 好開胃, 一啲都唔覺得膩或滯🔥芝士嘅表面俾火炙過嘅,睇到賣相已經覺得好吸引, 趁新鮮熱辣辣咁食, 好味道, 推介 🤤另外加咗🧅 炸洋蔥圈 ($15/6pcs): 3/5洋蔥圈都炸得好香脆, 配埋BBQ醬都幾夾幾好味, 不過不失📍 𝐙𝐄𝐏𝐏𝐄𝐋𝐈𝐍 齊柏林熱狗店 (馬鞍山)🐰: 4/5#eatwithkeikei #hkfoodie #zeppelin #hotdog #maonshan #yellow #hotdogs #sausages #hkhotdog #mos #hkfoodie #hkfood #hkblogger #cheese #spicy #onion #western #onionring #齊柏林 #齊柏林熱狗 #熱狗 #nom #yum #chill #馬鞍山 #黃店 #馬鞍山黃店 #recommend
🇭🇰香港本地人氣熱狗店, 支持支持💛

今次試咗佢嘅BEST Seller ❤️‍🔥
荷蘭腸上面鋪滿大量芝士, 入面放滿辣肉醬,生洋葱同黃芥末

另外加咗
🧅 炸洋蔥圈 ($15/6pcs): 3/5
洋蔥圈都炸得好香脆, 配埋BBQ醬都幾夾幾好味, 不過不失

📍 𝐙𝐄𝐏𝐏𝐄𝐋𝐈𝐍 齊柏林熱狗店 (馬鞍山)
🐰: 4/5

雖然很多人說馬鞍山是美食沙漠🏜,不過用心用發掘,也會有意外收穫🥰。座落於新港城的綠黃色外賣小店,主打不同特色的熱狗🌭,不過由於跟朋友吃得太飽,所以決定叫兩個小食,邊吃邊看賽事,我想香口的薯條🍟就最適合不過了,想不到即使是薯條也有好幾款:🧀🍟芝士辣肉醬薯條 $26超大片的芝士,只要一拉,也有很強勁的拉絲效果。熱辣辣的薯條配上了濃郁的芝士肉醬,相當惹味。雖然它標榜是辣,但不是太辣,怕辣人士也可叫這款。🍟大薯格 $22大大片的薯格剛剛炸出來,充滿薯仔味,而且鹽度適中,不會太鹹,沾上茄汁滋味無窮。總捨來說,最令我驚喜是它的份量比想像中多,朋友們吃過之後,也說下次一定要再幫襯呢!🥰

🧀🍟芝士辣肉醬薯條 $26

🍟大薯格 $22

2021-06-15 399 瀏覽
個熱狗正常幾好味,但係個薯條係翻炸嘅,又硬又難食,打開個蓋見到呢隻色已經心知不妙,一食落去真係出事外賣翻去畀啲小朋友食,佢哋食得好唔開心 唔肯食,食剩咁多無下次!

外賣翻去畀啲小朋友食,佢哋食得好唔開心 唔肯食,食剩咁多
薯條

無下次!
外賣自取
叫咗兩款熱狗 + 薯條 + 洋葱圈 + 粟米 + 冰菠蘿,$120埋單,味道OK,份量充足!假期中午時間比較多單,幾個後生仔忙個不停,建議唔想等太耐,可以先打電話俾佢哋落柯打!
2021-04-29 316 瀏覽
終於有機會試到呢間💛熱狗店首先講下位置先,雖然我比較小入馬鞍山,但都吾算難搵,穿過商場,一搭扶手電梯就會見到,過多條馬路就到晏晝3點時間可能過左lunch time ,所以店內吾多人,不過就好多送外賣既單入正題啦第一次食 真係心大心細芝味熱狗 嘩 啲芝士真係好多好多好多...係完全遮哂條腸因為要行一段路先開餐,啲芝士涷左既關係搞到啲芝士硬左,影吾到個種溶溶既狀態好好味既薯條醬澳式風情熱狗又係超多醬到遮哂條腸,食熱狗就係要爆醬跟餐+$12 可以簡2款小食/飲品我簡左薯條粗身薯條好有口感
終於有機會試到呢間💛熱狗店

入正題啦
第一次食 真係心大心細

芝味熱狗
嘩 啲芝士真係好多好多好多...
係完全遮哂條腸

好好味既薯條醬

澳式風情熱狗
又係超多醬到遮哂條腸,食熱狗就係要爆醬

跟餐+$12 可以簡2款小食/飲品
我簡左薯條
粗身薯條好有口感
2021-04-06
  • 澳式風情熱狗
2021-04-24 238 瀏覽
今日同呀妹👧🏻決定食齊柏林熱狗💛,去到店面嘅時候,見到有個復活節🐣限定嘅熱狗🌭️,叫做日式和風熱狗🇯🇵,一於就試吓啦!-🍴日式和風熱狗($30) - 係復活節期間限定😆,一打開見到好多木魚係熱狗上面,好足料!食咗一啖,會見到有熱狗腸(也米😍表示傻傻分不清係咩國家🤣),同雞蛋、芥末醬。真係會見到有雞蛋粒🥚,真材實料💛。不過啲款熱狗,識落有啲乾,冇咩醬🤭。-🍴紐約辣味熱狗($38) - 入面包括咗炒洋蔥、茄汁、特製辣黃芥末、匈牙利腸。也米😍認為幾辣🌶,不過食得辣嘅阿妹👧🏻就覺得唔算辣。炒洋蔥🧅唔止提供左多一層口感,仲有啲甜味,令到成個熱狗好加分。整體來講幾好食😋!-🍴兩個細薯條($12) - 只要12蚊可以揀兩款指定小食或飲品🥤。由於對其他小食冇咩興趣😆,所以揀咗2️⃣個細薯條。考慮到外賣關係,所以將兩個細薯條放埋一齊,二薯合一。不過會有兩盒醬提供。真心好抵食💛,超大盒新鮮熱辣炸出來嘅薯條🍟!
紐約辣味熱狗
日式和風熱狗
細薯條
紐約辣味熱狗
細薯條
2021-04-22 199 瀏覽
自從上次食過紐約辣味熱狗覺得幾好,所以今次就再幫襯,今次同樣都係外賣自取,試試新嘢叫咗澳式風情熱狗配炸薯條同牛油粟米。炸薯條同牛油粟米味道唔錯,尤其係炸薯條個混醬必定要配埋嚟食,因為真係好好食。😋澳式風情熱狗 ($38) : 可能因為呢款熱狗啲餡料同醬屬於甜甜地嘅關係,味道比較單調,加上又唔係即食既緣故,同上次食果款紐約辣味熱狗又酸又甜又辣既味道相比之下呢款失色咗少少,不過唔緊要下次再試埋其他款式可能會有新驚喜。😋
2021-04-11 176 瀏覽
熱狗向來都比較少食,通常食到嘅時候都不外乎係戲院、IKEA 傢俬呢兩個地方 😝 最近朋友介紹我試呢間熱狗店,估唔到有驚喜喎,分店位置算比較偏僻,唔係商場裏面。餐牌有八款熱狗提供,價錢由 $32 蚊至 $46 蚊不等,加多 $12 蚊就可以變成套餐都幾抵食,叫咗紐約辣味熱狗。紐約辣味熱狗 ($38) : 麵包見職員會放上鐵板煎煎,食落口感有啲脆同幾軟熟,配料有洋蔥、茄汁、特製辣黃芥末、匈牙利腸,味道又酸又甜又辣,超級惹味食到個人都㷫烚烚 🤣 加咗 $12 蚊要埋薯條同飲品,薯條香脆可口,配埋個混醬食更加無得頂。
外賣自取
終於試到齊柏林嘅熱狗,想食好耐啦!呢間分店位於新港城附近,喺譚仔三哥隔離,開業無耐已經好受馬鞍山人歡迎,經常見到有唔少人排隊等外賣!舖頭細細,只做外賣👀 無位坐,無得堂食。今次去到都唔算多人排隊,買完等咗一陣就拎到個餐!😜加$12可以變套餐,任揀兩款小食/飲品!❤️ 澳式風情熱狗 $38一打開見到滿滿嘅芝士已經相當吸引😍 芝士分量多到幾乎蓋過成條腸!可能拎到返屋企凍咗,啲芝士硬咗少少!我幾鐘意熱狗入面幼細嘅紐綸堡腸,食到有黑椒味同濃濃嘅香草味,幫個熱狗加咗唔少分!配上菠蘿&千島醬,增加咗甜味同水分,食落無咁dry😋好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)❤️ 德國酸菜熱狗 $38有配細細嘅甜酸瓜。德國酸菜分量多,食落酸味都幾明顯,有濃濃嘅酸氣同時亦有少少甜味,好開胃,減低肥膩感。鍾意食酸嘢嘅朋友仔必叫!同樣係用紐綸堡腸,配黃芥末&茄汁。醬料配搭係比較傳統,無澳式風情熱狗咁令我驚喜😆好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 細薯條 & 牛油粟米杯 (跟餐加$12)🔸 細薯條跟餐嘅細薯條係無預先淋醬,反而係有個細膠盒裝著已經撈埋咗一齊嘅茄汁同千島醬!呢方面幾貼心👍🏻 茄汁溝千島醬估唔到都幾夾!薯條夠粗炸得偏乾,

加$12可以變套餐,任揀兩款小食/飲品!

❤️ 澳式風情熱狗 $38
澳式風情熱狗
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

❤️ 德國酸菜熱狗 $38
德國酸菜熱狗
德國酸菜熱狗
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

❤️ 細薯條 & 牛油粟米杯 (跟餐加$12)
細薯條 & 牛油粟米杯
🔸 細薯條
跟餐嘅細薯條係無預先淋醬,反而係有個細膠盒裝著已經撈埋咗一齊嘅茄汁同千島醬!呢方面幾貼心👍🏻 茄汁溝千島醬估唔到都幾夾!薯條夠粗炸得偏乾,重薯味夠香脆😙

🔸 牛油粟米杯
一開始仲以為係用細細個杯裝住,估唔到係用盒裝而且都幾大盒👀 粟米好甜,牛油味唔太濃,牛油可以再落多啲!
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

❤️ 洋蔥圈 (6件) $15
洋蔥圈 (6件)
洋蔥圈 (6件)
有配燒烤汁。洋蔥圈拎到返屋企依然係酥脆,炸漿好薄!𥚃面嘅洋蔥好甜,唔會太乾身!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
期待已久嘅齊柏林熱狗無令我失望,疫市都開到分店證明質素係有保證,上餐快又抵食!必再試!
8 分鐘 (外賣自取)
2021-02-02 420 瀏覽
齊柏林熱狗店越開越多  竟然係馬鞍山都見到佢嘅蹤影😯😯仲有一家係附近 依家絕對無理由幫襯金拱門啦😎餐牌花多眼亂第一次食唔知食邊個好 直接叫咗個best Seller熱狗 ●「澳式風情熱狗🌭️」($42)●餡料好足~~有芝士、煙肉、菠蘿、千島醬同紐綸堡腸條腸仔好粗 係比較大同實既口感 好好送麵包 係同熱狗一樣咁長呀!!!! 唔會食到好狼狽跌晒啲餡料出嚟好味👍🏼 肉醬雖然加咗芝士 但係番茄醬份量都好足 所以不會太膩~🍔●「德國酸菜熱狗🌭️」($38)● 愛酸酸開胃的女孩子必點德國酸菜熱狗~平時無酸不歡的我都覺得好酸~ 仲要酸菜陣味有啲太勁。。。我覺得有小小臭🤣🤣應該係我食唔慣陣味~大家可以食啲入門級先~~🍟●洋蔥圈 ($15)●普通~ 不! 過! 醬好好味!!!好濃郁!!💭💭💭好味(6.5/⑩)抵食 (6/⑩)💭💭💭
齊柏林熱狗店越開越多  竟然係馬鞍山都見到佢嘅蹤影😯😯
仲有一家係附近 依家絕對無理由幫襯金拱門啦😎

●「澳式風情熱狗🌭️」($42)●
餡料好足~~有芝士、煙肉、菠蘿、千島醬同紐綸堡腸
🍔●「德國酸菜熱狗🌭️」($38)●
🍟●洋蔥圈 ($15)●

普通~ 不! 過! 醬好好味!!!好濃郁!!
💭💭💭
好味(6.5/⑩)
抵食 (6/⑩)
💭💭💭
2021-01-12 336 瀏覽
想試好耐齊柏林嘅熱狗,今日終於有機會試啦,佢有個固定餐牌,但會推出期間限定,去到好多人排隊同等緊拎熱狗,不過買完到拎餐都好快。紐約辣醬熱狗 $38芥末醬橙色同一般黃色好唔同,辣度都幾辣下,無食開辣或者微辣嘅朋友應該頂唔順,辣味有d似一枝枝嘅辣椒仔嘅味道,另外有茄醬可以中和少少醬度,腸仔有香煎過,咬落會脆脆地同香口,再加上洋蔥同香草,令到成隻熱狗好惹味。齊柏林熱狗好好食,買熱狗+$12可以多兩款小食,如果食一隻熱狗男士未必夠飽,加埋小食就應該啱啱好。

紐約辣醬熱狗 $38