2022-04-19
整體食物質素不過不失,但呢個價錢我會寧願食pici tasting menu,平少少,好食好多,重點係服務好好多,食都食得開心啲(❍ᴥ❍ʋ)𝑭𝒓𝒆𝒆 𝑭𝒍𝒐𝒘 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 𝑩𝒓𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑴𝒆𝒏𝒖 $𝟑𝟒𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧 +𝟏𝟎% 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 + 𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐰 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 + 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤有1.5hrs freeflow pasta,我哋7位開頭每款嚟咗一碟,其中一款多一碟,食完我哋想再叫店員話會上咗steak先,所以無take到我哋order。食完個steak,我哋想再叫pasta,店員話我哋未食嘢碟上嘅菇,唔收我哋整碟🥶再食多幾件菇,佢哋先收走。之後先可以叫pasta,但又話我哋未食晒一開頭嘅salad,同我哋講”make sure you finish your salad” 我哋聽到嘅感覺好差🤷🏻♀️不過都有落pasta order嘅~最後我哋7個人食咗大概16-17碟pasta,每碟份量唔算多,所以都無話食到好滿足好飽嘅感覺。到埋單,俾張單我哋後就問我哋點解唔食個salad,我哋都話我哋麻麻,之後店員就話佢哋有同我哋講食淨野會weigh再
到埋單,俾張單我哋後就問我哋點解唔食個salad,我哋都話我哋麻麻,之後店員就話佢哋有同我哋講食淨野會weigh再charge,但我哋7個人都幾肯定無人同我哋講過,menu都無寫⋯所以我哋就同佢講話好苦,食唔到,之後店員就解釋用嘅嗰一種菜suppose係苦⋯咁口味上大家有唔同,都無計🤷🏻♀️雖然最後都係無charge但整體用餐體驗都真係麻麻,食到成肚氣🥵
食完太嬲post咗個story,寫咗super bad experience,然後餐廳block咗我了😇
𝓢𝓪𝓵𝓪𝓭
有啲苦,唔太啱口味🥶
𝓟𝓪𝓼𝓽𝓪
六款pasta都不過不失,整體調味有啲淡,另外加parmasan cheese就好啲。當中我哋覺得比較好食嘅有gnocchi、chitarra同cavatelli~
ღ 𝐌𝐚𝐧𝐳𝐨 𝐏𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐥𝐞
ღ 𝐁𝐨𝐥𝐨𝐠𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞
ღ 𝐂𝐚𝐯𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢
好得意嘅扭指麵,食落有咬口,但調味係最淡,要瘋狂加parmasan cheese🤣
ღ 𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐈𝐧𝐤 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞
ღ 𝐒𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡 𝐂𝐡𝐢𝐭𝐚𝐫𝐫𝐚
有啲東南亞風味,幾香,有蜆肉,唔錯。
ღ 𝐖𝐢𝐥𝐝 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐆𝐧𝐨𝐜𝐜𝐡𝐢
本身都幾鐘意食gnocchi,煙煙韌韌,野菌汁香而不膩。
𝓢𝓽𝓮𝓪𝓴
我哋7個人有三碟,所以唔係好理解到個portion係點分🤔不過都幾好食嘅!Medium rare剛好,肉質唔算嫩滑但唔係韌。加埋檸檬解膩~
𝟭𝟮𝟭𝗕𝗖 @121bchongkong
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central #BELLYwongs_soho
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟱.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_pasta
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟴𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟯/𝟭𝟬 🥵🥵🥵🥵
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ɴᴏ ✘